forum.gif
Upgrade no 40D uz 5D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Upgrade no 40D uz 5D
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.11.11 00:32 labots
 citēt
Sveiki!

Gribēju pajautāt personīgo pieredzi tiem, kas ir pārgājuši no 40D uz pilno kadru (t.i. 5D). Ja būtu 30D vs 5D, tad diezgan skaidrs, bet tagad tomēr vajag nedaudz padomāt (īpaši ņemot vērā to, ka mans lauciņš ir reportāža (burstā gan nebildēju)). :) Par katra + un - esmu lasījis, tāpēc interesētu vairāk tieši t.s. IQ, jo tas tāds vairāk subjektīvs viedoklis. Izskatās, ka viens no 5D + ir tas, ka var izmantot pie lielākiem ISO. Paldies jau iepriekš. :)
Publicēts: 08.11.11 01:04 labots
 citēt
UldisMuzikants:Es paŗdevu nevis 40D , bet 5D. 5D nav apgreids, 40D ir labāks visās jaomās, izņemot tas, ka nav pilnā matrica, kas ar nav viennozīmīgs labums. Nu ja, trokšņi 5D arī mazāki pie augstiem ISO, bet ne daudz.

...pēc tavām domām. lielie iso gan visiem shitiem vecajiem ir shtruntiigi.
Publicēts: 08.11.11 01:13
 citēt
Es 5D apdomātu tikai kaut kādai mierīgai fotogrāfijai, kur reāli tikai matrica nosaka to, cik laba kamera. Visu citur Muzikanta kgs. pareizi pateica- 40D būs labāks.

Es personīgi 5D vietā paņēmu Nikon D300, bet tas jau bija pirms diviem gadiem.
Publicēts: 08.11.11 04:49
 citēt
gan jau reāls ieguvums varētu būt ejot uz kaut kādu eos1 D Mark III, cenas starpība ar piečuku nav astranomiska,toties ieguvumu būs krietni vairāk,kā tas pilnais kadrs
Publicēts: 08.11.11 08:00
 citēt
kā reizi,taisos pārdot 1dmk3
Publicēts: 08.11.11 09:12 labots
 citēt
...
Publicēts: 08.11.11 09:28 labots
 citēt
ekoists:kā reizi,taisos pārdot 1dmk3

Vienīgi to par 500 ls diez vai kāds pārdos.... :D Un cik tas ir reizes smagāks par 40D? Kādas 3?

Nebiju iedomājies par vienu niansi - uz 5D tomēr būs lielāka izvēle zoom pamatniekam, nekā uz crop'a. Visi tie, kas ar 24 vai 28 sākas, tomēr crop'am pa šauru...
Publicēts: 08.11.11 09:46
 citēt
beigas patureeju 40 d ari. Nevaru teikt ka pec 5nieka loti patik, bet ja vajag atrumu tad 5d diemzel ir chamma
Publicēts: 08.11.11 09:49
 citēt
Un ko jūs šķiļat, ka piečuks tāds čamma?
Publicēts: 08.11.11 09:56
 citēt
lafoto:beigas patureeju 40 d ari. Nevaru teikt ka pec 5nieka loti patik, bet ja vajag atrumu tad 5d diemzel ir chamma

Kas tieši nepatika?
Publicēts: 08.11.11 10:26
 citēt
lukass:Un ko jūs šķiļat, ka piečuks tāds čamma?

ļoti labs jautājums.
Publicēts: 08.11.11 10:32
 citēt
Klasiskais piecītis ir labs aparāts, bilde man personīgi patīk labāk kā otrā piecīša, esmu paralēli bildējis kāzas ar abiem.
Otrais ieliek pirmajam tikai ar lielo ISO :)
Publicēts: 08.11.11 10:35
 citēt
lukass:Un ko jūs šķiļat, ka piečuks tāds čamma?

dzivniekus kustiibaa, un shis ir vienigais, kur velku lauka 40d
Publicēts: 08.11.11 10:43
 citēt
Nu te var lasīt incākus salīdzinājumus :D
5D (mark II) ir domāts bez steigas, kad jābildē... (putnu, kas lido uz aparātu var arī asumu nedabūt) un kad vajag lielu bildi arī sliktos gaismas apstākļos.
Reportāžai vajag fikšaku verķi... 1D IIIM. Bet mainīt vecu pret vecu (modeļa ziņā) neiesaku, it īpaši paskati, cik tev ir S objektīvi- tie 5D nederēs :)
Publicēts: 08.11.11 11:03
 citēt
nu es nezinu, kas jābildē, lai kameras ātrums 5D būtu par lēnu. Var jau būt, ka 1Ds marki un 1D marki ir fiksāki, neesmu bildējis, bet toties esmu bildējis vairākus gadus ar 10D un cik atceros, ar to mauca reportieri kā grab. Arī man nekas neatlika kā močīt sportu un ātruma dēļ tiešām nekad nepalaidu garām kadru, drīzāk jau savas lautausības dēļ..
Publicēts: 08.11.11 11:45
 citēt
talavieti, apskatiju tavas galerejas bildes :face-grin: par kadu kameras atrumu tu vispar runaa :face-wink:
Publicēts: 08.11.11 12:07
 citēt
5D zīmē daudz smukāk par 40to.
Publicēts: 08.11.11 12:09
 citēt
lafoto:talavieti, apskatiju tavas galerejas bildes :face-grin: par kadu kameras atrumu tu vispar runaa :face-wink:

---------
iešu tavas apskatīt! Cerams ieraudzīšu kā minimums Biķernieku trasi...
Publicēts: 08.11.11 12:09
 citēt
Nemocies te ātrs, primitīvs, katra vajadzībām atbilstošs testiņš: snapsort.com...
Publicēts: 08.11.11 12:25 labots
 citēt
talavietis:
lafoto:talavieti, apskatiju tavas galerejas bildes :face-grin: par kadu kameras atrumu tu vispar runaa :face-wink:

---------

Nu ātrums tomēr ir komplektā ar ātru objektīvu :)... mans salikums 5DII +100-400mm... putnus lidojošus ieslīpi pretīm nevelk :(. Motototrasē problēmu nekad naf... lielas masas- ātrumu varētu ar tenisa bumbiņu ķert :), ... bet arī te pieredzējis nekļūdīsies , bet tas būs cits stāsts :)
Publicēts: 08.11.11 12:30
 citēt
Haiduks:
talavietis: ---------

Nu ātrums tomēr ir komplektā ar ātru objektīvu :)... mans salikums 5DII +100-400mm... putnus lidojošus ieslīpi pretīm nevelk :(. Motototrasē problēmu nekad naf... lielas masas- ātrumu varētu ar tenisa bumbiņu ķert :), ... bet arī te pieredzējis nekļūdīsies , bet tas būs cits stāsts :)

----------------
jā, taisnība! Man 5D uzliekot 24-70 2,8L arī šķita jau salīdzinoši lēns objektīvs. Bet kaut kā nedomāju, ka sekojošais fokuss 40D ir spējīgs paņemt uz īsu attālumu frontāli rallija mašīnu.
Publicēts: 08.11.11 12:39 labots
 citēt
ja reportaazhaam un cropeetu patricu un apgreidu no 40D, tad manupraat praatiigaakais buutu leekt uz 7D.
iso noturiiba pietiekosha reportaazhaam, sleedzha aatrums atljauj arii sportaa mesties.

kaut kaa interesanti ar taam reportaazhaam un pilnajaam matricaam, cik visaados pasaakumos esmu piedaliijies, vechi ar trubaam 300 2.8, 200 2.8 utml paarsvaraa priekshroku dot kropeetaam matricaam. A uz pilnaa kadra mauc plato galu. :bad_smile:
Publicēts: 08.11.11 12:43
 citēt
Ātrums, ātrums, ja kādreiz esi trenējies basketbolā, Tev reakcijas ātrums būs, jā nē tad pofig kurš " D" jeb pašam "d".:face-grin:
Publicēts: 08.11.11 12:46
 citēt
LKZ:ja reportaazhaam un cropeetu patricu un apgreidu no 40D, tad manupraat praatiigaakais buutu leekt uz 7D.
iso noturiiba pietiekosha reportaazhaam, sleedzha aatrums atljauj arii sportaa mesties.

kaut kaa interesanti ar taam reportaazhaam un pilnajaam matricaam, cik visaados pasaakumos esmu piedaliijies, vechi ar trubaam 300 2.8, 200 2.8 utml paarsvaraa priekshroku dot kropeetaam matricaam. A uz pilnaa kadra mauc plato galu. :bad_smile:

-------

nu skaidrs jau ir, ka valsts vaditāju reportā vajag acumirklī izbliezt sēriju kadru un no tā veiksmīgāko atlasīt, tāpēc es nenoliedzu, ka labāk ir šaut ar kameru, kurai ir 10 kadri sekundē, kā ar to, kura šauj 3,9 kadrus...
Bet ja sports ir kā ikdiena, tad jau atmaksājas ņemt 1D sērijas marku, ne 40D, kura sēdzis tiks izdauzīts lupatās jau pie 50 000 kadriem.
Publicēts: 08.11.11 13:02
 citēt
/Bet ja sports ir kā ikdiena, tad jau atmaksājas ņemt 1D sērijas marku, ne 40D, kura sēdzis tiks izdauzīts lupatās jau pie 50 000 kadriem./
ja izlasa topiku, tad jautajums bija: vai ir veerts sportam no 40d pariet uz 5 ...
Publicēts: 08.11.11 13:14
 citēt
lafoto:/Bet ja sports ir kā ikdiena, tad jau atmaksājas ņemt 1D sērijas marku, ne 40D, kura sēdzis tiks izdauzīts lupatās jau pie 50 000 kadriem./
ja izlasa topiku, tad jautajums bija: vai ir veerts sportam no 40d pariet uz 5 ...

--------------------
tā kā rakstīju, ka esmu bildējis velosportu, auto sportu un vēl ar canon 10D, kurš tiešām nebija nekāds ātrais, tad šo īsti nesaprotu, jo ne jau tā kadru sērija vajadzīga, bet gan pārzināt konkrēto sporta veidu lai taptu bilde. Salīdzināt 40 ar 5 var tikai dēļ pilnās matricas priekšrocībām.
Tikpat glupi būtu teikt, ka 2005. gadā, kad sāku lietot 5D, daudzi sportu močīja ar 20D, kura 5 kadri arī nebija nekāds kosmoss... tikai kaut kā bildes pļāva un neviens negaidīja 2011. gadu.
Publicēts: 08.11.11 13:43
 citēt
lafoto:/Bet ja sports ir kā ikdiena, tad jau atmaksājas ņemt 1D sērijas marku, ne 40D, kura sēdzis tiks izdauzīts lupatās jau pie 50 000 kadriem./

Man gan reportāža savādāka - kāzas, dievkalpojumi un līdzīgas lietas. :)
Publicēts: 08.11.11 13:46
 citēt
Ritz:

tad 5d viennozimigi :face-wink:
Publicēts: 08.11.11 13:47
 citēt
Ritz:

Mācītājam noteikti pilno matricu vajag :D
Publicēts: 08.11.11 13:59
 citēt
tagad diezgan ātri precas un tik pat ātri šķiras, fotogrāfam vajag ātru kameru :D
Publicēts: 08.11.11 14:32 labots
 citēt
talavietis:ne 40D, kura sēdzis tiks izdauzīts lupatās jau pie 50 000 kadriem.

vienu nojaaju liidz 70k kadriem(pa 2g), veiksmiigi paardevu (divus gadus atpakalj) un chalis veelaizvien bildee laimiigs. Otru nu jau pie 80k esmu nodzinis (pa 2g, lietots tiek uz divaam personaam), sleedzis veel neko, bet nu plaanojaas mainiit aparaatu, jo negribaas iisti to sleedzi liidz galam novest.. taa, ka tas par 50k ir tiiri nenoteikts skaitlis :bad_smile:
Publicēts: 08.11.11 14:44
 citēt
40D nebija tas izturīgākais aparāts. Tam, kas bija man, slēdzis tika mainīts 2x, vienreiz arī poga. Gan jau ka 5D ar nav daudz labāks šajā jomā. Bet ikdienas bildēšanai gan jau ka abi ir gana labi. Darbam, gan ņemtu 1D aparātu - lai arī lielāks un smagāks, tomēr daudz ērtāks un izturīgāks.
Publicēts: 08.11.11 14:45
 citēt
LKZ:
talavietis:ne 40D, kura sēdzis tiks izdauzīts lupatās jau pie 50 000 kadriem.

vienu nojaaju liidz 70k kadriem(pa 2g), veiksmiigi paardevu (divus gadus atpakalj) un chalis veelaizvien bildee laimiigs. Otru nu jau pie 80k esmu nodzinis (pa 2g, lietots tiek uz divaam personaam), sleedzis veel neko, bet nu plaanojaas mainiit aparaatu, jo negribaas iisti to sleedzi liidz galam novest.. taa, ka tas par 50k ir tiiri nenoteikts skaitlis :bad_smile:

-------------------
to gan es domāju šķiļot to maksimumu kadru sekundē.
Skatos jau kādu laiku 1Ds II Markus ebay un nereti ap 40- 50 tk kadros slēdzis lupatās, kaut arī tiem it kā garantēts krietni vairāk, tā kā domāju tas tieši ir šis iemesls, ja mauc uz šīm sērijām/sek
Publicēts: 08.11.11 17:03
 citēt
bilde ārā nāk skaistāka. Tiesa uz mazā ekrāna izskatās labāk nekā uz lielā.
Esam apmierināti, otrs 40 jau kādu laiku stāv un put plauktā. Objektīvu izvēle lielāka. Tiesa gan ja jābildē kaut kas ar garajiem objektīviem, tad 40 tiek izmantots.
Iesaku šādu maiņu.
Publicēts: 08.11.11 18:15
 citēt
Andreass:bilde ārā nāk skaistāka. Tiesa uz mazā ekrāna izskatās labāk nekā uz lielā.
Esam apmierināti, otrs 40 jau kādu laiku stāv un put plauktā. Objektīvu izvēle lielāka. Tiesa gan ja jābildē kaut kas ar garajiem objektīviem, tad 40 tiek izmantots.
Iesaku šādu maiņu.

Nu gan tu rauj auzās uz kropa ef-s + ef objektīvu izvēle lielāka gan, tik jautājums cik tā optika ir kvalitatīva.
Publicēts: 08.11.11 18:19
 citēt
Manuprāt, Andreass domāja par pamatnieku uz cropa. Visādus 24-105 vai 24-70 vai 24-..., vai 28-... neliksi. Kas tad paliek? Canon 17-40mm, Canon 17-55mm IS, Tamroni, Sigmas, Tokinas 17/18-.... ?!
Publicēts: 08.11.11 18:31
 citēt
5D ir pamats. 40d ir nulle, 7d ir dārga nulle. Bet jāsāk ar nulli.
Publicēts: 08.11.11 18:49
 citēt
RAIMI:5D ir pamats. 40d ir nulle, 7d ir dārga nulle. Bet jāsāk ar nulli.

ko? :face-grin:
Publicēts: 08.11.11 19:16
 citēt
Ritz taisnība, ja grib no L klases, tad uz ff ir labāka izvēle, lai gan tas arī varētu būt tīri subjektīvi, bet mums bija iepierkti vairāki objektīvi kas uz cropa nebija īsti ērti, bet uz ff pat telpās var lietot.
Kā jau pats Laumonis atbildēja, tad jā, var arī lētā gala ef-s daudz nopirkt, bet vai vajag?

RAIMI, kur tad ir 30D un ar trīs un vairāk cipariem rakstāmie modeļi. Nedomāju, ka tā var salīdzināt. Daudzi ar vecajiem modeļiem spēj radīt labākas bildes nekā citi ar pašu jaunāko.
Publicēts: 08.11.11 20:47
 citēt
Laikam prātīgākais variants būtu paturēt 40D, paņemt izmēģināšanai 5D, un tad jau redzēs, kurš patiks labāk (vai abi).
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):