forum.gif
Iesakiet kādu spoguļkameru!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet kādu spoguļkameru!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.11.11 00:54 labots
 citēt
Sveiki ir doma iegādāties spoguļkameru... varbūt kads varētu ieteikt labu kameru līdz 500ls, kurai būtu autofocus jau bodiā... un displeijs grozāms...!:face-glasses:
Publicēts: 08.11.11 01:18
 citēt
amm ... es tomēr ticu Nikon, bet ar šiem 2 apgalvojumiem, Tev izdevās izslēgt no konkursa Nikon kā tādu.(kas manuprāt jau ir slikta izvēle (:D) )
grozāms displejs ir tikai d5100/d5000 bet tiem nav AF iekš body.

liekas, tas nav pārāk izšķirošs faktors, pēc kā izvēlēties kameru- vai ekrāns ir grozāms. protams, reizēm var noderēt, bet kā vienu no galvenajiem argumentiem es to noteikti neliktu. tas sašaurina izvēli par kādiem 80% (minēju) ? .
bet AF motors body ir obligāts, ja vispār apsver domu kādreiz mainīt objektīvu.

manuprāt labākais komplekts ko par tādu naudiņu var dabūt- Nikon d90 un Tamron 17-50 2.8.

tikai ņem tādu kameru, lai paliek pāri vismaz 150-200 ls objektīvam, lai nav jābildē ar labu kameru, bet 18-55.
es tiešām ņemtu mazliet lietotu d90 (~300ls- jauns 380) un tad piemēram to pašu Tamron 17-50 2.8, ko var jaunu dabūt pa 230 vai lietotu ~160ls. protams, ja var panest, tad jāpērk viss jauns, bet, es laikam labāk par to pašu cenu pirktu lietotu bet labu, nekā jaunu un viduvēju.

un būsi ar 500ls dabūjis divas labas lietas :) nevis nopircis canon 60d par 600ls..
Publicēts: 08.11.11 01:19 labots
 citēt
tas tā ka bik pa sālītu... canon 60D
ideāla kamera būtu Nikon D5100 tik daudz ka nau tā autofokusa korpusā...!
Publicēts: 08.11.11 01:22
 citēt
nu tas grozāmais displeis būtu kā bonus tas nebūtu ar tik būtiski...!
Publicēts: 08.11.11 02:34
 citēt
ar to AF korpusā- protams, var bez viņa iztikt, ir 29347628374 daudz objektīvu, kam tas netraucē un viss strādā. bet vēl vairāk ir tādu, par kuriem kādreiz gribot nopirkt būsi dusmīgs uz sevi, ka kamerai nav tas AF.

pirms ~ 2 gadiem ar draugu bijām saslimuši ar kameru būšanu, man bija d50, viņam d40. un viņš bija reāli zaļš aiz skaudības par to, ka es varēju skrūvēt visus vecos af-d stiklus par pārdesmit latiem, kas nav sliktāki par šodien nopērkamajiem Nikon af-s stikliem zem ~150ls, bet viņam bija jākrāj nauda jaunam af-s.

kaut vai tīri ekonomiskāk ir pirkt ar AF kamerā, jo:
vecais 50mm 1.8 af-d lietots maksā ~50 ls, bet
jauns 50mm 1.8 af-s (tikai jauns) maksā 130ls. bet principā viņi ir vienādi, vecais tikai skaļāks un skaitas mazliet labāks.

bet ja tiešām gribas visu jaunu, tad laikam d5100 body un 35mm 1.8 af-s Nikon objektīvs., kas kopā veido 500ls.
bet es vienalga palieku par to, ka, tā kā d90 un d5100 cena ir vienāda, ir jāņem d90.
Publicēts: 08.11.11 09:52
 citēt
Bodijs ir tikai mazākā bēda. Vēl noteikti vajadzīga ārējā zibspuldze un kāds gaišs fiksētais (ne-zūma) stikls. Tamdēļ neklausies visus augšminētos mārketinga upurus un ņem lietotu pentax - tam ir gan autofokuss visos aparātos, gan arī matricas stabilizācija. Gan arī cena bisķi lētāka, jo nau tik daudz par mārketingu jāmaksā. :D
Publicēts: 08.11.11 10:01
 citēt
nu tur jau ir tā lieta... ka 3gadus esmu spēlēies ar nikon d60 un gribas kādu stiklu uzlikt un ar laiku vel kādu bet af viņam nau korpusa ar to pašu objektīvi dargāki un zibene ar gribētos ar laiku... tapē beigās izdomāju ka janomaina pats fočuks lai ar laiku nau tā ka viss ir un tad nomaina aparātu, sanāks ka pa velti pārdesmet lati dēļ af motoriņiem katrā objektīvā izmesti...!
Publicēts: 08.11.11 19:54
 citēt
D90 ir ērtāks, bet bildi labāku taisa D5100. Bet vienalga D90 tomēr izskatās nopietnāks.
Publicēts: 08.11.11 20:06
 citēt
njem labaak D700 ;-))))
Publicēts: 08.11.11 20:13
 citēt
dansiga:njem labaak D700 ;-))))

..nav shedvra pogas..:grimace:
Publicēts: 08.11.11 20:19
 citēt
meduslacis, kaa zini ka nav!?!??!
Publicēts: 08.11.11 20:29
 citēt
dansiga:meduslacis, kaa zini ka nav!?!??!

....Tavējais ir iznjēmums -exporta variants....a pārējiem.............................:grimace:
Publicēts: 08.11.11 20:35
 citēt
nu pag - es savējam vēl neesmu to pogu atradusi, bet tas nenozīmē ka tadas nav .... es piem arī savam telefonam 3 gadu laikā neesmu atradusi, kā var nomainīt skaņu īsziņai :-))))
Publicēts: 08.11.11 20:41
 citēt
dansiga:.... es piem arī savam telefonam 3 gadu laikā neesmu atradusi, kā var nomainīt skaņu īsziņai :-))))
parādīsi man savu telefonu?? gribu paskatīties.. kas tas par brīnumu! :bad_smile:
Publicēts: 08.11.11 20:44
 citēt
dansiga:nu pag - es savējam vēl neesmu to pogu atradusi, bet tas nenozīmē ka tadas nav .... es piem arī savam telefonam 3 gadu laikā neesmu atradusi, kā var nomainīt skaņu īsziņai :-))))

...nu..nu..nestāsti..redzēju Tavam verkjim to pogu.....:big_smile:
Publicēts: 08.11.11 20:48
 citēt
meduslacis:
dansiga:nu pag - es savējam vēl neesmu to pogu atradusi, bet tas nenozīmē ka tadas nav .... es piem arī savam telefonam 3 gadu laikā neesmu atradusi, kā var nomainīt skaņu īsziņai :-))))

...nu..nu..nestāsti..redzēju Tavam verkjim to pogu.....:big_smile:

tā poga jau nav uz fotoaparāta, bet kompja monitoram uz deskopa ...... :bad_smile:
Publicēts: 09.11.11 21:14
 citēt
Es vakar nopirku Pentaxi K-5 un esmu laimīgs kā vepris.
Displejs gan negrozās, toties AF visās vietās un ūdensdrošs gan rumpis, gan kitenieks.
Vot tā :grimace:...
Publicēts: 09.11.11 21:19
 citēt
Schneider:Es vakar nopirku Pentaxi K-5 un esmu laimīgs kā vepris.
Displejs gan negrozās, toties AF visās vietās un ūdensdrošs gan rumpis, gan kitenieks.
Vot tā :grimace:...
NOdevi kanonus - vepris. :face-grin:
Publicēts: 09.11.11 21:24
 citēt
grozāmu displeju? tikai un vienīgi 600D!!!!!!!! No Nikona to aritmētiku var saprast tika.. teiksim tā, reti kurais, ar Canonu viss vienkārši, mauc da jebkuru, kurš smukāks, baltāks(arī pluss Canonam, ka tāda štelle ir, advencēti kā nekā) vai lielāks. Tikuntā uzskatu, ka Canon ar entry-level kamerām ir soli priekšā Nikonam(nu labi, pussoli, bet šitie liek nākamajos modeļos to, kas Canonam jau gadu vai pusgadu iepriekš bija.)
Publicēts: 09.11.11 21:31
 citēt
blaac:NOdevi kanonus - vepris. :face-grin:

Pac vepris! Nevis NOdevu, bet gan PĀRdevu.

Vispār jau EOS 10D vēl palika.
Publicēts: 09.11.11 21:33
 citēt
Schneider:
blaac:NOdevi kanonus - vepris. :face-grin:

Pac vepris! Nevis NOdevu, bet gan PĀRdevu.

Vispār jau EOS 10D vēl palika.
Pats raksti, ka esi vepris :face-grin:
Publicēts: 09.11.11 21:40
 citēt
Nekašķējies, škandālists!
Pirms kameras pirkšanas paspēju nopirkt SD karti 4 GB, bet tad instrukcijā izlasīju, ka tur iet iešā tikai 116 RAWi, vo pārsteigums, perematj!:anger:
Publicēts: 09.11.11 21:49
 citēt
Schneider:Nekašķējies, škandālists!
Pirms kameras pirkšanas paspēju nopirkt SD karti 4 GB, bet tad instrukcijā izlasīju, ka tur iet iešā tikai 116 RAWi, vo pārsteigums, perematj!:anger:
Labi, ka lasi instrukcijas, bet ierakstāmais filu skaits ir atkarīgs no to lieluma, kas savukārt atkarīgs no gaišs vai tumšš foto. Pieņemu, ka 116 rawi ir domāti pelēki attēli. Man pieredze liecina, ka parasti ja nevar tad vēl tomēr var. Un kas tas ir 4gb, piliens mūsdienās. Vai tiešām tik forš verķis. Kur ņemsi stiklus?
Publicēts: 09.11.11 21:53
 citēt
karoč vairāk vai mazāk esmu sapratis to ka vēlos vai nu nikonu vai canonu... un pa tādu summu ko varu atļauties no nikona puses tas izkatās ka varētu būt D90 jo AF ir kamerā... bet kā ar canonu... cik sapratu tad visiem ir AF pašā kamerā... bet kuru modeli... hmmm...
un ka ar tālākiem piederumiem, piemēram, objektīviem canon un nikon kuri labāki un cenā ar kāda atšķirība ir... hmmm...
:face-glasses:
Publicēts: 09.11.11 22:03 labots
 citēt
D90 + 35 1.8 = Laime:face-grin:
Publicēts: 09.11.11 22:04 labots
 citēt
A cik man to stiklu vajag? Kitenieks WR ir, tas extrēmismam, vēl kādu gaišāku, varbūt Tamponu 17-50/2,8 un kādu līdz 200 mm telezūmu. Man ar to pietiks, Canoņiem jau arī tikai tieši tādi bija.
Gribas jau šito,www.ebay.de... bet kas ta dos nabagam ar lielgabalu šaut... :face-crying:
Publicēts: 10.11.11 04:52
 citēt
erenpreis:... bet kā ar canonu... cik sapratu tad visiem ir AF pašā kamerā ...
nav nevienā, bet nahren vajag, jo ir visos stiklos. :big_smile:
dansiga:... es piem arī savam telefonam 3 gadu laikā neesmu atradusi, kā var nomainīt skaņu īsziņai :-))))
par 100-li pie gadījuma palīdzēšu atrast! nu, vai tāpat vien, pa draugam. :grimace:
Publicēts: 10.11.11 12:31 labots
 citēt
Gribas jau šito,www.ebay.de... bet kas ta dos nabagam ar lielgabalu šaut... :face-crying:

kam Tev to antiiko verkji, kaut arii legjendaaru.
pakraaj shim te :) www.pentaxforums.com...

-> mh, taa palasot diskusiju pat gribaas ieteikt Pentaxu. bet vinjeejo ir vairaak :(

nu kartiite shtrunts, piepeerc jaudiigu kompiiti ar lielu cieto klaat
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):