forum.gif
Diapozitīvu skenēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Diapozitīvu skenēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.11.11 10:49
 citēt
Kāds ir ņēmies ar diapozitīvu skanēšanu? Ir Epson Perfection V350 Photo skeneris, tikai kaut kā nesanāk ieskanēt, jo filmu loaderis neņem pretī jau sagrieztus diapozitīvus (diapozitīvi sagatavoti, lai ar rāmīti var attēlot). Kādi varianti, sēžu darbā un daudz laika nav lai ķimerētos, varbūt kāds var pateikt kaut ko priekšā :)
Publicēts: 11.11.11 12:22
 citēt
varu ieteikt lauku variantu ...... es, cik jau man šad tad ievajagās, vienkārši pārfotografēju, uz paštaisītas primitīvas uzpariktes ....... :big_smile:
Publicēts: 11.11.11 13:06
 citēt
Nav man vairs ne projektora, ne ekrāna, ir tikai diapozitīvi. Varbūt kāds ir ņēmies ar pieminēto skeneri un var pastāstīt kaut ko vairāk?
Publicēts: 11.11.11 13:07
 citēt
ir skaneri vai skeneri, kā nu kuram šķiet pareizi, kuriem tajā lādeklī liek ar visiem rāmjiem - tak iecerēts, ka ar plānajiem Kodaka - modaka vai AGFA's rāmjiem, ne ar biezajiem ORWO.
Publicēts: 11.11.11 13:38
 citēt
Nu neviens tā uzreiz nepalīdzēs.Skaneris un viņa softs ir jāatkož,tas nozīmē,noskaidrot kādā augstumā virs stikla ir labākais asums(tas bieži vien nebūt nav dzimtā rāmja plaknē),tad no kartona jāpagatavo rāmis,tieši savam formātam un vislabākā asuma plaknei.Turklāt jāizpēta,kā viņš kalibrējas un atpazīst dzimto rāmi,jo pašgatavotajam ir jābūt ar tādiem pašiem izgriezumiem.Tad jāatkož softs "professional mode" :) režīmā,jāsaprot kā skaneri piespiest nenošķērēt tonālo diapazonu un arī neskanēt lieku.Skanēšana 48 bitu režīmā,ar sekojošām korekcijām šopā,pēc tam var nokaut lieko informāciju.Vobšem nedēļu pačakarēsies un tad skanēsi kā viens ercens.
Jautājums,ķipa bija par maksimuma izvilkšanu no pieejamā dzelža?
Ja nē,tad vari visu šo penteri nelasīt,lasi vienkārši skanera lietošanas instrukciju,i vyss.
Publicēts: 11.11.11 13:57
 citēt
Man vispirms jāsaprot kā vispār ar skeneri dabūt laukā kaut cik normālu ieskanētu diapozitīva bildi, jo pagaidām vai nu pa tumšu vai vispār nekā nesanāk. Diapozitīvu ņēmu no rāmja laukā, mēģināju gan caur film loaderi laist, gan likt kā bildi iekšā.. Pirmo reizi vispār kaut ko tādu daru, un vispār kā tā esmu tikai papīreļus skanējis. Jautājums bija vispār kā normāli ieskanēt diapozitīvu. Ir speciāla funkcija skanerim priekš 35mm foto filmiņām, bet tā laikam darbojas tikai uz nesagrieztām filmām, tāpēc vajag kādu citu metodi, kā ieskanēt. Un cik vispār ir maksimālā izšķirtspēja, ko var dabūt laukā tādai bildei??
Publicēts: 11.11.11 14:07 labots
 citēt
negatIvs:varu ieteikt lauku variantu ...... es, cik jau man šad tad ievajagās, vienkārši pārfotografēju, uz paštaisītas primitīvas uzpariktes ....... :big_smile:

Kautkā tā?

Var arī tā:

Vai tā:

Vispār uzprasi Googles tantei "slide duplicator". Tur gana daudz ideju.
Publicēts: 11.11.11 14:57
 citēt
Tas pirmais variants baigi foršs un pat īstenojams :) Jāmēģina šādi. Vienkārši darbā pamanīju, ka skenerim ir 35 mm film auto film loader funkcija, sāku pētīt un reizē aizdomājos par to, ka varētu diapozitīvus ieskanēt, jo mājās ir daudz foršu bērnības diapozitīvu. Būs vien pašam jāmēģina dažādi varianti un tā.. :) Bet tā baigā čupa mājās ar tiem diapozitīviem bija, var lielu daļu savu un arī brāļu māsu bērnību izskatīt caur tiem :p
Publicēts: 11.11.11 15:14
 citēt
jā, varētu teikt, apmēram tā, kā Frīdis piedāvā, princips līdzīgs. es izmantoju, no diviem vāciņiem uzmeistarotu gredzenu, Tamron 17-50mm f 2,8. uzparikte stacionāra, pieskrūvēta pie galda, gaisma caur matstiklu, asums no rokas, kvalitāte atkarīga no raibajām acīm img.fotoblog.lv... :bad_smile:
Publicēts: 13.11.11 01:10
 citēt
Savus dipiņus iekenēju ar Epson Perfection 3170 Photo skeneri, kuram komplektā ir dažādi rāmīši (filmām, ierāmētiem diapozitīviem u.c.). Galvenais neaizmirsti no piespiedējvāka izņemt to balto atstarotāju. Starp citu sanāk normāli pat ar visu filmas graudu.
Publicēts: 13.11.11 12:51
 citēt
Es izmantoju Canon 9900 vai 8800 vai kaut kā tā, tādu kurš 35 un 120 filmiņas arī var ieskanēt, tur ir speciāls adapteris. Ja pirkt tikai pāris skanēšanas reizēm, tad diez vai atmaksāsjas. Pāris gadus atpakaļ skaneris mazliet virs 200ls maksāja, tagad nav ne jausmas, gan jau ka vismaz uz pusi lētāk.
Publicēts: 13.11.11 14:18
 citēt
Iespējams, ka manam pieminētajam skenerim arī vajadzēja būt speciālām veidnēm priekš diapozitīviem, bet tā kā to iegādājās darba vieta pirms nezinu cik ilga laika, tad droši vien visi rāmīši un pārējais bez skenera un vadiem ir jau utilizācijā..
Publicēts: 13.11.11 14:21 labots
 citēt
Jap, šitādu www.ebay.com... tā kā nemanīju.. Vieta bija tam rāmim, bet pats rāmis nebija :(
Publicēts: 16.11.11 10:55
 citēt
Varbūt kāds zin kurš vai kur nodarbojās ar diapozitīvu skanēšanu ?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):