forum.gif
Par komentāriem un komentētājiem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par komentāriem un komentētājiem.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.11.11 23:46
 citēt
Šodien izlasīju vienu daudziem zināmā blacknes komentāru zem viena autora bildes: Diez vai mans skaidrojums -kāpēc dzēst,palīdzēs ja reiz cilvēks pārliecināts par savu šedevru.
Šis komentārs liek domāt, ka nevis nabaga nonicinātais autors, bet komentētājs visvairāk ir pārliecināts par savu dievišķo ģenialitāti un talantu radīt šedevrus.Laikam jau šī apziņa liek uz daudziem skatīties no Olimpa augstumiem un velti netērēt vārdus plebejiem, iztiekot ar vienu ,visu izsakošu del.
Sanāk,ka šeit visi liek bildes ,lai paspīdētu ar šedevriem.Man gan līdz šim likās, ka caur foto katrs indivīds parāda savu skatījumu uz lietām un pasauli.Domubiedru ieteikumi un padomi ļauj šo skatījumu padarīt dziļāku, kvalitatīvāku un saprotamu arī citiem. Diez vai ģeniālais del bez skaidrojuma palīdzēs jaunam censonim apgūt foto pamatus.
Publicēts: 11.11.11 23:52
 citēt
Protams, sīkāka kritika palīdzētu vairak (ne vienmēr) bet, arī plikais del noteikti ir daudz vērtīgāks vērtējums kā tie daudzie 'patīk' kurus liek, bieži vien botiem līdzīgas būtnes- gandriz visām bildēm pēc kārtas..
Publicēts: 11.11.11 23:56
 citēt
...bet bildi var likt kritikai.Kas to liedz?Bet nē,liek labāk patīk/dzēst lai nebūtu jāklausa citu padomi.
Publicēts: 12.11.11 00:11
 citēt
Nekas jauns.
DEL ir viņa vizītkarte :)
Publicēts: 12.11.11 00:15
 citēt
vāiii,cik par šo te cepienu bijis,kad vismants ,alloxa un vēl daudzi citi bija. Cik gadus jau atpakaļ,jā gadi skrien bet sāpe turas līdzi.....
Publicēts: 12.11.11 00:20 labots
 citēt
Arī pliks 'del' var dot pozitīvu 'grūdienu' jaunā (vai arī ne tik jaunā) censoņa izaugsmē - galvenais, lai jaunais censonis tērē 'mentālo enerģiju' nevis cepjoties par to, ka cilvēks atļaujas ielikt 'del' viņa lieliskajam kadram, bet gan mēģinot analizēt kāpēc tā bilde ir pelnījusi 'del' un ko darīt lietas labā, lai šādu atzīmi vairs nenopelnītu. Galu galā šis 'del' tomēr liek likts g.k. pie ne pārāk izciliem kadriem (katram protams ir sava vērtību skala - kas vienam ir 'del', tas varbūt citam ir 'izcili') - tātad ne bez iemesla.

Kgan ko es te - mūsdienās domāt nav stilīgi (it īpaši tas attiecināms gados jaunajiem censoņiem).
Publicēts: 12.11.11 00:23
 citēt
Kas par bildi ta?
Publicēts: 12.11.11 00:38 labots
 citēt
RudeWolf:Kas par bildi ta?

Varbūt šī? www.fotoblog.lv...
vai šī www.fotoblog.lv...
vai... www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...
Nav vienalga? Tur tiešām nav jālauž galva.

Katram savs.
Publicēts: 12.11.11 03:07
 citēt
cilvēka prāts Vienmēr pieķersies negatīvajam....
Man gan vaiāk interesē paskaidrojumi,no tiem,kuri visur bāž savus patīk.Ja šiem paprasa-kas patīk?,tad atbildi būs grūti sagaidīt.
Publicēts: 12.11.11 03:19
 citēt
komentārs liek domāt, nevis ka komentētājs ir pārliecināts par savu dievišķo ģenialitāti un talantu radīt šedevrus, bet ka komentētājs ir pārliecināts par savu dievišķo ģenialitāti un talantu kritizēt šedevrus.
nesanāk, ka šeit visi liek bildes, tikai, lai paspīdētu ar šedevriem, tak reiz liek, kritiku sakārojies un/vai atzīst par citiem rādīšanas vērtām. Diez vai ģeniālais del bez skaidrojuma palīdzēs jaunam censonim apgūt foto pamatus, tak reizēm veselīgi arī [vismaz mēģināt] satricināt pārliecību par savu ģenialitāti, jā tāda ir un bez pamata. :amazing:
Publicēts: 12.11.11 09:19
 citēt
bleckness iepriekšējā profilbilde izsaka visu par šo cilvēku un uz viņu nebūtu ētiski apvainoties.......... tāda nelaime var katram gadīties:(
Publicēts: 12.11.11 11:00
 citēt
Protams, tikai pliks del. - ir viela pārdomām , kas Tev pašam ir jāizsecina, ja uzraksta vairāk, tad Tev ir jau tieši padomi kāpēc ir šis del. Dažas bildes ir tādas kurās vispār nav nekas........, ko lai tur paskaidro!
Publicēts: 12.11.11 11:10
 citēt
tā jau saka, ka "mājiens" ir daudz efektīgāks nekā gatavs iztirzājums vai moralizēšana. Tas protams pie noteikuma, ka homo sapiens ir domāt spējīgs..
Publicēts: 12.11.11 11:52
 citēt
Pinus:Protams, sīkāka kritika palīdzētu vairak (ne vienmēr) bet, arī plikais del noteikti ir daudz vērtīgāks vērtējums kā tie daudzie 'patīk' kurus liek, bieži vien botiem līdzīgas būtnes- gandriz visām bildēm pēc kārtas..

Vai vispār esiet kādreiz aizdomājušies, kas ir fotokritika un no kā tā sastāv. Uzrakstot tikai DEL, vai slikto pusi, rakstītājs tieši uzsver savu diletantismu fotokritikā. Kritika nenozīmē apdiršanu, bet gan darba analīzēšanu !!!
Publicēts: 12.11.11 12:09
 citēt
... bet aizdomājoties tālāk? Kāpēc man, Haidukam, Pinus vai vēl simtiem būtu pienākums zem katra iesācēja pirmiem soļiem fotogrāfijā, rakstīt izvērstu analīzi, kura atkal var būt vairāk vai mazāk subjektīva, atkarībā no tā, cik grāmatās naudu iztērējis konkrētais cilvēks vai bibliotekā savu laiku pavadījis?
Mans domāt, ka arī kritiku jāmāk izlūgties... neviens te neko ņedolžen... Ja pieejam tīri no likumības, tad piekasīties var tikai par to, ka zem bildēm sarkanā del vietā ir vienkārši melnais uzraksts del. Nekādu kritiku defaultā tur neprasa!
Publicēts: 12.11.11 12:32 labots
 citēt
Ko dos, ja es uzrakstīšu izvērstu analīzi zem kārtējā sūduka, ja pretī stāvēs 25 patīk no tādu pašu sūduku ražotājiem? man liekas, ka nav jēgas.
Publicēts: 12.11.11 12:34
 citēt
tā kā man nav nekāda izglītībā vizuālajā mākslā, tad es aprobežojos ar patīk, jo paskaidrot kāpēc nepatīk diez vai varu tādā cilvēkam saprotamā veidā ;)
varbūt ļoti retos gadījumos atļaujos privāti nosūtīt ziņu par to, ko es darītu savādāk ;)
Publicēts: 12.11.11 12:42
 citēt
Haiduk, esi tik mīļš un pateic kā pa tavam analīzēt kaut vai šo sūduku: www.fotoblog.lv... ? Es domāju, ka šādām bildēm del bez paskaidrojuma ir vislabākā analīze. Analizēt var fotogrāfijas nevis nejaušus slēdža spiedienus.
Publicēts: 12.11.11 12:42
 citēt
zbmono:Ko dos, ja es uzrakstīšu izvērstu analīzi zem kārtējā sūduka, ja pretī stāvēs 25 patīk no tādu pašu sūduku ražotājiem? man liekas, ka nav jēgas.

Nu re ;secinājums;pret straumi nepeldēt,labāk neko sliktu vai labu,sabiedrība var nesaprast.
Ieteikums :likvidējam kritiku kā tādu,un lejup pa straumi,un varēs vien brīnīties kā viss degradējas! Vai tā?:face-wink:
Publicēts: 12.11.11 12:46
 citēt
Agnos, mans points bija, ka nav jēgas deldēt klaviatūru rakstot kaut ko vairāk par del. ja cilvēkam ir smadzenes viņš to sapratīs. ja nav tad arī izvērstā kritika nepalīdzēs saprast, ka atrādīts ir štrunts.
Publicēts: 12.11.11 12:53
 citēt
Ja jauns, zaļš, gurķis sāk kaut ko darīt,un vēl meiģina,tad ar del, diži daudz nepalīdzēsi.Smadzenes laikam jau piepildās pamazām.Izvērstu sākumā toč nevajag,parādi vismaz uz konkrēto fotoškolu.Mans tā būt domāt.Mātē googlē uzrok tikai tad,kad jau sāk apjaust ko rok.:grimace:
Publicēts: 12.11.11 12:54 labots
 citēt
talavietis:... bet aizdomājoties tālāk? Kāpēc man, Haidukam, Pinus vai vēl simtiem būtu pienākums zem katra iesācēja pirmiem soļiem fotogrāfijā, rakstīt izvērstu analīzi, kura atkal var būt vairāk vai mazāk subjektīva, atkarībā no tā, cik grāmatās naudu iztērējis konkrētais cilvēks vai bibliotekā savu laiku pavadījis?
Mans domāt, ka arī kritiku jāmāk izlūgties... neviens te neko ņedolžen... Ja pieejam tīri no likumības, tad piekasīties var tikai par to, ka zem bildēm sarkanā del vietā ir vienkārši melnais uzraksts del. Nekādu kritiku defaultā tur neprasa!

Kur tu manā tekstā izlasīji, ka tev vispār būtu kas jāraksta ??? :D
Es tikai uzrakstīju, lai kāds aizdomājās līdz... un viss. Raksti ko gribi, kad gribi, un kur gribi- bet mans teksts ir par to, ka tavs ierakstītais vairāk raksturos tevi (zinoš, nezinoš, idiņš) nevis darbu :D
Publicēts: 12.11.11 12:56 labots
 citēt
zbmono:Haiduk, esi tik mīļš un pateic kā pa tavam analīzēt kaut vai šo sūduku: www.fotoblog.lv... ? Es domāju, ka šādām bildēm del bez paskaidrojuma ir vislabākā analīze. Analizēt var fotogrāfijas nevis nejaušus slēdža spiedienus.

Manu atbildi lasi vienu augstāk :D

Bet atšķirībā no daudziem- es bildi, kura mazajā man neliekas INTERESANTA, es neveru vaļā. Esmu jaf rakstījis- uzmanība, neatkarīgi no veida (patīk, nepatīk) ir uzmanība!
Publicēts: 12.11.11 12:57
 citēt
Haiduks:
talavietis:... bet aizdomājoties tālāk? Kāpēc man, Haidukam, Pinus vai vēl simtiem būtu pienākums zem katra iesācēja pirmiem soļiem fotogrāfijā, rakstīt izvērstu analīzi, kura atkal var būt vairāk vai mazāk subjektīva, atkarībā no tā, cik grāmatās naudu iztērējis konkrētais cilvēks vai bibliotekā savu laiku pavadījis?

Es tikai uzrakstīju, lai kāds aizdomājās līdz... un viss. Raksti ko gribi, kad gribi, un kur gribi- bet mans teksts ir par to, ka tavs ierakstītais vairāk raksturos tevi (zinoš, nezinoš, idiņš) nevis darbu :D

--------------------

Tad konkrēti, cik Haiduks darbus ir analizējis? Vēlams ar autoratīvas literatūras atsauksmēm un linkiem ;) Demogogs, ibio, tu esi! :D
Publicēts: 12.11.11 13:00
 citēt
Velns,kur pilmēness katreiz izpaužās,jebšu Saules vējš.Vai tad sākas ikgadējā klope,tad eju ko lietderīgu darīt,teiksim krāsni izkurināt.:anger:
Publicēts: 12.11.11 13:04 labots
 citēt
talavietis:
Haiduks:

--------------------

Tad konkrēti, cik Haiduks darbus ir analizējis? Vēlams ar autoratīvas literatūras atsauksmēm un linkiem ;) Demogogs, ibio, tu esi! :D

Liekās, ka esi augstprātigs, ja atļaujies uzsākt apsaukāšanos... bet no tevis citu arī negaidu... līmenis :( sen zināms.
Bet konkrēta atbilde- neatradu vairs tekstus, bet turpinājumu redz te- un tas jaf ir konkrēts- www.fotosiena.lv...
Naf tukši DEL ...
Publicēts: 12.11.11 13:05
 citēt
talavietis:
Haiduks:

--------------------

+++
Publicēts: 12.11.11 13:07
 citēt
Eliza_Lace:
talavietis:
--------------------

+++

Elīzīt , jauku tev dieniņu :). Šodien tu starosi...
Publicēts: 12.11.11 13:23
 citēt
Del,ir labākais dzinulis attīstībai,tiem,kuri vēlas attīstīties.Domāju,ka autoriem pirmkārt jāmācās citur,nevis jāpublicē jebkuru bildi,jāgaida wow un fotoskolas zem katras bildes,kuras nemaz nav bildes.
Publicēts: 12.11.11 13:33
 citēt
de.del.del., kā sitiens, pļauka, spēriens, spļāviens. Kas un kurš pateiks vai tā ir kritika, audzinoša rakstura saisinājums no vārda "dzēst". Bērns mācās rakstīt - velk strīpiņas, aplīšus un ovāliņus, ļoti cenšas, lai izpatiktu vecākiem un skolotājiem - pats nesaprazdams kam tas viss ja tā jānopūlas. Bet jānopūlas, lai rakstīto saprastu tie, kam tik rakstīts un neviss tikai pašam. Pašam sev rakstam konspektos, klausoties lekcijas, saīsinājimiem, zīmējumiem un karikatūrām. Ne katrs iemācās pareizi un glīti rakstīt, bet katrs zin, kāds izskatās glīts rokraksts.
Publicēts: 12.11.11 13:47
 citēt
ekoists:Del,ir labākais dzinulis attīstībai,tiem,kuri vēlas attīstīties.Domāju,ka autoriem pirmkārt jāmācās citur,nevis jāpublicē jebkuru bildi,jāgaida wow un fotoskolas zem katras bildes,kuras nemaz nav bildes.

Kur???
Fotoblogs tieši ir domāts VISIEM.
Te netiek uzsvērts- mākslas foto saits.
Un te DEL naf dzinulis (nekur tas naf dzinulis- tas ir tikai viena subjekta domas un domu izpaušanas brīvība, tikai jājautā, vai DEL rakstītāji vispār domā :D)
Publicēts: 12.11.11 13:48
 citēt
paskatieties savās galerijās 2-3 gadus atpakaļ, vai tagad jūs tādas publicētu ... katrs ar kaut ko sāk un iet kaut kādus soļus uz priekšu ;) ... cerams ka uz priekšu :D
Publicēts: 12.11.11 13:50
 citēt
agriss:paskatieties savās galerijās 2-3 gadus atpakaļ, vai tagad jūs tādas publicētu ... katrs ar kaut ko sāk un iet kaut kādus soļus uz priekšu ;) ... cerams ka uz priekšu :D

Oj, nē DEL rakstītāji piedzima ģēniji :D
Publicēts: 12.11.11 14:09
 citēt
Haiduks:
agriss:paskatieties savās galerijās 2-3 gadus atpakaļ, vai tagad jūs tādas publicētu ... katrs ar kaut ko sāk un iet kaut kādus soļus uz priekšu ;) ... cerams ka uz priekšu :D

Oj, nē DEL rakstītāji piedzima ģēniji :D
Kurā vietā te zīdaiņi publicējas
Publicēts: 12.11.11 14:13
 citēt
...bet cilvēki(vairums) APZINĀTI liek bildi uz patīk/dzēst.Par ko ir satraukums.Ja man bilde nepatīk lieku dzēst,jo citas alternatīvas NAV.Cilvēkiem kuriem INTERESĒ citu viedoklis vai kritika bildi liek "kritikai".Kāpēc būtu jāuzbāžas ar savu viedoki cilvēkam ,kuram viņš pat neinteresē.
Publicēts: 12.11.11 15:11
 citēt
Par ko ir šis topiks?:face-sad:
Publicēts: 12.11.11 15:20
 citēt
MOJA TVOJA NE PONIMAJET! TVOJA BEZIT-MOJA STRELJAJET... :D
Publicēts: 12.11.11 15:51 labots
 citēt
viecha:Par ko ir šis topiks?:face-sad:
ta huij viņu zina ( (c) šlesers;ušakovs) www.youtube.com...
Publicēts: 12.11.11 19:58
 citēt
viecha:Par ko ir šis topiks?:face-sad:

Ne par ko... tikai antipātijas izrādīšana pret vienu konkrētu lietotāju.
Publicēts: 12.11.11 23:46
 citēt
nezinu, vai kādam ir īpašs mērķis un centieni taisīt tādas bildes, zem kurām ļ.cien. blackness neliktu del. Nu i ko? Viena cilvēka viedoklis ir tikai viena cilvēka viedoklis. Bet kritiku, kā jau te augstāk rakstīja, arī ir jānopelna. Kāda jēga analizēt darbu pa punktiem, ja jaunais meistars, vārdā "mammaaparaatunopirka" nemaz nesaprot, kas tiek analizēts... nu, uzrakstīsi, ka kadrējums varētu būt labāks, dot saites uz lapām ar informāciju, uzrakstīsi, ka zibspuldze lietota neatbilstoši sižetam, dosi linku uz visvisādām skolām... pretī saņemot "a man tā patīk, a es nevarēju pakāpties atpakaļ, a man neinteresē ārējās zibspuldzes - ņemiet par labu kā ir"...
nu, un ko tu tādiem pērles priekšā bārstīsi...?
?
?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes: