forum.gif
Makro, kad fotografē piles vai zirnekļutīklus
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Makro, kad fotografē piles vai zirnekļutīklus
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.04.07 22:08
 citēt
Lūdzu padomus un pieredzes apmaiņu (vēlams Ziepjutraukiem).
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 25.04.07 22:11
 citēt
Taas vispaar it Tevis bildeetas bildes?
Publicēts: 25.04.07 22:13
 citēt
Paldies, bet pastāstiet lūdzu, kā Jūs fotografējat!
Man ir parastais Canon S60... Makro (tulpīte)režīmā (līdz šim domāju, ka tam atsevišķi uzstatījumi neko nedod) fočējot man reti, kad izdodas dabūt asumu - kā loterijā, laimes spēle pēc daudzām, daudzām rakursa maiņām un tuvāk, tālāk regulēšanas => starp citu, tie, kas to nav mēģinājuši Makro režīmā nevar zūmēt un pievilkt klāt -> tikai ar pašu aparātu. Ļoti svarīga ir gaisma! Par statīvu -> reti, kur man izdodās to pielietot jo pārsvarā objekti atrodās ļoti zemu un dīvainā leņķī vajadzīgais gaismas stars krīt... tad nu arī rokas nav tik nekustīgas un pat pogu spiežot rodās neasums :-(

Laikam neskaidri izsakos -> taču pirmo reiz stāstu par lietām, kuras gribu pati iemācīties. Varbūt šis jautājums jāuzdod te Forumā, lai pieredzējušie fotogrāfi palīdz?!?

Šie komentārs kkā neiet kopā ar tām bildēm...
Publicēts: 25.04.07 22:18
 citēt
Briedi, jā protams, ka manas!
Publicēts: 25.04.07 22:23
 citēt
Bet kur tad iisti ir probleema? :?

Galvenais tik bildeet un bildeet! Dazhas tur man ljoti patika :)
Publicēts: 25.04.07 22:26
 citēt
Neasas, neskaidras... Vai man vienai tik sasodīti grūti Makro režīmā dabūt asumu?!?
Publicēts: 25.04.07 22:29
 citēt
kaa jau mineeji - statiivs... vai vnk jaameklee attieciigie laikapstaaklji... agra, saulaina riita gaisma.. nu ideaali, un gaismas arii pietiek, lai nevareetu aparaatu izkratiit spiezhot pogu..
Publicēts: 25.04.07 23:16
 citēt
Makro režīmā ir mazs asuma dziļums un liels palielinājums. Normālu asumu var dabūt bildējot tikai no statīva. Statīvu ir tak n-tie varianti sākot ar 3cm augstumu no zemes, ir macro-arm - spec pagarinājums, kas stiprinās pie statīva galvas, sliede ļoti precīzai fokusēšanai utt utjp. Vajag tik izvēlēties to, kas der un izmantot bildējot.
Publicēts: 25.04.07 23:32
 citēt
Bildējot no rokas mēģini ar elkoni vai ar delnu rast atbalsta punktu (tjip monopods) un pogu spied laideni, bez straujas kustības.
Iefokusē, un tik pat maigi turpini spiest pogu, līdz bilde gatava...:)
Publicēts: 25.04.07 23:49
 citēt
..vai vnk uzliec 2 sek taimeri...
Publicēts: 26.04.07 09:26
 citēt
Trūkumi kvalitātē varētu būt šādi:
1.bilde - lietota zibspuldze vai kāds cits nepiemērots apgaismojums
4.bilde - JPG kompresija. Ja bildēts augstākajā kvalitātē, tad iespējams izgriezts gabals no lielākas bildes.
6.bilde [roze] asums ir uz zieda pakaļpusi, tāpēc priekšējā neasā puse bildi izbojā.
Ozollapas ir izcilas.
Asuma dziļums bildēs ir pietiekams un, godīgi sakot, ziepjutrauku problēma vienmēr bijusi pārlieku lielais asuma dziļums nevis otrādi. Protams, pareizi jāizvēlas vieta, kur uzstādīt asumu, lai skatiens aizķertos aiz asās bildes daļas un neasā netraucētu.
Pēc iespējas vajag lietot mazāko iespējamo ISO uzstādījumu, lai izvairītos no trokšņiem, bet fotografējot lāses parasti mēdz būt diezgan tumšs (apmācies) un līdz ar to jāseko arī līdzi, vai pie uzstādītās jūtības (ISO) slēdža laiks nav mazāks par 1/30s, citādi būs gandrīz neiespējami iegūt asu attēlu bez statīva.
P.s.
Diemžēl nevar no ziepjutraukiem gaidīt pašu augstāko attēla kvalitāti.
Publicēts: 26.04.07 09:38
 citēt
Liels paldies par izsmeļošo skaidrojumu!!!
Publicēts: 26.04.07 19:54
 citēt
Neasas, neskaidras... Vai man vienai tik sasodīti grūti Makro režīmā dabūt asumu?!?
Ar asuma dziļumu arī ir problēmas. Bet statīvi takš maziņi arī pieejami.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):