forum.gif
Untouched
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Untouched
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.11.11 21:16
 citēt
Versatile, pavisam noteikti šis var. - uz ziemu garlaicīgi palicis :bad_smile:
Publicēts: 21.11.11 21:30
 citēt
he hē.. vismaz viens seriāls atkal veidojas :D Jāiet pēc alus un zacenes :)
Publicēts: 22.11.11 12:13
 citēt
a zheel, ka nav turpinaajuma. autors, laikam, ar kaut ko aizrijaas :bad_smile:
Publicēts: 22.11.11 12:16
 citēt
izgulēja dzērumu un palika kauns
Publicēts: 22.11.11 12:19
 citēt
Jolan:izgulēja dzērumu un palika kauns

iespējams atrada citu izklaides veidu. Tas jau nekas bij fotobloga spameriem kādu brīdi ar ko nodarboties.
Publicēts: 22.11.11 12:37
 citēt
Schneider:Nez kādēļ katram mudakam uz katru izlēcienu vispār jāatbild...

..vo,vo,te jau dplby stereo''..:anger:
Publicēts: 06.01.12 16:43
 citēt
Bišku jau laikam pāršāvu pār strīpu, bet no pamattēzes pa lielam neatkāpjos. Es saprotu, ka mākslas foto tiek pamatīgi apstrādāts, un tas ir normāli; es biju domājis meistarību kā tādu - bez multiapstrādes uztaisīt labu bildi. Laikam vajadzēja vairāk paskaidrot savu domu. Atvainojos, ja kādu nepamatoti aizskāru!
[Othods bija drausmīgs...]
Publicēts: 06.01.12 16:54
 citēt
sliktu bildi nekāda apstrāde neglābs..
bet, piemēram, ja Tava profilbilde būtu bildēta RAWaa, tad iespējams, ka varētu izvikt vismaz nedaudz atpazīstamu seju... :D
Publicēts: 06.01.12 17:02 labots
 citēt
es paarsvaraa cenšos bez apstraades iztikt,meeģinot speleeties kameras manuaalajiem uzstaadiijumiem:face-grin:
Publicēts: 06.01.12 17:08
 citēt
janis19:es paarsvaraa cenšos bez apstraades iztikt,meeģinot speleeties kameras manuaalajiem uzstaadiijumiem:face-grin:

bildē jpg vai raw?
Publicēts: 06.01.12 18:05
 citēt
jpg
raw nav
Publicēts: 06.01.12 18:19
 citēt
Asfalts:Bišku jau laikam pāršāvu pār strīpu, bet no pamattēzes pa lielam neatkāpjos. Es saprotu, ka mākslas foto tiek pamatīgi apstrādāts, un tas ir normāli; es biju domājis meistarību kā tādu - bez multiapstrādes uztaisīt labu bildi. Laikam vajadzēja vairāk paskaidrot savu domu. Atvainojos, ja kādu nepamatoti aizskāru!

Nu vispaar jau arii maakslas foto visu =sataisa= before the shot...
Bet apstraade digitaalajam foto ir obligaata, ja gribi kaut cik pietuvoties skatu mekleetaajaa redzeetajam, jo matrica nedod pilnu kraasu (peleekaa) diapazonu, kursh vienalga ir jaapiedzen peecapstraadee, un to tachu arii sauc par apstraadi :face-wink:
Publicēts: 06.01.12 21:07
 citēt
Asfalts:
Vaards:
Strādāju ceļu būvē par laboratorijas vadītāju. Visu laiku testējam asfaltus. Varu godīgi pateikt - tev nav dvēseles un tā nevar kliegt.

Lai gan nenoliegšu, vārdu salikums "Asfalts un Dvēsele" jau nedaudz pavelk uz Čaka dzeju. Piemēram, bija tāda dzejoļu sērija "Sirds uz trotuāra" (Google tavs draugs un dvēseles slāpes tiks remdētas).

Zini, labi, ka esmu labā garastāvoklī, sav\ad\ak uzzinaatu, kas ir lielas nekas, un kas ir Afganistāna..

Nu, moš esi jau nedaudz sliktākā garastāvoklī un ir cerības apskatīties sasolīto Afganistānu? :exciting:
Publicēts: 06.01.12 21:07
 citēt
janis19:jpg
raw nav

Nu johaidiii .. cik var staastiit - ja fotografee jpg - tad jau kamera tavaa vietaa apstradaa bildi!!!!! SLinko variaints .... un slinkie lamaa chaklos, kas fotografee RAW un pastrada apec tam bildi, nepaljaujoties un kameras "praatu";-pppp
Publicēts: 06.01.12 21:16
 citēt
Asfalts:Bišku jau laikam pāršāvu pār strīpu, bet no pamattēzes pa lielam neatkāpjos. Es saprotu, ka mākslas foto tiek pamatīgi apstrādāts, un tas ir normāli; es biju domājis meistarību kā tādu - bez multiapstrādes uztaisīt labu bildi. Laikam vajadzēja vairāk paskaidrot savu domu. Atvainojos, ja kādu nepamatoti aizskāru!

Tev pieeja jautājumam ir pavisam ačgārna.

Fotogrāfijas autorība (autora darbs, viņa redzējums) nozīmē to, ka autors rada darbu ar kaut kādiem instrumentiem - fotoaparātu, pindzeli, fotošopu, zibspuldzēm, sastumjot uz avīzītes, siļķi, maizīti, sīpolu. Vai braucot uz ķurmjraga bāku un gaidot tur saulrietu (kad gaisma pati uzregulēsies kā iecerēts autora prātā), brauc pie dižā ozola rīta miglā. Tie ir tehniskie līdzekļi ar kuru palīdzību autors parāda to ko viņš ir iedomājies parādīt.

Ja tu konkrēti gribi parunāt par autora rokās esošas fotokameras pareizu pielietošanu konkrēta redzējuma (dabā meklēta un atrasta vai māklsīgi inscinēta) parādīšanai, tad šeit ir atkal varianti:
a) iet dabā un spaidīt pogas līdz ar novērojumu palīdzību iegūsi šedevru, no pieredzes zināsi, ka tā šedevrs rodas.
b) lasīt grāmatas;
c) iet kursos.

Cerams man izdevās izskaidrot, ka nav atšķirības tehniskajos līdzekļos ar ko autors dabū gatavu savu ideju. Cits mocās ar aparātu, cits zīmē ar datoru, katram savs.
Publicēts: 06.01.12 21:33
 citēt
raw nav

Tātad apstrādi tavā vietā izdara elektronika. Salīdzinājum - vista. :D Raw ir svaiga, jpg ar fočika apstrādi ir kā rūpnīcā kūpināta, paša apstrādāta bilde ir kā savā žāvētavā kūpināta. Vieniem gribās kā vienkāršāk, otriem kā garšīgāk. Jēlu nemēdz ēst. Ja nu tikai galīgi trakie... :D
Publicēts: 06.01.12 21:35 labots
 citēt
tad baigaa jeega no ta ka reguleeju diafragmu ,un paareejaas lietas:face-grin:

tad aparaats metams,jo taa neko neiemaaciisies.:face-grin:
Publicēts: 06.01.12 21:43
 citēt
ja diafragmas regulēšana ir augstākais lidojums, tad varbūt labāk tiešām rawā nebildēt.. :)
Publicēts: 06.01.12 21:54
 citēt
janis19:tad baigaa jeega no ta ka reguleeju diafragmu ,un paareejaas lietas:face-grin:

tad aparaats metams,jo taa neko neiemaaciisies.:face-grin:

Vispirms iemācies ābeci - kas mainās bildē mainot slēdža ātruma/ diafragmas attiecības. Kāda jēga manuālajiem uzstādijumiem, ja nezini, ko tie ietekmē? Kāda jēga manuālajai ātrumkārbai, ja nezini, kur 1. robs un kāpēc tie vispār ir jāpārslēdz.... :D
Publicēts: 06.01.12 22:02
 citēt
Un ko man darīt??????:amazing: man pat jpg nav:face-crying:
Publicēts: 06.01.12 22:06
 citēt
Sapper:
raw nav

Tātad apstrādi tavā vietā izdara elektronika. Salīdzinājum - vista. :D Raw ir svaiga, jpg ar fočika apstrādi ir kā rūpnīcā kūpināta, paša apstrādāta bilde ir kā savā žāvētavā kūpināta. Vieniem gribās kā vienkāršāk, otriem kā garšīgāk. Jēlu nemēdz ēst. Ja nu tikai galīgi trakie... :D
taa ir tikai puspatiesiiba. redz, vairums manis satikto rawotaaju, un ne jau peedeejie dunduki attaisa rawu, piemeeram, adobes rawaa un tad vnk ceert valjaa shopaa, neapzinoties to, ka tas ko Tu redzi ir raws taados setingos, kaadi ir defoltaa kameras uzstaadiijumos jpg - tobish vizuaali tas pats jeepeegaa. nav izpratnes ka to zhaaveeto vistu var atgriezt virtuaali svaigaa staavoklii un apslaciit ar citaam garshvielaam un tad zhaaveet...

jaamaacaas jaamaacaas jaamaacaas, kaa teica biedrs uljjanovs!
Publicēts: 06.01.12 23:01
 citēt
Bildes:taa ir tikai puspatiesiiba. redz, vairums manis satikto rawotaaju, un ne jau peedeejie dunduki attaisa rawu, piemeeram, adobes rawaa un tad vnk ceert valjaa shopaa, neapzinoties to, ka tas ko Tu redzi ir raws taados setingos, kaadi ir defoltaa kameras uzstaadiijumos jpg - tobish vizuaali tas pats jeepeegaa. nav izpratnes ka to zhaaveeto vistu var atgriezt virtuaali svaigaa staavoklii un apslaciit ar citaam garshvielaam un tad zhaaveet...

jaamaacaas jaamaacaas jaamaacaas, kaa teica biedrs uljjanovs!

piedod, mana vaina, to, ka ir ļaudis, kas defaulto rawu pa taisno ver šopā , nebiju iedomājies... ko var gribēt no amatiera bez pieredzes. Tas tad būs variants ar rūpnīcā iemarininētu vistu (parasti pārsālīta), kas tiek gatavota mājās. :D
Publicēts: 06.01.12 23:07
 citēt
da nee... pa taisno jau nevar atveert - tas ir shopam progza - camera raw, vnk domaa, ka tad ja tas atveras vispirms caur to, tad shopaa kaut ko vairaak var izdariit... jo lielaakaa dalja fiichas paarklaajas - ekspoziiciju var mainiit i camera rawaa gan shopaa, vnk nesaprot cilveeki ka taa jau buus jeepega krukjiishana shopaa
Publicēts: 06.01.12 23:31
 citēt
Oliss:Un ko man darīt??????:amazing: man pat jpg nav:face-crying:

uzsper to visu gaisā :D :D :D
Publicēts: 06.01.12 23:41
 citēt
Bildes:da nee... pa taisno jau nevar atveert - tas ir shopam progza - camera raw,

to es zinu, :) vienkārši nebiju iedomājies, ka ir ļaudis, kas pēc camera raw atvēršanās uzreiz pa tupo spiež uz "open image"
Publicēts: 07.01.12 00:05 labots
 citēt
Sapper:
Bildes:da nee... pa taisno jau nevar atveert - tas ir shopam progza - camera raw,

to es zinu, :) vienkārši nebiju iedomājies, ka ir ļaudis, kas pēc camera raw atvēršanās uzreiz pa tupo spiež uz "open image"

mežā sēnes dažādas
bērzlapes un piepes...
;)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes: