man te vienam pazinjam notiekot divainibas ar sony alpha 200.. pie iesleegshanas baigi vibreejot. cik nu es varu iedomaties, tad tas varetu but kaukads sensor cleanings (vai vinu var atslegt?).. vai arii tas ir kaads defekts?
varbut kadam ir bijusi darishana ar shadu sony fiichu? paldies!
Ieslēdzot kameru, neatkarīgi vai uzlikta rokas vai automātiskā fokusēšana, kamera "saķeras" ar objektīva kardāniņu. Tas var būt par iemeslu vibrācijai. Ieslēdzot kameru sensora vibrēšana tīrīšanai nevar notit. Tā ir atsevišķa opcija. Sony @200 ir gana veca kamera.
gan alfai gan pentaxim (tiem modeļiem kuriem ir optiskais stabilizators) var ielikt ķeksi, lai kamera katrreiz ieslēdzoties purina no sensora nost putekļus.
paziņam ir varianti - A. mācīties lietot savu kameru B. nemācīties lietot
B variantā ir apakšpunkti:
1. neņemt neko aubē 2. radīt pašam savus skaidrojumus *kamerai mostoties auksti* utt
nu vēl jau ir Dievs, babenes, vecajie aksakali, partija utt.
Mans Pentaxis K-5 pie katras ieslēgšanas arī izdod kaukādu jokainu skaņu. Izlasīju instrukciju, atradu, ka krata putekļus no IR filtra, ja jau tas ir ielikts defoltā, ķekšus nemeklēju, vienkārši uššpļāvu, tāpat kā arī troksnim, kad pagriež kameru. Nu labi, to es zinu, tas bija arī 30D, saucas par orientācijas sensoru, šitam vēl arī līmeņrādis ir iekšā.
Maris:gan alfai gan pentaxim (tiem modeļiem kuriem ir optiskais stabilizators) var ielikt ķeksi, lai kamera katrreiz ieslēdzoties purina no sensora nost putekļus.
paziņam ir varianti - A. mācīties lietot savu kameru B. nemācīties lietot
B variantā ir apakšpunkti:
1. neņemt neko aubē 2. radīt pašam savus skaidrojumus *kamerai mostoties auksti* utt
nu vēl jau ir Dievs, babenes, vecajie aksakali, partija utt.
manai a350 šāds ķeksis nav. instrukcijā par kratīšanu nekas nav ierakstīts
...un droši vien arī nobildētai bildei visu laiku ir nobīdes, salīdzinot ar to ko bildējot redzēja skatu meklētājā t.i. ja nestrādā stabilizācija sensors nevar iecentrēties...