Vuspār vajadzētu aizliegt fotogrāfiem vazāties par zāles vai skatuves priekšu un atļaut vienalga ar kādiem stikliem tikai no zāles vai estrādes aizmugures
p.s. Šogad pavasarī aizgāju uz klasiskās muzikas koncertu Ģildē. Nepaveicās ka dabuju biļeti 1. rindā Koncertu bildēja 2 fotogrāfi, viens no viņiem visu laiku no viena stūra bildēja un tikai 2-3 reizes klusiņām pustupus pielavijās vidū. Bet otrs tirliņš (noteikti Sappera draugs) visu laiku tikai pa priekšu vien Apnika un vienu brīdi pieliku padeni, tas tirliņš novilka uz acīm salauza aparātu sāka lekties, bet apsardze bija ātra un profesionāla, izlauza rokas un izmeta no zāles
Par tehnikas izmeeriem pilniigu piekriitu tas buutu labs risinaajums
Es atbalstiitu to fotograafu ja viņš būtu rakstijis veestules iesniegumu utt kas rosinaatu ieviest skaidrus kriterijus utt lai tas neatkaartotos un uz taa pamata veersies tiesaa ar luugumu atdziit kautkaadus leemumus par aplamiem.
Nevis stilaa man photograaperi aizliedzaat nu ta es juus izdraaziishu tiesaa. Un tiesa ar skatiitos mazliet savaadaak un varbuut pamaniitu kaadu citu likumu vai tamliidziigi
Kā labāk!? Izskatās gan, ka kāds nav izdarījis savu darbu, cits nav pārbaudījis kā rezultātā daudziem nodokļu maksātājiem, kas cita starpā maksā viņiem algas, dziesmu svētkos sanāca liekais stress un vilšanās, ka nesanāk nofotografēt kādu bildi no pasākuma atmiņai, nesanāca nofotografēt bērna uzstāšanos, turklāt tagad vēl ir jāmaksā par tiesāšanās izdevumiem. Un te nav pat runa par kādiem anonīmiem ierēdņiem, bet konkrētiem cilvēkiem.
Un vai kāds no viņiem par šo ir atbildējis? Samaksājis tiesāšanās izdevumus, dabūjis pazeminājumu, algas samazināšanu vai atlaists? Visticamāk gan, ka tie apmeklētāji, kuriem neļāva ienest fotoaparātus vēl šiem konkrētajiem cilvēkiem papildus samaksāja prēmijas par "labu" darbu dziesmusvētku organizēšanā.
da tak uz biletes bij i rakstiits i uziimeets ka aparaatus ienest nevarees, a tie kas klausijaas visaadus radio un iereednjus pa telefoniem pashi ar nolaida luni. Peerkot bileti pashi piekrita riikotaaju noteikumiem, ja nepiekrita vareeja atmest bileti atpaklj un teikt ejiet ka juus pupaas.
Es neatsakos no saviem vārdiem, vienkārši nevaru nopietni skatīties uz to, kas jau no sākta gala ir uztaisīts par cirku, tik diemžēl, ir "likumu zinātāji", kurus koriši no ministrijas spēj pārliecināt, ka visi, kuri atnākuši uz koncertu, visā nopietnībā ir paranoiķi, leks gaisā no šoka, kad kāds mainīs objektīvus. Ja fotogrāfu puse varētu noalgot kādu no advokatūras haizīvīm, kad tiktu pieprasīts izmeklēšanas eksperiments ar kori uz skatuves un sertificētu skaņas mēraparatūru skatītāju rindā, kura mērītu DSLR slēdža troksni, salīdzinājumā ar nemitīgi garāmslājošajiem alusvēderiem, ja vēl KM zinās, ka visu to tiesas procesu ar eskspertīzēm zaudētājam būs jāapmaksā no ministrijas budžeta, šiem augstprātīgajiem ģeržimordām būtu pavisam cita attieksme.
Oliss: Bet otrs tirliņš (noteikti Sappera draugs) visu laiku tikai pa priekšu vien Apnika un vienu brīdi pieliku padeni, tas tirliņš novilka uz acīm salauza aparātu sāka lekties, bet apsardze bija ātra un profesionāla, izlauza rokas un izmeta no zāles
Olis, beidz pa mākoņiem plivināties. Līdz Lunim Tev tāpat kā līdz Marsam.
P.S. Ka var vazāties PAR skatuves priekšu? Par var tikai balsot. Vazājas parasti pa.....
f-foto:Alum tur nav jābūt. Ūdenim noteikti ir jābūt. Pierādīt kaut ko šeit, par piemēru ņemot piekāpšanos tirgoņiem, ir viens. Pavisam kas cits ir pierādīt savu taisnību tiesā, runājot tikai par fotografēšanu, nepieminot Gestapo, Jauno vilni, Rīgas lidostu un Orvela 1984. Man tā labpatīk domāt.
Godāts kungs kaut 1 vārdu par fotografēšanu ir pateicis??? "Čja bi karova mičala"
Man kā privātperonai nav nekas nevienam jāpierāda. Man ir pienākums ievērot pasākumā kārtību un netraucēt apkārtējos, kamēr es savas saistības pret apkārtējiem pildu, to kāds fotoaparāts man kaklā, neviens birokrāts nav tiesīgs komandēt. Privātpersonām atļauts ir viss, kas nav aizliegts. Tā saka likumdošana.
Amatpersonai toties ir pienākums katru savu dadbību pamatot ar likumdošanas aktiem un ir jāpierāda ierobežojumu nepieciešamība un samērīgums. To arī saka likums.
P.S. Olisam un f-foto konceros vienkārši nav iespējams sēdēt blakām, nepārtraukti pirž. Viņus bez Espumizāna vispār koncertos nedrīkst ielaist. Vajadzētu to administratīvajā kodeksā nostiprināt
P.P.S. Pagaidām neviens no abiem zieptrauku fašis,..., tfu, fetišistiem nav pateicis, ar ko mans 350d ir ļaunāks par bildē augstāk redzamo Fudžika ziepi.
P.P.P. S. Nupat Eiropā norisinās tiesas prāvas, pēc kurām atceļ aizliegumus lietot radardetektorus! Kāpēc Eiropā tiesa spriež tā???? Tāpēc, ka tas, ka man ir detektors, nepadara mani par ātruma pārkāpēju. Tieši tāpat kā spoguļkamera nepadara mani par kārtības traucētāju, tieši tāpat kā dzimumloceklis mani nepadara par izvarotāju. Nazis manā kabatā nepadara mani par slepkavu. Nu kur vēl skaidrāk jums paskaidrot????????????????
Sapper - piesiesies drukas kļūdām??? Tekstu saprati? Kas bija domāts ar ziepju trauku??? Jā man ir ziepju trauki gan mājās gan darbā, bet kāds tam sakars ar foto???
galvenokārt jau tas super - truper deģenerātisms, ka tu nopircis biļeti un pie vārtiem no viena gorillas uzzini, ka iekšā drīksti iet tikai, ja kameru, lietussargu un / vai bērnu ratiņus atstāj krūmos - ar lietussargiem daudzi tā arī darīja un kas pirmie nāca ārā, izlasīja tādus krutākus. skat. vēl arī cilvēkus, kuri eXtrā brauca no laukiem.
Oliss:Pareizi dara ka nelaiž bildēt Kā man ir piegriezušies tie nekulturālie, neaudzinātie fotogrāfi pasākumos
pavisam pareizi būtu, ja nelaistu nevienā pasākumā arī tos apmeklētājus, kuri nefotografē! Kā man ir piegriezušies tie nekulturālie, neaudzinātie apmeklētāji pasākumos!
pavisam pareizi būtu, ja arī nelaistu nevienā sabiedriskā transporta līdzeklī pasažierus - neatkarīgi no tā, fotografē vai ne! Kā man ir piegriezušies tie nekulturālie, neaudzinātie pasažieri sabiedriskā transporta līdzekļos!
Schneider:Viss šis aizliegums JAU IR pievilkts. Un nenopietni izskatīsies cīnīties, pierādot, ka Pentax K-m ar 40 lim, kuru var ielikt krūšu kabatiņā, var kādam traucēt, ja tik viņš nav slims ar kādu jaunu slimību - SLRfobiju. Bet te jau nevis tiesai darbs, bet gan medicīnai.
mediķiem darbs ar pacientu. ar tiem, kas psihatriski slimam cilvēkam devuši tādas pilnvaras, ka viņš daudziem pilsoņiem radījis skādi un samaitājis vakaru, varētu būt darbs arī tiesai / juristiem - muristiem.