Saņēmu šodien ēpastā šo te,varbūt šajā fotolapā atrodas kāds fotogrāfs.
Dārgie kolēģi!
Griežos pie jums pēc palīdzības. Centīšos īsi pastāstīt par lietas būtību. Daudzi zina, taču pieļauju, ka ne visi, ka kopš 2008. g. tiesu instancēs mēģinu cīnīties pret Kultūras ministrijas aizliegumu fotografēt 2008. g. Vispārējo Latviešu Dziesmu un deju svētku norises vietās. Pašreiz notiek tiesvedība otrajā instancē un tiesas sēde noteikta uz 2012. g. janvāri.
Problēma ir tāda, ka atbildētāja puse cenšas mani nostādīt, kā individuālu personu, bezmaz kā teroristu, kas nostājies pret visas sabiedrības interesēm.
Cenšoties pierādīt, ka es pārstāvu ne tikai savas privātās intereses, bet caur Latvijas radošiem fotogrāfiem, lielu sabiedrības daļu, man tomēr trūkst dokumentālu pierādījumu, kas tas patiešām tā ir.
Kā mēs zinām tuvojas 2013. g. ar kārtējiem Vispārējiem Latviešu Dziesmu un deju svētkiem. Negribētos redzēt, kā atkal Latvijas radošie fotogrāfi atkal paliek „aiz sētas”. Ar mums labvēlīgu tiesas lēmumu, tiktu nepieļauta šāda precedenta atkārtošanās.
Tātad, mans lūgums iepazīties ar klāt pievienoto vēstuli un ja piekrītat, tad parakstīt to. Man šinī gadījumā interesētu maksimāls atbalsts, t. i. maksimāli liels parakstu skaits. Iepazīstiniet ar to un dodiet iespēju parakstīt arī saviem kolēģiem un draugiem.
Ja kādu interesē lietas materiāli, esmu tos ievietojis internetā pēc zemāk pievienotajām adresēm.
Ja vēl rodas kādi jautājumi vai idejas, droši man rakstiet.
Parakstus vajadzētu savākt līdz 11. decembrim!!!!, jo 12. dec. man tie jāiesniedz tiesā. Varat tos sūtīt pa pastu, vai arī dodiet ziņu un satiksimies personīgi.
Mani kontakti: Eizenšteina 45-140, LV1079, Rīga GSM 29222367 gatisv@parks.lv
Viss jau labi, tik kautkur vajadzētu tās lapas darīt pieejamas parakstīšanai... Nu izprintēšu, parakstīšu, aizsūtīšu ar vienu parakstu... Ja par tēmu, tak mani ar gorilla nelaida atklāšanas koncertā, un tādu bij daudz... Varbūt visus var kā saorganizēt kā lieciniekus?? Par biļetes zaudējumu pat nerunāju. Vienas zoss teksts, ka ar lielu objektīvu var koncerta skatītājus savainot, bij unikāls stulbuma apliecinājums.
Elmarss:Viss jau labi, tik kautkur vajadzētu tās lapas darīt pieejamas parakstīšanai... Nu izprintēšu, parakstīšu, aizsūtīšu ar vienu parakstu... Ja par tēmu, tak mani ar gorilla nelaida atklāšanas koncertā, un tādu bij daudz... Varbūt visus var kā saorganizēt kā lieciniekus?? Par biļetes zaudējumu pat nerunāju. Vienas zoss teksts, ka ar lielu objektīvu var koncerta skatītājus savainot, bij unikāls stulbuma apliecinājums.
Nu tak uzzvani Gatim un sarunā individuālu parakstīšanu.Lapas noderēs tiem,kas var savākt parakstus no vairākiem ļaužiem.
Labprāt parakstītos, vēl jo vairāk, ka šis aizliegums attiecas tikai uz "lieliem objektīviem". Kolēgas nezinkuros dziesmusvētkus pēc kārtas rāda bildes no atklāšanas koncerta, noslēguma koncerta... protams, ka ar ziepīšiem taisītas, protams, ka no dziedātāju rindām, bet ir, un dažas pavisam nesliktas. Ja Gatis pieteiktos padziedāt kādā pašdarbības korītī, gan jau tiktu pie ekskluzīviem rakursiem un spoguleni var mierīgi ienest ar meiteņu palīdzību - gar tautastērpu brunčiem vēl neviens apsargs nav uzdrošinājies gramstīties, var pamatoti palikt bez dzimtas turpinātājiem...
Cenšoties pierādīt, ka es pārstāvu ne tikai savas privātās intereses, bet caur Latvijas radošiem fotogrāfiem, lielu sabiedrības daļu, man tomēr trūkst dokumentālu pierādījumu, kas tas patiešām tā ir.
Cik ta lielu sabiedriibas daļu, un cik radoshus fotograafus un cik mazaak radoshus fotograafus kas buutu maisijushies visiem pa kaajaam liidushi priekshaa utt ? ka tik nokjert savu cuper puper kadru un skidro reportaazhu ko ievieto fotosaitos, draudzinjos utt
Lol a kaads izlasija to documentu ? Es saprot viens ir internetaa spamu vairot otrs ir rakstiit opiciaalu dokumnetu rakstiit
Dziesmu un deju svētki ir visas tautas nacionālie svētki, kas organizēti par Latvijas nodokļu maksātāju naudu. Aizliegums fotografēt 2008. g. Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētku norises vietās ir pret nostādijis fotogrāfus pārējai sabiedrībai. Fotogrāfi veic būtisku darbu nemateriālās kultūras fiksācijas procesā, t. sk. Dziesmu un deju svētku dokumentēšanā. Fotogrāfu devums Dziesmu un deju svētku fiksēšanā un tālākā saglabāšanā nākošajām paaudzēm ir nenovērtējams. Uzskatām, ka aizliegums fotografēt 2008. gada Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos, ko realizēja Kultūras ministrija ir prettiesisks un ierobežoja fotogrāfu tiesības un interees. Aizliegums ir pretējs Dziesmu un dejus svētku likumu mērķiem un uzdevumuviem, un pārkāpj Konvenciju par Nemateriālās kultūras mantojuma saglabāšanu, ANO Vispārējo cilvēktiesību deklarāciju un Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju.
Ez zem taada neparakstiitos jo: nav rakstiits kam dokuments adreseets kluudains teksts fotograafeet pasakumu nebija aizliegts bija vien ierobezhojumi par foto tehniku nav datuma parakstu rindaa ne kad dokuments sastaadiits saakumaa fleitee par visas sabiedriibas intereseem a veelaak ka tiek ierobezhoti fotograaferi utt
liekas ka sastadijis centraalcietuma ieslodziitais lai izkraaptu no manis personas datus
Te ir vajadzīga drusku savādāka koncepcija. Iedomajieties, kas notiktu, ja spogulenes ar lielajiem baltajiem paņemtu, teiksim, 10 000 apmekletaju, kas visu koncerta laiku trītos apkart meklejot labaako vietu... stulbi ne?
vieniigais ko ar taam lapaam varees iesakt ir purinaat saznjaugtus rocinjaa un breekt man te paraksti savaakti lapas veelams saburziit un piesuucinaat ar sviedru smaku, breecot jaasit rokas pret kruutiim un jaapiesauc dievs
veel interesanta lieta Photograaperis kad iziiree studijas tehniku utt, jebkuru aparaatu kam plivinaas spogulis un var nomainiit objektiivu sauc par pro tehniku a kad aizvelkas kur ar taadu nelaizh iekshaa kautriigi sauc par vienkaarshu photoaparatu
KM neko nepateikst tas dokuments hvz kam domaats Dokumentaa ir rakstiits ka bij aizliegts fotograafeet, a taa nebija bij noteikts ierobezhojums
uz shaadu dok i viena atbilde
Labdien blaa blaa deju un dziesmu sveetkos njumur xxx nebija aizliegums fotograafeet bet skatītāju un daliibnieku ērtībām bij noteikti ierobezhojumu(riikojums vai kas tur numur 666) Fotogrāfi vareeja akrediteeties un paarkrediteeties blaa blaaa
Vai personāžs "didams" gadijumā pats nestrādā Kultūras ministrijā?Baigi prasta,bet iedarbīga oponenta diskreditēšanas stratēģija tiek lietota: vispirms oponentam piedēvē absurdus pieņēmumus(molberti 2x2 audekli,sūdu skulptūras) un nezolīdu vai nelikumīgu rīcību("maisijushies visiem pa kaajaam liidushi priekshaa utt", "sastadijis centraalcietuma ieslodziitais lai izkraaptu no manis personas datus"),galu beigās izdomājot oponenta rīcību,kas liktu apšaubīt oponenta adekvātumu("lapas veelams saburziit un piesuucinaat ar sviedru smaku, breecot jaasit rokas pret kruutiim un jaapiesauc dievs").Par "sviedru smakas" saistīšana ar oponentu,vispār žetons,šitais katram pat zemapziņas līmenī izraisa nepatiku,pret oponentu.Un tālākā diskusija jau raisās nevis par lietu ,tās sākotnejā saturā,bet par pamazām oponentam uzkrauto sūdu čupu,liekot oponentam taisnoties,par absurdiem izdomjumiem(kuri tiek papildināti ar ātrumu kas nepieļauj iespēju loģiski šos apgalvojumus apgāzt),nevis par sākotnejo lietas būtību.
labi 60/5.6 - lūdzu, dažus argumentus, labi? Vai bija kādam liegta iespēja akrediteties? Vai principā nav jāpasatāv nekādiem nosacijumiem un ierobežojumiem, lai neizveidotos nekonrolējama situacija? Paldies.
nu KM ministrijaa te diez vai vajg tureet stirlicu lai noliktu taadu strunta documentu Ja autors palasiis un padomaas par textu gan jau sastaadiis mazliet pratiigaak to tapiiru
ja iesniegs shaadu ta dabuus ar atbildi apmeeram kaadu es rakstiju
un taa visa parakstu vaakshan buus bijusi bezjeedziiga.
vispaar sitais nedaudz savadaak jaapasniedz. bija aizliegts ienest fotokameras ar mainaamiem objektiiviem, kaa zinaams daudzas gimenes izveelas tieshi digitaalas spogulkamera ar mainaamiem objektiviiem savas ikdienas dziives kvalitatiivai iemuuzhinaashanai. kaut kaa stulbi tagad likt visaam gimeneem iet un akrediteeeties !!!
andre:vispaar sitais nedaudz savadaak jaapasniedz. bija aizliegts ienest fotokameras ar mainaamiem objektiiviem, kaa zinaams daudzas gimenes izveelas tieshi digitaalas spogulkamera ar mainaamiem objektiviiem savas ikdienas dziives kvalitatiivai iemuuzhinaashanai. kaut kaa stulbi tagad likt visaam gimeneem iet un akrediteeeties !!!
Pa tu te ciinies par Gjimeneem vai fotograaferiem ?
Saucās kultūras ministrija...pff. Vai, tad nevar smuki latviešu fotogrāfus legāli pārlaist pār sētu var. Tikai noteikti ar kādiem ierobežojumiem, punktiem utt Kuru katru fotogrāfiņu droši vien nevar tur laist, ja jau drošības jautājums ir tik svarīgs. Bet tādus foršos un pieredzējušušos gan var... nav jau viņu tik daudz.
dolldia:Saucās kultūras ministrija...pff. Vai, tad nevar smuki latviešu fotogrāfus legāli pārlaist pār sētu var. Tikai noteikti ar kādiem ierobežojumiem, punktiem utt Kuru katru fotogrāfiņu droši vien nevar tur laist, ja jau drošības jautājums ir tik svarīgs. Bet tādus foršos un pieredzējušušos gan var... nav jau viņu tik daudz.
Tu saki, ka nav daudz? Sanāks gan daudz... kurš sodien var izvērtēt - kurš ir fotogrāfs un kurš vnk celtnieks ar fotoaparātu??? Tu gribētu, lai koncerta laikā Tev pa priekšu ložņā kāds īblis un meklē labāko rakursu savas atvases iemūžināšanai?
Tas, ka ierobežo ienākšanu pasākumā ar fotoaparātiem, nekas slikts nav. Problēma jau bija dēļ tā, ka netika definēti ne normāli kritāriji tam ar kādu tehniku bez akreditācijas nedrīkst nākt, kā arī kritēriji akreditācijai. Kā saprotu, akreditācijas tur dalīja pēc deguniem bez kādas iepriekš pateiktas sistēmas
dolldia:Saucās kultūras ministrija...pff. Vai, tad nevar smuki latviešu fotogrāfus legāli pārlaist pār sētu var. Tikai noteikti ar kādiem ierobežojumiem, punktiem utt Kuru katru fotogrāfiņu droši vien nevar tur laist, ja jau drošības jautājums ir tik svarīgs. Bet tādus foršos un pieredzējušušos gan var... nav jau viņu tik daudz.
Tu saki, ka nav daudz? Sanāks gan daudz... kurš sodien var izvērtēt - kurš ir fotogrāfs un kurš vnk celtnieks ar fotoaparātu??? Tu gribētu, lai koncerta laikā Tev pa priekšu ložņā kāds īblis un meklē labāko rakursu savas atvases iemūžināšanai?
Bildes - Tavuprāt ar ko atšķirās "īblis" ar ziepeni (kurus drīskt ienest) un "iblis" ar canon 1000D (kuru nedrīkst ienest, jo var noņemt mazo kit objektīviņu)?
noveerotaaja:...ar ko atšķirās "īblis" ar ziepeni (kurus drīskt ienest) un "iblis" ar canon 1000D (kuru nedrīkst ienest, jo var noņemt mazo kit objektīviņu)?
ak34:Tas, ka ierobežo ienākšanu pasākumā ar fotoaparātiem, nekas slikts nav. Problēma jau bija dēļ tā, ka netika definēti ne normāli kritāriji tam ar kādu tehniku bez akreditācijas nedrīkst nākt, kā arī kritēriji akreditācijai. Kā saprotu, akreditācijas tur dalīja pēc deguniem bez kādas iepriekš pateiktas sistēmas
tas, ka LR nekur nav definēti ar fotogrāfiju saistīties jēdzieni (gan tehniska gan mākslinieciska rakstura) ir pašu fotogrāfu (klubu, biedrību, asociāciju) vaina. Ko, piemēram nozīmē G.Vanaga vēstulē minētais vārdu salikums "radošais fotogrāfs"? Fotografēšanas stāžs liels, izstādīto darbu daudzums, uzvaras konkursos, kas tas par zvēru???
Vispaar, taa ir normaala prakse - uz liela meeroga pasaakumiem akrediteet fotograafus, Pilniigs stulbums ir tas, ka nejeedzot to normaali noorganizeet, aizliedzot SLR bez akreditaacijas
noveerotaaja:...ar ko atšķirās "īblis" ar ziepeni (kurus drīskt ienest) un "iblis" ar canon 1000D (kuru nedrīkst ienest, jo var noņemt mazo kit objektīviņu)?
tas otrais noteikti "krutāk" izskatās!
nedomāju viss tagad dažs labs ziepis izskatās krutāks (krāsaisnāks, ar skaļāku zūmu) nekā prastākā spogulene....
LKZ:Vispaar, taa ir normaala prakse - uz liela meeroga pasaakumiem akrediteet fotograafus, Pilniigs stulbums ir tas, ka nejeedzot to normaali noorganizeet, aizliedzot SLR bez akreditaacijas
nu bet tas taču būtu absurds, ja visi, akm ir spogulenes izietu akreditāciju un drūzmētos tai vienā konkrētā norādītā vietā.... es iedomājos to bardaku
Bildes:labi 60/5.6 - lūdzu, dažus argumentus, labi? Vai bija kādam liegta iespēja akrediteties? Vai principā nav jāpasatāv nekādiem nosacijumiem un ierobežojumiem, lai neizveidotos nekonrolējama situacija? Paldies.
Akreditācijai ir nepieciešams tāds sīkums,kā pārstāvētais mēdijs,ir vesela kaudze fotogrāfu,kas nesastāv nevienā redakcijā(V.Kleins,G.Binde,O.Jansons,A.Tone,M.Zemgalietis,A.Zavadskis,A.Kozlovskis,G.Kajons,V.Brauns,A.Drāznieks. u.t.t.),vēl ir virkne variantu,kad redakcijai nav vajadzīgas šāda pasākuma bildes,bet fotogrāfs no darba brīvajā laikā labprāt ko nobildētu.Nav ši valsts tik brīva,lai katram gribētājam izsniegtu īpašu akreditāciju uz kādu pasākumu,mūsu ierēdņi jau sen,sen sevi uzskata par šis Valsts īstenajiem kungiem un noteicējiem un Dziesmu svētkos ir uzstādijuši tādus noteikumus,kā privātā komercpasākumā(pajautā kādam pazīstamam dalībniekam,kāds dokuments viņam bija jāparaksta ,lai viņš tiktu pielaists pie dalības Dziesmu svētkos). Nosacijumi un ierobežojumi(Piemēram nerāpties uz skatuves u.t.t.) attiecās uz pilnīgi visiem,neatkarīgi no tā vai rokā ir fotoaparāts,telefons vai kokakolas pudele.Tie lielie priekšā līdēji pasākumos parasti ir ziepkastnieki/telefonnieki,jo viņi nekad neko nav dzirdējuši par fotogrāfa ētiku.Beztam nosakot ierobežojumu mainamiem objektīviem kā reizi tiek izslēgta situācija,kad bildēt var no lielāka attāluma,lietojot teleobjektīvu. Šajā situācijā ir tikai viens būtisks arguments: pasākums notiek par NODOKĻU MAKSĀTĀJU NAUDU,līdz ar to ar spēka metodēm noteikt kāds fotoaparāts ir jāiegādājas pasākuma sponsoriem,ir gluži vienkārši nelikumīgi.
ak34:Tas, ka ierobežo ienākšanu pasākumā ar fotoaparātiem, nekas slikts nav. Problēma jau bija dēļ tā, ka netika definēti ne normāli kritāriji tam ar kādu tehniku bez akreditācijas nedrīkst nākt, kā arī kritēriji akreditācijai. Kā saprotu, akreditācijas tur dalīja pēc deguniem bez kādas iepriekš pateiktas sistēmas
Problēma toreiz bij vēl lielāka. Vēl atklāšanas koncerta dienā no rīta bij teikts un svētku mājaslapā publicēts, ka FOTOGĀFĒT IR ATĻAUTS. Un tikai vakarā, kad "apsargi" izpildīja sen iedresēto komandu "FAS fotokamera", ko ministrijas darboņi bija aizmirsuši atcelt, parādījās teksti par ierobežojumiem. Pieļauju, ka tāpēc, lai nebūtu jāatzīst pašu neizdarības, un kā minimums jāatvainojas par sagādātajām neērtībām atklāšanas koncertā neielaistajiem. Toreiz, liekas fotoblogā, pat cirkulēja kādas dāmas bilde ar cigarešu paciņas izmēra ziepi, kuru arī apsargi "atfiltrēja"... Bet lasot, šeit komentārus, jāsecina, "ka latvietis latvietim būs īstens latvietis arī ellē"...
LKZ:Vispaar, taa ir normaala prakse - uz liela meeroga pasaakumiem akrediteet fotograafus, Pilniigs stulbums ir tas, ka nejeedzot to normaali noorganizeet, aizliedzot SLR bez akreditaacijas
nu bet tas taču būtu absurds, ja visi, akm ir spogulenes izietu akreditāciju un drūzmētos tai vienā konkrētā norādītā vietā.... es iedomājos to bardaku
- ne visi ietu akrediteeties - ne visiem dod akreditaaciju - akrediteetiem fotograafiem paarsvaraa ir pieeja visam (ja nav dazhaadas akreditaacijas ar dazhaadiem ierobezhojumiem) - mirstiigie var bliezt no publikas un vietaam, kur var piekljkuut neakrediteeti fotomiilji.
shitaada sisteema lieliski straadaa. akreditaacijas paarsvaraa izsniedz preses fotograafiem, agjentuuraam un akreditee oficiaalos pasaakuma fotograafus. tie var iet cik tuvu-taalu atljauj pasaakuma norises ieksheejie noteikumi. par paareejo fotomiilju nejaukshanos zem kaajaam atbild pasaakuma droshiibnieki utml. elementarno, Vatson
A zināt ko pilozopija saka?Bez tradīcijām nav nācijas,nav tautas!Bet bez šo tradīciju noārdīšanas nav progresa!Tad nu visa štelle ir atrast zelta vidusceļu.Tas attiecas arī uz fotografēšanu masu pasākumu laikā.Diez vai to var risināt ar tiesu palīdzību.Tiesa tomēr ir karš-kurš kuru,bet te vajag kompromisu un saprātu no abām pusēm.Protams,varai iedot publiski pa degunu ir patīkami,bet pa lielam tā nav izeja!
piedodiet, bet kaut kādai kārtībai jābūt! "Es esmu Kleins, Zemgalietis, Vidzemnieks" nav arguments. Es varūt esmu Kurtaviņš. Kādi tad būs tie kritēriji (ja ne akreditācija) pēc kuriem kādam ļaus vai neļaus? Visus padomju gadus mums izdevās šo kultūras tradīciju saglabāt bez tūkstoša spoguļkameras īpašniekiem kas skraida riņķī un pēkšņi - tas ir tas apdraudējums nācijas pastāvēšanai? Common...
Visā pasaulē ir noteikumi, ka liela mēroga pasākumos ienest fotoaparātus ar maināmiem objektīviem neakreditētiem fotomīlotājiem MPSistiem ir AIZLIEGTS. Un te nav ko vāvuļot.......
Un vēl ļoti daudzi fotogrāfi nemāk uzvesties pasākumos...........
- ne visi ietu akrediteeties - ne visiem dod akreditaaciju - akrediteetiem fotograafiem paarsvaraa ir pieeja visam (ja nav dazhaadas akreditaacijas ar dazhaadiem ierobezhojumiem) - mirstiigie var bliezt no publikas un vietaam, kur var piekljkuut neakrediteeti fotomiilji.
shitaada sisteema lieliski straadaa. akreditaacijas paarsvaraa izsniedz preses fotograafiem, agjentuuraam un akreditee oficiaalos pasaakuma fotograafus. tie var iet cik tuvu-taalu atljauj pasaakuma norises ieksheejie noteikumi. par paareejo fotomiilju nejaukshanos zem kaajaam atbild pasaakuma droshiibnieki utml. elementarno, Vatson
Vai lasiiji tiesas materiaalus, tur pavisam citi bilde (absurda)... ko saka KM paarstaavis un kaadi tur nosaciijumi bijushi un argumenti.... Peec taa ko vinji saka, visi ar spoguleneem vareejushi iziet akreditaaciju un tuseet tikai noraadiitaa vietaa...