Ir radusies interese iepirkt kādu strēķīti ar vecajiem labajiem objektīviem tā teikt lai praktizētos ar manuālajiem režīmiem, un visādi citādi iznestos kad brīvā laika tā pavairāk
Cik te esmu lasījis tad ik pa laikam parādās visādi piedāvājumi, bet ar komentāriem ka lielākā daļa ir kakas
Tad nu gribētu dzirdēt expertu viedokļus par tiem objektīviem kuri būti uzmanības vērti, un kas savā laikā (arī tagad) skaitījās labi
Intresētu vairāk gaišie stikli bez sīkāk izdalītiem mm
Nu, kakas ne kakas-tas atkariigs, ar ko saliidzina vispaar. ) Ja saliidzina ar Canon L, ta jau bezmazvai visi citi objektiivi ir kakas D
Davai iztiksim bez braukšanām galējībās jo tikpat labi L klasi var salīdzināt ar vēl dārgākiem stikliem (piemeram Hasselbladiem) un tie arī kļūs par kakām Tā kā paliekam uz zemes
Nu es varu piedāvāt 20mm Mir kautkāds tur. Ar trim krāsainajiem filtriem komplektā. Diem˛ēl bi�ķi ir saskrāpēts stikls (objektīva konstrukcijas dēļ uz galda noliekot objektīvs balstās uz stikla, tāpēc laikam), bet uz bildes to nevar redzēt.
da ideja ir skaidra jo L stiklus man vēl nevajag, bet kaut ko gaišu gribās tādēļ arī ir interese par šiem verķiem vienīgi te forumā pie Reno33 tirgotajiem objektīviem Lunis izteicās ka viens bija laps pārējie faniem tad nu es gribu zināt tos "labos" objektīvus lai nekļutu par fanu
pagaidām saprotu ka jupiter9 ir ok kā ir ar citiem objektīviem un citiem diapozoniem??
Nu, bet atkariibaa, kaadeelj to veelies dariit un kaadiem noluukiem... Ja, piem, Tev ir shaads stikls un citu nav shajaa mm diapazonaa utt, tad noteikti, ka ir veerts-mm ieguusi, nepeerkot citu objektiivu un bildes vari pats peectam noveerteet, vai ir vai nav veerts... Paareja ta maksaa kautkur ap 10 Ls, mok pat leetaak var dabuut-njem, experimentee un daries!
Kam man pirkt pāreju, dēļ viena, iespējama, draņķīga stikla < Man ir Penatx, i dzirdēts, ka labāk ņemt tikai orģinālo pentax pāreju uz m42 vītni, pārējās ir riskanti>, ja varu ņemt citus manuālos, kas manam der, arī par nelielām naudiņām...
Nē nu protams, bet jautāju, lai noskaidrotu kāds ir tas stikls; man viņš ir pieejams un domāju, vai ir jēga paņemt pāreju un pajūzāt šo stiklu kamēr nepaņemu ko prātīgāku no šaurākā gala, vai arī tā ir lieka naudas izmešana