forum.gif
fotografijas izmers
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / fotografijas izmers
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.04.07 16:51
 citēt
no digi smalkumiem diez cik daudz nesaprotu. luk, jautajums - kaa var dabut gatavu, ka foto, kas =sver= mazak par 200 kb ir liels pec izmera. nesaprotu, kaa, piem., vienaa saitaa, kur foto nedrikst but lielaks par 200 kb, citi nopublicee riktigi lielus kadrus - pec izmera. man savukart tadi mazinji diezgan tie kadri sanak, ja kadram mazs kb skaits. :roll:

kaa tad var palielinat foto izmeru, nepalielinoties taa =svaram=?
Publicēts: 28.04.07 17:41
 citēt
www.google.ie...
Shitais tev palidzes.
Publicēts: 28.04.07 21:40
 citēt
no digi smalkumiem diez cik daudz nesaprotu. luk, jautajums - kaa var dabut gatavu, ka foto, kas =sver= mazak par 200 kb ir liels pec izmera. nesaprotu, kaa, piem., vienaa saitaa, kur foto nedrikst but lielaks par 200 kb, citi nopublicee riktigi lielus kadrus - pec izmera. man savukart tadi mazinji diezgan tie kadri sanak, ja kadram mazs kb skaits. :roll:

kaa tad var palielinat foto izmeru, nepalielinoties taa =svaram=?

laba un nozīimiiga teema . Man arī intereseetu viss par lielumu maiņu un svara maiņu + un -
Publicēts: 28.04.07 22:09
 citēt
var skatiit Sendera lakciju par JPEG kompresiju.
Publicēts: 28.04.07 22:18
 citēt
cik saprotu, tur nav nekaa kopeeja ar šo jautājumu
Publicēts: 28.04.07 23:14
 citēt
Haiduks, un kaa vel ir.
JPEGs bildi dala kvadratinjos, vienkarshi runajot. augstaka kompresijas pakape = mazak kvadratinju tatad.
pienjemama, ka vienu kvadratinju, neatkarigi no vinja lieluma apraksta 16 biti - izmeru un krasu, kadu satur.
tatad, ja mums ir 1200x800 bilde, kur 1 kvdratinjsh ir 1 pikselis, iegusim 15 000 KB (1200*800*16/1024)
ja tai pashai bildei 1 kvadratinjsh ir 10 pikselji... 1500 KB.

realitate jpegs nemekla kvdratus gluzhi, bet vienadas krasas laukumus (vai lidzigas) un tos aizstaj ar vienu laukumu, nevis daudziem vienadiem vai ljoti tuviem.
tas ari viss.

kompresijas pakape nosaka to, cik liela atskiriba tonju gradacijas starp shiem kvadratinjiem bus pieljaujama, lai tos apzimetu ka vienadus.
Publicēts: 28.04.07 23:36
 citēt
Tas arii atkariigs no kompresijas algoritma.

Var buut attēls labā kvalitātē un ar mazu "svaru", un var arī būt attēls sūdīgā kvalitātē ar lielu "svaru".

Es piem nesaprotu, kas taa par JPG kompresiju ieksh PS CS2. tjipa uzliec kvalitaati uz 8 (no 12). saglabaa taa uz 300kb, ar ACIIMREDZAMU kvalitaates zudumu. Saglabaaju uz Resampl algoritma ieksh IrfanView uz 80% kompresiju - faila izmeers ~ 100kb, kvalitaates zudumi ar aci vispaar nav redzami!
Publicēts: 28.04.07 23:40
 citēt
tapec ka resample algoritms :)
vinji dazhadi, neesmu spechuks tieshi labaaka atrashanaa, bet nu parasti lietoju bicubic...
Publicēts: 28.04.07 23:47
 citēt
tapec ka resample algoritms :)
vinji dazhadi, neesmu spechuks tieshi labaaka atrashanaa, bet nu parasti lietoju bicubic...

Reaali shaubos vai ir taads universaals :) viens varbuut forshi sakompresees skaistu ainavu, cits mosh kaadu sarezhgjiitu raibu portretu :)
Publicēts: 29.04.07 09:20
 citēt
peedejie rakstat labi, bet pamēģiniet uz ielas satiktos cilvēkus ar fotoaparātiem �ādi aptaujāt... :shock: acis būss �itādas.
Saakuma jautājuma un arī es grib to saprotamā valodā...
...bie˛i (pat ļoti) mazās progas pēc bil˛u nelielas atrediģē�anas saglabā bildi ļoti vieglu, bet izprintēta uz papīra skatās labāk ,kā smagā??? (piemēram...Picasā veidot sepiju ar krāsu balansa nobīdi)
�ito arī es nesaprotu... man neilgi (7 mēn) atpakaļ viens blogeris uzrakstīja, kā taisīt beigu piesitienu, lai netā labāk skatītos, un es biju , esmu (esmu gan daudz jau papildinājis no tā;) ļoti apmieināts ar rezultātu.
Publicēts: 29.04.07 09:21
 citēt
gribu piebilst...nav jākaunās, ja ko nezini...
...es kaunos no pārgudrīibaam. :oops:
Publicēts: 29.04.07 09:54
 citēt
peedejie rakstat labi, bet pamēģiniet uz ielas satiktos cilvēkus ar fotoaparātiem �ādi aptaujāt... :shock: acis būss �itādas.
Saakuma jautājuma un arī es grib to saprotamā valodā...
...bie˛i (pat ļoti) mazās progas pēc bil˛u nelielas atrediģē�anas saglabā bildi ļoti vieglu, bet izprintēta uz papīra skatās labāk ,kā smagā??? (piemēram...Picasā veidot sepiju ar krāsu balansa nobīdi)
�ito arī es nesaprotu... man neilgi (7 mēn) atpakaļ viens blogeris uzrakstīja, kā taisīt beigu piesitienu, lai netā labāk skatītos, un es biju , esmu (esmu gan daudz jau papildinājis no tā) ļoti apmieināts ar rezultātu.

(Haiduk, šeit ar Tavā garumzīmēm kaut kas nav kārtībā:) )

Nuu, man jau liekas ka printeeshana sheit ir cita dziesma. Tur tieshaam atstaat labaak buutu kaadu samagaaku bildi.

Taatad, es personiigi webam ieteiktu bildes pār-saglabāt ar IrfanView(viegla bezmaksas programma, ar kuru var apskatīt gandrīz vai katru attēlu formātu, pat mp3 un avi mpeg) uz RESAMPLE algoritma uz kaadiem 85% kompresijas. Maz svars, pieņemama kvalitāte.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):