forum.gif
Monitora kalibrēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Monitora kalibrēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.12.11 16:21
 citēt
Sveiki cik biežu kalibrējat savus monitorus un vai paši to darat? Vai pie kāda ciemos ejat? Un ja ejat, tad kur?
Publicēts: 05.12.11 16:22
 citēt
Ņemam koni un ejam ciemos :grimace:
Publicēts: 05.12.11 16:25
 citēt
kāds var izstāsīt ko WIN7 tur piedāvā kalibrēt?
Publicēts: 05.12.11 16:58 labots
 citēt
Bug: Vai pie kāda ciemos ejat? Un ja ejat, tad kur?

Meklē pats sev mīļāko, nebūs tev kā trešajam vilkties līdz.
Publicēts: 05.12.11 17:19
 citēt
Vaards:Meklē pats sev mīļāko, nebūs tev kā trešajam vilkties līdz.
:haha:
Publicēts: 05.12.11 18:16
 citēt
xtknight.50webs.com...
provē uz aci :)
Publicēts: 05.12.11 18:19
 citēt
ja pie lietas, tad:
www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...

un tā tālāk...
Publicēts: 05.12.11 21:19
 citēt
Es kalibreeju savu shkjiibo monitoru pastumjos seerkocinjus zem pekas, vienaa vai otraa pusee :D
Publicēts: 05.12.11 21:30
 citēt
aiz savas nezināšanas/nemācēšanas monitora kalibrēšanas process man salaida visu baigā tūtē - dabūju dzēst profilus ārā un uzlikt monitora defaultos krāsu profilus no cd pa jaunu :)
Publicēts: 05.12.11 21:54
 citēt
Es īsti neizprotu ko nozīmē iet pie kāda ciemos?! Tjipa, draugam palīdzēt nokalibrēt? Nu var aiziet pie kāda, ja viņam nesanāk. Galvenais, lai cienā ar ko garšīgu...
Publicēts: 05.12.11 22:09
 citēt
NEKAD neesmu kalibreejis, staav ruupniicas iestatiijumi un netaisos tos mainiit :face-kiss:
toties esmu nokalibreejis (piemekleejis) fotosalonu, kur printeet bildes, kuras +- atbilst tam, ko redzu monitoraa... un galva man nesaap :face-grin:
Publicēts: 05.12.11 23:06
 citēt
Vavers:NEKAD neesmu kalibreejis, staav ruupniicas iestatiijumi un netaisos tos mainiit :face-kiss:
toties esmu nokalibreejis (piemekleejis) fotosalonu, kur printeet bildes, kuras +- atbilst tam, ko redzu monitoraa... un galva man nesaap :face-grin:

Tagad tu saproti, kamdēļ es piesienos!?

Vaards,
ar kalibrētu monitoru :face-glasses:
Publicēts: 05.12.11 23:09
 citēt
Vaards:
Vavers:

Vaards,
ar kalibrētu monitoru :face-glasses:

Kalibrēt vajaga pa visam ko citu nevis monitoru :big_smile::grimace:
Publicēts: 05.12.11 23:45
 citēt
labāk būtu kalibru monitorējuši..... :grimace:
Publicēts: 06.12.11 00:03
 citēt
kalibrēju regulāri ar spyder express, saucamo zirneklīti. rezultāts labs, monitors rāda patīkami, protams ja pareizi visu izdara. nekādi profili nav jādzēš :D

bet nu verķis maksā naudu, no darba vietas aizņemos ik pa laikam :)
Publicēts: 11.12.11 16:00
 citēt
Mans kalibrēšanas veids: izdrukāju bildi pa normām divos, vai trīs sakarīgos kantoros un pieregulē monitoru tā, lai monitorā redzamais atbilst bildē redzamajam.:face-smile:
Publicēts: 12.12.11 01:33
 citēt
Agrāk fotošopiem nāca līdzi sakarīgs utilis- Adobe gamma, uz aci varēja ļoti labi nokalibrēt. Bet vienkāršāk ar kalibratoru, to pašu pieminēto SPYDER. bet, ja to nelieto pareizi, tik un tā īsti nesanāks. Es sākumā nesapratu, kas par lietu, ka nesanāk, izrādās, steigā to lodziņu, kas paša ekrāna parametrus rāda, biju nolicis par tuvu zirneklim. ja tas paguva nodzist, viens rādījums, ja ne- nepareizs. Tāpat ekrānam jabūt tīram utt.
Publicēts: 12.12.11 01:34
 citēt
Bet konjaku labprāt.
Publicēts: 30.12.11 15:34
 citēt
atvainojos par dumu jautājumu taču - vai tā ir ka nokalibrējot pie viena PC monitoru pie cita viņš atkal var rādīt nepareizas krāsas un tas jāpārkalibrē?
Publicēts: 30.12.11 16:48
 citēt
Mana iekšējā balss saka, ka jā...:)
Publicēts: 30.12.11 18:00
 citēt
Kalnins:atvainojos par dumu jautājumu taču - vai tā ir ka nokalibrējot pie viena PC monitoru pie cita viņš atkal var rādīt nepareizas krāsas un tas jāpārkalibrē?

Nekalibrē jau tikai pašu monitoru, bet kopā ar PC. Var nokalibrēt vairākus monitorus uz vienu PC.
Publicēts: 31.12.11 00:01
 citēt
Gribētu ar kādu sarunāt kalibrēšanu. Atrodos Rīgā. PM lūdzu par iespējām.
Publicēts: 01.01.12 22:39
 citēt
Neviens neatsaucās. Varbūt tagad pēc svētkiem kāds varētu izlīdzēties?
Publicēts: 04.01.12 09:10
 citēt
es arī savā laikā mēģināju no šejienes kādu uz tāda veida haltūru atvilināt interesenti diemžēl neatradās :shame:
Publicēts: 04.01.12 09:28
 citēt
Mensrea:es arī savā laikā mēģināju no šejienes kādu uz tāda veida haltūru atvilināt interesenti diemžēl neatradās :shame:

Laikam jau speči no savējiem kautrējas "plēst", bet pa sviestmaizi negribas čakarēties...:face-wink:
Publicēts: 04.01.12 11:39
 citēt
...pašo moni neviens nekalibrē! kalibrē kompi, kurš savukārt nolasa no uzstādītās galvas uz monitora krāsu pareizību...tobiš, kad programma rāda monitorā sarkanu krāsu, kompim tiek ieskaidrots, ka tā ir sarkanā krāsa, kad tiek rādīta baltā, vai pelēkā un tā tālāk, tad kompī uzstādās profils uz katru attiecīgo monitoru, kurš rāda tās krāsas! tā pat ir ar gammu... vēlams moni kalibrēt reizi pusgadā, pie tāda apgaimojuma, pie kāda tiek strādāts ar moni...un vismaz pusstundu monim jābūt ieslēgtam...bet nedomāju vai ir liela jēga no moņa, kuram nav IPS matrica...:face-wink:
Publicēts: 04.01.12 12:09
 citēt
maajaas izmantots tiek eye one. reizi pus gadaa.

Publicēts: 06.01.12 17:03
 citēt
Friidis:
Mensrea:es arī savā laikā mēģināju no šejienes kādu uz tāda veida haltūru atvilināt interesenti diemžēl neatradās :shame:

Laikam jau speči no savējiem kautrējas "plēst", bet pa sviestmaizi negribas čakarēties...:face-wink:

zini "vopros ņe v deņgah", jo nebiju nekādus rāmjus tam nospraudis
Publicēts: 06.01.12 20:32
 citēt
eos:...pašo moni neviens nekalibrē! kalibrē kompi, kurš savukārt nolasa no uzstādītās galvas uz monitora krāsu pareizību...tobiš, kad programma rāda monitorā sarkanu krāsu, kompim tiek ieskaidrots, ka tā ir sarkanā krāsa, kad tiek rādīta baltā, vai pelēkā un tā tālāk, tad kompī uzstādās profils uz katru attiecīgo monitoru, kurš rāda tās krāsas! tā pat ir ar gammu... vēlams moni kalibrēt reizi pusgadā, pie tāda apgaimojuma, pie kāda tiek strādāts ar moni...un vismaz pusstundu monim jābūt ieslēgtam...bet nedomāju vai ir liela jēga no moņa, kuram nav IPS matrica...:face-wink:

LUT hardware calibration. Google.

Normāliem monitoriem ir Look Up Tables jau pašā monitorā, tur tie dati iesarakstās iekšā.
Publicēts: 20.01.12 16:44
 citēt
apskaidrojiet lūdzu nezinītim.
Tātad ir Notebook un ir IPS monitors. Paņēmu Spyder3 nokalibrēt monitoru. Visu izdaru. Tagad pielieku pie cita notebooka to pašu monitoru un nokalibrēju atkal. Līdz šim ir skaidrs ka settingi glabājas iekš sys32 failiem. Bet kas notiek kad es es monitoram nomainu modes (iekš paša monitora rīkiem) piemēram nomainu uz texta lašīšanas režīmu un krāsas mainās. Kā tikt atpakaļ uz nokalibrētajiem rezultātiem?

vai tā ir kad nomainot PC pie kā pieslēdzu monitoru vispirms es uztaisu factory resest monitoram un tad ielādēju (kā?) iepriekš veikto kalibrēšanas rezultātu?
Publicēts: 20.01.12 17:32 labots
 citēt
Friidis:

Pēdējais "Braucošais kalibrātors" aizgāja aizsulē pagajušo ruden , atcēries kā sauca vane:( Ot vienīgais kas brauca un reāli kalibrēja justēja un piedzina , visas tās Šopu , Laitu un monitoru printeru štelles. Tas deļēji bija šamā kontexstā ar EPSON bissnes.
Publicēts: 20.01.12 19:33
 citēt
Kalnins:apskaidrojiet lūdzu nezinītim.
Tātad ir Notebook un ir IPS monitors. Paņēmu Spyder3 nokalibrēt monitoru. Visu izdaru. Tagad pielieku pie cita notebooka to pašu monitoru un nokalibrēju atkal. Līdz šim ir skaidrs ka settingi glabājas iekš sys32 failiem. Bet kas notiek kad es es monitoram nomainu modes (iekš paša monitora rīkiem) piemēram nomainu uz texta lašīšanas režīmu un krāsas mainās. Kā tikt atpakaļ uz nokalibrētajiem rezultātiem?

vai tā ir kad nomainot PC pie kā pieslēdzu monitoru vispirms es uztaisu factory resest monitoram un tad ielādēju (kā?) iepriekš veikto kalibrēšanas rezultātu?

Nu šite grūti ko paskaidrot,baigā nesapratne par tēmu jautātājam,veselu romānu vajadzētu sarakstīt.
Īsumā ir šitā: kalibrēta tiek sistēma,kura sastāv no kompja,monitora,un abu uzstādijumiem,ja vienā no komponentiem tiek veiktas izmaiņas,sistēma kopumā atkal ir jāpārkalibrē.
Katram monitora modelim ir savas īpatnības,lai visu izdarītu pa maksimumu,vispirms ir jāatkož monitora īpatnības,piemēram kurš režīms vismazāk iejaucās bildē,līdz kādam līmenim monitora spilgtums regulējas ar apgaismojuma lampām un kurā brīdī to sāk regulēt ar matricu.
Slēdzot pie laptopiem ārejo moni jāatceras,ka Winda mēdz neatpazīt pieslēgtu monitoru un līdz ar to nepielieto pareizo profilu,kaut sistēmā ir iekšejā un ārejā moņa kalibrāciju profili.
Publicēts: 21.01.12 00:24
 citēt
Man ir portatīvais HP6730 ar Win7 - ļoti labi atšķir savu monitoru no ārējā.
Publicēts: 21.01.12 00:31
 citēt
Kalnins:apskaidrojiet lūdzu nezinītim.

Win 7 - Start ->[Search programs and files] raksti: "Color management" -> atvērsies logs kurā redzēsi esošos krāsu profilus, vari vienu no tiem nozīmēt par "Default" noklusējuma profilu. Par pārējām darbībām - paspaidi podziņas "Color management" logā, gan apskaidrība nāks...:face-smile:
Publicēts: 22.01.12 00:00
 citēt
Ja veel aktuaali - varu pakjert liidzi Spyder2. Raksti PM.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol