forum.gif
monitora kalibrācija
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / monitora kalibrācija
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.12.11 23:42
 citēt
priekšā viens nopietns video projekts (mini koncerta DVD/BlueRay) kura montāža iet uz beigām un pēc tam - krāsu korekcija, +/- vienmēr esmu izticis ar uz aci noregulētu Compaq P900 (19" trinitron sony crt), bet šoreiz pasākums ir nopietnāks - attiecīgi gribētos nokalibrēt abus darba ekrānus (otrs man ir Lenovo L220x 22" ar S-PVA matricu), lai nebūtu pēc katra testa demonstrējuma jāpārtaisa.

Tā kā esmu Ogrē, un ne visai iekāriens uz Rīgu (MD) skraidīt, moš ir kādam Ogres pusē no kā pa saprātīgām naudām varētu noīrēt. :face-glasses:
Publicēts: 08.12.11 00:18
 citēt
Gan jau Nilam ir , man Ogrē pašlaik nekā nav būs atkal pavasarī.
Publicēts: 08.12.11 13:10
 citēt
nē, nav :)
uzticos tam, kas izdarīts pirms slēdža nospiesšanas....
Publicēts: 08.12.11 14:42
 citēt
ok, ja nu kādam te pat ir. aktuāli tas paliek nākamnedēļ...
Publicēts: 08.12.11 14:51
 citēt
Dumjss jautaajums, bet vai tad monitoru kalibraacijai vajag speicaalas ieriices??? :D
Publicēts: 08.12.11 14:57
 citēt
Riebiga:Dumjss jautaajums, bet vai tad monitoru kalibraacijai vajag speicaalas ieriices??? :D

Protams :big_smile: vajaga monitoru, kalibrātoru, iekalibrētāju un sānsasveres regulātoru :grimace:
Publicēts: 08.12.11 17:24
 citēt
Riebiga:Dumjss jautaajums, bet vai tad monitoru kalibraacijai vajag speicaalas ieriices??? :D

cilvēks ir subjektīvs maita - nedz tas redz objektīvi, nedz dzird, ne pat jūt. Tad jau mums lineālu arī nevajadzētu, toņdakšu mūziķim un krāsu paraugus virtuves flīzēm arī ne.

lai korekti spētu novērtēt bildes vizuālo pusi ir nepieciešama kāds atskaites punkts, kas pa laimi ir pieejams kā standarts. Lai tas kas ir balts arī uz cita monitora būtu balts nevis rozā, zils vai ei nu sazin kāds. Tas jau nenozīmē ka klientam kas to pēc tam aplūko būs viss korekti. taču ja arī viņš ir kalibrējis monitorus pēc tiem pašiem standartiem +/- vajadzētu būt redzamam tam pašam ko autors ir vēlējies.

uz aci monitoru ir iespējams noregulēt izmantojot SMPTE krāsu karti (spareroommedia.com...), tik jāatceras mūsu gadījumā PAL / Eoroscale - melns tiešām ir 0 nevis 7.5 pārējais jau ir nianses. :face-glasses:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):