forum.gif
Fotoreportāža !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotoreportāža !
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.12.11 16:30
 citēt
Es neesmu da jebkādas Fotoskolas piekritējs, bet ja man LETA šito piedāvā :www.leta.lv...
Publicēts: 13.12.11 16:33
 citēt
.. nu vai kāds kādam iemācīs kaut ko?!
Publicēts: 13.12.11 16:35
 citēt
Nu tad iepazīsties ar autori un apspried piedāvājuma detaļas:
www.wppb.eu...
Publicēts: 13.12.11 16:40
 citēt
Un kas tad tur tāds nepieņemams?Esmu tajā telpā bildējis runājošās galvas,neko jau citu tur nevar dabūt gatavu.Ja vēl ir laika ierobežojums(kā bieži mēdz būt),tad ģeimji atsevišķi nobliezti,kopskati kautkādi ir ,i ko vēl vairāk gribēt.Un nevajag iedomāties,ka fotogrāfam aģentūrā vienmēr ir laiks pašam bildes atlasīt.
Publicēts: 13.12.11 16:46
 citēt
... mani vienkārši 'izbesīja' - es gribu saņemt kvalitatīvu produktu, arī Tviterī, arī no LETAs ...
Publicēts: 13.12.11 17:10 labots
 citēt
glazers:... mani vienkārši 'izbesīja' - es gribu saņemt kvalitatīvu produktu, arī Tviterī, arī no LETAs ...

normāls produkts. leta nebildē reportāžas, bet gan bildes, ko lietot citiem. kopskats, atsevišķas galvas, galvas kombinācijās, galvas portreta formātā, galvas landscape formātā, der gan šim pasākumam, gan arhīvam. vairāk tak neko ar nevajag
Publicēts: 13.12.11 17:16
 citēt
glazers:... mani vienkārši 'izbesīja' - es gribu saņemt kvalitatīvu produktu, arī Tviterī, arī no LETAs ...

Nu tak kārto akreditāciju un bildē ahujenni krutās bildes,tikai kā teica Konfūcijs: pēc 26468-tās vienādās un garlaicīgās pressenes pār tevi nāks apskaidrība :)
Publicēts: 13.12.11 17:55 labots
 citēt
Viss normāli , Litiņa sašķilus "Galviņas" ziņām , tā tak nav reportāža tā ir PRESENE būtībā "Purnugrāfija" nekas cits:) Man protams labāk patīk šitāds www.youtube.com... , Presens ir TRULS un garlaicīgs darbs ar konkrētām vajadzībām un prasībām.

Nepatīk Litas DARBA darbi skaties privātus SEV lkrone.tumblr.com
Publicēts: 13.12.11 23:38 labots
 citēt

Pa manam ta pilnīgs tukšums, bet LV foto elitas aprindāsl tāds stils un bnedraudzēšanās ar baltā balansu ka ari bildes ideju kad uztver tikai pats autors un labi ja uztver tad tas ir normaļno. Un galvenais ka kaudze ar visādiem diplomiem kurus iegūstot zināšanas tā pat nava aizķerušās paurītī., ka ari pašreklāma laba.

nu bet zuper

lkrone.tumblr.com...

lkrone.tumblr.com...

lkrone.tumblr.com...

Bet tas pie mums normāli!!!

www.youtube.com...
Publicēts: 14.12.11 09:25
 citēt
f-foto:Kas tad ir ar to "balto balansu"? Tad jau jāsaviebj seja arī par Velvia izmantošanu.

Nu tur ar velviu ne kāda sakara nava un ari ar cross procesu, vienkarši greizas rokas un pec principa-mana bilde ir gatava kad nospiežu pogu, bet galvenais jau kā sevi ar pelniem bagātu pasniedz un pašreklāma,tādu masterpišu te cik uziet, gan no cienijamiem vecmeistariem gan jaunradītie talanti, un pa lielam ne vienā fotosaitā ari šamie bildes nepublicē, jo tas esot slikts tonis, tur tak kritika būs, labak taisīt izstādes un gudri pļūtīties, bet kad aizej uz tādu izstādi , nesaproti kāda mārutka pec vispār cilvēks fotoaparātu ir nopircis un lien foto lauciņā, jo var būt labāk dziedātu vai dejotu,jo tas labak var būt padotos. Bet pipsis ar to visyu, nava jau jēgas ar to cīnīties, jo tas ir bijis vienmēr un visur, u n kāds to atdzīst par labu esam, jo pats labāk neko neprot, un ja salasās tādu kroplīšu gana liels bars to visu par baigo masterpišu var pasniegt. Bet vispār ja aču nava tad brilles nevar palīdzēt.
Publicēts: 14.12.11 09:36
 citēt
chukmasoff:

Pa manam ta pilnīgs tukšums, bet LV foto elitas aprindāsl tāds stils un bnedraudzēšanās ar baltā balansu ka ari bildes ideju kad uztver tikai pats autors un labi ja uztver tad tas ir normaļno. Un galvenais ka kaudze ar visādiem diplomiem kurus iegūstot zināšanas tā pat nava aizķerušās paurītī., ka ari pašreklāma laba.

nu bet zuper

lkrone.tumblr.com...

lkrone.tumblr.com...

lkrone.tumblr.com...

Bet tas pie mums normāli!!!

http://www.youtube.com/user/shnur0k#p/u/8/_G93cBGQBaU

te nu japiekrit par visiem 100% :face-sad:
Publicēts: 14.12.11 15:22
 citēt
f-foto:Tu neatbildēji uz jautājumu, "kas tad ir ar to balto balansu?"

Vai tad neredzi kādas līķu sejas vienā vai citā bildē.
Publicēts: 14.12.11 21:23 labots
 citēt
f-foto:Ja nu tā ir iecerēts?

Portreti mēdz būt dažādi:

lens.blogs.nytimes.com...

Var pavilkt uz zoba, bet nolikt līdz ar zemi nav prātīgi. Cilvēks varbūt tikai meklē savu rokrakstu.

Ja ir iecerēts tad to visu var redzēt uz reiz bet te ir kā nu sanāca, un ja kāds ko saka tad savu roku greizumu var attaisnot pēc tam ka tā bija iecerēts, un dotajā linkā salidzinājums nu ne visai derīgs, jo tur ir pavisam cits līmenis un nesalīdzināms ar pašmāju metru veikumiem, un vēl jo vairāk toi nevar salīdzināt ar tiem greizajiem darbiem ko godājamā reportiere savā portfelī parādijusi.
Publicēts: 15.12.11 23:16
 citēt
f-foto:Kas īsti ir ar to baltās krāsas balansu? Vai tā ir nepārkāpjama dogma? Kam?

Fotogrāfijas ar neasu objektu priekšplānā man liekas intriģējošas. Tāda optiska un tehniska shēma ir izmantota arī videoklipos, piemēram, dažos Depeche Mode videoklipos.

Var visu pārkāpt, ja ir ačas pierē un smadzenes galvā, un ja to pareizi pielieto tad pat defektu par efektu var pārverst, bet runa ir par konkretas fotogrāfes analfabetizmu un greizrocību, kur var redzēt ka ir it kā provēts kaut kas taisīt, bet nekas nava sanācis jo nav dotības saskatīt... Un protams ka vēl iedzimtais slinkums lai ko iemācītos...
Publicēts: 16.12.11 09:27
 citēt
chukmasoff – šī parādība nav tikai fotomkāxlā, re ko atradu vecās piezīmēs –
Tenis Grasis LTV 18.09.2001. : Ņujorkas studenti var uzvilkt trīs švīkas uz audekla un 40 minūtes stāstīt par tajās ielikto filozofiju.
Publicēts: 16.12.11 10:14 labots
 citēt
F-foto laikam kāda privāta zimpātija pret apspriežamo fotogrāfi, ja dažas apšaubāmas kvalitātes bildes mēģina izdot par pārdomātu stila un rokraksta meklējumu...;:face-wink:
Ja, piemēram, šī tagad skaitās laba bilde, būs man jāiet mācīties fotoābeci pa jaunu...:face-crying:

Publicēts: 16.12.11 11:46 labots
 citēt
F-foto, spriežot pēc Tavas "galerijas" un tekstiem forumā, Tu šo to saproti tikai no plāno galdiņu urbšanas un pīlīšu pūšanas.... :face-smile:
Bilde manā piemērā ir prasts tehnisks un saturisks brāķis, bet Tu esi anonīms demagogs ar kašķīgu raksturu un izteiktām redzes problēmām!:face-crying:

P.S. Un atļaušos atgādināt, ka apspriežamā fotogrāfe tomēr pretendē uz profa statusu, bet augšminētā mana bilde ir tikai viena no amatiera ceļojumu bildēm :face-wink:

Par cik Tev ļoti patīk atbildēt ar jautājumu,atļaušos darīt tāpat- lūdzu paskaidro, kas Tavuprāt, minētajā zilganajā ķermeņa apakšdaļas bildē varētu pretendēt uz profesionāla fotogrāfa mākslas darba pazīmēm?
Publicēts: 16.12.11 12:07
 citēt
f-foto ir "dokumentālās" fotogrāfijas fans cik var noprast. Ir jau moderni tagad šādi bildēt. Diemžēl fotogrāfija nepakļaujas analītiskai izvērtēšanai un tā ir pārāk plaša. Un arī par "domu" var diskutēt, jo lielākā daļa darbu kur ir "dziļā doma vairākos līmeņos" patiesībā ir banāli un vienkārši. Līdz ar to - vienīgais oblektīvais veids kāvērtēt fotogrāfiju priekš sevis ir "patīk vai nē"
Publicēts: 16.12.11 12:26 labots
 citēt
f-foto:Friidi,tu par mani domā nesalīdzināmi vairāk nekā es par tevi. Paldies par šādu interesi, bet man tas nav svarīgi un neko taustāmu arī nedod. Tava spriešana ir tava, mana ir mana. Mani šāda lietu kārtība ļoti apmierina.

Turklāt tavā komentārā neredzēju skaidrojumu, kas tad ir ar to baltās krāsas balansu. Netērē velti vietu un laiku, ja nav nekā sakāma, vari arī paklusēt.

Vecīt, es par Tevi nedomāju- es tikai smīnu. Nu nepatīk man tukši muldoņas!

Mana atbilde iekļauta jautājumā:

"... kas Tavuprāt, minētajā ZILGANAJĀ ķermeņa apakšdaļas bildē varētu pretendēt uz profesionāla fotogrāfa mākslas darba pazīmēm? ..."

Bet demagogi jau nemēdz atbildēt uz citu neērtiem jautājumiem- tikai uzdod savus.
Vismaz arī šoreiz nav ko atbildēt - atliek tikai atkal žonglēt ar vārdiem un izlocīties...:face-crying:
Publicēts: 16.12.11 12:36 labots
 citēt
f-foto:Nesapratu, ko tu ar to gribēji pateikt. Mēģini neizplūst personīgās piezīmēs, bet runāt, teiksim, par baltas krāsas balansa dogmu.

Netēlo pamuļki un mēģini vismaz vienreiz atbildēt uz konkrētu jautājumu!

"... kas Tavuprāt, minētajā ZILGANAJĀ ķermeņa apakšdaļas bildē varētu pretendēt uz profesionāla fotogrāfa mākslas darba pazīmēm? ..."
Publicēts: 16.12.11 12:58 labots
 citēt
f-foto:
Friidis:

Netēlo pamuļki un mēģini vismaz vienreiz atbildēt uz konkrētu jautājumu!

Neatbalsties uz automašīnas, bet izmanto savu mugurkaulu. Kā tas patīk un vai derēs sarunai?

Mans jautājums paliek spēkā. Un tas bija pirmais. Atbildēt nāksies prioritārā secībā - sākumā uz manu, tik izsmeļoši, kamēr mani atbilde beidzot apmierinās. Tad būs kārta citu jautājumiem.

Vai tu būtu kautkas foto jomā īpaši vērā ņemams, ka citiem NĀKTOS īpaši izdabāt tavām iedomātām prioritātēm?
Izskatās,ka tiešām neesi pārāk gudrs, ja nespēj (negribi) objektīvi novērtēt šādas bildes tehnisko un saturisko kvalitāti... :face-crying:

Publicēts: 16.12.11 13:19 labots
 citēt
Par šo tēmu jau viss vairākkārt pateikts- tava "protežē", kaut arī pretendē uz profa statusu, atļaujas klaji halturēt.
Minētā bilde ir brāķis un haltūra (IMHO)!
Bet tev, kaut arī dikti gribētos, aizstāvībai nav ko pateikt- atliek vien bābiski izlocīties.
Mājas darbus pilda priekš Skolotājiem! Es šeit redzu tikai vīzdegunīgu muldoņu...:face-wink:
Publicēts: 16.12.11 13:39
 citēt
Kā atbildēt? Anonīmais mutes varonis varētu vienkārši un godīgi konstatēt, ka minētā bilde tiešām ir brāķis! Ja nespēj (negrib) - tātad daļa no salīdzinājumiem ir pamatoti!
Publicēts: 16.12.11 13:46 labots
 citēt
f-foto:Mutes varonis šajā gadījumā ir varens milicijas pensionārs no Ogres, kas izmanto brīvo laiku, lai pamācītu citus, kā dzīvot un komunicēt. Diemžēl šis piemērs ir ļoti slikts un man neder.

Gaidu kādu, kurš atbild par to, ko raksta un prot savas domas arī pamatot.

Varbūt sāksi ar sevi- paskaties spogulī?
Vai tikai proti ģļēvi slēpties aiz tukšā "avatara" ?..:face-wink:

Lūdzu parādi labo piemēru un mēģini objektīvi novērtēt minēto bildi, pamatojot savas domas:face-wink:!
Publicēts: 16.12.11 13:56 labots
 citēt
f-foto:Ja pensionēts milicis nespēj atbildēt uz jautājumu par baltās krāsas balansa dogmu (ko gan milicis var zināt par to, tik tiešām), varbūt kāds cits, kāds fotogrāfs, to varēs. Jāpagaida, steigas nav.

Redzu, ka ar bābveidīgiem anonīmiem "varoņiem" strīdēties ir bezcerīgi...:face-crying:
Publicēts: 16.12.11 14:10 labots
 citēt
Kāds sakars te ar stekiem un darba vietu vispār?
Personāliju pieminēšana no anonīma lietotāja puses tieši norāda uz bābisku raksturu!
Ja nav argumentu, jāpāriet uz personālijām?
Esi paškritisks un pārlasi šo tēmu! Vai smiekli nenāk? Tēmas sākumā taču nebija runa par baltā balansa "dogmu" vispār, bet gan par konkrēta profiņa "halturēšanu" Ja neredzi, ka minētā bilde ir brāķis un tās autore nereti halturē un joprojām spītīgi mēģini izlocīties, augstāk minētie epiteti nav bez pamata!
Publicēts: 16.12.11 14:17
 citēt
f-foto:Rimsties jel, neprāti.

Beidzot viena sakarīga doma...:face-wink:
Publicēts: 16.12.11 14:26 labots
 citēt
Friidis:par konkrēta profiņa "halturēšanu" !

Kā jau es teicu šai linkā :www.leta.lv... , nekādu haltūru pazīmes neredzu , normāls presenes darbas , normālā atbilstoši pasākuma un klientu vajadzību formātam izpildīts darbs. Privātos ARTOS katrs var izpausties kā viņam PRĀTĀ ienāk , darbā aģentūrā ir citas prasības vajadzības nekā "Smukji , traki , kruta"
Publicēts: 16.12.11 14:31
 citēt
Luni, ne jau par LETA's darbiem tas muļķīgais kašķis panesās, bet gan par konkrēto minēto bildi, kuru f-foto nekādīgi nebija pierunājams analizēt...:)
Arī vairums privātajā lapā redzamie darbi man patika, tādēļ galīgi nesapratu to "izņēmumu".
Publicēts: 16.12.11 14:39 labots
 citēt
Friidis:Luni, ne jau par LETA's darbiem tas muļķīgais kašķis panesās, bet gan par konkrēto minēto bildi, kuru f-foto nekādīgi nebija pierunājams analizēt...:)
Arī vairums privātajā lapā redzamie darbi man patika, tādēļ galīgi nesapratu to "izņēmumu".

ar nesaprotu par ko kašķis. meitene bildē to, kas viņai patīk un kā patīk. turklāt nav pareizā "baltās krāsas balansa." Parasti arī apgaismojumam nav kādas konkrētas "krāsas", ja nu vienīgi netiek izmantots lāzers.

P.S. Tīri intereses pēc no tehniskā viedokļa - būtu interesanti dzirdēt, kas ir baltā krāsa. ;)
Publicēts: 16.12.11 14:41 labots
 citēt
:face-sad:
Publicēts: 16.12.11 14:45
 citēt
f-foto:Runājot par baltās krāsas balansa dogmu, ir daudz piemēru, kurā publika "zilo ādu" (ir tāda dabā sastopama) un novirzi no baltās krāsas etalona pēkšņi vairs "neredz".

Varbūt to maina attēlā redzamais? Ja neass ir celis, tas neder. Ja neasumā ir kaila meitene, tas jau ir forši?

Neesmu marasmātisks onanists, lai priecātos par jeb kuru pliku pakaļu bvai pupu, un pofig kāds ir tā "šedevra" autors, teikšu uz reiz, nepatīk , jo bilde ir sūds. portrets ok, un te var redzet ka krāsas grozītas speciāli, bet ne vuis, kamera greizi noķērusi baltā balansu, protams, ja kādām pilsonim ir neliels daltonisms, tad viņam atliek tikai just līdzi ka neredz kur ir zila āda kad greizs baltā balans bet kur tas taisīts speciāli.
Publicēts: 16.12.11 14:58
 citēt
f-foto:Ja pensionēts milicis nespēj atbildēt uz jautājumu par baltās krāsas balansa dogmu (ko gan milicis var zināt par to, tik tiešām), varbūt kāds cits, kāds fotogrāfs, to varēs. Jāpagaida, steigas nav.

Nu ja par to baltā balansa dogmu, tad dokumentālā fotogrāfija ir dokumentāla tobiš realistiska uz 100%, un tas ja kamera bildējot nošauj garām balto balansu, vairs nav 100% atbilstoš realitātei, ja nu vienīgi kāds nav daltoniķis.
Nobīdes no baltā balansa var būt lidz neiespējamākajām robežām , bet lai to darītu jāpārzin krāsu teorija, katra krāsai un tonim ir savs svars un ne tikai līnijas u n priekšmeti veido kompozīciju bildē bet ari krāsas.

Sākumam ieteiktu izlasīt šo te lai varētu tūrpināt diskusiju.

www.wassilykandinsky.ru...
Publicēts: 16.12.11 14:59
 citēt
f-foto:Kas īsti ir ar to baltās krāsas balansu? Vai tā ir nepārkāpjama dogma? Kam?

Fotogrāfijas ar neasu objektu priekšplānā man liekas intriģējošas. Tāda optiska un tehniska shēma ir izmantota arī videoklipos, piemēram, dažos Depeche Mode videoklipos.

Kā man mācīja kursos, baltā balanss var būt vai nu pareizs vai emocionāls.
Uzskatu, ka šādiem ziņu portālu/aģentūru reportāžu darbiem, kur vienkārši tiek piefiksēti fakti, baltā balansam nevajadzētu būt emocionālam :)
Savādāk ir ar bilžu publicēšanu fotoblogā (ieskaitot manas), kur var arī momentfoto mēģināt pasniegt kā mākslu, un kur baltā balansam, asumam, kompozīcijai, domai u.c. attēla īpašībām tik lielas nozīmes nav.. :)

P.S. Kursi man patika, pat, ja esmu sapratis kaut ko (vai pilnīgi visu) ačgārni.
Publicēts: 16.12.11 16:26
 citēt
chukmasoff:

Nu ja par to baltā balansa dogmu, tad dokumentālā fotogrāfija ir dokumentāla tobiš realistiska uz 100%, un tas ja kamera bildējot nošauj garām balto balansu, vairs nav 100% atbilstoš realitātei, ja nu vienīgi kāds nav daltoniķis.
Nobīdes no baltā balansa var būt lidz neiespējamākajām robežām , bet lai to darītu jāpārzin krāsu teorija, katra krāsai un tonim ir savs svars un ne tikai līnijas u n priekšmeti veido kompozīciju bildē bet ari krāsas.

http://www.wassilykandinsky.ru/book-116.php

Velreiz - kāds ir reālistisks baltā balanss? Tāds kādu redz skatītājs, tāds, kāds ir bildei datora ekrānā, tāds, kāds izdrukai biroja apgaismojumā vai arī tāds kāds tai pašai bildei dienas vidū saules gaismā?
Publicēts: 16.12.11 16:41
 citēt
ak34:
chukmasoff:

http://www.wassilykandinsky.ru/book-116.php

Velreiz - kāds ir reālistisks baltā balanss? Tāds kādu redz skatītājs, tāds, kāds ir bildei datora ekrānā, tāds, kāds izdrukai biroja apgaismojumā vai arī tāds kāds tai pašai bildei dienas vidū saules gaismā?

Protams ka var par to strīdēties, bet kur ir redzētas zilas kājas vai ģīmis dienas gaismā laukā?
Publicēts: 16.12.11 17:02
 citēt
chukmasoff , kā zini, ka viņa tā neredz? ;) bet ja nopietni - ja meičai patīk šādas bildes, lai taisa. Mani šī "dokumentālā" foto skola vietējā izpildījumā nesaista, jo ir gan banāla, gan garlaicīga - hipsteri, grausti un lauki. Bet tāpēc jau nerakstu, ka nekam neder. Galu galā katram savs bildējamais un auditorija. Noteikti ir kaudzēm tautas, kas redzot šādu zilu bildi čurā biksēs no priekiem par mākslu
Publicēts: 16.12.11 17:03 labots
 citēt
chukmasoff:
ak34:

Protams ka var par to strīdēties, bet kur ir redzētas zilas kājas vai ģīmis dienas gaismā laukā?

Ādai jābūt pietonim!-
Saules pusē dzeltenam, ēnas pusē gaišzilajam.:D Ziemā tas ir pat ļoti izteikti:P
Publicēts: 16.12.11 17:08
 citēt
Atbildēt nāksies prioritārā secībā - sākumā uz manu, tik izsmeļoši, kamēr mani atbilde beidzot apmierinās. Tad būs kārta citu jautājumiem.
TAS NAV IESPĒJAMS....
Politiķiem parasti gribas būt uzmanības centrā,ja viņi tur nav,tad par tiem aizmirst,un to nav vispār.....
Publicēts: 16.12.11 19:47
 citēt
ekoists:Atbildēt nāksies prioritārā secībā - sākumā uz manu, tik izsmeļoši, kamēr mani atbilde beidzot apmierinās. Tad būs kārta citu jautājumiem.
TAS NAV IESPĒJAMS....
Politiķiem parasti gribas būt uzmanības centrā,ja viņi tur nav,tad par tiem aizmirst,un to nav vispār.....

:D pa kuru laiku paguvi ieiet politikā ???
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt