forum.gif
Dators, monitors
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Dators, monitors
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.12.11 22:59
 citēt
Būtu jāmaina dators, monitors.
Kādi ieteikumi, ko un kur izvēlēties ?
Publicēts: 18.12.11 23:00
 citēt
Izvēlies to ko maks atļauj...
Publicēts: 18.12.11 23:08
 citēt
Ungus:Izvēlies to ko maks atļauj

OK, šo tehniku lietoju, bet tajā ne pārāk orientējos.
Dators vajadzīgs darbam ar Corel, PS, ... datografikas darbiem, foto
Derētu ko jaudīgāku un arī atmiņa varētu būt ietilpīgāka ...
Publicēts: 19.12.11 06:57
 citēt
Ok... Cik vari atļauties ieguldīt tehnikā? Tā būs pareizāk forrmulēts.
Publicēts: 19.12.11 07:27
 citēt
Domāju,ka vieglāk aiziet pie kāda speciālista,kurš komplektē datorus,un izstāstīt savu sāpi un vajadzības.
Ja pārāk labi neorientējies,tad būs grūti saprast ieteikumus,kurus saņemsi šeit.
Publicēts: 19.12.11 08:41
 citēt
m79.lv...

corelis ruuks tik aatri, ka liksies, ka straadaa ar notepad...
Publicēts: 19.12.11 09:06
 citēt
Bildes:m79.lv...

Pilnīgi greizs monstrs, kurš it kā geimeriem domāts, bet ja geimerskais tad atkal biku citādāk vajedzētu konfigurāciju lasīt, cenas ziņā galīgi garām, jo par tādu cenu tad jau abolu labāk ņemt un abols gana monstrīgs sanāks.
Publicēts: 19.12.11 09:13
 citēt
chukmasoff:
Bildes:m79.lv...

Pilnīgi greizs monstrs, kurš it kā geimeriem domāts, bet ja geimerskais tad atkal biku citādāk vajedzētu konfigurāciju lasīt, cenas ziņā galīgi garām, jo par tādu cenu tad jau abolu labāk ņemt un abols gana monstrīgs sanāks.
da labi labi :D es vnk paskatījos, kas ir dargākais LV tirgū... bet piekritīsi, ka fotoshops lidos?
Publicēts: 19.12.11 09:50
 citēt
Bildes:
chukmasoff:
da labi labi :D es vnk paskatījos, kas ir dargākais LV tirgū... bet piekritīsi, ka fotoshops lidos?

Protams ka lidos, bet vispār priekš PS lidošanas nemaz tik daudz nevajag divkodoligs vai četrkodolīgs procis 4gb RAM un SSD 64 Gb, un tici man lido, un cenas ziņā vis kompis sanāk kaut kur 300ls plus mīnus, es te ne vienu vien tādu esmu lasijis priekš grafiskiem darbiem. Tas ka viens otrs tulīt sāks rteikt ka vajag ko monstrīgāku, tad ir tā, ka vajag visu pareizi sakonfigurēt un vis strādā. personīgi darbojos uz vairākiem kompjiem, bet viens ir 3Gb RAM un Phenom 4 kodolu procis, jau 3 gadi , un taisu ne tikai palagu maketus bet ari brendmauerus un bez rīstīšanās strādā.
Publicēts: 19.12.11 09:54
 citēt
nu 4gb rāmis tomēr drusku par mazu šopam. nopietni! man dazhas darbiibas uz i3 ar 4 gb shopaa gribeetos fiksaakas!
Publicēts: 19.12.11 10:00
 citēt
nu rams arī nav tas kur iespringt, to var piepirkt klāt jo tagad jau baigi lēts palicies. tagad stāv virsū 4gb nopirkšu vēl 4 vai pat 8gb, jo cena attiecīgi 12 vai 23ls kas vispār nekas nav :D atceros ka vecajam kompim bija 400mhz vai 333 ramiem. tādi vispār 512mb kādi 30ls maksāja tajā laikā. :face-glasses:
Publicēts: 19.12.11 10:24
 citēt
ilmar7:Būtu jāmaina dators, monitors.
Kādi ieteikumi, ko un kur izvēlēties ?

Es sev nokomplektēju un saskrūvēju pats. Ļoti ilgi interesējos par tēmu.

Secinājums.

Pie Datorspeciālista īsti nav jēgas iet, jo viņi īsti nepārzin specifiku, kas nepieciešama knipsētājam.

Ņem i7 2600k vai i5 2500k procesoru.
Tālāk pēc sirds patikas mātesplati šim procim (atkaŗibā kādi tev vēl dzelži ir ko pieslēgt klāt?), paņēmu vidēji dārgu, jo man daudz dzelžu. Firewire Skeneris, usb 3 cietie diski jau divi ir, wi-fi un NAS tīkla disks. Man sanāca par labu ciparu MSI gd65, to arī paņēmu.

Tālāk 4+4gb ddr3 RAM 1333mhz (es pa'jemu 1600 psiholoģisku apsvērumu dēļ, pēc būtības ātruma izmaiņu nav, bet arī cenas atšķirība neliela).

cieto disku SSD 128gb vai 256gb ar SATA III. Es paņēmu Crucial c300 256gb - gada sākumā tas bija ātrākais pieejamais no parastajiem SSD diskiem.

Datu galbāšanai vajag divus 2-3tb HDD RAID sajūgtus - tur pusgadu nogaidi, lai cenas nokrīt trīskārši (šobrīd tās ir dubultojušās dēļ plūdiem).

Korpusu kādu Antec p183 (kluss ļoti, ja mājās kompis darbojas).

Monitoru kādu 30 collu. Monitoru parasti visi kaut kā nepietiekami novērtē, bet tas šajā visā pasākumā ir svarīgākais tūlis - fočikam ir 20 mpix, bet redzēt ta viņus neviens neredz. Ar 30collīgo tikai 4mpix var redzēt. Bet arī tas jau ir ok, jo var uzreiz izjust tā saucamo objektīva zīmējumu un citas nianses. ar 1920*1200 izšķirtspēju to nevar. Bet uz 30collīgā jau var just to bildi ar visu zīmējumu.

Budžeta variants: www.salidzini.lv...
Publicēts: 19.12.11 11:09
 citēt
bet Ungus taču teica: izvēlies ko mac*s atļauj:face-grin:
Publicēts: 19.12.11 11:20
 citēt
eltoro:bet Ungus taču teica: izvēlies ko mac*s atļauj:face-grin:
bljin, kaada jeega prasiit padomu, ja nevar nodefineet ne vajadzības, ne iespējas?
Publicēts: 19.12.11 11:51
 citēt

Monitoru kādu 30 collu. Monitoru parasti visi kaut kā nepietiekami novērtē, bet tas šajā visā pasākumā ir svarīgākais tūlis - fočikam ir 20 mpix, bet redzēt ta viņus neviens neredz. Ar 30collīgo tikai 4mpix var redzēt. Bet arī tas jau ir ok, jo var uzreiz izjust tā saucamo objektīva zīmējumu un citas nianses. ar 1920*1200 izšķirtspēju to nevar. Bet uz 30collīgā jau var just to bildi ar visu zīmējumu.

Budžeta variants: [url=http://www.salidzini.lv/search.php?q=+PA271W&cn=525&cl=8270

Vis]http://www.salidzini.lv/search.php?q=+PA271W&cn=525&cl=8270

Vis[/url] OK, bet viens mīnus, matētais ekrāns, kontrasts nava tas :( vienu laiku strādāju uz analoģiska kādu gadu atpakaķļ un tomēr nevareju piedabūt ne ar vienu kalibrēšanu tādu pašu bildi kā uz cristalizi monitora.
Publicēts: 19.12.11 17:53
 citēt
Paldies visiem par ieteikumiem :face-smile:

Viens no ieteikumiem ir apmēram šāds :

Procesors: AMD FX-6100 6C 3.3G 14M AM3+ 95W BOX
Pamatplate: ASUS AM3+ AMD870 DDR3 USB3 GBLAN ATX
Video karte: ASUS HD6670 PCI-E 1GB GDDR5 DVI/HDMI/DP
Operatīvā atmiņa: 8GB 1333MHZ DDR3 NON-ECC CL9 DIMM KIT
Cietais disks: WD CAVIAR BLUE 300-500GB 3.5" SATA3 7.2K 16M
Korpuss: CHIEFTEC MINITOWER 355W M-ATX BLACK
DVD rakstītājs: Blue-Ray/DVD/CD rakstītājs
Publicēts: 19.12.11 18:16
 citēt
Ne mazāk par komplektāciju gribētos zināt arī cenu...:face-wink:
Publicēts: 19.12.11 18:28
 citēt
Bildes:
eltoro:bet Ungus taču teica: izvēlies ko mac*s atļauj:face-grin:
bljin, kaada jeega prasiit padomu, ja nevar nodefineet ne vajadzības, ne iespējas?

nu tak элементарно Ватсон! vajag kompi un moni :bad_smile:
Publicēts: 19.12.11 20:06
 citēt
Friidis:Ne mazāk par komplektāciju gribētos zināt arī cenu...:face-wink:

Frīdi, vai ta arī vēlies pikt kompi un moni ... ? :face-wink:
Publicēts: 19.12.11 20:37
 citēt
ilmar7:Paldies visiem par ieteikumiem :face-smile:

Viens no ieteikumiem ir apmēram šāds :

Procesors: AMD FX-6100 6C 3.3G 14M AM3+ 95W BOX
Pamatplate: ASUS AM3+ AMD870 DDR3 USB3 GBLAN ATX
Video karte: ASUS HD6670 PCI-E 1GB GDDR5 DVI/HDMI/DP
Operatīvā atmiņa: 8GB 1333MHZ DDR3 NON-ECC CL9 DIMM KIT
Cietais disks: WD CAVIAR BLUE 300-500GB 3.5" SATA3 7.2K 16M
Korpuss: CHIEFTEC MINITOWER 355W M-ATX BLACK
DVD rakstītājs: Blue-Ray/DVD/CD rakstītājs

Nu re, skaidrs visiem taga - budžeta versija.
Publicēts: 19.12.11 20:49
 citēt
Tadavi davai braucat talak citadi ne jegas ne sakara IESPEJAS + CENAS = KUR RAUT
Publicēts: 20.12.11 00:15
 citēt
Nesen iegādājos datoriņu:
i7 2600k
16GB RAMs
2x1TB (Strip)
Asus P8H67-V
Chieftec A135 APS-750c baroklis
GTX 560Ti video
un 24" Samsung SA350 monitors

Izmaksāja ap 700 Ls (GNT, Elko cenās), tagad gan tikai cietņu dēļ dators izmaksātu krietni dārgāk.
Viss lido :big_smile:
Publicēts: 20.12.11 00:21
 citēt
Neņem AMD... es vienreiz iekritu. AMD matemātika un operāciju skaits sekundē ir krutāk par inteli bet procesors tehniski nevelk un pārkarstot nevis samazina takti bet pēkšņi izslēdzas sasniedzot slieksni... bet var jau gadīties, ka mūsdienās ar šo ir viss kārtībā, nezinu...
Publicēts: 20.12.11 00:34
 citēt
Eltons:Neņem AMD... es vienreiz iekritu. AMD matemātika un operāciju skaits sekundē ir krutāk par inteli bet procesors tehniski nevelk un pārkarstot nevis samazina takti bet pēkšņi izslēdzas sasniedzot slieksni... bet var jau gadīties, ka mūsdienās ar šo ir viss kārtībā, nezinu...

Nau ties, skatoties kāds AMD rocis, Phenom sērija nekarst un vis darbojas labi, ka jau minēju viens no manejiem ir ar tādu proci, tagad jau 3 gadui, morāli novecojis bet strādā idiāli, un pat jaunās spēles velk cauri ta ka smird, galvenais ir kā nokonfigurēta sistēma, jo OS pats par sevi kāds nāk no ražot';aja ir aplipināts ar visādām nevajadzīgām fīčām, kuras neviens savā mūžā tolkom neizmanto, kad to visu no sistēmas prātīgi izravē un uztaisa normālu uzlādes disku no orģinālā iešujot iekšā seriālu un visu parejo kā es to no oficeāla pārtaisiju kad nopirku win7, pats OS samazēja izmērā uz pusi, uzinstalējas kādās 15 minūtēs ar visiem draiveriem kopā, un nekādu problēmu. Protams man te vienā datoriķu forumā viens frukts gribēja iestāstīt, ka esmu pārkāpis likumu ka izpreparēju OS oficeālo disku, bet es tak to nopirku un seriālu iešuvu to kur;s nāca līdz, ta ka nedomaju ka esmu ko pārkāpis.
Publicēts: 20.12.11 00:44
 citēt
Eltons:Neņem AMD... es vienreiz iekritu. AMD matemātika un operāciju skaits sekundē ir krutāk par inteli bet procesors tehniski nevelk un pārkarstot nevis samazina takti bet pēkšņi izslēdzas sasniedzot slieksni... bet var jau gadīties, ka mūsdienās ar šo ir viss kārtībā, nezinu...

Mūsdienās... Mūsdienās ir daudz bēdīgāk.
AMD gadu visus baidīja ar Bulldozer iznākšanu, n-tajiem kodoliem, frekvencēm un kādiem tik vēl revolucionāriem risinājumiem, bet kad beidzot to izspieda šajā rudenī... Pļurkt vien sanāca. Grafikas apstrādē visi stirpi iepriekš izlaistie Intela i7 ieliek par 30% ātrdarbībā. Jā, bēdīgi, ka nav konkurences un Intels grafikas lauciņā ir viennozīmīga izvēle. Daudz viennozīmīgāka, nekā tas bija ierpiekš.
Publicēts: 20.12.11 01:01
 citēt
Vaards:

Mūsdienās... Mūsdienās ir daudz bēdīgāk.
AMD gadu visus baidīja ar Bulldozer iznākšanu, n-tajiem kodoliem, frekvencēm un kādiem tik vēl revolucionāriem risinājumiem, bet kad beidzot to izspieda šajā rudenī... Pļurkt vien sanāca. Grafikas apstrādē visi stirpi iepriekš izlaistie Intela i7 ieliek par 30% ātrdarbībā. Jā, bēdīgi, ka nav konkurences un Intels grafikas lauciņā ir viennozīmīga izvēle. Daudz viennozīmīgāka, nekā tas bija ierpiekš.

Tas gan, bet grafiskajiem darbiem ko reti kurš no šejieniešiem dara, pa lielam bilžu apstrādei tādi monstri nau vajadzīgi. Es ar i5 tieku galā ar brendmaueriem un pat ar 4kodolīgo AMD Phenomu bez lielas piepūles apstrādāju failus kuri sver ap 1Gb. Monstrīgie kompji ar lielu RAM ir vajadzīgi pavisam kam citam, kad jataisa kīno specefekti protams ne tik nopietni kā holiwudiskajos miljonbudžeta blokbasteros, bet tomēr ar sarežģītu animāciju , ka ari ja ir veicami lieli apreķinu apjomi. Vēl ir viens lauciņš monstrīgajiem kompjiem kur izversties tās ir spēles, nu tur var izmantot visu pa maximālo, bet ari tas ir katuāli ja spēle sarežgītas grafikas spēles onlaina, ja nē tad tas vis nau vajadzīgs. Priekš normālas darbošānās ar foto un gana profesionālu video apstrādi pietiek ar i3-i5, RAM no 8lidz 16, SSD un videokarti ar 1Gb ram. Vis pārejais ir sīkums. Blu-ray tas pēc vēlēšanās, bet pagaidām īpašu vajadzību neredzu, jo ja informāciju tur glabāt tad tikai priekš sevis, jo maz kam ir tādu dfisku ņemt pretī, ja filmas raxtīt tad nu cita lieta, bet cik tad to blu-ray filmu vajag, un pat uz liela TV ekrāna atšķirību starp DVD un blu-ray nevar saskatīt, ja nu neskatās uz projektora kīnozālē.
Publicēts: 20.12.11 01:12
 citēt
kā tur tagad, ir normāli ejošs 64bit windows? (gadus 7 neesmu ar MS produktiem saskāries)
.. ja runājam par lielajiem RAMiem..
Publicēts: 20.12.11 01:38
 citēt
Pinus:kā tur tagad, ir normāli ejošs 64bit windows? (gadus 7 neesmu ar MS produktiem saskāries)
.. ja runājam par lielajiem RAMiem..

Win 7 64 bitu, kā gataus produkts kurš noperkams veikalā ne visai labi ir ejoš, kad to izravē pa 30% un pārmontē sborku, ta ne sliktāk par macosu rullē. Pārāk daudz defult servisu un fīču tur piebaxtīts viņā, kuras gan apzināti gan neapzināti darbojas dažādos pasīvos un aktīvos režīmos.
Publicēts: 20.12.11 01:45
 citēt
drošvien, kā vienmēr, windows kļūst daudzmaz lietojams tikai pēc 3. servispakas.. :D
Publicēts: 20.12.11 09:43 labots
 citēt
Pats datorgrafikas darbiem nesen tiku pie i7 980 (6cores 12threads) // 16GB 1600mhz ddr3 rams // Nvidia Geforce GTX550 Ti 1GB // WD 1TB 5600rpm. Cietais ir riktīgs vājains punkts man, bet tākā ikdienas operācijās man svarīgi ir lai ir daudz ram un daudz kodoli tad kompūters vajadzīgās darbības veic "lidojot". Darbā grafiķiem stāv kkas līdzīgs. Katram 2x i7 990x / 24GB ram / Quadro 4000 ja nemaldos ar. +vēl apple 27" klāt pie viena mazāka samsung displeja.

P.S. - Ja datorgrafika aprobežojas tikai ar koreli un ps tad es iespējams paliktu ar i5 inteli.
Publicēts: 20.12.11 17:03
 citēt
ArtursOzolins:Pats datorgrafikas darbiem nesen tiku pie i7 980 (6cores 12threads) // 16GB 1600mhz ddr3 rams // Nvidia Geforce GTX550 Ti 1GB // WD 1TB 5600rpm. Cietais ir riktīgs vājains punkts man, bet tākā ikdienas operācijās man svarīgi ir lai ir daudz ram un daudz kodoli tad kompūters vajadzīgās darbības veic "lidojot". Darbā grafiķiem stāv kkas līdzīgs. Katram 2x i7 990x / 24GB ram / Quadro 4000 ja nemaldos ar. +vēl apple 27" klāt pie viena mazāka samsung displeja.

P.S. - Ja datorgrafika aprobežojas tikai ar koreli un ps tad es iespējams paliktu ar i5 inteli.

mnu man ir tikai corelis, PS , ilustrātors un 3dMax pa druskai, reizēm Indesigne un Premjer ar afterefekt, bet kaut ka pietiek, nenākas pīpēt kamer ko kompis izdomā.
Publicēts: 20.12.11 22:37
 citēt
Man atkal uzsvars ir uz 3D MAX / vray un PS. Lielas tekstūras un daudz ģeometrijas ātri aizsit RAMU. Nesen renderēju vienu scēnu kura aizņēma 13GB uz RAM. Laigan to ar var samazināt. Ir speciāli skripti, kas "salabo" 3D Max gļukus.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol