forum.gif
canon 550d vs 600d
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / canon 550d vs 600d
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.12.11 12:23
 citēt
ir pienaacis laiks nomainiit manu 350d pret kaut ko jautrāku. esmu izvēlējies, ka jāņem 550d vai 600d, bet nevaru saprast ar ko sie atskjiras iznjemot lokāmo ekrānu.. varbūt kādam ir bijusi darīšana ar abiem un varētu mani apgaismot? ;)
Publicēts: 21.12.11 12:35
 citēt
atšķiras ar to ka 550 nevar palaist ar pulti,pasākumos lokāmais ekrāns labi noder ķerot kadru no augšas,un pārējie tādi nu būtiski sīkumi...pārsvarā uz kontroles aspektu attiecināmas..pats bildēju ar 600d taka iesaku! :)
Publicēts: 21.12.11 12:45
 citēt
man nedaudz arii bail no taa lokaamaa ekraana.. vinjs ir taads izturiigs? nevar noluuzt? :)
un ko nevar palaist ar pulti? es prieks 350 it kaa nopirku pulti atseviskji un viss ok..
Publicēts: 21.12.11 12:56
 citēt
Ja gribi kvalitatiivi filmeet air gaishajiem fiksiem, jebkuraa gadiijumaa vajag vismaz viewfinder extender (labakajuma gadijuma arejais ekrans), tad atlokaamais ekraans neko nedod. Ja tikai, lai filmeetu ar kit, kaa maajaas kakjis gulj un pukje pukjupodaa aug, tad var iztikt bez taa un tad gan locaamais ekraans eertaaks :)

550d loti labi var palaist ar pulti - www.amazon.com...

Bilde abiem aaraa naak identiska. A ja netaisies filmeet, tad vispaar pietiek ar 450d :)
Publicēts: 21.12.11 13:07
 citēt
foto_laaga:man nedaudz arii bail no taa lokaamaa ekraana.. vinjs ir taads izturiigs? nevar noluuzt? :)
un ko nevar palaist ar pulti? es prieks 350 it kaa nopirku pulti atseviskji un viss ok..

nu nez man jau liekas tīri neko,par pulti laikam ne tā izteicos,biju domājis remote control,bezvadnieci.par filmēšanu manšķiet ka digital photography rakstīja tieši to pašu ko sludina alchsh tikai vai nebija tā ka viewfinder extender amatieru kamerai kā 600d nemaz nevarēja piekruķit
Publicēts: 21.12.11 13:19
 citēt
alchsh:Ja gribi kvalitatiivi filmeet air gaishajiem fiksiem, jebkuraa gadiijumaa vajag vismaz viewfinder extender (labakajuma gadijuma arejais ekrans), tad atlokaamais ekraans neko nedod. Ja tikai, lai filmeetu ar kit, kaa maajaas kakjis gulj un pukje pukjupodaa aug, tad var iztikt bez taa un tad gan locaamais ekraans eertaaks :)

550d loti labi var palaist ar pulti - www.amazon.com...

Bilde abiem aaraa naak identiska. A ja netaisies filmeet, tad vispaar pietiek ar 450d :)

jaa, filmeet arī plānoju un ne to, kā guļ kaķis, jo man nav kaķa :D taatad nav jēgas no atlokāmā arī priekš filmēšanas? un ko palīdz viewfinder extender? tikai palīdz degunam?
Publicēts: 21.12.11 13:28
 citēt
ja ir live view un video izeja tad var sleegt klaat kaut kompi, kaut lielo plazmu. normaali filmeejot asums buus jaakrukjii ar roku ja mainaas attaalums liidz objektam - te divi galvenie nosaciijumi - normaals manuaalaa asuma gredzens un ekraans, kuraa vareesi redzeet ka ir ass. pirmajaa gadiijumaa labi noder vacie manuaalie stikli, otrajaa - aareejs ekraans, kas krietni lielaaks par 3 collaam kamerai.
Publicēts: 21.12.11 13:37
 citēt
Bildes:ja ir live view un video izeja tad var sleegt klaat kaut kompi, kaut lielo plazmu. normaali filmeejot asums buus jaakrukjii ar roku ja mainaas attaalums liidz objektam - te divi galvenie nosaciijumi - normaals manuaalaa asuma gredzens un ekraans, kuraa vareesi redzeet ka ir ass. pirmajaa gadiijumaa labi noder vacie manuaalie stikli, otrajaa - aareejs ekraans, kas krietni lielaaks par 3 collaam kamerai.

taatad izbāžamais ekrāns nav vajadzīgs? iisteniibaa es jau domaaju, ka laikam buus vien 550d jaanjem, pierunaajaat :D
Publicēts: 21.12.11 13:43
 citēt
izbaazhamais vajadziigs, kaa jau te piemineeja - ja fotografee/filmee no apakshas vai augshas. pameegjini nolikt spoguleni uz griidas un ieskatties skatu mekleetaajaa. nav paaraak lunkani, ne? :D
Publicēts: 21.12.11 13:45
 citēt
nu jā, to es jau biju pamaniijis bildeejot ar 350d, bet guleesana uz zemes man probleemas nesagaadaa ;)
Publicēts: 21.12.11 13:46
 citēt
foto_laaga:nu jā, to es jau biju pamaniijis bildeejot ar 350d, bet guleesana uz zemes man probleemas nesagaadaa ;)
a pacelt virs galvas un puuli nobildeet? spaarni ir???
Publicēts: 21.12.11 13:48
 citēt
arii ar to nav problēmu - no augsas nav jābūt ideāli iekadrētam, sanāk bildes ar parsteiguma efektu un jābildē tik ilgi, kamēr patīk :D
Publicēts: 21.12.11 13:48
 citēt
www.ebay.com...
lieve view extenderi var pielikt arii rebel seerijas canoniem.
Publicēts: 21.12.11 13:51
 citēt
alchsh:www.ebay.com...
lieve view extenderi var pielikt arii rebel seerijas canoniem.

oho, super, paldies, sitas man būs jaiegadajas :face-glasses:
Publicēts: 21.12.11 13:59
 citēt
Nesaprotu kāpēc ekrāns jāluž, salauzt var visu
Publicēts: 21.12.11 14:06
 citēt
andritis:Nesaprotu kāpēc ekrāns jāluž, salauzt var visu

nu brutāls tēviņš es esmu, man viss atri lūst :D
Publicēts: 21.12.11 14:51
 citēt
550 ir tikai automāts filmēšanai - nezinu, bet mok 600 jauļauj fiksēt parametrus - pačeko - pa manam filmēt ar automātu ((izņemot saules pielietā pļavā) .... un vispār arī tur) ir suņa murgi
Publicēts: 21.12.11 14:58
 citēt
Maris:550 ir tikai automāts filmēšanai - nezinu, bet mok 600 jauļauj fiksēt parametrus - pačeko - pa manam filmēt ar automātu ((izņemot saules pielietā pļavā) .... un vispār arī tur) ir suņa murgi

taa nu gan nevaretu buut taisniiba, iso un diafragmu tok ljauj mainiit ;)
Publicēts: 21.12.11 15:03
 citēt
foto_laaga:
Maris:550 ir tikai automāts filmēšanai - nezinu, bet mok 600 jauļauj fiksēt parametrus - pačeko - pa manam filmēt ar automātu ((izņemot saules pielietā pļavā) .... un vispār arī tur) ir suņa murgi

taa nu gan nevaretu buut taisniiba, iso un diafragmu tok ljauj mainiit ;)

550 ir *peldošā ekspozīcija* - ko viņš maina - iso vai arī fragmu nezinu - raudāja vnk te man puisis kuram pēc otrā piecīša palūdza ar 550to klipiņu uztaisīt - fakts ir tāds, ka mainoties gaismas apstākļiem, ar lecieniem, tiek kompensēts viss *lai būtu pareizi*
Publicēts: 21.12.11 16:09
 citēt
tad tas puisis ir galiigs lempis ... pilniigi visus parametrus atljauj manuaali iestatiit :) sleedzi, diafragmu un iso :)
Publicēts: 21.12.11 16:25
 citēt
Man bija 600d pāris mēnešus. Kamēr nenozaga. Pērkot arī biju izvēles priekšā starp jauniem 550d, 600d un nikon d5100. Atšķirība galvenā tiešām ir atlokāmajā ekrānā un tā maksā ap 100 Ls, bet manuprāt tas ir tā vērts. Risks nolauzt to ekrānu, protams, ir, bet ja vilka baidies - tad mežā nav jāiet. Toties nav riska sasist neatlokāmu ekrānu bez aizsargvāka. Atlokāmā ekrāna priekšrocības lietošanā noliedz tikai kruto vecāku aparātu īpašnieki, kuri paši tādu atlokāmo ekrānu nemaz nav lietojuši. Vēl 600d ir labāks video un, cik atceros, zibeņu tālvadība, bet tā jau tādiem amatieriem, kā es piemēram, vispār nav vajadzīga.
Publicēts: 21.12.11 17:21 labots
 citēt
Video labaaks? ar ko tieshi? :) Atlocaamais ekraans ir lietots, tachu baigi praktisks nav ... fotograafeejot live view modee fokuseeshanaas ir nejeegaa leena, filmeejot ar gaishiem stikliem taapat ekraanu nelociisi, jo, lai kvalitatiivi filmeetu, vajag papildus aksesuaari, lai dabuutu to bildi lielaaku. bet nu pamaazhoties jau var.

Karoch ekraanu nenosauktu par baigo +, iebuuveeto IR gan.

Canon IR Transmitters maksaa kaut kaadus 120 ls ja nemaldos, tad piemest pie 550d cenas veel 50 ls un nopirkt 600d ir taa veerts, ja plaano izmantot aareejo zibspuldzi. :)
Publicēts: 21.12.11 20:14
 citēt
..un tāds sīkumā, bet patīkami, ka viņš ir lielāks bodijā, ērtāka turēšana.
Publicēts: 21.12.11 21:32 labots
 citēt
:amazing:
betas-apsargs:..un tāds sīkumā, bet patīkami, ka viņš ir lielāks bodijā, ērtāka turēšana.

tad jaaiet chamdiit :) pa pa lielam visi xxxd baigi neeertie :(
Publicēts: 21.12.11 22:35
 citēt
betas-apsargs:..un tāds sīkumā, bet patīkami, ka viņš ir lielāks bodijā, ērtāka turēšana.

nu nez... man pie 450D, kas ir izmēros tāds pats kā augstākminētie, kamēr nebija vertikālā gripa, plaukstai divi pirksti vienmēr lieki jutās...
Publicēts: 21.12.11 22:44
 citēt
Par pričendāļiem filmēšanai runājot...
Publicēts: 21.12.11 22:50
 citēt
viencmuzikanc:Par pričendāļiem filmēšanai runājot...

šito es nesaprotu... Nav lētāk normālu kameru nopirkt?:face-smile:
Publicēts: 21.12.11 23:21 labots
 citēt
viencmuzikanc:Par pričendāļiem filmēšanai runājot...

sprāgušais košaks uz mikrofōna! :big_smile: a kur statīvam inerces mehānisms?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):