forum.gif
Fotosomas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotosomas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.12.11 17:58
 citēt
Kārtējā fotosoma palikusi par mazu, jādodas jaunas somas meklējumos. Līdz šim bijušas mugursomas, ērti pārvietoties un tā, bet tagad viens svarīgs papildus kritēris ir ietilpība. Būtu vēlama tāda soma, kur varētu ielikt divas kameras ar objektīviem un papildus lietām. Kā ir ar plecu somām, vai tās ir ietilpīgākas par mugursomām? Kādas rekomendācijas, atsauksmes?
Publicēts: 24.12.11 18:06
 citēt
national geographic somam bfsaa 30 procentu skidka
Publicēts: 24.12.11 18:07
 citēt
Paldies par info, izklausās pēl laba varianta.
Publicēts: 24.12.11 19:53
 citēt
Es pirms vairākiem gadiem BFS-ā šādu iepirku (ja nemaldos, 66 Ls izmaksāja).
Esmu apmierināts- gana ietilpīga un parocīga.

www.tamracrussia.ru...
Publicēts: 24.12.11 20:31
 citēt
Friidis:Es pirms vairākiem gadiem BFS-ā šādu iepirku (ja nemaldos, 66 Ls izmaksāja).
Esmu apmierināts- gana ietilpīga un parocīga.

[url=http://www.tamracrussia.ru/products.php?prod_id=21

izskatās]http://www.tamracrussia.ru/products.php?prod_id=21

izskatās[/url] ka pirms vairākiem gadu desmitiem. aptuveni trijiem
Publicēts: 24.12.11 20:39
 citēt
Zo humors kā vienmēr ir visai "specifisks"...:face-wink:
Publicēts: 25.12.11 00:14
 citēt
Somu ietilpība ir atkarīga no tā cik lielu somu attiecīgo nopērc!! Katram ražotājam savi modeļi ir! Atliek izvēlēties!
Katrai somai ir plusi un mīnusi!!
Mugursoma ir forši kad jāstaigā gabali lieli un jāparnēsā liels smagums!! Taču tas ir tikai pārnēsāšanai!
Tiklīdz vajadzīgs ērti nomainīt objektīvus vai ko citus - plecu somas izvirzās vadībā! Ok kāds noteiki minēs ka mugursomu var nolikt zemē un ērti nomainīt! Jā var nolikt, bet es gribu paskatīties uz mugursomas lietotāju, kuram atrodoties, piemēram, purvā, jānoliek soma dubļos un pēc tam tā jāliek uz muguras!! Jo mugursomas, lai nekas nekristu laukā, parasti jānoliek uz tās plaknes, kas pēc tam ir pret muguru!! Plus vēl lai turpinātu pārvietoties - mugursoma ir jāaiztaisa ciet kārtīgi!!

Plecu somām plusi:
- esot kustībā erti darboties
- lai atri mainītu stiklus pleca somu var ar neaiztaisīt ciet un iet tālāk

Taču ja labi piekrāmēta plecu soma, ir ļoti smagi garus gabalus pārvietotiesi!!

Lielas ietilpības plecu somu varu ieteikt Lowepro stealth reporter d650. Tajā es parasti sapakoju ļoti daudz! Tomēr soma ir lai tiktu no punkta A uz punktu B! Ja attālums ir neliels, vai arī ja pārvietojas ar auto!
Thinktank arī ir labas plecu somas, pašam gan ir Retrospective 10, bet esmu redzējis ka retrospective 30 var ielikt ļoti daudz, tb divus aparātus ar stikliem lielajiem! Thinktankam ir arī UrbanDisguise modeļi, kur lielajā var daudz salikt iekšā!! Bet tā soma pārāk datorsomu atgādina!

Ir jau vēl visādas uzvelkamās sistēmas utt! Piemēram, savā Newswear vienreiz iemanījos iepakot divus aparātus ar 3 stikliem un zibeni!!

Drīzāk ieteiktu skatīties nevis pec somas, kurā var sapakot noteiktu skaitu mantu, bet gan somu, kas visvairākt atbilst tam kā plāno strādāt!! Ražotāju ir daudz - Lowepro, kata, domke, thinktank, NG, Tamrac, u.t.t, + kurus nezinu! Aaa un tad vēl ir Billingham! :)
Un vēl pats galvenais somas izvēles kritērijos - viens ir kritērijs cik daudz var sapakot vienā somā, bet otrs, kas ir patiesībā svarīgākais - cik ātri un ērti ir piekļut tam, kas ir somā sapakots!!

Somu ražotāi ir daudz, galvenais lai ērti viņu lietot!!
Publicēts: 25.12.11 00:46 labots
 citēt
Jāatceras, ka laikam nav vēl izdomāta tāda soma, kas būtu universāla un derētu visiem gadījumiem :) mrproxy jau labi principā visu uzrakstīja.
Tev kā ainavistam varbūt tas piekļuves ātrums varētu nebūtu tik svarīgs - tad noteikti ieteiktu tomēr lielāku mugursomu vienkārši. Jo staigāt garus gabalus, līst pa mežiem, purviem u.c. ar plecu somu tomēr nav nedz pārāk ērti, nedz arī veselīgi - it īpaši ar tādu plecu somu, kas piekrāmēta ar diviem bodijiem un objektīviem.

Es pats esmu vismaz kaut kā iemanījies ar mugursomas trūkumiem sadzīvot. Galvenais, lai pašam ērti ir.
Publicēts: 25.12.11 12:28
 citēt
Tev kā ainavistam varbūt tas piekļuves ātrums varētu nebūtu tik svarīgs - tad noteikti ieteiktu tomēr lielāku mugursomu vienkārši. Jo staigāt garus gabalus, līst pa mežiem, purviem u.c. ar plecu somu tomēr nav nedz pārāk ērti, nedz arī veselīgi - it īpaši ar tādu plecu somu, kas piekrāmēta ar diviem bodijiem un objektīviem.
Kam ainavistam divi bodiji :face-glasses: Bet tas ka mugursoma lieliem gabalim ertak, tas viennozimigi.
Crumpler vel ir labas somas un fotoaparata siksna viniem vispar miljonu veerta! Ar canona siksnu vasaraa var bez galvas palikt :(
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):