Nesen iegādājos jaunu Canon 15-85 mm objektīvu. Lietoju to uz sava Canon 550D. Lieta tāda ka fotogrāfējot diapozonā no 15-20 bildes apakšā veidojas ēna. Sākumā man šķita ka tas ir no tā ka patraucē kāda roka vai sikna (lai gan tas ir grūti realizējams), bet šodien pēc ilgiem eksperimentiem sapratu ka tā ir tikai un vienīgi objektīva vaina. Tiklīdz es nedaudz piezomēju (aiz tiem pašiem 20 mm) ēnas vairs nav. Uzliku savu veco objektīvu un tas tādus jokus man neveidoja. Tas nozīmē ka tā nav arī fotoaparāta vaina.
Varbūt kāds no Jums ir saskāries ar ša∂u problēmu? Es tomēr ceru ka tā nav objektīva vain?!
Labi redzams, ka Bildes bildē tikai augsto mākslu... Ja ir līdzi spogulene, kamdēļ jābildē ar telefonu? Arī lietišķām bildēm dažreiz ir zināmas kvalitātes prasības- vismaz izšķirtspējas ziņā. Un diez vai kāds telefons spēs nodrošināt leņķi , ekvivalentu 15 mm platleņķim
Neesmu ne ar ko tādu saskāries, bet iespējams, ka objektīvs ir brāķēts. Kur tu pirki objektīvu? Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.
STfoto:Neesmu ne ar ko tādu saskāries, bet iespējams, ka objektīvs ir brāķēts. Kur tu pirki objektīvu? Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.
Šad un tad nevar saprast - cilvēki IR idioti vai vienkārši ĻOTI CENŠAS par tādiem izskatīties. Topikā taču tika ATRASTA atbilde uz izvirzīto problēmu. Vai iespējams cits risinājums?
STfoto:Neesmu ne ar ko tādu saskāries, bet iespējams, ka objektīvs ir brāķēts. Kur tu pirki objektīvu? Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.
Šad un tad nevar saprast - cilvēki IR idioti vai vienkārši ĻOTI CENŠAS par tādiem izskatīties. Topikā taču tika ATRASTA atbilde uz izvirzīto problēmu. Vai iespējams cits risinājums?
jaa - objektiivaa ir iebuuveeta slepena huinja, kas platajaa galaa izbiidas ja attaisa iebuuveeto zibeni. pietam - huinja ir no aarpuses caurspiidiiga, tas noziimee, ka parastais lameris to vienkaarshi neredz. shii fiicha speciaali izstraadaata postpadomju tirgum, lai njirgaatos par vienkaarsho fotoamatieri. iipashi nikni ar sho greeko kanons, ja es nemaldos, tad probleema bija saistiita ar krievu religjiskajiem kanoniem. bet nevajag nokaart galvu - ja ir cheks, tad to, kopaa ar objektiivu vajag suutiit putinam - agri vai veelu vinji to probleemu ar stulbakjiem japaanjiem atrisinaas...
STfoto:] Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.
Tu gribi, lai veikalā pasmejas par cilvēku, lai viņam pēc tam būtu kauns? Iedomājies, kas būtu, ja cilvēks nopirktu kādu 70-200 vai citu lielo stobru, un kāda ēna tad būtu uz bildes Secinājums - jo lielāks objektīvs, jo lielāks brāķis
STfoto:] Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.
Tu gribi, lai veikalā pasmejas par cilvēku, lai viņam pēc tam būtu kauns? Iedomājies, kas būtu, ja cilvēks nopirktu kādu 70-200 vai citu lielo stobru, un kāda ēna tad būtu uz bildes Secinājums - jo lielāks objektīvs, jo lielāks brāķis
izgaazies nebuus eenas 70-200. to neredzamo plaaksniiti iemontee tikai platajam galam
Bildes:izgaazies nebuus eenas 70-200. to neredzamo plaaksniiti iemontee tikai platajam galam
Var tak piemontēt platlenķa konverteri galā vai arī tad baigi milzīgo vajadzetu to 70-200 Ok, varam pamainīt ari secinājumus - jo lielāks platlenķis, jo lielāks brākis
Nav nekāds brāķis. Uzlikot zibeni viss ir kārtībā. Nav nekāds brāķis!!! Ja būtu brāķis, tad tā ēna mestos gan ar ārējo zibeni, gan uzņemot bildēs ārā, kur gaismas ir pietiekami daudz.
marisarb:Nav nekāds brāķis. Uzlikot zibeni viss ir kārtībā. Nav nekāds brāķis!!! Ja būtu brāķis, tad tā ēna mestos gan ar ārējo zibeni, gan uzņemot bildēs ārā, kur gaismas ir pietiekami daudz.
marisarb:Nav nekāds brāķis. Uzlikot zibeni viss ir kārtībā. Nav nekāds brāķis!!! Ja būtu brāķis, tad tā ēna mestos gan ar ārējo zibeni, gan uzņemot bildēs ārā, kur gaismas ir pietiekami daudz.