forum.gif
Problēma ar objektīvu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Problēma ar objektīvu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.12.11 21:58
 citēt
Nesen iegādājos jaunu Canon 15-85 mm objektīvu. Lietoju to uz sava Canon 550D. Lieta tāda ka fotogrāfējot diapozonā no 15-20 bildes apakšā veidojas ēna. Sākumā man šķita ka tas ir no tā ka patraucē kāda roka vai sikna (lai gan tas ir grūti realizējams), bet šodien pēc ilgiem eksperimentiem sapratu ka tā ir tikai un vienīgi objektīva vaina. Tiklīdz es nedaudz piezomēju (aiz tiem pašiem 20 mm) ēnas vairs nav. Uzliku savu veco objektīvu un tas tādus jokus man neveidoja. Tas nozīmē ka tā nav arī fotoaparāta vaina.

Varbūt kāds no Jums ir saskāries ar ša∂u problēmu? Es tomēr ceru ka tā nav objektīva vain?!
Publicēts: 25.12.11 22:07 labots
 citēt
vajadzēja iegādāties 85mm objektīvu........, it īpaši, ja, cik var noprast viens 15-85mm, jau ir bijis......
Publicēts: 25.12.11 22:15
 citēt
Ar iebūvēto zipeni fotografē? Un vēl blende uzlikta?:face-smile:
Publicēts: 25.12.11 22:55
 citēt
Elmarss:Ar iebūvēto zipeni fotografē? Un vēl blende uzlikta?:face-smile:

jā, pirmā doma....tas pats ir ar Nikon 18-70 blendi un iebūvēto
Publicēts: 26.12.11 11:32
 citēt
Jā, fotogrāfēju ar iebūvēto zibeni, bet bez blendes!
Publicēts: 26.12.11 12:03
 citēt
marisarb:Jā, fotogrāfēju ar iebūvēto zibeni, bet bez blendes!

Nebrīnies, zipene nespēj izgaismot tādā leņķī uz leju, jo tur priekšā ir objektīvs. Ja negribi ēnu, pērc ārējo zibspuldzi.
Publicēts: 27.12.11 09:51
 citēt
Jā, tagad sapratu, tā tas tiesām varētu būt.
Publicēts: 27.12.11 09:52
 citēt
kurhs vispaar fotografee ar iebuuveeto zibeni un kaada sunja peec....
Publicēts: 27.12.11 10:32
 citēt
Bildes:kurhs vispaar fotografee ar iebuuveeto zibeni un kaada sunja peec....

Ne jau visi bildē tikai augsto mākslu...:face-wink:
Dažreiz kādai steidzamai "lietišķai" bildei noder arī iebūvētā blicene.
Publicēts: 27.12.11 10:34
 citēt
Friidis:

Ne jau visi bildē tikai augsto mākslu...:face-wink:
Dažreiz kādai steidzamai "lietišķai" bildei noder arī iebūvētā blicene.
steidzamas lietišķas bildes var fotografēt ar telefonu - it sevišķi platajā galā (kur pasažierim kā reiz uzrādās problēmas...)
Publicēts: 27.12.11 10:50
 citēt
Labi redzams, ka Bildes bildē tikai augsto mākslu...:)
Ja ir līdzi spogulene, kamdēļ jābildē ar telefonu? Arī lietišķām bildēm dažreiz ir zināmas kvalitātes prasības- vismaz izšķirtspējas ziņā. Un diez vai kāds telefons spēs nodrošināt leņķi , ekvivalentu 15 mm platleņķim:face-crying:
Publicēts: 27.12.11 14:16
 citēt

Kurš vispār bez "Bildēm" atļaujas kaut ko fotografēt ar spoguleni? :anger:
Publicēts: 28.12.11 11:05
 citēt
Neesmu ne ar ko tādu saskāries, bet iespējams, ka objektīvs ir brāķēts. Kur tu pirki objektīvu? Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.
Publicēts: 28.12.11 11:28
 citēt
STfoto:Neesmu ne ar ko tādu saskāries, bet iespējams, ka objektīvs ir brāķēts. Kur tu pirki objektīvu? Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.

Šad un tad nevar saprast - cilvēki IR idioti vai vienkārši ĻOTI CENŠAS par tādiem izskatīties. Topikā taču tika ATRASTA atbilde uz izvirzīto problēmu. Vai iespējams cits risinājums?
Publicēts: 28.12.11 11:33
 citēt
nesix:
STfoto:Neesmu ne ar ko tādu saskāries, bet iespējams, ka objektīvs ir brāķēts. Kur tu pirki objektīvu? Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.

Šad un tad nevar saprast - cilvēki IR idioti vai vienkārši ĻOTI CENŠAS par tādiem izskatīties. Topikā taču tika ATRASTA atbilde uz izvirzīto problēmu. Vai iespējams cits risinājums?
jaa - objektiivaa ir iebuuveeta slepena huinja, kas platajaa galaa izbiidas ja attaisa iebuuveeto zibeni. pietam - huinja ir no aarpuses caurspiidiiga, tas noziimee, ka parastais lameris to vienkaarshi neredz. shii fiicha speciaali izstraadaata postpadomju tirgum, lai njirgaatos par vienkaarsho fotoamatieri. iipashi nikni ar sho greeko kanons, ja es nemaldos, tad probleema bija saistiita ar krievu religjiskajiem kanoniem. bet nevajag nokaart galvu - ja ir cheks, tad to, kopaa ar objektiivu vajag suutiit putinam - agri vai veelu vinji to probleemu ar stulbakjiem japaanjiem atrisinaas...
Publicēts: 28.12.11 17:21
 citēt
STfoto:] Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.

Tu gribi, lai veikalā pasmejas par cilvēku, lai viņam pēc tam būtu kauns? Iedomājies, kas būtu, ja cilvēks nopirktu kādu 70-200 vai citu lielo stobru, un kāda ēna tad būtu uz bildes :D Secinājums - jo lielāks objektīvs, jo lielāks brāķis :D
Publicēts: 28.12.11 17:40
 citēt
backspin:
STfoto:] Iesaku doties uz veikalu ar pirkuma čeku, lai varbūt nomaina.

Tu gribi, lai veikalā pasmejas par cilvēku, lai viņam pēc tam būtu kauns? Iedomājies, kas būtu, ja cilvēks nopirktu kādu 70-200 vai citu lielo stobru, un kāda ēna tad būtu uz bildes :D Secinājums - jo lielāks objektīvs, jo lielāks brāķis :D
izgaazies :D nebuus eenas 70-200. to neredzamo plaaksniiti iemontee tikai platajam galam :D :D :D
Publicēts: 28.12.11 19:32
 citēt
Bildes:izgaazies :D nebuus eenas 70-200. to neredzamo plaaksniiti iemontee tikai platajam galam :D :D :D

Var tak piemontēt platlenķa konverteri galā :grimace: vai arī tad baigi milzīgo vajadzetu to 70-200 :face-grin:
Ok, varam pamainīt ari secinājumus - jo lielāks platlenķis, jo lielāks brākis :bad_smile:
Publicēts: 29.12.11 11:44
 citēt
Nav nekāds brāķis. Uzlikot zibeni viss ir kārtībā. Nav nekāds brāķis!!! Ja būtu brāķis, tad tā ēna mestos gan ar ārējo zibeni, gan uzņemot bildēs ārā, kur gaismas ir pietiekami daudz.
Publicēts: 29.12.11 11:48
 citēt
marisarb:Nav nekāds brāķis. Uzlikot zibeni viss ir kārtībā. Nav nekāds brāķis!!! Ja būtu brāķis, tad tā ēna mestos gan ar ārējo zibeni, gan uzņemot bildēs ārā, kur gaismas ir pietiekami daudz.
lasi veelreiz visu RUUPIIGI!!!!!

SVIESTS.................................................

AARPRAAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publicēts: 30.12.11 09:35
 citēt
Bildes:
marisarb:Nav nekāds brāķis. Uzlikot zibeni viss ir kārtībā. Nav nekāds brāķis!!! Ja būtu brāķis, tad tā ēna mestos gan ar ārējo zibeni, gan uzņemot bildēs ārā, kur gaismas ir pietiekami daudz.
lasi veelreiz visu RUUPIIGI!!!!!

SVIESTS.................................................

AARPRAAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kur te ir sviests? Kas nav saprotams?
Publicēts: 30.12.11 09:39
 citēt
nes uz veikalu bljin!
Publicēts: 30.12.11 09:53
 citēt
fāāk...tikko apjēdzu, ka mans 24-70 stikls ir brāķis arī...kas sāpīgākais gan šaurajā, gan platajā galā, zvanu pārdevējam!!!
Publicēts: 31.12.11 01:32
 citēt
bljaaviens... manam 16-50 ari taada pat probleema.... bet es izdomaaju vienkaarshaak: turpinaashu nekad nelietot iebuuveeto zibeni! vai nav jauki?! ;)

lasi veelreiz visu RUUPIIGI!!!!! marisarb!

Cilveeki! esat modri....
Publicēts: 31.12.11 08:20
 citēt
Bļāviens,maniem trijiem fotoaparātiem vispār nav iebūvētās zibspuldzes....Ko darīt?Tagad pat nezinu,vai objektīvi arī nav brāķi.
Publicēts: 31.12.11 08:35
 citēt
ekoists:Bļāviens,maniem trijiem fotoaparātiem vispār nav iebūvētās zibspuldzes....Ko darīt?Tagad pat nezinu,vai objektīvi arī nav brāķi.

Tak nopērc vēlvienu un normālu ar zipeni...:face-grin:
Publicēts: 31.12.11 08:58
 citēt
imgfoto:fāāk...tikko apjēdzu, ka mans 24-70 stikls ir brāķis arī...kas sāpīgākais gan šaurajā, gan platajā galā, zvanu pārdevējam!!!

Gan jau garantija beigusies! Nav vērts zvanīt pārdevējam! Es to brāķi varētu paņemt par 1/2 no veikala cenas! :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):