forum.gif
Negadijums ar filmu kameru
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Negadijums ar filmu kameru
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.12.11 23:19
 citēt
Gadījās nelaime, filma saķīlējās un kadra pārtišanas procesā radās negaidīta presestība, kuras rezultātā nolūza viens rokturītis :(
Varbūt kāds var izlīdzet ar labu padomu kodarit lietas labā? Vai šāda vaina ir sataisāma mājas apstākļos vai jāmeklē kāds meistars?
Uzskates materiāli:
www.bildites.lv...
www.bildites.lv...
Publicēts: 25.12.11 23:30
 citēt
Spēka Tev daudz... Labāk jau meistaram uztici. Kādu zenītu pats varētu meistarot, kamēr beigts(zenīts.... vai pats).:face-smile:
Publicēts: 25.12.11 23:34
 citēt
Jā, nepiedomāju līdz, bija jau tāds stingraks palicis, bet nebiju gaidijis, ka noķīlēsies pavisam.
It kā jau varētu pats izdarit, ja zinātu kā to nolauzto daļu no kameras izdabūt, ja viņa tur no ārpuses ieskruvējas, tad vēl kaut kā, bet ja nē, tad gan meistaram labāk dot. Negribās vēl ko sačakarēt, pietiek jau ar pazaudētiem kadriem un esošo problēmu.
Publicēts: 25.12.11 23:36
 citēt
viss atkarīgs no iemaņu un instrumentu klāsta :)
Publicēts: 25.12.11 23:38
 citēt
Ar nolauztām skruvējamām detaļām prakse ir, tikai man nav informācijas kā šajā gadijumā tā detaļa tur orģināli bija iestiprināta.
Publicēts: 25.12.11 23:48
 citēt
sazinies ar shauttru. varbūt var ko līdzēt.
Publicēts: 26.12.11 00:11
 citēt
kāpēc pazaudēti? vaitad nevar tumsā to filmiņu satīt?
Publicēts: 26.12.11 02:47 labots
 citēt
Salauztā detaļa izskatās uztaisām,ja nav oriģinālo rezerves daļu

Sliktā ziņa ir tā,ka klāt tikšanai laikam pamatīgi jāizjauc kamera
Publicēts: 26.12.11 10:34
 citēt
VArbūt var izurbt caurumu iedzīt vītni un tad ar skrūvi pieskrūvēt......
Publicēts: 27.12.11 16:37
 citēt
Ar skrūvi diez vai sanāks, jo tas elements ir pietiekoši mazs, tātad maza diametra skrūve un tā vītne var arineturēt slodzi. Kamera nodota Ilgvaram, cerams sataisīs pirms smukākiem laikapstākļiem.
Publicēts: 27.12.11 19:32
 citēt
parasti, jau līdzīgos gadījumos, filmai izrauj perforāciju, bet nekas nelūzt.... :what:
Publicēts: 27.12.11 20:26
 citēt
negatIvs:parasti, jau līdzīgos gadījumos, filmai izrauj perforāciju, bet nekas nelūzt.... :what:

Jā,120tajai filmai parsti izrauj perforāciju......... :) :) :)
Publicēts: 27.12.11 20:54
 citēt
nepaskatījos, linkus ..... :bad_smile: , tad vēl jo dīvaināk, kas tad tur filmai[120-tajai] varēja samesties ..........
Publicēts: 27.12.11 21:02
 citēt
negatIvs:nepaskatījos, linkus ..... :bad_smile: , tad vēl jo dīvaināk, kas tad tur filmai[120-tajai] varēja samesties ..........

Mamkām ir bēdīgi uzvelkamie mehānismi - ir man plīsis 645pro uzvelkamais, RB kasetes pārvelkamais kasetē aš divreiz un čomam nobruka RB slēdža uzvelkamais stiklā tā, ka stiklu nevarēja vairs noņemt - sajūdzās ar kameru uz mūžiem...

za eto i Roļika ļubļu ...
Publicēts: 27.12.11 22:58
 citēt
njaa, te likums viens - tik liidz paradaas mazaka pretestiiba, filmu araa un pie meistara. mosh ka briana ielaa tev var paliidzeet, bet nu droshibaas peec nocheko jau ibeju ar:)
Publicēts: 28.12.11 00:23
 citēt
bronicai pret šitadu nolūšanu ir viltīga atspere kura izlecinas laukā no savas vietas, lai apakaļ dabūt ar bik japaskrūvē, bet galu gala viss notiek. pāris reizes kreisās filmas ir gofru uzmetušas un apraujas tīšanas mehanismas..
Publicēts: 28.12.11 00:40
 citēt
Man filma bija sametusies garmoškā, bet, par laimi, filmu aizmugure vesela, tik lolaiztas tas uzvelkamais kloķītis kameras korpusam.
Cesrēju uz dažiem kadriem, bet, izrādās, gandrīz jau no paša sākuma viss bija saķēries. Pat nezinu kā tas varēja gadīties. Katrā ziņā remonts nebūs lēts, bet izdevīgāk par cita body iegādi.

P.S. 120 filmai nav perforācijas... :)
Publicēts: 28.12.11 11:11
 citēt
Man gofrs bij tad kad pie pirmajiem kadriem atlīmējas filma no papīra. Filma kaukur kadra logā ieķerās un aidā!!! Liekas ka pirmie kadri ok aiziet, vēlāk parādās slodzīte un tad jau ir skaidrs ka filma metama...
Publicēts: 28.12.11 12:41
 citēt
Roļikam ieslēdz sērijkadru režīmu - sešas sek patur šateri un noeksponējas (pie noteikuma, ka nav traki tumš) 12 kadri bez kādas aizķeršanās (tfu, tfu, tfu) :D
Publicēts: 28.12.11 13:16
 citēt
sarežģīti būs remontēt - mok labāk pa kaimiņmodei ričuku ziemai sagatavot:

Publicēts: 13.01.12 20:20
 citēt
Varbūt kāds zin, kur pazudis Ilgvars? Nevaru jau pāris dienas viņu sazvanīt.
Publicēts: 13.01.12 20:24
 citēt
backspin:Varbūt kāds zin, kur pazudis Ilgvars? Nevaru jau pāris dienas viņu sazvanīt.

pie manīm ļõtgaļē , dzimtenīti testē , es šamam 2,5 litru testeri iedevu :)
Publicēts: 13.01.12 20:26
 citēt
Tante:
backspin:Varbūt kāds zin, kur pazudis Ilgvars? Nevaru jau pāris dienas viņu sazvanīt.

pie manīm ļõtgaļē , dzimtenīti testē , es šamam 2,5 litru testeri iedevu :)

Baaa, nāk sals un vajadzēs bildēt. Cik ilgi parasti tā testēšana notiek? :face-grin:
Publicēts: 13.01.12 20:29
 citēt
backspin:
Tante: pie manīm ļõtgaļē , dzimtenīti testē , es šamam 2,5 litru testeri iedevu :)

Baaa, nāk sals un vajadzēs bildēt. Cik ilgi parasti tā testēšana notiek? :face-grin:

Kamēr cukurs un raugs ir veikalā :D :D :D
Publicēts: 13.01.12 20:54
 citēt

Tu ko???
Pie Naglas,un ātri????
Ha ha ha hāāāāāā(histēriski) :) :) :) :) :)

Ja viss būs normāli,tad ganjau uz septembra beigām dabūsi savu aparātu :) :) :)
Publicēts: 13.01.12 21:03
 citēt
60uz5komats6:

Tu ko???
Pie Naglas,un ātri????
Ha ha ha hāāāāāā(histēriski) :) :) :) :) :)

Ja viss būs normāli,tad ganjau uz septembra beigām dabūsi savu aparātu :) :) :)

Tas jau nu galīgi neder, vēl max nedēļa, ja nē, tad jādod citam taisīt (???) vai jāpērk cits body. Vispār baigais ieberziens bez kameras :face-crying:
Publicēts: 13.01.12 21:09
 citēt
Es Naglu pēc viena šāda atgadijuma izsvītroju no remontētāju saraksta,man viņš neeksistē kā fotoaparatūras remontētājs.
Tavā gadijumā problēma drīzāk varētu būt nevis darbā,bet rezerves daļās.
Publicēts: 13.01.12 21:20
 citēt
Lai vai kā, bet bildēt vajag, tātad jāatrod kāds pietiekoši labs risinājums. Ja reiz kamera iedota, vai man vispār izredzes viņu dabūt atpakaļ tādu pašu kā nodevu bez liekiem izdevumiem? Tad varētu paprovēt pielikt Power Winder II, kurš laikam arī veic tās pašas funkcijas kuras tas nolauztais kloķītis?
Publicēts: 13.01.12 23:25
 citēt
caurums, vītne, ass, iecementēsana...var pie kāda juviliera griezties, man savā laikā savienoja lietas, kas rēāli nav savienojamas, tas iedvesmai...meklēt original, bet...ja meistars IN, tad gaidi gadu divus, sataisīs, otrā dienā nolūzīs, zenītus tam "meistaram" dot remontēt ar viņa piemaksu...
Publicēts: 20.01.12 19:57 labots
 citēt
Situācijas update: Ilgvars teica, ka varēšot sataisīt kameru tikai tad, kad būs tāda detaļa vietā no citas kameras, tātad ne pārāk izdevīgi. Iegādājos vietā citu body, samērā svaigu un labu, tagad jāizdomā ko iesākt ar saplīsušo, vai vispār jēga taisīt vai ir vērts ebayā ielikt uz pārdošanu vai arī atsāt sev, lai stāv, ar domu, ka kaut kad varētu sataisīt.

Būtu zinājis, ka tā, uz reiz vajadzēja jaunu body pirkt, kontinentālā sūtīšana 3 dienās tomēr ir laba lieta :D
Publicēts: 20.01.12 20:26
 citēt
es izliidzeejos taa, ka aizstiepu objektiivu pie Ilgvara - jams teica, ka jaagaida objektiivs ar taadu veselu detalju vai jaapeerk kaut kur ..... pasuutiiju e - bajaaa un aizstiepu pie Ilgvara un jams salaboja ....
Nez, ko Juus ciinaties ...... Nevajag i
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):