forum.gif
IR fotogrāfija un tikai-IR caurlaidīgs filtrs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / IR fotogrāfija un tikai-IR caurlaidīgs filtrs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.12.11 23:30
 citēt
Sveiki.

Vai kādam ir pieredze ar IR fotogrāfiju, UV un redzamā spektra veiksmīgu bloķēšanu?

Ir pieejama kamera, kas uztver sākot no kādiem ~500nm.

Vajadzētu nobloķēt visu līdz ~800nm - jāfotogrāfē (patiesībā gan jāfilmē, bet fotofiltru nav problēmas tai kamerai priekšā piemontēt) vide, kas tiek apstarota ar t.s. infrasarkanajiem prožektoriem
- www.remija.lv...
- www.vns.lv...
- www.tektor.lv...
, kuri izmanto 850nm IR diodes.

Man ir Hoya 25A, kas bloķē līdz 580nm - nedavelk vajadzīgajam uzdevumam.

Atradu šādus www.maxmax.com... , X-Nite830 izskatās lieliski.
Šeit arī liste www.ayton.id.au... (Infra-red filters / opaque filters), kurai eju cauri.

Vai kādam ir pieredze šādā uzdevumā, var padalīties ar filtru / paņēmienu izvēli? Ja kādam filtrs, kas derētu darbiņam, ir pieejams, varbūt ir gatavs par atlīdzību pēc vienošanās to aizlienēt?

Paldies un priecīgus svētkus.
Publicēts: 26.12.11 11:02
 citēt
derētu arī veids, kā nobloķēt līdz 900nm (tad izmantotu prožektoru ar diodēm @940nm)
Publicēts: 26.12.11 17:51
 citēt
Man ir identiska problēma :face-grin:
pagaidām neesmu atrisinājis
Publicēts: 26.12.11 20:27
 citēt
Cik nu zinu tad populārākais IR filtrs ir Hoya RM72, pats izmantoju divus - BW092 un Heliopan RG1000.
Publicēts: 26.12.11 22:10
 citēt
Paldies par atbildi.

RG1000 ir par niknu, pat ja izmantotu 940nm "gaismu", tikai 30% izkristu cauri :) www.photofilter.com...

Principā filtrs, kas atbilstu 87 A/B/C (880/820/790 nm) būtu risinājums.

Savukārt BW092, ja nemaldos, atbilst wrattena skaitlim 89B, kas sāk laist iekšā jau no 680nm.

Hoya R(M)72 laiž no 720nm - šis varētu būt labs sākums testiem. Vai kādam pieejams un izlienējams?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):