kā tur ir, vai fototehnika ir jānodreklarē kā īpašums par kuru valsts neko nezin, un vai varu deklarēt ka man mājās ir 145 manas bildes katra 20k vērtībā?
kasparsf:kā tur ir, vai fototehnika ir jānodreklarē kā īpašums par kuru valsts neko nezin, un vai varu deklarēt ka man mājās ir 145 manas bildes katra 20k vērtībā?
Oliss:Vari jau vari tās bildes deklarēt, bet tev būs jāpierāda ka viņs tā maksā
nu, uzlīmēšu cenu! Daudz ir visādas preces veikalos kuras nepērk, manas bildes, kādu cenu gribu tādu lieku.
Oi ko pīesējies Nullei ar viņas deklārāciju ? Vecīt neaizmirsti ka ;ie mumss LOTI nadzīgi ir uz "Nodokļu aplikšanu" nepaspēsi i aci nomirkšķīnāt ka rēķinu par NODOKĻA NOMAKSU no savas mega kolekcijas cipara neesi veiciss Protams ja TAV MERĶIS ir pabalstīt valsts aparatu TAD TIK UZ PRIEKŠU
kasparsf:kā tur ir, vai fototehnika ir jānodreklarē kā īpašums par kuru valsts neko nezin, un vai varu deklarēt ka man mājās ir 145 manas bildes katra 20k vērtībā?
A ko Tev dos, ka šādi nodeklarēsi katru pa 20k?
kā ko dos, kad mani ievēlēs nākamajā simtniekā, un es par kukuļnaudu būšu nopircis no A.Š. māju man tak būs jāatspiežas kur es to naudu ņēmu? Vot i pateikšu ka pārdevu bildes, nomaksāšu % valstij un tīrs kā kristāliņš. Bet ja nopietni tad tikai ākstos, nav ne kameras ne bildes jādeklarē.
A ko Tev dos, ka šādi nodeklarēsi katru pa 20k?
Varēs pēc tam katru bildi nopārdot par nominālu kādam ofšoram un nebūs kapitāla pieaugums... Vispār ideja ir laba
jādeklarē arī, piemēram, mākslas priekšmeti, vērtīgas rotaslietas un citas preces, kuru kopējā vērtība, pēc personas ieskatiem, pārsniedz 10 000 latu. Šos priekšmetus cilvēks var deklarēt brīvprātīgi, taču Finanšu ministrijas pārstāvji tomēr aicina to darīt, lai nākotnē nesarežģītu savas attiecības ar valsts institūcijām. Piemēram, ja cilvēkam ir dāvināta glezna, bet viņš nav drošs par tās vērtību un to nenodeklarē, bet pēc kāda laika pārdod par summu, kas ir lielāka par 10 000 latu, tad viņam var nākties skaidrot VID no gleznas pārdošanas gūtās naudas izcelsmi
hah, kā es varu zināt, kā man kādreiz izdosies pārdot kādu savu bildi? Moš uzradīsies kāds, kas par ļimonu ņems, ko tad VIDam teikšu? )
jādeklarē arī, piemēram, mākslas priekšmeti, vērtīgas rotaslietas un citas preces, kuru kopējā vērtība, pēc personas ieskatiem, pārsniedz 10 000 latu. Šos priekšmetus cilvēks var deklarēt brīvprātīgi, taču Finanšu ministrijas pārstāvji tomēr aicina to darīt, lai nākotnē nesarežģītu savas attiecības ar valsts institūcijām. Piemēram, ja cilvēkam ir dāvināta glezna, bet viņš nav drošs par tās vērtību un to nenodeklarē, bet pēc kāda laika pārdod par summu, kas ir lielāka par 10 000 latu, tad viņam var nākties skaidrot VID no gleznas pārdošanas gūtās naudas izcelsmi
hah, kā es varu zināt, kā man kādreiz izdosies pārdot kādu savu bildi? Moš uzradīsies kāds, kas par ļimonu ņems, ko tad VIDam teikšu? )
nekas jau nav jāsaka, pārdosi bildi nomaksās nodokli un dzīvosi laimīgs.
Tik maz?Droši vien nebūsi ņēmis vērā,ka pēc pāris gadiem šitās kartiņas krietni vien augs vērtībā!Drošāk būs ja deklarēsi ar rezervi-pa kādi 50T gabalā vismaz!
Esiet bez BĒDU , bildes maksā tik cik par tām kāds gatavs maksāt , kādam vajadzēs atskalot X000.000Ls jums par TĀDU cīparu ar nopirks JEBKO ko ziedosiet šai nodarbei. Katrā ziņā bez kādas skalošanas man ir bijuši varianti "Mums ir 15.000Eur , iedod KAUTKO zināmu" Iedevu ar Kalendaram ļooooti ļoooooti izdevīgs pasākums bija VISIEM.
Tiko ziņās stāstīja, ka pirmos 10'000 drīkstot bankas kontā neiskaitīt, t.b. ja ir, piemēram, 15'000, tad jāieskaita ir tikai 5'000. Vot, ka neiznāk tā, ka skaidrās naudas uzkrājumi latos valstī ir lielāki, kā vispābā nodrukāts
smartins:Tiko ziņās stāstīja, ka pirmos 10'000 drīkstot bankas kontā neiskaitīt, t.b. ja ir, piemēram, 15'000, tad jāieskaita ir tikai 5'000. Vot, ka neiznāk tā, ka skaidrās naudas uzkrājumi latos valstī ir lielāki, kā vispābā nodrukāts
Un tevi tas baigi nervozē?Ja kredītu nav daudz,tad pārējais pie kājas!Vienīgais,ja tu taisies nākamgad kādus pārsimt tūkstošus izpirkt autombīļos un objektīvos...
smartins:Tiko ziņās stāstīja, ka pirmos 10'000 drīkstot bankas kontā neiskaitīt, t.b. ja ir, piemēram, 15'000, tad jāieskaita ir tikai 5'000. Vot, ka neiznāk tā, ka skaidrās naudas uzkrājumi latos valstī ir lielāki, kā vispābā nodrukāts
Un tevi tas baigi nervozē?Ja kredītu nav daudz,tad pārējais pie kājas!Vienīgais,ja tu taisies nākamgad kādus pārsimt tūkstošus izpirkt autombīļos un objektīvos...
Cik nu saprotu, tieši objektīvus un citu nevienā valsts reģistrā neuzrādāmu mantu par mello naudu personiskajā īpašumā (ne kā ražošanas līdzekli) var pirkt uz nebēdu. Tāpat kā noklenderēt lašus tepat vai ārzemēs. Kreisi ienākumi prasās legalizējami tad un tikai tad, ja par tiem iegādājas kaut ko reģistrētu un pamanāmu – kustīgus bentlijus, nekustāmu īpašumu, akcijas, kapitāla daļas un tamlīdzīgas VIDam pamanāms lietas. Kamēr man mājās vai krokomotādas somā stāv zeltīti fočuki ar kristāla objektīviem platīna korpusos, ne gailis nedzied. Problēma sāks tikai tad, kad naudas par daudz un sagribas par to pirkt kaut ko reģistrējamu.
nodoklis par jebko, arī bildi būs jāmaksā tad, kad pārdosi to savu super bildi. ar nosacījumu ka būs peļņa. ieņēmumi mīnus izdevumi (pa kādu iepirki, ja vispār iepirki, arī visi ar čekiem pierādāmie izdevumi radot to super bildi) = peļņa. tā kā var mierīgi neko nedarīt kamēr neparādās skanošais
viecha:Tas ir tad,ja tu tos zelta objektīvus sapērcies par tīru naudu patiltē un bez jebkādes banku starpniecības.
Viss teksts bija par skaidro (ne vienmēr gluži „tīru”) naudu, to pašu, kas man kabatā, nevis bankās, bet patilte nu nepavisam nav nepieciešama – pietiek ar jebkuru solīdu bodi kaut kur ārzemēs, pat ar čekiem un garantijām. Ievest, ja neved pirkumus autokravām, nav problēmu
viecha:Tas ir tad,ja tu tos zelta objektīvus sapērcies par tīru naudu patiltē un bez jebkādes banku starpniecības.
Viss teksts bija par skaidro (ne vienmēr gluži „tīru”) naudu, to pašu, kas man kabatā, nevis bankās, bet patilte nu nepavisam nav nepieciešama – pietiek ar jebkuru solīdu bodi kaut kur ārzemēs, pat ar čekiem un garantijām. Ievest, ja neved pirkumus autokravām, nav problēmu
Nu labi,labi bet ja pirkums aiziet tūkstošos vai tad nelietosi vismaz bankas karti?Jeb staipīsi miljonu čemodāniņā kā tizlās bojevikfilmās?
viecha – protams, ka staipīšu, ja negribēšu no tās naudas maksāt nodokļus. Vai es sliktāks par visādiem politikāņiem un „uzņēmējiem”, kas mājās tura (vai sakās turam) vairākus simt tūkstošus $$ un mūsu pašu Ls? Tieši tā jau ir tā būtiskā atšķirība starp skaidro un citādu naudu, ko diezgan naivi cenšas apkarot ar prasību noteiktā datumā visu, kas pāri par Ls 10 000, iebāzt bankā. Ja nevajadzēs pirkt kaut ko reģistrējamu, ne vella nebāzīšu, lai nav jāatbild uz „kur tu ņēmi, kas tev deva”.
Kredītu man nav vispār, vienkārši domāju, kas notiks, ja man pēkšņi "uzpeldēs" piemēram kāda pajauna mašīna ap 20 K Ls vērtībā (gluži parasts Audi A4), kādu no valsts iestādēm tas raustīs?
smartins:Karoč, pārdošu savu veco Audi par ļimonu un nopirkšu pili Bulduros
J-ptvmķ!Šis vēl nerubī!Nu i jaunatne!Ja tas tavs Audi būs reģistrēts CSDD līdz 31.dec,tad tev nekas nebūs nekur ne jādeklarē,ne jāpaskaidro.Bet ja uzpeldēs šogad,tad gan VID-s varēs paprasīt no kurienes tie 20 kilogrami un galvenais vai esi nodoklīšus Vienotībai nopiķojis!