Sveiki! Gribēju pajautāt jūsu viedokli par disku noformēšanu. T.i. ko jūs labāk izvēlaties - lightscribe vai apdruku ar kādu tintes printeri? Varbūt vēl ir kāda alternatīva? Jāizdomā, ko nopirkt - printeri ar disku apdrukas iespēju vai tomēr lightscribe rakstītāju.
Kā ar programmām dizaina izveidošanai, mūsdienās jau vajadzētu varēt dabūt kaut ko tīri pieklājīgu arī bez maksas? Paldies.
es par printeri. tam pluss ka normals ziimeejums. miinus, ka ja novelk ar slapju pirkstu tad ziimeejumam cauri. lightrscraibam cik zinu aizies papildus laiks to uzskraibot.
pats prirku printeri 3 in 1 ar disku apdruku, epson photo px710w
Man ir vecs, bet joprojām labi strādājošs Canon IP4200. Diskus apdrukā tīri labi. Izmantoju tā komplektā esošo programmiņu "CD Label Print". "Maketēšana" primitīva- vienkārši atrodu bildes ar neitrālu zīmējumu plānotajās teksta vietās, fotošopā uztaisu teksta fonu vēl neitrālāku un kontrastaināku, uzrakstu vajadzīgo tekstu.
Jautājums kolēģiem: Vai nav kāda noderīga info vai praktiskas atziņas par apdrukas aizsardzību ? Esmu lasījis visādas idejas par nopūšanu ar dažādiem aerosoliem (matu laku ieskaitot), bet praktiski neesmu neko mēģinājis. Īpaši jau tā bilde nebojājas, bet smukāk un drošāk izskatītos "ar glanci".
Friidis:Man ir vecs, bet joprojām labi strādājošs Canon IP4200. Diskus apdrukā tīri labi. Izmantoju tā komplektā esošo programmiņu "CD Label Print". "Maketēšana" primitīva- vienkārši atrodu bildes ar neitrālu zīmējumu plānotajās teksta vietās, fotošopā uztaisu teksta fonu vēl neitrālāku un kontrastaināku, uzrakstu vajadzīgo tekstu.
Jautājums kolēģiem: Vai nav kāda noderīga info vai praktiskas atziņas par apdrukas aizsardzību ? Esmu lasījis visādas idejas par nopūšanu ar dažādiem aerosoliem (matu laku ieskaitot), bet praktiski neesmu neko mēģinājis. Īpaši jau tā bilde nebojājas, bet smukāk un drošāk izskatītos "ar glanci".
Tu tikai par labeljiem ... bet cilveeks runaa par pasha diska apdruku - bez labeljiem ;-pppp VAi zini ka tada fiicha ari ipastaav?;-ppp
dansiga:
a es dziivoju kaa svinibas .. tb visa dziive ir tiaki vienas lielas svinibas;-)))
Tad jau var Tevi apskaust- mans "motors" tādu nonstopu vairs netur...
P.S. Bet ja pa tēmu- es takš arī runāju tikai par paša diska apdruku. Vienīgais sakars ar "labeljiem"- diska apdrukas programmas nosaukumā...
miers miers miers ;-)))) es jau arii varbuut parshaavu par stripu ..... neko daudz nezinu ... tik cik ka drukaa labeljus un fdukaa pa tiesho uz diskiem ;-) Pati esm drukaajusi tikai labeljus ;-)
Vēl jau pastāv augstāk minētās "lightscribe" un vēl kaučkādas tehnoloģijas, kas paredz attēla "iecepšanu" speciāla diska virsmā, ar CD (DVD) rakstītājā iebūvēta īpaša lāzera (vai režīma) palīdzību. en.wikipedia.org... To neesmu lietojis, kaut gan viens no maniem rakstītājiem tādu iespēju itkā ļauj. Kā jau rakstīju- izmantoju vienīgi speciāla "printable" diska apdruku. Ar "labeļiem" laikam domātas dažādas uzlīmes, ko apdrukā un pēc tam uzlīmē diskam. Tur laikam jābūt diezgan precīzai "labeļa" sagatavei un uzlīmēšanai- citādi disks lielā ātrumā ar disbalansu sāks dikti kratīt datoru...
Vīrelis, kas man drukājamos diskus tirgo, piedāvāja attiecīgu aizsarglaku, lēta neesot, bet laba gan. Mēģinājis neesmu, jo kamēr pēc diskiem aizbraucu, onkam laka bij izpārdevusies. kā aņukā...
Friidis:Vēl jau pastāv augstāk minētās "lightscribe" un vēl kaučkādas tehnoloģijas, kas paredz attēla "iecepšanu" speciāla diska virsmā, ar CD (DVD) rakstītājā iebūvēta īpaša lāzera (vai režīma) palīdzību. en.wikipedia.org... To neesmu lietojis, kaut gan viens no maniem rakstītājiem tādu iespēju itkā ļauj. Kā jau rakstīju- izmantoju vienīgi speciāla "printable" diska apdruku. Ar "labeļiem" laikam domātas dažādas uzlīmes, ko apdrukā un pēc tam uzlīmē diskam. Tur laikam jābūt diezgan precīzai "labeļa" sagatavei un uzlīmēšanai- citādi disks lielā ātrumā ar disbalansu sāks dikti kratīt datoru...
Pirms drukājamiem diskiem tos papīrus līmēju daudz, ja rūpīgi, ar prātu nekāda disbalansa... Varēja pat speciālu centrējamo verķi nopirkt... kam rokas līkākas. Gan diskiem ne rokām vispār.
Pirmais mēģinājums sanāca šāds, bik japieregule, bet jau tagad sanāk forši. Šādu CD man būtu prieks atdot, izskatās labi un ir plašas un smalkas iespējas. Ja no sākuma domāju, ka kaut ko salasīt varēs tikai sānu gaismā, tad var ļoti labi arī tapat.
hintphoto:Pirmais mēģinājums sanāca šāds, bik japieregule, bet jau tagad sanāk forši. Šādu CD man būtu prieks atdot, izskatās labi un ir plašas un smalkas iespējas. Ja no sākuma domāju, ka kaut ko salasīt varēs tikai sānu gaismā, tad var ļoti labi arī tapat.
hintphoto:mhm, man pašam ar patīk. Šāds vēl pa 3Ls varētu būt, lielāki gan dārgāk. Ja man sanāks laiks, tad vakarā pamēģināšu vēl smalkāku gravējumu uztaisīt.
Tas diska vāciņš ir tik trausls un viegli lūstošs objekts, ka tērēt 3 Ls par pārdesmit santīmu vērta štrunta lāzer-gravēšanu nav prāta darbs. Priekš sevis un pa velti, protams, var paspēlēties. Disku vāciņiem daudz praktiskāks ir smuki uzmaketēts un krāsaini izprintēts papīra ieliktnis (IMHO).
Es vēl nepierēķināju PVN. No tāda gravējuma, kāds redzams bildē tas CD vāks faktiski trauslāks nepaliek. Tā kā tāda trausluma problēma par, kuru vajadzētu domāt vnk nepastāv.
Foto pakalpojums ir dārgs prieks, to visi saprot, bet to, ka kaut kas cits arī maksā..nē, nē Tā lāzergalva padārga un dzīve mērāma stundās. Paspēlēties īsti negribas. Praktiskāks attēls droši vien ir, bet interesantāks un uzmanību piesaistošāks, par to šaubos. Par gravējumu vēl savā starpā meitenes parunās, par bildi uz vāka ne tik ļoti.
Būs brīvāks brīdis, uztaisishu vienu maketiņu, kurš man padomā Nekas jau netraucē bildi un gravieri apvienot.
Es ieteiktu tomēr gaismas rakstu. Tintes aprukājamiem diskiem papīrveidīgā diska virsma izskatās visai nožēlojami, nenoturīgs, tomēr krāsains zīmējums, vajadzīga papildus riebīgi skanoša, graboša kaste ar salīdzinoši augstām izmaksām, ja ir vēlme smuki un akurāti apdrukāt... Lightscribe diskdziņu izmaksas ir + pāris latu, lai gan "bezkrāsains", bet akurāts un, kas nav mazsvarīgi, noturīgs zīmējums www.google.lv...... Tā kā man nav ne mazākas vēlmes un par laimi arī vajadzības pēc vēl viena "grabuļa" uz datorgalda, tad es viennozīmīgi izvēlētos LightScribe.
Friidis:Gabiz izsakās visai tendenciozi. Laikam nekad nav redzējis/ dzirdējis parastu krāsu printeri ar disku apdrukas iespēju... Nu bet- katram savs...
Esmu ne tikai redzējis bet gan arī nedaudz padarbojies ar šim līdzīgiem agregātiem
esmu arī pie šāda rokas pielicis
Šie agregāti paņem no vienas čupiņas tīru baltu CD matricu, ieraksta vajadzīgo info, apdrukā un saliek otrā čupiņā ...tas gan bija gadiņus 3-4 atpakaļ.. zinot kā tie brīnumi darbojas un kādā kvalitātē apdrukā, tad mājas apstākļos tintes printera iegādi CD apdrukai neuzskatu par nopietnu variantu, jo, kā jau rakstīju iepriekš, LightScribe sīdis maksā 15-20 Ls, bet "одноразовый`s" tintenieks 25-30? Cik maksā puslīdz pieņemamas kvalitātes tintes printeris? 50-80-100? Respektīvi, ja ir vēlme tikai diskus padarīt savādākus - LightScribe Ja tomēr gribās arī kādu daudzmaz baudāmu bildi izdrukāt, tad jā, meklējam tintenieku, bet ne no lētākā gala.. Bet ja vienkārši paniekoties, tad pietiek ar dažiem...
Gabiz, daļēji piekrītu, bet Tev tomēr joprojām sanāk tendenciozi. Nevajag atsaukties uz aizvēsturiskiem monstriem. Krāsainais printeris tāpat normālā mājas datorkomplektā vajadzīgs un CD apdrukas funkcija nepataisa šamo ne pa trokšņainu monstru, ne ūberdārgu devaisu. Nezinu par citiem, bet Canona ražojums maksā ap 60 Ls.
Nav runa par ūber dārgu.. bet jāpērk printeris, tintes, kas bieži vien maksā tik pat cik jauns printeris kuras reti lietojot printeri aizkalst.. Cilvēks nopirks to tintenieku, apdrukās dažus CD un tālāk tas tintenieks tikai putekļus vāks. Cik paziņām ir tie printeri, tik viņi reizi pusgadā noceļ to no skapjaugšas un izdrukā dažas lapas... Ja drukāt krāsainas bildītes nav ikdienas nepieciešamība, tad tintenieks ir pēdējais mājās nepieciešamo gadžetu sarakstā.
Nu nez- vismaz man pa druskai šo-to sanāk izdrukāt vismaz ik pārdienas, tā kā aizkalšana nedraud. Printeri (IP4200) nopirku Ebajā praktiski jaunu (izprintēts tikai 1 kārtridžu komplekts) pa 40 Ls, tintes (uzpildītās "kreisās") pērku turpat pa 5-6 Ls komplektā, piemēram:
Ja man vajag smuki noformēt savus diskus, varu gan pašu "pankūku" apdrukāt, gan krāsainu vāciņa ieliktni uztaisīt. Ja vajag kādu krāsu bildi savām steidzamām vajadzībām, joprojām uz laba fotopapīra sanāk izprintēt tīri pieklājīgi. Vārdu sakot, man "mājsaimniecībā" šis verķis noder labi un regulāri. Bet tiem, kuriem bez vajadzības- protams...
Gabiz, kādu programmu tu izmanto, lai veidotu attēlus lightscribe diskiem?
Tomēr izskatās, ka būs jāpaņem LS. Mājās printeri (+skaneris) praktiski neizmantoju, stāv kaut kur skapī. Tintes jau drošvien sen sakaltušas, Izmantoju, lai kādreiz kaut ko ieskanētu. Pie tam tie varētu būt max 10 diski mēnesī, līdz ar to kasti turēt kādā stūrī nebūtu diezko prātīgi.
Diez nevar kaut kur pasūtīt diskiem tādu "apdruku", kāda ir visiem mūzikas diskiem, kas tiek ražoti lielos kvantumos?