forum.gif
Kodaks - modaks uz putēšanu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Kodaks - modaks uz putēšanu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.01.12 12:53
 citēt
Publicēts: 07.01.12 13:01
 citēt
hehe. jaapapildina laiciigi kraajumi, man kaa reiz TMax seerija saaka tik iepatikties :bad_smile:
Publicēts: 07.01.12 13:01
 citēt
Nu jā, viņi iesnieguši ASV tā saukto 11. nodaļu palīdzībai izkļūšanai no bankrota. Īsti labi jau nu viņiem tāpat neiet. Jāsāk tad ātri filmas iepirkt!
Publicēts: 07.01.12 13:03
 citēt
Nu es tak teicu,ka filmai p...c!Žēl,bet progresam pretī nenostāvēsi.Būs tāpat kā ar vinilplatēm-ekskluzīvs un dārgs pasākums,kas paredzēts atsevišķiem entuziastiem un cilvjiem ar lieliem makiem.Un Mihailovska atmiņu stāstiem.:face-crying:
Publicēts: 07.01.12 13:09
 citēt
Nu, nu, Vieča- par vinil-ierakstiem gan alojies. Šiem pēdējā laikā pārdošanas apjomi diezgan spēcīgi pacēlušies. Paskaties arī uz populārās mūzikas ierakstu izdevumiem- ļoti daudz jaunu plašu pēdējā laikā ir iznācis.

Es drīzāk teiktu, ka CD var pazust digitālās izplatīšanas priekšā, bet vinils (nejaukt ar Nilu Vilni) no tiesas nevaid miris. Pats pēdējā gada laikā kādas piecas plates esmu nopircis.
Publicēts: 07.01.12 13:14 labots
 citēt
nu shamie gatavojaas patentus tirgot, taa, ka vinju tehnologjijas nekur nepazudiis. Uzshtampelees cits razhotaajs savu seeriju ar vinju tehnologjijaam un viss. Vieniigi nostaljgjija buus peec taa pasha brenda, kaa nekaa Kodak! :what:

vienaa rakstaa runaa tikai par ciparu tehnologjiju patentu izsoliishanu, citaa saka, ka klapees ciet arii visu filmu industriju no Kodaka. taa, ka labaakais ir gaidiit, ko teiks pats Kodak, nevis tie, kas kaut ko prognozee :big_smile:

www.dmnews.com...

www.whec.com...

bet par to, ka filma nogrims, es neticu. vieni bankroteejaas, otri veraas valjaa vai paarnjem utml, bet filmai vienmeer buus piekrishana :bad_smile:
Publicēts: 07.01.12 13:16
 citēt
Gan jau, ka būs tas pats Kodak. Vnk citi uzvalki aiz tā visa stāvēs. Galvenais, lai kvalitāte netiktu "optimizēta".
Publicēts: 07.01.12 13:29
 citēt
Nu labi,neesmu tik liels muzikas entuziasts.Bet cik tad jaunās paaudzes visi tie reperi un avangardisti un pārējie štrunti krāmējas ar vinilu?Jā ir dīdžeji,kas skrāpē un ko tur...bet masas?Tas pats ar filmu foto-masas nosaka tirgu.Un ziepenes ražot ir daudz lielāks bizness nekā SLR un tml.smalkā tehnika.Kaut arī kā smejies katram tīnim kaklā digispogulene.Nesaku,ka filma galīgi izmirs,taču kļūs tas prieks retāks un attiecīgi dārgāks uz galvošanu!Patiesībā sen jau ir.
Publicēts: 07.01.12 13:52
 citēt
Cik es ātru aci uzmetu uz šādiem/tādiem rakstiem, tad 2011. gadā plašu ierakstu pārdošana pacēlusies kopumā par 25%-55%. Un tas viss laikmetā, kad pirātisms ir iegrauzies ierakstu industrijas maigajā rīklē.

Top Ten Vinyl Albums, 1/4/2010 - 1/2/2011
1. The Beatles Abbey Road (35,000)
2. Arcade Fire The Suburbs (18,800)
3. Black Keys Brothers (18,400)
4. Vampire Weekend Contra (15,000)
5. Michael Jackson Thriller (14,200)
6. The National High Violet (13,600)
7. Beach House Teen Dream (13,000)
8. Jimi Hendrix Experience Valleys of Neptune (11,400)
9. Pink Floyd Dark Side of the Moon (10,600)
10. the xx xx (10,200)

Top Ten Vinyl Artists, 1/4/2010 - 1/2/2011
1. The Beatles (36,700)
2. Black Keys (36,000)
3. Radiohead (30,500)
4. Arcade Fire (28,600)
5. Jimi Hendrix (26,400)
6. The National (24,600)
7. Pavement (24,200)
8. Vampire Weekend (21,900)
9. Metallica (20,000)
10. Bob Dylan (17,000)

Es laikam atļaušos velt pār lūpām tādus vārdus, ka tie, kam mūzika nopietni interesē migrē uz vinilu. Jo kā rāda dati, tad pirkta uz platēm tiek pārsvarā emm... LABA mūzika! Arī es uz platēm pērku tikai sevi pierādījušus leģendāros ierakstus.
Publicēts: 07.01.12 14:05
 citēt
Vo, vo, kļūšu miljonārs, atgriezīšos pie vilnila... nespēju dzīvot bez tiem sprakšķiem, plates fascinējošās griešanās maģijas, lampu skaņas... ehh...
Publicēts: 07.01.12 14:23 labots
 citēt
RudeWolf:Nu, nu, Vieča- par vinil-ierakstiem gan alojies. Šiem pēdējā laikā pārdošanas apjomi diezgan spēcīgi pacēlušies.
tie vienkārši darbaļaudis noklausās no kāda un taisa pakaļ. es lietoju aiz tam, ka ir no veciem laikiem. tas smieklīgākais, ka super - truper hifilītiskajiem patafōniem tur diski no autiņa spara rata vai no ar smiltīm piebārstītiem polšiem, bet nolasa šā kā tā digitāli :face-grin: , gan ar 10X lielāku samplēšanas frekvenci, kā tā, ko priekš CD izvēlējās piekāšot 1-nu %-tu pacientus ar hifilītiskākajām ausīm.
Eltons:Vo, vo, kļūšu miljonārs, atgriezīšos pie vilnila... nespēju dzīvot bez tiem sprakšķiem, plates fascinējošās griešanās maģijas, lampu skaņas... ehh...
mani kā hifilītiķi pārliecina tika spuldzīšu ņiprinātāji - tak jau pāra harmōniskās mazāk griež ausīs. :big_smile:
Publicēts: 07.01.12 14:42
 citēt
Es lietoju tāpēc, ka man patīk pats process un arī tas, ko saņemu nopērkot plates ierakstu. Ar visiem ārtworkiem un citiem bļembakiem.

Un lampiniekam ir harmoniskās patīkamākas, bet jaunajiem tranzistoriem/shēminiekiem to praktiski (0.00X%) nav. Tiesa, nenoliedzami, lampinieki ir smukāki. Jāskatās tika, lai shēmas būtu viņiem modernas, nevis 1940. gada dizaini iepakoti smukā kārbiņā un pārdoti par n-tūkstošiem. Tāpēc jaunie lampinieki skan arī ar labu basu un pietiekamu kapacitāti, lai nepagurtu sarežģītākās skaņdarba vietās.
Publicēts: 07.01.12 15:01
 citēt
nu jā, traņi un mikrenes jau a attīstās. man jau patīk remontēšana - paskati, kura lampiņa nodzisusi un apmani! :big_smile: bet tas kodaks - modaks! :face-sad:
Publicēts: 07.01.12 15:19
 citēt
Haha, ja vien tas vienmēr būtu tik viegli... Ne vienmēr tā lampiņa tā vienkārši nodziest! Sāk sprakšķināties un vēl visādi palaidņoties, kļūst mikrofoniska... Un tad skat! Tai pašai lampiņai jaunās partijas ir daudz švakākas par vecajām, bet vecās ne vienmēr var dabūt līdzīgos pāros... Traņņukiem jau arī visādas nelabības mēdz atgadīties, bet visā visumā praktiski bezapkopes aparatūra. Sīči nesaplēsīs un neapspeķos ar rokām lamps. Tik cik uz karstiem radiatoriem pieri pārsist.

Bet vispār- Kodaks nevis uz putēšanu, bet gan uz mutēšanu!
Publicēts: 07.01.12 15:21
 citēt
RudeWolf:Es lietoju tāpēc, ka man patīk pats process un arī tas, ko saņemu nopērkot plates ierakstu. Ar visiem ārtworkiem un citiem bļembakiem.

Un lampiniekam ir harmoniskās patīkamākas, bet jaunajiem tranzistoriem/shēminiekiem to praktiski (0.00X%) nav. Tiesa, nenoliedzami, lampinieki ir smukāki. Jāskatās tika, lai shēmas būtu viņiem modernas, nevis 1940. gada dizaini iepakoti smukā kārbiņā un pārdoti par n-tūkstošiem. Tāpēc jaunie lampinieki skan arī ar labu basu un pietiekamu kapacitāti, lai nepagurtu sarežģītākās skaņdarba vietās.

...diemžēl ne katram mūzikas stilam "lampa" der.
Publicēts: 07.01.12 15:23
 citēt
Eltons:Vo, vo, kļūšu miljonārs, atgriezīšos pie vilnila... nespēju dzīvot bez tiem sprakšķiem, plates fascinējošās griešanās maģijas, lampu skaņas... ehh...

vai tad jābūt ir miljonāram lai pie "tā" atgrieztos...GALVENAIS IR VĒLĒŠANĀS
Publicēts: 07.01.12 15:30 labots
 citēt
Daļēji piekritīšu, Jolan. Protams, ka traņi/shēmas labāku dinamiku turēs nekā tīrais lampinieks, bet iesaku paklausīties modeļus ar nesen izstrādātām shēmām. Jaunie lampinieki īsti vairs neskan tā, kā tas tradicionāli ir pierasts- lēna, šķidra, silta un vēlnezkāda skaņa bez basa. Un arī jaunie traņi/shēmas neskan sausi, auksti un klīniski. Bet labs traņņuks būs dinamiskāks par lampu, tas tiesa.

Un ir jau arī hibrīdi ar lampu stadiju un traņņu stadiju. Tie, manuprāt, paņem labāko no abām pasaulēm.

Publicēts: 07.01.12 16:02
 citēt
...bet tādiem hibrīdiem ,kas man derētu cipari bija vienkārši kosmiski.Tagad komplets jau ir salasīts un atliek tikai baudīt mūziku.Periodiski uzpeld vēlēšanās pamēģināt vinilu,bet cenas uz sakarīgu sistēmu noslāpē vēlēsanos.
Publicēts: 07.01.12 16:04
 citēt
Neesmu miljonārs, bet neliela vinila kolekcija man ir, pārsvarā 70-80 gadu rokmūzika.
Bet atgriežoties pie tēmas, būs laikam jānopērk pāris iepakojumi ar Portrām, nu baigi tīk man beibes uz to filmu bildēt ;)
Publicēts: 07.01.12 22:05
 citēt
Tirgū tukš vieta nepaliks :big_smile: kodaks beigs filmas ražot kāds cits pacelsies piemēram Fuji.........

Bet par vinilplatēm.....lai cik jocīgi, bet katru gadu pārdošanas apjomi dubultojās :big_smile: un tas priecē, jo cilvēki sākuši atzīt pārbaudītas labas vērtības :big_smile:

p.s. man vinili ir pārsvarā klasika un džezs
Publicēts: 07.01.12 22:21
 citēt
Interesanti, kādēļ šeit tekstos par "vinilbūšanu" visu laiku izskan "miljonāru nots"?
Pieņemamu atskaņotāju Ebajā takš ap 50 Ls jau var nopirkt. Vienīgi tas trauslās tehnikas sūtīšanas risks.
Vai arī audiotehnikā figurē fotosnobu analoģijas, ka bez Leica un Hasselblad nav ko iesākt to padarīšan' ?...:face-wink:
Publicēts: 07.01.12 22:34
 citēt
Friidis:Interesanti, kādēļ šeit tekstos par "vinilbūšanu" visu laiku izskan "miljonāru nots"?
Pieņemamu atskaņotāju Ebajā takš ap 50 Ls jau var nopirkt. Vienīgi tas trauslās tehnikas sūtīšanas risks.
Vai arī audiotehnikā figurē fotosnobu analoģijas, ka bez Leica un Hasselblad nav ko iesākt to padarīšan' ?...:face-wink:
aga. un cik aatri to vinila nabagu nodraaziisi ar savu 50 latu atskanjotaaju?
Publicēts: 07.01.12 22:37 labots
 citēt
Bildes:
Friidis:Interesanti, kādēļ šeit tekstos par "vinilbūšanu" visu laiku izskan "miljonāru nots"?
aga. un cik aatri to vinila nabagu nodraaziisi ar savu 50 latu atskanjotaaju?

Tāds "blonds" jautājums...:face-wink:
Kādēļ normāls Direct Drive aparāts ar magnētisko galviņu un attiecīgām piespiedējspēka un antiskating regulēšanām būtu nabagiem pieskaitāms?

Lētākais no jaunajiem Rega atskaņotājiem (159 Ls), salīdzinājumā ar vinila zelta laiku (80-tie gadi) aparātiem ir prasts dēļa gabals ar mazu motorīiti un manuāli pārstellējamu siksniņu.

www.audiosalons.lv...
Publicēts: 07.01.12 22:41 labots
 citēt
var protams ebajaa uzrakst, tikai piereekjini suutiishanu un risku

man laikam pietiktu ar kaadu klasisku denon pa apt.200 Ls - vismaz brends ar nostalgjiju
Publicēts: 07.01.12 22:46 labots
 citēt
Bildes:var protams ebajaa uzrakst, tikai piereekjini suutiishanu un risku

Risks, protams ir un diezgan liels- daļa aparātu atnāk uz LV pabojāti. :face-crying:
Bet, kas neriskē- nevinnē.
Kāda vaina, piemēram, šādam AKAI (60 Ls). Tas priekš manis arī ir brends ar nostaļģiju :face-wink:

foto2.inbox.lv...
Publicēts: 07.01.12 23:19
 citēt
Kas tad tās par cenām un kādā kvalitātē iespējama skaņa no tādiem lētučiem... tas jau līdzinās parastiem CD atskaņotājiem un nav vērts to neērtību...
Pat krievu laikos pirku kvarca sintezētas stabilitātes tiešās piedziņas Technics par pusotru tūkstoti un galviņu tā laika žiguļa cenā. Viens JBL skaļrunis, vairs neatceros, ap tūkstoti maksāja, basam ņēmu kinapa papīrniekus, kuriem pārtaisīju un gumijoju gofru, kā arī spolītes pārtaisījām un rūdījām, utt. Lampiniekus paši taisījām uz GU80. Vo kur skaņa bija! Tagad tādu komplektu savākt... nezinu... nu ļoti dārgi, nemēģinu pat rēķināt...
Publicēts: 07.01.12 23:19
 citēt
Vai tad tiešās piedziņas aparāti ar savu "cieto" piejūgumu platei nepārnes motora vibrācijas? Cik esmu lasījis, tad siksnas piedziņa no tāda aspekta esot labāka.
Publicēts: 07.01.12 23:27 labots
 citēt
RudeWolf:Vai tad tiešās piedziņas aparāti ar savu "cieto" piejūgumu platei nepārnes motora vibrācijas? Cik esmu lasījis, tad siksnas piedziņa no tāda aspekta esot labāka.

Motora? Disks pa tiešo griežas savos gultņos, kas vienlaicīgi arī skaitās motora rotors, konstrukcijas un ārējā vibrācija tiek kompensēta ar masīvu korpusa konstrukciju.
Publicēts: 07.01.12 23:28 labots
 citēt
RudeWolf:Vai tad tiešās piedziņas aparāti ar savu "cieto" piejūgumu platei nepārnes motora vibrācijas? Cik esmu lasījis, tad siksnas piedziņa no tāda aspekta esot labāka.

Manuprāt, tas atkarīgs no konkrētā aparāta konstruktīvā izpildījuma. Ir vienkārša tiešā piedziņa ar dažiem poliem, un ir arī gana komplicēta.
Esmu dzirdējis pat audiofīlu pasakas, ka piedziņa ar gumijas starprullīti (kā vecajiem PSRS Akordiem) dod daudz bagātinātāku tembru bagātību utt utml.:face-wink:

Elton, tā Tev jaunības nostaļģija, kad "zāle bij zaļāka..." . Ja runājam autoanaloģijās- ja nevari nopirkt Rolls Royce, principiāli staigā kājām?
Neiesim galējībās - reāli "kvarca sintezētas stabilitātes tiešās piedziņas Technics " tagad mierīgi nopērkams 100 Ls robežās (tieši tāpat kā Žigulis šodien) .:face-wink:

Personīgi man krāmēšanās ar šiem vecajiem dzelžiem savu materiālo iespēju robežās ir vairāk jaunības atmiņas un sava veida "gadžetomānija", nekā melomānija. Kā sak- opja "grabulīši":face-wink:

Bet Eltons laikam krāj kautkam šādam:
www.ebay.de...
Publicēts: 07.01.12 23:28
 citēt
Arī tagad, Elton, pašbūvētajiem produktiem daudz labāka prieka/cenas attiecība. Vienīgais, ka ir jomas, kur pašdarbnieks tomēr atpakaliks. Digitālā->analogā pārveidotāji, piemēram, ir baigais čakars. Arī korpusu tik daiļu, kā rūpnieciskajiem produktiem ir dažreiz grūti/slinkums izstrādāt. Bet pieklājīgu pastūzi gan nekādām problēmām pašam salodēt nevajadzētu būt. Visas detaļas ir ērti pasūtāmas, vienīgais, ja shēma prasa pieskaņotas detaļas, tad drusku nākas pačakarēties. It īpaši, ja hifilītiķis ir izdomājis balansēto topoloģiju piekopt.
Publicēts: 07.01.12 23:35
 citēt
Visdrīzāk jau, ka jums būs labāk zināms, jo es par spīti savai knapajai plašu kolekcijai tomēr vairāk uz digitālo sliecos. Domā vnk bija tāda, ka elastīga piedziņas siksna kompensētu kaut kādu vibrāciju, kas rodas motoram darbojoties. Vai tā patiešām ir, nezinu. Drīzāk teiktu, ka pārējai saimniecībai jābūt ļoti glaunai, lai motora vibrācijas būtu ierobežojošais faktors. Tāpat kā ar vadiem.
Publicēts: 07.01.12 23:36 labots
 citēt
Jā, protams, nostaļģija... bet diemžēl uz Las Vegasas izstādēm neesmu braucis, lai dzirdētu labu skaņu, bet šeit piedāvātās nepārliecina, lai maksātu par tām, pseido piedzītās skaņas ķipa Bang&Olufsen ieskaitot...
Jā, tas tehniks tiešām tagad lētāks, apskatījos līdzīgu pa 999 dolāriem tirgo.
Publicēts: 07.01.12 23:58 labots
 citēt
Par kādu Technics modeli ir runa? Dārgāko atradu šo: :face-crying:
www.ebay.de...

Tikai viens ķecerīgs jautājums- diez vai daudzi audiomīļi spēs "uz sitiena" noteikt, kurā brīdī (pie vienādas pārējās sistēmas) spēlē aparāts pa 999 $ un kurā brīdī- pa 99$ ? :face-wink:
Protams, par galīgiem padomijas utml. lētučiem neiet runa.
Tādēļ arī man tāda bik skeptiska nostāja- atskaņotāji pa simtiem ir priekš normālas klausīšanās, bet pa tūkstošiem- vairāk priekš "zīmēšanās". ..:face-wink:
Par "lētučiem" zem simta man jau kauns runāt- tie lai paliek penšiem, študentiem , bezdarbniekiem un citiem "utubungām"...:face-grin:
Publicēts: 08.01.12 00:20 labots
 citēt
tagad var ar mobiļņiku, pie garām ekspozīcijām , zīmēt ar gaismu - nu prjam kā Pablo uz Kodaka 63 gadus atpakaļ

www.google.lv...
Publicēts: 08.01.12 12:41 labots
 citēt
Daudzi ne, protams. Bet atšķirība liela. Jo lēta galviņa tīri fiziski nespēj visu celiņu nolasīt, plates beigās neiet ideāli paralēli jo dakšas konstrukcija to neļauj un jūtama milzīga starpība starp kanāliem, jo nav iespējams nobalansēt galviņu, lai abas celiņa puses vienlīdz ideāli izsekotu: slīpums uz vienu vai otru pusi lielāks un to uz ausi dzird.
Atceros, Lapinskis par šo runāja tikko CD sāka parādīties, saka, nopērku disku ar vecu mūziku un skaidri dzirdama kanālu starpība, kas liecina par to ka plate atskaņota uz lēta, nekvalitatīva atskaņotāja.
Publicēts: 08.01.12 12:41
 citēt
Nezinu.Bet nez kāpēc man liekas,ka jūs pārspīlējat savu ausu dižciltību.Tik baisi feinšmekeri visi kā tādi Mocarti.Kāzās reizēm līgavainim aizsien acis un liek pagaršot un noteikt dažādas alus šķirnes.Rezultāts parasti ir tāds ,ka lielākie speči spēj atšķirt tikai gaišo lāgeri no tumšā.Tālāk jau uz dullo min!:face-grin:Sorry,ja kādu aizskāru!
Publicēts: 08.01.12 12:47
 citēt
Eltons:Daudzi ne, protams. Bet atšķirība liela. Jo lēta galviņa tīri fiziski nespēj visu celiņu nolasīt, plates beigās neiet ideāli paralēli jo dakšas konstrukcija to neļauj un jūtama milzīga starpība starp kanāliem, jo nav iespējams nobalansēt galviņu, lai abas celiņa puses vienlīdz ideāli izsekotu: slīpums uz vienu vai otru pusi lielāks un to uz ausi dzird.
Atceros, Lapinskis par šo runāja tikko CD sāka parādīties, saka, nopērku disku ar vecu mūziku un skaidri dzirdama kanālu starpība, kas liecina par to ka plate atskaņota uz lēta, nekvalitatīva atskaņotāja.

...laikam pareizi daru,ka neaizrāvos ar vinilu.Izklausās viss pātāk sarežģīti un trausli.:face-smile:
Publicēts: 08.01.12 12:47
 citēt
viecha:Nezinu.Bet nez kāpēc man liekas,ka jūs pārspīlējat savu ausu dižciltību.Tik baisi feinšmekeri visi kā tādi Mocarti.Kāzās reizēm līgavainim aizsien acis un liek pagaršot un noteikt dažādas alus šķirnes.Rezultāts parasti ir tāds ,ka lielākie speči spēj atšķirt tikai gaišo lāgeri no tumšā.Tālāk jau uz dullo min!:face-grin:Sorry,ja kādu aizskāru!

....dzird jau daudzi starpību ,bet tikai dažiem tas ir svarīgi.
Publicēts: 08.01.12 12:53
 citēt
Protams, Vieč. lai klausītos tuc-tuc vai umpā-umpā nekādi atskaņotāji nav vajadzīgi, ar mp3 pietiek atliektiem galiem. Kā kurš te man aizrādīja, ka sētā 21.gadsimts jau, lidz ar to viss nonivelēts līdz beidzamajam...
Publicēts: 08.01.12 12:58 labots
 citēt
Domāju, galvenais ir saprātīgs kompromiss starp cenu un kvalitāti. Ir ļoti būtiskas lietas, kas ietekmē vinil-skaņas kvalitāti-piemēram, galviņām tās būtu trulā pjezo galva vai daudz jūtīgākā un smalkākā magnētiskā galviņa. Tālāk jau sākās nianses- galviņām MM vai MC (moving magnet vai moving coil), adatām- koniskais, eliptiskais vai daudzplakņu slīpējums utt. Tās , protams, arī ir būtiskas nianses, bet ne tik kardināli. Un jo tālāk jo trakāk..:face-wink: Daudzi tehnoloģiskie risinājumi jau ir desmitiem reižu dārgāki (cēlkoku galviņas, dārgmetālu vadi utt utml), bet kvalitāti paaugstina ne tik būtiski. Par elekroniku nerunāsim- tur nianšu dažādība tikpat liela.
Bet tas kompromiss un materiālās iespējas jau katram savi un neredzu jēgu nopietnam strīdam.
Jedem das sein:face-sad: un Peace...:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas