Redzi,Elton,nav jau stāsts par mani,bet nenoliegsi takš,ka ne jau mēs ar tevi noteiksim uz kurieni pasaule virzās.Jaunajiem te teikšana.Un pop-rok vai kā vēl tur saucas muzikas tirgu mūždien ir noteikuši padsmitnieki,nevis sirmi bītlu laika veterāni ar Abbey Road un Dark Side of the Moon.Padsmitnieces spiedz un ģībst,tad viss kārtībā.Tā tas ir no laika galiem bijis un izklaides industrijā būs arī turpmāk. Bet vispār jau stāsts bija par analogo foto un Kodaku....
Stāstam ir saskatāmas paralēles. Kodaks bankrotē ar senākām tehnoloģijām un vinilplates pērk tikai dīdžeji un daži feinšmakeri, kāds tur vairs bizness...
Tīņi? Nez, nez... Mūzikas tirgu nosaka mārketinga cilvēki masu mediju aģentūrās. Šī laikmeta popmūzikai ir mēŗķis veicināt kultūru, kas nodrošina preču patēriņu, smieklus, sāncensību... Es gluži negribu līst Adorno/Horkhaimera lauciņā, bet zināma taisnība viņiem ir sakot, ka masu kultūra ir kapitālisma mārketinga instrumenti. Gan jau pēc šiem vārdiem būšu blogā pazīstams, kā neo-leftiķis... Bet, jo vairāk redzu, leftiķīgāks kļūstu.
Runājot par skaņu- vislielākais trūkums mūsdienās ir, ka neviens īsti vairs nezina, kas ir kvalitatīva skaņa. Un mūzika jau sen ir kultūras produkts. Ekonomiski argumenti aizstāj mākslinieciskos. Inovācija? Izaicināšana? Tikai tik lielā mērā, cik tas palielina peļņu.
Bet es redzu potenciālu pārmaiņām. Vai būs labāk, nezinu. Būs savādāk.
Pagājušo ziemu vācu Ebajā par 50 lašiem iepirku Technics SL1500 vinila atskaņotāju un čupiņu ar platēm. Esmu starā Ir, ir tā vērts! Pagugulēju un secināju, ka cenas/kvalitātes ziņā Technics SL sērija ir visņemamākā. Par tiem Direct Drive motora trokšniem, speciāli mēģināju saklausīt - nu nav tur nekā! Nav jau "Ārija", kas peldēja pie katra apgrieziena 4 x. Par to kvalitātes starpību, vai ir vērts. Ja klausās jautrā kompānijā riktīgu roķi - noteikti nav vērts. Ja klausās viens pats mājās, klusā istabā, mierīgā garā - tad noteikti ir vērts. Īpaši jau klasiku vai džezu. Starpība uz augšām gandrīz vai ar roku taustāma, teorētiski jābūt starpībai arī uz visdziļākajiem basiem, bet es to ar savām skandām nevaru dzirdēt. Kas attiecas uz jaunajiem viniliem, tad labā daļā muzikas firmeļu dzīvojot reāli smirdīgi rukši - viņi vinilā iecepot to pašu apgraizīto, sakompresēto versiju, kas sagatavota priekš CD. Tad protams zūd visa pasākuma jēga. Bet, tā kā lielum lielākajai patērētāju daļai ausis neaug tai vietā, kur paredzēts, tad tas mierīgi noiet.
ne jau aparātā ir tā sāls......aparātu var arī par 50 $ nopirkt, bet galviņa.... laba maksā no 200-300 eur ar platīna vai palādija adatu un dimanta vai kristāla galu.........
Un Seržants Pipars? Man Bītlu klausīšanās vienmēr ir bijusi tāda divdabīga nodarbe, daudz labu dziesmu, bet tad iesprūk kāds gabaliņš arī angļu strādniekam, kur izdīdīties. Un tad es uzslēdzu Krimsonu, Yes vai ELP...
P.S. Diez vai piekritīšu par zemajiem basiem- ir ārkārtīgi grūti uz vinila ierakstīt jebko zem kādiem 40Hz, tiesa tajā diapazonā mīt tikai zemie ērģeļu reģistri.
P.P.S. Didam, viss ir atkarīgs no tā, pie kādas mūzikas sērs ir veidojies.
ja jau runa panesās par LP, kur var izrakt vinilu , piemēram LV?? izraku te savu tehnics plašinieku, bet ...nu savā laikā tika izlidinātas kastes ar platēm, jo tav cd parādījās...mja...
Puuu:ja jau runa panesās par LP, kur var izrakt vinilu , piemēram LV?? izraku te savu tehnics plašinieku, bet ...nu savā laikā tika izlidinātas kastes ar platēm, jo tav cd parādījās...mja...
blakus baroncentram uz gjertruudes pagrabaa ir hifi salons, aizmirsu nosaukumu, tur ir, tad arii audiostar, vinji tagad uz stabu ielas starp chaka un avotu
Friidis:08.01.12 19:06 ; Bildes: "... kjeede saakas ar Tavaam ausiim, paareejais ir bliive.ja ausis ir chau, tad bliives defekts ir pofig..."
"Tehniskām blondīnēm" jau viss tehniskais ir pofig...
izlasiiji vaardu "ja"? Tu esi shedevrs - visaa saskatiit uzbraucienus sev. laikam ir par ko.
Bildes: izlasiiji vaardu "ja"? Tu esi shedevrs - visaa saskatiit uzbraucienus sev. laikam ir par ko.
Vai papriekš nevajadzētu iemācīties rakstīt pieaugušam un inteliģentam cilvēkam atbilstošā pareizā latvju valodā? Tad arī nebūtu lieku uzbraucienu- pārpratumu ....
O jā!Šis ir debešķīgs gabals no the Wall!Bet atkal-wish you were here ir tomēr labākais viņu disks.Lai gan mārrutks viņu zin-Dark Side un Division Bell arī man zelta sarakstā!
viecha:Nu bļāviens,Frīdi!Kā ar nazi sirdī!Turpinām gonkas?
Nevar vairs skaļi griezt- vēls. Bet klusi tādus gabalus nevar klausīties... Machine Head laikam bija pirmais firmas vinildisks, ko Jēbajā sev nopirku. Pēc tam laikam Dark Side... un arī Wish you.... Līdz tam tikai lentās klausījos.
citam besī tā LP šprakstēšana, bet nu vecajiem gabaliem, piemēram iz manas bērnības www.youtube.com... tas kā reiz iederas.... par LP, man radiņi kas vācszemē teica, ka plates kaudzēm var iepirkt tajās noliktavās, kuri savāc vecās mēbeles, sadzīves tehniku.... bet, tā kā no radiem tālāk, kā no trakiem suņiem, tad labāk šeit uz vietas LP iepirkt//kaut gan braukšu ciemos, tad izstaigāšu tās noliktavas/veikalus, cik atminos kaudzīte bez šķirošanas kādi 20cm, ap 30evriki.