Zinu,ka ar spoguleni auto režīmā fotografē reti vai vispār nekad.Taču tomēr kādam modelim šis režīms ir labākais.Bija pašam Nikon D7000 un ja godīgi,tad bildes citreiz auto režīmā sanāca labākas nekā tur A P utt. Stipri nelamājiet,jo var izrādīties,ka esmu ginekologs,kas bez fotogrāfa var iztikt.Fotogrāfs bez manīm laikam nevar
ginekologam varbūt arī nē.Taču man negribās ticēt,ka visas spogulenes auto režīmā strādā vienādi.Pēc manām domām eksistē kaut kādi algoritmi,iestrādāti utt.Un ja jau tam durakam D7000 ir pat divi auto režīmi,tad laikam jau tāpēc lai tos izmantotu.Varbūt arī kļūdos.
Oliss:Pamēģini bildēt Š režīmā, varbūt iepatiksies un A režīms vairs nebūs vajadzīgs
Esmu jau to arī darījis,taču atļaušos vēlreiz piebilst,ka nereti vismaz man bildes auto režīmā sanāk vizuāli pievicīgākas,nekā kamēr es tur kaut ko grozu un uzstādu.Ne vienmēr tam ir laiks.Vismaz man,kā jau nefotogrāfam
Oliss:Pamēģini bildēt Š režīmā, varbūt iepatiksies un A režīms vairs nebūs vajadzīgs
Esmu jau to arī darījis,taču atļaušos vēlreiz piebilst,ka nereti vismaz man bildes auto režīmā sanāk vizuāli pievicīgākas,nekā kamēr es tur kaut ko grozu un uzstādu.Ne vienmēr tam ir laiks.Vismaz man,kā jau nefotogrāfam
Jautājums autoram - kāpēc vispār staipīt līdz smagu DSLR? Tak jaunajām kompaktkamerām to auto režīmu daudz vairāk, ir gan ainavām, gan portretiem, gan macro utt. Ja es būtu nefotogrāfs, tad noteikti pirktu Canon G12 vai Panasonic GH2.
backspin:Jautājums autoram - kāpēc vispār staipīt līdz smagu DSLR? Tak jaunajām kompaktkamerām to auto režīmu daudz vairāk, ir gan ainavām, gan portretiem, gan macro utt. Ja es būtu nefotogrāfs, tad noteikti pirktu Canon G12 vai Panasonic GH2.
vnk esmu pamēģinājis DSLR un esmu sapratis,ka priekš manīm un nebūt neapgalvoju,ka visu laiku fotografēju auto režīmā.Vienkarši daru to,kad nav laika kasīt galvu.
Kas tad tevi traucē bildēt A režīmā????? Es piemēram arī bildēju A režīmā to ko nekad vai arī ļoti reti bildējis nu un???? Un man pie kājas ja kāds kaut ko teiktu
Es zinu tikai to,ka beigtu Napoleonu...nē,ne jau tā.Es zinu tikai to,ka Canona automātiskais režīms ir ievērojami pārāks un taisa labākas bildes nekā tā nīkuļa Nikona autom.režīms!
Man arī parasti A režīms ar auto iso, kas noregulēts attiecībā pret objektīva garumu (un johaidī, kāpēc to nevar izdarīt automātiski, NIKON????) un to, cik augstus trokšņus varu pieciest. Ja ir īpašas prasības pret slēdža ātrumu, tad to noregulēju arī iekš auto iso un DOF tiek regulēts ar diafragmu. Ekspozīcija tiek regulēta ar kompensēšanu.
Auto režīms ir ļoti parocīgs, ja zini līdz kniedei, kā tas darbojas.