forum.gif
fotopapīrs (no padomju laikiem)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / fotopapīrs (no padomju laikiem)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.01.12 15:08
 citēt
Ienāca man mantojumā šādi te (jauni, neizpakoti):
Foto Paper ORWO BROM-W WH1 (100/13x18)
Foto Paper ORWO BROM-W WN111 (100/10.5x14.8)
Unibrom -59
Tishenaja V 18x24

karoč mantojums no tantes... te nu jautājums, vai ir vērts paķēpāties izglītošanās nolūkā. jo ir arī palielinātājs, šis tas no ķīmijas un traukiem. Ķīmija nav sveša lieta (videnes laikā pa olimpiādēm braukāju un tik ļoti sen tas nebija :D).
Publicēts: 13.01.12 21:11
 citēt
noteikti ir vērts. dagrūdīsi benzotriazolu zupei un vēl ziepuzāles. tikai met papīru uzreiz iekšā, a to robežas parādīsies. bilde parādās ātri, tak, lai melnums būtu daudzmaz pēc cilvēka, jātura vismaz tikpat ilgi.
Publicēts: 13.01.12 21:22
 citēt
Unibromam neticu,bet orwu,gan var paprovēt,tikai bromkālijs vismaz dubultā un bezotriazols turklāt pie tīstekļa jāpieber.Man ienācās ~30to agfas papīrs,izrādās vēl var uz viņa bildi nokopēt,tikai laicīgi no zupas laukā jārauj :) ,lai vuālis nasaskrien baigais.
Publicēts: 13.01.12 21:27
 citēt
haralds:noteikti ir vērts. dagrūdīsi benzotriazolu zupei un vēl ziepuzāles. tikai met papīru uzreiz iekšā, a to robežas parādīsies. bilde parādās ātri, tak, lai melnums būtu daudzmaz pēc cilvēka, jātura vismaz tikpat ilgi.
:face-crying::face-crying:

Ja pelmeņi apēsti, var mēģināt mērcē fiksēt!

Kā man patīk centieni caur dupsi zobus labot!
Publicēts: 13.01.12 21:40
 citēt
sinliv:Kā man patīk centieni caur dupsi zobus labot!

nu, ja pirkt vecu papīru, tad pa kapeikām. bet ja ir, par ko ne. mazliet cieš gradācija un mazliet nedavelk maksimālais nomelnējums. so what? es kādus 5-10 gadus strādāju pamatā ar materiāliem, kurus man atdeva kā tādus, ar kuriem neko citu nevar pasākt, kā nodot Sudrabā. tajā skaitā FT-31, FT-41 un FT-101 filmas.
Publicēts: 13.01.12 23:17
 citēt
pievienojoes iepriekš teiktajam par benzotriazolu aizplīvorojuma noņemšanai,bet... nav ticamības momenta, ka visa ķīmija ko dabūsi nebūs tikpat veca kā papīrs, nojaušu ap 20gad veca...ok, pagrabā mētājas vēl neizlidināta reahim ap 20 gad ķīmija, varu uzdāvināt, tur i benzotriazols, i hidrohinons,i natrija sulfīts, i natrija toosulfāts , u.t.t. vienīgais kas noderēja no visiem krājumiem bija ledus etiķskābe 20l butelē, baigi labi marinēšanai noderēja:)) par bildēm , kas sanāks no tā vecā papīra, nu reāla māksla, pseidosolarizācijas izohēlijas krustojums, reāli blāviķis.... kaut gan, cik atminos par orwo materiāliem nododot maksāja vairāk, tb sudrabu kur vilka ārā, ja sudrabs i značit melnums... p.s. kādreiz strādāju ar 10g vecām kinofilmām, tipa cn, nk, mikrat...tur varēja izvērsties 300m, piedzen tīstekli, un viss rullē
Publicēts: 13.01.12 23:23
 citēt
nu, DN un mikrāts jau nu gan labos klimaktēriskajos apstākļos var 100 gadus stāvēt! :grimace:
Publicēts: 13.01.12 23:39
 citēt
haralds:nu, DN un mikrāts jau nu gan labos klimaktēriskajos apstākļos var 100 gadus stāvēt! :grimace:

mikrāts toč bij labais, ja saki, ka simts, tad man 30gadīgs vismaz 100m mētājas kaut kur:) tb pašā briedumā, labumā:))
Publicēts: 13.01.12 23:43
 citēt
man pāra bundžas mikrāts-300 un vismaz viena mikrāts-900! :face-smile:
Publicēts: 14.01.12 00:07
 citēt
He,he šitā tēma sasaucās ar :

www.antik-war.lv...

:) :) :) :) :)
Publicēts: 14.01.12 00:39
 citēt
no ķīmijas neattiekšos, jo savādāks salasīt pa sastāvdaļām (piem sia enola) piņķieris, plus vēl tas ka morāli grib lasīt, vai to toč zini kam to vajag, un netaisīsi sprāgstvielas... karoč bez slēdziena ka bez uzpurņa vari staigāt nedod tur neko. ja pērc lielos iepakojumus tad šiem pofig, bet nu cik tad man te pāris pakām fotopapīra vajag :D

offtopic par ķīmiju videnes laikā:

atceros, kad videnes laikā bertolē sāli pirkām oficiāli priekš ķimijas kabineta ar pat direktores parakstu un skolas zīmogu, pusstundu morāli lasīja, bet dabūjām. petardes taisījām, ar ķīmijas skolotājas ziņu un ķīmijas kabinetā, savs labums - beigās ķīmijas kabinets dabūja remontu, un pa nopietno. bet tas ne jau petaržu dēļ, bet gan neveiksmīga "sēra ezis" - skaisti tievi sēra kristāli, eksperimenta dēļ. Jo lūk sērs jāizšķīdina verdošā benzolā, un tad jāatdzesē - rodas kristāli, bet ups, kolba saplīsa, benzols uz spirta lampas. griesti melni :big_smile: un tas bija tikai viens no. bet neko, administrācija priecīga, mēs pat ķīmijas šovu pilsētas domniekiem rādijām, piešķīra remontam naudu :) skolai labums...
Publicēts: 14.01.12 01:14 labots
 citēt
nu, ķimisko reaktīvu veikalu Tērbatas ielā aizpogāja brīvai pirkšanai pirms Olimpiādes - lai no Dieva 1/2-es neuzjobņī! :face-sad:
Publicēts: 14.01.12 02:02
 citēt
Pērku visu. Atkarībā no daudzuma, iespējama maiņa pret Canon 5D Mark II Body vai L klases objektīviem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):