forum.gif
M42 objektīvi + EOS 20D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / M42 objektīvi + EOS 20D
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.01.12 20:50
 citēt
Vecs tantuks uzdāvināja sava nelaiķa vīra fototehniku, divi Zenīti, astoņi objektīvi nevīžīgi samesti apbružātā somā...
Teica, ka ar tādiem tāpat neviens vairs nebildētu un jāmetot laukā...
Pastījos ciparus jebajā un ah^%$#@
MTO 11 CA 10/1000;
Super Takumar 50mm F1.4;SMC
Pentax 17/4 fisheye;
Carl Zeiss Jena Sonnar 4/135
Un vēl četri aizdomīgi krievu stikli...

Man vajadzīga tikai pāreja vai arī pāreja ar lēcu?
Kombinācijā ar 20Dkkas prātīgs sanāks?
Un vai Rīgā ir kāds, kas tādus objektīvus vajadzības gadījumā ņemtos remontēt/ un/vai tīrīt?
Publicēts: 14.01.12 21:05
 citēt
Vajag tikai parastu Canon EOS/ M42 pāreju.
Kas sanāks, jau atkarīgs no paša...:face-wink:
Publicēts: 14.01.12 21:30 labots
 citēt
Isti noderīgs stikls tur ir tik Super Takumar 50mm F1.4;SMC , Pentax 17/4 fisheye intresants stikls , parejie vairak vai mazak luznji , aizdomas ka šo MTO modeli nevar pielikt pie 20D dēļ prizmas , bet varu kļudīties. Caurmērā katru no šiem stikliem var mēģināt tirgot 20-50Ls robežās. Vari iemest visu saraxstu , veciem Opjiem reizem gadas pavisam intresanti stiklu modeli , ne tik daudz LABI cik vienkarši reti. CANON nevaig LĒCU ar parēju attālumi ir normas robežās lai nevejzdētu lēcu..
Publicēts: 14.01.12 21:32
 citēt
jēbajā cenas gan pavisam citas....
un pašlaik tik ''deg'' nepacietībā mēģināt taisīt bildes...
Publicēts: 14.01.12 21:35 labots
 citēt
playwriter:jēbajā cenas gan pavisam citas....

E-baya lai ko labi notirgotu reizēm vaig mēnešus un AUGSTU FIDu :) Pie zināmiem apstākļiem un ievērojamas pieredzes tur var spaini ar līkām sarūsējušām naglām pa 1000Ls notirgot , ja zin kā pareizi pasniegt un kam tirgot:)
Publicēts: 15.01.12 00:49
 citēt
Lunis:Isti noderīgs stikls tur ir tik Super Takumar 50mm F1.4;SMC
man laikam vienkārši Pentax 50 mm /1,4 ārkārt ilgā lietošanā, pie 2,8 baigais leciens asumā un kontrastā, bet feina glāze! man jau šķiet, ka ar Carl Zeiss Jena Sonnar 4/135 a vērts paniekoties! :face-smile:
Publicēts: 15.01.12 01:02
 citēt
haralds:Carl Zeiss Jena Sonnar 4/135 a vērts paniekoties! :face-smile:

Man tāds reiz bija ar lēcošo fragmu , nebiju sajusmā , Krievu Jupiters bija nīgraks smukākām krāsām
Publicēts: 15.01.12 10:21 labots
 citēt
Kurš tad Jupiters ir tik labs, man uz 135 mm bija Jupiters-11, -37, Tair-11 un Honekera švābu Meritar 135/2,8. Tad nu no šiem par labākiem tieši Tairu un Meritaru atzītu.

"Un vēl četri aizdomīgi krievu stikli..." - Kādi tieši?
Publicēts: 15.01.12 17:05
 citēt
Ir vēl tāds ''mūdzis'' kā MC Mir-20M 20mm f/3.5....
Pārējos slinkums cilāt un rakstīt, putekļus un gružus no šiem notīrīju, meklēju pāreju....

dabūju vēl pusspaini ar ''stikliem''....
Aparāts Kiev ar objektīviem...
Interesanti, šos pie Canon'a piestellēt varēs? ?(un tur ir tāda nelaime, ka diafragmu regulē aparāts... :( )
Publicēts: 15.01.12 17:36
 citēt
Mir-20 ir štrunc, Mir-24 būs vērtīgāks.
Kijeva objektīvus pie Canoņa nepieštellēsi, tiem ir Contaxa jobanets, ja nu tikai pie tālmēra Nikona.
Publicēts: 15.01.12 19:06
 citēt
Sveiki, lai nebūtu jātaisa jauns topiks, iespraudīšos šeit! :)
Atradu sievastēvam skapī zenit kameru, kuram virsū stāv Helios - 44-2 2/58
Jautājums sekojošs, vai šo stiklu ir iespējams uzlikt D5100?
Ja var, tad, kas man būtu vajadzīgs, lai to izdarītu un, vai būtu vērts to darīt?
Paskatījos googlē, bildes ir diezgan smukas! :)
Publicēts: 15.01.12 19:12
 citēt
Ir iespējams.
Tev vajadzīga pāreja M42/Nikon, kuras ir divu veidu - ar lēcu, kura jau tā draņķīgo ši stikla bildi padarīs vēl draņķīgāku, ir arī bez lēcas, ar to varēs bildēt tikai makro vai potretus. Vispēr, tā sūgīdi un šitā nav labi.
To darīt nav vērts, IMHO, jo plus pie visa arī eksponometrs nestrādās, būs jāmēra ar Ļeņingrad-2 :face-grin:...
Publicēts: 15.01.12 19:21
 citēt
Nu tieši portretiem man interesētu! Kur lai nopērk tādu pārēju? Moška kādam ir?
Publicēts: 15.01.12 19:25
 citēt
Jebajā viss ir.
Portretiem derēs, jo tur dermatoloģisks asums nav vajadzīgs, šitā objektīva vates zīmējumu varēs nosaukt par māksliniecisku bļūru, viss būs štokos.
Publicēts: 15.01.12 19:26
 citēt
sakko:Sveiki, lai nebūtu jātaisa jauns topiks, iespraudīšos šeit! :)
Atradu sievastēvam skapī zenit kameru, kuram virsū stāv Helios - 44-2 2/58
Jautājums sekojošs, vai šo stiklu ir iespējams uzlikt D5100?
Ja var, tad, kas man būtu vajadzīgs, lai to izdarītu un, vai būtu vērts to darīt?
Paskatījos googlē, bildes ir diezgan smukas! :)

nu nez, vai tas būtu tas stikls kura dēļ būtu vērts pārejas meklēt.. labāk izjauc un uztaisi monokli..
Publicēts: 15.01.12 19:28
 citēt
Vai šī ir īstā pāreja? Un tas ir viss kas vajadzīgs?
www.fotopreces.lv...
Publicēts: 15.01.12 19:40
 citēt
Viss. Bet labāk paklausi Pinus, jo tā pāreja maksā apmēram 10x vairāk par šo Ģeļiosu.
Publicēts: 15.01.12 19:46
 citēt
Bet vai tās bildes, nav tos 10Ls vērtas?
Publicēts: 15.01.12 19:55
 citēt
Nu to jau tu tik pats vari novērtēt... Par gaumi nestrīdas.
Publicēts: 15.01.12 20:18
 citēt
Schneider:Kurš tad Jupiters ir tik labs, man uz 135 mm bija Jupiters-11, -37, Tair-11 un Honekera švābu Meritar 135/2,8. Tad nu no šiem par labākiem tieši Tairu un Meritaru atzītu.

"Un vēl četri aizdomīgi krievu stikli..." - Kādi tieši?

Man ilgus gadus kadus 20+ bija Jupiter 37A 135mm 3.5 , apsaluti divains stikls ar savadakakas krasas lecam ka normalam , kas jocigi stikls bija loti ass un tai pat laika plastisks un smukam krasam , esmu lietojos pie visadasm kamarem sakot no Olumpus , Nikon , Canon digitala , nu baisais verljis bija , bet par cik man visadu luznju gana ari modernu reiz tirisjnas procesa notirgoju kadam kam butu noderigaks ka man. OT tad tama Jupiter 37A 135mm 3.5 bez lekajosjas utt Carl Zeiss Jena Sonnar 4/135 blakus nestaveja , tas ka par puss caurumu tumsjaks tas maza beda vel galvenais KRASAS bija zilganas un bilde samara puluraina.
Publicēts: 15.01.12 20:28
 citēt
Pērc pāreju ar čipu, ļoti ērta parikte. Tik pērkot pārbaudi autofokusa precizitāti, mēdz būt arī ar nobīdi.
Publicēts: 15.01.12 20:44
 citēt
ArmandsK_:Pērc pāreju ar čipu, ļoti ērta parikte. Tik pērkot pārbaudi autofokusa precizitāti, mēdz būt arī ar nobīdi.

Kas tā par pāreju, nikonam? autofokus? :D Moška ja nav grūti, kādu linku? ::face-glasses:
Publicēts: 15.01.12 20:47
 citēt
sakko:
ArmandsK_:Pērc pāreju ar čipu, ļoti ērta parikte. Tik pērkot pārbaudi autofokusa precizitāti, mēdz būt arī ar nobīdi.

Kas tā par pāreju, nikonam? autofokus? :D Moška ja nav grūti, kādu linku? ::face-glasses:
Nu johaidī! Pats pameklē googlē vai arī ss.lv :amazing:
Publicēts: 15.01.12 22:34 labots
 citēt
sakko:

Ar čipu pāreja ir Canonam; Nikonam vajadzētu būt ar kardānu, nezinu tik vai ir...:face-grin:
Publicēts: 15.01.12 22:37
 citēt
Elmarss:
sakko:

Ar čipu pāreja ir Canonam; Nikonam vajadzētu būt ar kardānu, nezinu tik vai ir...:face-grin:
Par Nikon'iem nav ne mazākās nojausmas, esmu dzirdējis par pārejām kurās lēcas bezgalībai iemontētas.

Man jau domas tik par C :D
Publicēts: 15.01.12 22:40
 citēt
No autofokusa tajās pārejās ir tikai nosaukums. Lai gan biki jēdzīgāk jau ir kā bez tā čipa.
Publicēts: 15.01.12 22:44
 citēt
kāda kijeva un kādi stikli?
Publicēts: 15.01.12 23:39 labots
 citēt
shvaboc:kāda kijeva un kādi stikli?

:face-grin: :face-grin: :face-grin: :face-wink:
Publicēts: 16.01.12 08:29
 citēt
Schneider:Mir-20 ir štrunc, Mir-24 būs vērtīgāks.
Kijeva objektīvus pie Canoņa nepieštellēsi, tiem ir Contaxa jobanets, ja nu tikai pie tālmēra Nikona.

nikona bajonete Kijeviem 17 un 19, Kijeviem 10 un 15 bajonete "на хуй шире". no kameras fragmu lika Kijeviem 10 un 15. :grimace:
Publicēts: 16.01.12 09:53
 citēt
Nu tur tā miglaini sarakstīts, no kameras fragmu liek arī Canonis, uz kuru taisās likt.
Ja objektīvs ir no Kijeva-10/-15, tad vieglāk, to var uzlikt bez lēcām un ar visu bezgalību. Man bija Юпитер-11 Автомат, ar kuru es tālajos, deficītīgajos 80-tajos biju uztaisījis tā-ā-ādus mehānikas brīnumus... Ar bleķa loksnīti bija izvests ārā fragmas pievads, uz plastmasas plāksnītes uz dullo saskrāpētas vērtības (bet biju uzminējis, pat diapozitīvi bija pareizi noeksponēti), pakaļgalam uz bajoneta izciļņiem virpotājs uzgrieza vītni, darba attālums sakrita. Tik trakākais bija to ietrāpīt ieskrūvēt Zenītā, riktīgs alkotests - jau pēc 100 gramiem Rubika kubiks likās par bērnu spēlīti.:face-grin:
Publicēts: 16.01.12 10:25
 citēt
sakko:Nu tieši portretiem man interesētu! Kur lai nopērk tādu pārēju? Moška kādam ir?
man meetaajas. vari dabuut pa deshuku
Publicēts: 16.01.12 11:09
 citēt
cik gribi par to pentakša fišāju?
Publicēts: 16.01.12 13:23 labots
 citēt
Lunis:
playwriter:jēbajā cenas gan pavisam citas....

E-baya lai ko labi notirgotu reizēm vaig mēnešus un AUGSTU FIDu :) Pie zināmiem apstākļiem un ievērojamas pieredzes tur var spaini ar līkām sarūsējušām naglām pa 1000Ls notirgot , ja zin kā pareizi pasniegt un kam tirgot:)

:face-wink:...bez pieredzes eBaya labāk nelīst uz tirgošanu, reizēm nākas pirkstos kost...tā jau USSR stikliņus vtur gaida!

Te ieminējās par (Киев - domātiem stikliņiem...66/88 modelis 6x6 fotofilmai) bajonete ir sameklējama ar Canonam, bet kā ir ar (Салют) stiliņiem uz Canona vai Nikon pāreju...stikliņi ta MC ar labu gaismas caurlaidību - īpši portretiņiem.
Vai ir ar kāds FOTO_mīlis padarbojies šai jomā?

:face-smile: Šī tēma liekas visai interesanta.
Publicēts: 16.01.12 13:36 labots
 citēt

Pāreja ar čhipu...ko iegūstam - ja truba 200-300mm iesdpēja piekoriģēt assumu konkrētam stikliņam un viss, pārejais jau no pieredzes manuālajā režīmā.
Kā notiek gaismas uzmērīšana, salīdzināšana...assums regulējas pie atvērtas diafragmas, tad piegriež vajadzīgo lielumu.
un garajiem bunduļiem bez statīva nu nekādi neiztikt.

www.fotografet.lv...

:face-crying: ja nu vienīgi makslas bildes taisam..pasākums varbūt atmaksājas.
Publicēts: 16.01.12 14:18
 citēt
Vi_Vitas: Te ieminējās par (Киев - domātiem stikliņiem...66/88 modelis 6x6 fotofilmai) bajonete ir sameklējama ar Canonam, bet kā ir ar (Салют) stiliņiem uz Canona vai Nikon pāreju...stikliņi ta MC ar labu gaismas caurlaidību - īpši portretiņiem.

Šī tēma liekas visai interesanta.

Nejēdzīga ideja 6x6 stikla centru projecēt uz 8x mazāku laukumu - īpaši ja nav novēroti precedenti par krievu midi glāžu izcilību.
Publicēts: 16.01.12 14:31
 citēt
:face-smile: reizēm - krievu midi glāžu izcilība rada tīri tīkasmas bildes...( defekts rada efektu )
Publicēts: 16.01.12 14:41
 citēt
Maris:
Vi_Vitas: Te ieminējās par (Киев - domātiem stikliņiem...66/88 modelis 6x6 fotofilmai) bajonete ir sameklējama ar Canonam, bet kā ir ar (Салют) stiliņiem uz Canona vai Nikon pāreju...stikliņi ta MC ar labu gaismas caurlaidību - īpši portretiņiem.

Šī tēma liekas visai interesanta.

Nejēdzīga ideja 6x6 stikla centru projecēt uz 8x mazāku laukumu - īpaši ja nav novēroti precedenti par krievu midi glāžu izcilību.

Kaleinar 150/2.8 uz pilla kadra iznāk uz 4.8 reizes mazāku,nav kosmoss bet pa savu cenu lietojams
Publicēts: 16.01.12 14:54
 citēt
Vi_Vitas::face-smile: reizēm - krievu midi glāžu izcilība rada tīri tīkasmas bildes...( defekts rada efektu )

droši vari ķerties klāt un sameklēt kādu 8x crop kas iedotu teiktajam kaut mazāko jēgu.
Publicēts: 17.01.12 21:01
 citēt
Pašlaik no savas jauniegūtās kolekcijas neko nepārdošu....
Iepirku pāreju, brīvdienās varēšu sākt blēņoties ar Zenīta objektīviem.
Ar vienu draugu runājos par KIev objektīvu tēmu un man piesolīja atstiept pāreju priekš Zenīta. Un tālāk jau būs kombinatorikas vaina....
Publicēts: 17.01.12 23:48
 citēt
redzēs, pēc cik dienām tā pistne apniks.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):