forum.gif
Problēma ar lētu zibeni....
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Problēma ar lētu zibeni....
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.01.12 17:55
 citēt
Sveiki, vēlos lūgt padomu, tākā man nav bijusi nekāda sakara ar papildus zibeņiem, kolēga iedeva pamēģināt tādu brīnmu kā Topca 325 BC...
Lieta tāda, ka zibenis uz manas Nikon D5100 totāli pārgaismo bildes! Var kāds mierīgi un saprotami izskaidrot, ko un kā mainīt iestatījumos, lai tas nenotiktu, googlē nav laika rakties un lasīt bezgala garus stāstus, nogurums tomēr pēc darba! :)
Paldies!
Publicēts: 23.01.12 18:04 labots
 citēt
Divi varianti , vai regulē Zibspuldzei jaudu vai greiz ciet NIKON diagrafmu , lētās parasti ir visai nepreciza lieta vai pat domtas bez regulešnas tik TTL režima uz blices strdat tad nu starada "Ka strada" šai gadijumā jau grib bliezt majas apstakļos tad racionalak nopirkt mazjaudīgi studijas blici no tikla barojamu par tadu pat cenu ~100Ls
Publicēts: 23.01.12 18:05
 citēt
Tas ir samazināt f?
Publicēts: 23.01.12 18:12
 citēt
Kādā režīmā fotogrāfē?
Publicēts: 23.01.12 18:12
 citēt
Tikai abos variantos jaabildee M rezhiimaa.
Publicēts: 23.01.12 18:31 labots
 citēt
Jā, M režīmā, dotajā brīdi virsū ir kitenieks, itkā sāku mēģināt aizvara ātrumu mainīt, kautkas sāka arī izdoties! Ko darīt ar ISO ja ir lielā zipene, atstāt uz auto, vai likt manuāli? Un ja manuāli tad uz cik apmēram!
Publicēts: 23.01.12 18:35
 citēt
Superīga zibspuldze!Viņai virsū rakstīts kas ar viņu jādara. "Ф топку!!!" :) :) :)
Tad kad "googlē nav laika rakties un lasīt bezgala garus stāstus, nogurums tomēr pēc darba!" ,tad brīnišķīga iespēja nocept nahuj D5100 shēmu ar augstspriegumu no kreisas zibzpuldzes sinhrokontakta un būs miers mājā.
Publicēts: 23.01.12 18:48
 citēt
Topca 325 BC - shai nav vairaak pa 110V, taa ka paveicaas :)

Ko tu gribi, universaalu recepti? 1/100, ISO 100, F5,6 un regulee zibenes jaudu.
Publicēts: 23.01.12 19:00
 citēt
sakko:Jā, M režīmā, dotajā brīdi virsū ir kitenieks, itkā sāku mēģināt aizvara ātrumu mainīt, kautkas sāka arī izdoties! Ko darīt ar ISO ja ir lielā zipene, atstāt uz auto, vai likt manuāli? Un ja manuāli tad uz cik apmēram!

Ar slēdža ātruma maiņu diez ko gudrāks nekļūsi, zibsnis tāpat būs ātrāks. ISO, protams, manuāli, citādi tāpat nesapratīsi, kas ko maina. Cik, tas pašam jāsaprot - sāc ar 100 un brauc uz augšu kamēr ir labi.
Kā jau Lunis teica - diafragma un zibens jauda ir lietas ko mainīt. Bet maini pa vienam, citādi atkal nesapratīsi no kā rezultāts.
Publicēts: 23.01.12 19:14
 citēt
Tam zibenim ir tāda skala kur var uzlikt iso no 64 - 1600 šim laikam ir jāsakrīt ar kamerā iestatīto!!!
Publicēts: 23.01.12 20:53
 citēt
waldis:Topca 325 BC - shai nav vairaak pa 110V, taa ka paveicaas :)

Kādreiz skaitījās, ka kamerām ar eleptroniskajiem slēdžiem uz karstās tupeles droši var likt līdz 20V.
Augstākam spiedienam ir sānu PC kontakts.
Publicēts: 23.01.12 21:17
 citēt
Schneider:
waldis:Topca 325 BC - shai nav vairaak pa 110V, taa ka paveicaas :)

Kādreiz skaitījās, ka kamerām ar eleptroniskajiem slēdžiem uz karstās tupeles droši var likt līdz 20V.
Augstākam spiedienam ir sānu PC kontakts.

šitai, ka nav vairāk ....
Publicēts: 23.01.12 21:21
 citēt
Šaize ar to zibeni , māxsla nesnāca:D

Publicēts: 23.01.12 21:36
 citēt
māXla ir, un kāda vēl ..... :big_smile:
Publicēts: 23.01.12 21:43
 citēt
problēma ir nevis ar zibeni, bet ar lietotāju.. vecais joks ar nevēlēšanos domāt.
Publicēts: 23.01.12 21:53 labots
 citēt
Nu jau kautkas sanāk, protams, ka problēma ir ar mani, jo pirmoreiz ar ko tādu saskaros, bet nu, lai arī kāds sūds ir taz zibsnis, bet iebūvētais jau nestāv blakus, kautvai tā paša iemesla dēļ, ka jamo var pagriest pret griestiem un izšaut, nav vairāk lieku ēnu un pārgaismotu seju, nu jau sāku saprast, kas un kā ar iepriekš ieteikto formulu 1/100, ISO 100, F5,6 :D

Tikkai vēlviens jautājums, kamera nevar izbeigties lietojot šo zibeni, īsti nevar saprast, viens saka ka kirdik būs, otrs, ka viss bumbās, kā tad īsti ir? Un manuāli ar google nemāku atrast!:face-sad:
Publicēts: 23.01.12 21:59
 citēt
ir mistiska versija, ka šitai varētu būt 26v......, tad uz zābaku, laikam nebūtu vēlams likt...., bet tā ir versija, saskaries ar šitādu personīgi neesmu ....
Publicēts: 23.01.12 22:18
 citēt
A ar testeri izmērīt - problēma? Es esmu mērījis sev esošajām un bijušajām Metz, Canon, Braun, Pentax blicēm - visām bija robežās 3-7V.
Publicēts: 23.01.12 22:25
 citēt
Uggga:
sakko:Jā, M režīmā, dotajā brīdi virsū ir kitenieks, itkā sāku mēģināt aizvara ātrumu mainīt, kautkas sāka arī izdoties! Ko darīt ar ISO ja ir lielā zipene, atstāt uz auto, vai likt manuāli? Un ja manuāli tad uz cik apmēram!

Ar slēdža ātruma maiņu diez ko gudrāks nekļūsi, zibsnis tāpat būs ātrāks. ISO, protams, manuāli, citādi tāpat nesapratīsi, kas ko maina. Cik, tas pašam jāsaprot - sāc ar 100 un brauc uz augšu kamēr ir labi.
Kā jau Lunis teica - diafragma un zibens jauda ir lietas ko mainīt. Bet maini pa vienam, citādi atkal nesapratīsi no kā rezultāts.
nu veel var virsuu skruuveet nd filtrus, ja kas...
Publicēts: 23.01.12 22:26
 citēt
Schneider:A ar testeri izmērīt - problēma? Es esmu mērījis sev esošajām un bijušajām Metz, Canon, Braun, Pentax blicēm - visām bija robežās 3-7V.

aptuveni tādās robežās ir lielākajai daļai zibeņu, ja neskaita izlecēju minoltu kurai ir ~2v.
vēlams mērīt ar daudzmaz normālu testeri, citādi dēļ mazās testera pretestības rādīs mazāk kā patiesībā.
vispār klejo kautkur tabula ar spriegumiem uz pēdas netā, plus kuri ir liekami un kuri nav liekami uz digikamerām..
topca 325BC nav tabulā, toties ir 320BC kurai ir 100-105V, un ir 330CX kurai 3.4V.. ej nu zini cik ir 325...
tikko paskatijos, atradās man tā tabula ja nu kādam interesē...
Publicēts: 23.01.12 22:26
 citēt
ieliksi galerijaa kas sanaaca?????
Publicēts: 23.01.12 22:30
 citēt
links uz tabulu ar spriegumiem, ja nu kādam noder :big_smile:
www.botzilla.com...
Publicēts: 23.01.12 22:32
 citēt
Schneider:A ar testeri izmērīt - problēma? Es esmu mērījis sev esošajām un bijušajām Metz, Canon, Braun, Pentax blicēm - visām bija robežās 3-7V.

Pie uzlēdētas zibenes man testeris rāda 170V :exciting: Tas ir iespējams???
Publicēts: 23.01.12 22:37 labots
 citēt
sakko:

Pie uzlēdētas zibenes man testeris rāda 170V :exciting: Tas ir iespējams???

iespējams, bet nepriecājies, uzskatīsim ka Tev paveicās, tikai cik ilgi..

samshit.narod.ru...
Publicēts: 23.01.12 22:47
 citēt
sakko:Pie uzlēdētas zibenes man testeris rāda 170V :exciting: Tas ir iespējams???
ir, tas gan maxxximums, ko esmu sastapis vecai, kā Pasaule Metz blicei. uzskati, ka paveicies, ka kamera nenosmirdēja. :big_smile:
Publicēts: 23.01.12 22:50
 citēt
haralds:
sakko:Pie uzlēdētas zibenes man testeris rāda 170V :exciting: Tas ir iespējams???
ir, tas gan maxxximums, ko esmu sastapis vecai, kā Pasaule Metz blicei. uzskati, ka paveicies, ka kamera nenosmirdēja. :big_smile:

harald, FILiem ir krietni vairāk :big_smile:
Publicēts: 23.01.12 22:56
 citēt
martc:harald, FILiem ir krietni vairāk :big_smile:
FIL'iem un ЛУЧ'iem! ne jau daudz vairāk, bet es domājos tikai "firmas" blicenes. FIL'us un ЛУЧ'us tikai ar sensoriem jūzēju. Metz-45-CT-1 100 gadus taisos ielikt tiristōriņu atsaistīšanai. :face-sad:
Publicēts: 23.01.12 22:57
 citēt
Njā, to briesmoni es virsū vairs nelikšu! Paldies visiem par info! :face-wink:

Piereizes, daudz naudas zibenim tērēt netaisos, bet iedomājos, ka varētu paķert nikon sb-400 vai kautko no metz, piemēram Metz 36 AF 5, varbūt ir vēl kādas alternatīvas?:face-smile:
Publicēts: 23.01.12 23:04
 citēt
A vot kā zipenei vatāžu lai izmēra?????? :amazing:
Publicēts: 23.01.12 23:05
 citēt
logu gaisma neko nenosvilinās.....
Publicēts: 23.01.12 23:11
 citēt
Oliss:A vot kā zipenei vatāžu lai izmēra?????? :amazing:
zolīdi ar lampu voltmetru, bet pirmajā tuvinājumā ar testeri, kuram ne pārāk maza ieeejas preteklība.
Publicēts: 23.01.12 23:13
 citēt
haralds:
Oliss:A vot kā zipenei vatāžu lai izmēra?????? :amazing:
zolīdi ar lampu voltmetru, bet pirmajā tuvinājumā ar testeri, kuram ne pārāk maza ieeejas preteklība.

VATāžu harald nevis voltāžu :grimace:
Publicēts: 23.01.12 23:25
 citēt
Par ziemas aliņu savākšu :D
Publicēts: 23.01.12 23:32
 citēt
Nu speci fotogrāfi....... kā mēra vatāžu????? :amazing::amazing::amazing:

man te vairākas zipenes ienākušās, kaqut kad sākšu eksperimentēt :grimace:
Publicēts: 23.01.12 23:33 labots
 citēt
Oliss:Nu speci fotogrāfi....... kā mēra vatāžu????? :amazing::amazing::amazing:

a kaa ar ampeeriem?
Publicēts: 23.01.12 23:37 labots
 citēt
Bildes:
Oliss:Nu speci fotogrāfi....... kā mēra vatāžu????? :amazing::amazing::amazing:

a kaa ar ampeeriem?

ampēri neinteresē :grimace: man vajaga gaismas spilgtumu
Publicēts: 23.01.12 23:39
 citēt
Oliss:
Bildes: kaa ar ampeeriem?

ampēri neinteresē :grimace: man vajaga gaismas spilgtumu
durik, to jau nemeera vatos... a to gribas pajautaat -cik viens pirotehniskais blieziens buus vatos???
Publicēts: 23.01.12 23:39
 citēt
Oliss kopš kura laika zibspuldzēm spilgtumumēra vatos? :bad_smile:
Publicēts: 23.01.12 23:41
 citēt
Bildes:
Oliss: ampēri neinteresē :grimace: man vajaga gaismas spilgtumu
durik, to jau nemeera vatos... a to gribas pajautaat -cik viens pirotehniskais blieziens buus vatos???

tur ir megavati.........:bad_smile:
Publicēts: 23.01.12 23:42 labots
 citēt
martc:Oliss kopš kura laika zibspuldzēm spilgtumumēra vatos? :bad_smile:
oliam vajag, vinsh uzliks zibenim strobes rezhiimu un ar katjeni shaus gaisaa... megjina daudzreizlietojamu saluutu saveidot, piromaans nolaapiitais :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):