Sveiki, vēlos lūgt padomu, tākā man nav bijusi nekāda sakara ar papildus zibeņiem, kolēga iedeva pamēģināt tādu brīnmu kā Topca 325 BC... Lieta tāda, ka zibenis uz manas Nikon D5100 totāli pārgaismo bildes! Var kāds mierīgi un saprotami izskaidrot, ko un kā mainīt iestatījumos, lai tas nenotiktu, googlē nav laika rakties un lasīt bezgala garus stāstus, nogurums tomēr pēc darba! Paldies!
Divi varianti , vai regulē Zibspuldzei jaudu vai greiz ciet NIKON diagrafmu , lētās parasti ir visai nepreciza lieta vai pat domtas bez regulešnas tik TTL režima uz blices strdat tad nu starada "Ka strada" šai gadijumā jau grib bliezt majas apstakļos tad racionalak nopirkt mazjaudīgi studijas blici no tikla barojamu par tadu pat cenu ~100Ls
Jā, M režīmā, dotajā brīdi virsū ir kitenieks, itkā sāku mēģināt aizvara ātrumu mainīt, kautkas sāka arī izdoties! Ko darīt ar ISO ja ir lielā zipene, atstāt uz auto, vai likt manuāli? Un ja manuāli tad uz cik apmēram!
Superīga zibspuldze!Viņai virsū rakstīts kas ar viņu jādara. "Ф топку!!!" Tad kad "googlē nav laika rakties un lasīt bezgala garus stāstus, nogurums tomēr pēc darba!" ,tad brīnišķīga iespēja nocept nahuj D5100 shēmu ar augstspriegumu no kreisas zibzpuldzes sinhrokontakta un būs miers mājā.
sakko:Jā, M režīmā, dotajā brīdi virsū ir kitenieks, itkā sāku mēģināt aizvara ātrumu mainīt, kautkas sāka arī izdoties! Ko darīt ar ISO ja ir lielā zipene, atstāt uz auto, vai likt manuāli? Un ja manuāli tad uz cik apmēram!
Ar slēdža ātruma maiņu diez ko gudrāks nekļūsi, zibsnis tāpat būs ātrāks. ISO, protams, manuāli, citādi tāpat nesapratīsi, kas ko maina. Cik, tas pašam jāsaprot - sāc ar 100 un brauc uz augšu kamēr ir labi. Kā jau Lunis teica - diafragma un zibens jauda ir lietas ko mainīt. Bet maini pa vienam, citādi atkal nesapratīsi no kā rezultāts.
Nu jau kautkas sanāk, protams, ka problēma ir ar mani, jo pirmoreiz ar ko tādu saskaros, bet nu, lai arī kāds sūds ir taz zibsnis, bet iebūvētais jau nestāv blakus, kautvai tā paša iemesla dēļ, ka jamo var pagriest pret griestiem un izšaut, nav vairāk lieku ēnu un pārgaismotu seju, nu jau sāku saprast, kas un kā ar iepriekš ieteikto formulu 1/100, ISO 100, F5,6
Tikkai vēlviens jautājums, kamera nevar izbeigties lietojot šo zibeni, īsti nevar saprast, viens saka ka kirdik būs, otrs, ka viss bumbās, kā tad īsti ir? Un manuāli ar google nemāku atrast!
ir mistiska versija, ka šitai varētu būt 26v......, tad uz zābaku, laikam nebūtu vēlams likt...., bet tā ir versija, saskaries ar šitādu personīgi neesmu ....
sakko:Jā, M režīmā, dotajā brīdi virsū ir kitenieks, itkā sāku mēģināt aizvara ātrumu mainīt, kautkas sāka arī izdoties! Ko darīt ar ISO ja ir lielā zipene, atstāt uz auto, vai likt manuāli? Un ja manuāli tad uz cik apmēram!
Ar slēdža ātruma maiņu diez ko gudrāks nekļūsi, zibsnis tāpat būs ātrāks. ISO, protams, manuāli, citādi tāpat nesapratīsi, kas ko maina. Cik, tas pašam jāsaprot - sāc ar 100 un brauc uz augšu kamēr ir labi. Kā jau Lunis teica - diafragma un zibens jauda ir lietas ko mainīt. Bet maini pa vienam, citādi atkal nesapratīsi no kā rezultāts.
nu veel var virsuu skruuveet nd filtrus, ja kas...
Schneider:A ar testeri izmērīt - problēma? Es esmu mērījis sev esošajām un bijušajām Metz, Canon, Braun, Pentax blicēm - visām bija robežās 3-7V.
aptuveni tādās robežās ir lielākajai daļai zibeņu, ja neskaita izlecēju minoltu kurai ir ~2v. vēlams mērīt ar daudzmaz normālu testeri, citādi dēļ mazās testera pretestības rādīs mazāk kā patiesībā. vispār klejo kautkur tabula ar spriegumiem uz pēdas netā, plus kuri ir liekami un kuri nav liekami uz digikamerām.. topca 325BC nav tabulā, toties ir 320BC kurai ir 100-105V, un ir 330CX kurai 3.4V.. ej nu zini cik ir 325... tikko paskatijos, atradās man tā tabula ja nu kādam interesē...
FIL'iem un ЛУЧ'iem! ne jau daudz vairāk, bet es domājos tikai "firmas" blicenes. FIL'us un ЛУЧ'us tikai ar sensoriem jūzēju. Metz-45-CT-1 100 gadus taisos ielikt tiristōriņu atsaistīšanai.
Njā, to briesmoni es virsū vairs nelikšu! Paldies visiem par info!
Piereizes, daudz naudas zibenim tērēt netaisos, bet iedomājos, ka varētu paķert nikon sb-400 vai kautko no metz, piemēram Metz 36 AF 5, varbūt ir vēl kādas alternatīvas?