Isstas jau varen SMEĶIGS gan Bilde gan viģiks , ceļojumam un atskaitem ISTAIS , tik ja jau teicu no ieprieksejas pieredzes tur kur GPS nejega rij bacjas.
Es ziepi izvēlējos skatoties testus.... Piemēram šeit ir salīdzināti konkurētspējīgie, vienas klases ziepji! www.dpreview.com... Pats personīgi pašaudījos ar SX230HS, ko varu pateikt, sūds salīdzinājumā ar spoguli, bet supper verķis priekš saviem izmēriem un iespējām! Ļoti laba bilžu kvalitāte pat pie liela zūma, F550 rokās neesmu turējis, bet cik skatījos, canons šim ieliek spēcīgi! Vēlviens variants ir Nikon S9100 kurš ir lielākais konkorents canonam. Abas kameras mūsu banānvalstī ir pieejamas, par pieņemamu ciparu. GPS, ja nav vajadzīgs, SX220HS un būsi ietaupījis ~25Ls
sakko:Vēlviens variants ir Nikon S9100 kurš ir lielākais konkorents canonam. Abas kameras mūsu banānvalstī ir pieejamas, par pieņemamu ciparu. GPS, ja nav vajadzīgs, SX220HS un būsi ietaupījis ~25Ls
Canon variantu arī skatījos. Taču viņam ir viens būtisks mīnuss- šaurāks platais gals (28 pret 24 mm). Un platajā galā 4 mm starpība ceļojumu bildēs ir pietiekami būtiska. Fuji ir vislielākais sensors, (1/2'), arī tā tehnoloģija un iespējas arī šķiet interesantāki. Fujim ir RAW iespēja. Un, galu galā, tas man vienkārši virtuāli iepatikās. Un arī cena priekš tādiem parametriem gan laba- 155 Ls. Rijīgo GPS var vienkārši izslēgt, bet, ja tiešām to vajag- ņemt līdz rezerves aķi- tie nav dārgi. Bet Nikons vienkārši subjektīvi neiepatikās (bet ja arī objektīvi- mazāka matrica (1/2,3"), bik šaurāks leņķis (25 mm platajā galā, neatradu viņa aprakstos RAW iespēju). Un galu galā- Canonists ar Nikonu, kaut maziņu - tas takš ir pilnīgs nonsenss
Bizarre: Drīzāk cēlies no šaurā skata, ka tikai ar FF var kko jēdzīgu nobildēt... Nez kā citi, kuriem ir Oly dSLR var nopietni strādāt un neiespring, ka viņiem nav FF? Laikam jau problēma ne tehnikā, bet ... galvā... Bet tas jau cits stāsts, kam cienītais oponents NEKAD nepiekritīs...
Protams, ka problēma ir galvā, kā arī tehnisko zināšanu trūkumā! Bizarrem Oly kā mātei iemīļotais bērns, uz kura trūkumiem bīstami norādīt...
Kurā vietā es esmu teicis, ka Oly ir slikts un ar to nevar uztaisīt labas bildes?
Es tikai vienmēr apgalvoju, ka Oly spoguļsistēma dēļ mazās matrices nav piemērota VISPUSĪGAI, nopietnai profesionālai darbībai un iesācējiem šo trūkumu jāņem vērā, izvēloties sistēmu nākotnei!
Laikam tak kādam beidzot ir jāpasaka skaidri un gaiši, lai visiem sirdis mierīgas - Oly IR sūds. Skaidri un gaiši, un jā - neapgāžami. Tagad jācer, ka visi būs laimīgi!
Bildes:Laikam tak kādam beidzot ir jāpasaka skaidri un gaiši, lai visiem sirdis mierīgas - Oly IR sūds. Skaidri un gaiši, un jā - neapgāžami. Tagad jācer, ka visi būs laimīgi!
Oly nav s..s. Tas vienkārši ir brends "ar īpašām vajadzībām" .
Sveiks Frīdi! Nesteidzīgi šo problēmu pārdomāju jau no rudens. Diemžēl, superzūmos ir tendence likt uz 1/1,2" matricu stiklu ar 30x zumu, un patumšu. Ar 2/3" un 10 -12x zumu - tikai vecie. Jāņos pabildēju Ikšķilē ar Canon G 12,(laptop.lv bija akcija), ar to tagad Liepājā kluba dāma prieciga sīkos bildē - nu nepatika man viņš. Fuji X10 jau būtu interesants. Bet - cena, un - fotosaitos (club.foto.ru) -raksta - OVF normāli rāda tikai plato galu. Vēl - savu Super CCD matricu aizvietojuši ar CMOS. Video jau esot labāks, bet patīkamie skintoņi ir pagalam. Bildes pārbaudei pilns i-nets. Tīri labi patika Panas LX5. Tests (luminous - landscape.com) rāda - problemātisks RAW. Par OLY XZ1: normāla 1/6,3 matrica. 10 MP CCD nav forsējuši,ne pikseļus, ne Oly dabīgās krāsas. Stikls arī patīk. 28 -112mm, F1,8 - 2,5. Daudzos gadījumos tāda gaismas spēja var noderēt. Šķiet, bija arī iebīvētais ND filtrs. Interesanti, cik tāds APS-C Kanonam maksātu. Intervekalā (esu tur pircis) bm.lv cena - 255 Ls. Platais gals (mani) apmierina. Ir viens knifs - akumulatoru uzlādē ar USB vadu ( kompis, klēpjdators). Nezinu, nezinu, es kompi braucienos līdzi nevadāju. Paliku domīgs...
Bildes:Laikam tak kādam beidzot ir jāpasaka skaidri un gaiši, lai visiem sirdis mierīgas - Oly IR sūds. Skaidri un gaiši, un jā - neapgāžami. Tagad jācer, ka visi būs laimīgi!
Izlasīju. Pērku biļeti uz Gintermuižu. Jaunnedēļ saņemšu pasūtīto Oly, būsim tur pillā laimē un sirds arī mierīga.
Izlasīju. Pērku biļeti uz Gintermuižu. Jaunnedēļ saņemšu pasūtīto Oly, būsim tur pillā laimē un sirds arī mierīga.
Katrs jau spriež pēc sevis... Vai tad es kaut kur esmu licis vienlīdzības zīmi starp "īpašām vajadzībām" un Gintermuižu (Tvaika ielu utml) ? Katrs cilvēks ir īpašs un katram ir savas vajadzības, īpatnības, vēlmes, gaume, prasības utt. utml Tas pilnīgi nopietni, tāpat kā pilnīgi nopietns ir mans respekts pret visnotaļ zolīdo Olympus firmu un tās izstrādājumiem. Jo sevišķi tāpēc, ka tur strādā arī mans dēls...
P.S. Bet mana skepse pret nenopietna izmēra matricas likšanu tādā nopietnā tehnikā, kā spoguļkameras, ir mana "īpašā vajadzība". Nupat jaunā topikā to būšanu pietiekami pareizi nosauca- "mersis ar zapiņa motoru"... Bet dēļ tāda sīka niķa uz Gintermuižu gan pagaidām netaisos...
Vils:Kā ceļojumu variantu izmantoju Panasonic DMC-LX5. Apmierināts par visiem 100%. RAW arī ir.
Tā tas varētu būt. Sevišķi ticēt foto forumos sludinātajam arī nevar ticēt. Stipri jāfiltrē. Oiy xz1 patīk task ir metāla korpuss. Manuprāt, zināms drošības garants ekstremālākos apstākļos. Vēl neesmu galīgi izlēmis, arī finansu jautājums svarīgs, gaidīšu pavasari.
Vils:Kā ceļojumu variantu izmantoju Panasonic DMC-LX5. Apmierināts par visiem 100%. RAW arī ir.
Tā tas varētu būt. Sevišķi ticēt foto forumos sludinātajam arī nevar ticēt. Stipri jāfiltrē. Oiy xz1 patīk task ir metāla korpuss. Manuprāt, zināms drošības garants ekstremālākos apstākļos. Vēl neesmu galīgi izlēmis, arī finansu jautājums svarīgs, gaidīšu pavasari.
Bija man ixus metāla korpusā, nokrita un hasta la vista, kiškas tak nav no metāla