Sveicināti! Ienācies uzdevums nopirkt ģimenei (un varbūt dažreiz arī sev) mazu, bet pietiekami niknu ziepi ceļojumiem. Lielo a'la dSLR ar hiperzūmu negribas- tad jau labāk staipīt īstu spoguleni ar hiperzūmu Pēc atsauksmēm dikti labs izskatās Fuji F550EXR- salīdzinoši liels (ziepim) sensors 1/2", gana "plats" un garš zūms (24-360 mm , RAW, ātrs AF, gudrs procesors ar visādām "fiškām" , IS, GPS utt utml. Cena LV arī ne pārāk liela - ap 155 Ls.
Tas viss skan dikti jauki un tā vien provocē ceļojumā smago dSLR somu dažreiz aizvietot ar krekla kabatā iebāžamu zieptrauciņu. Bet reklāma paliek reklāma, ziepis-hiperzūms paliek hiperzūms un nekādus brīnumus, protams, negaidu. Varbūt šeit ir reālais tieši šāda aparāta lietotājs, kas apstāstītu par izteiktiem būtiskiiem trūkumiem, dēļ kuriem šis pirkums būtu stipri nevēlams?
Oliss:Mobīlais ir divi vienā gan zvanīt un runāt var gan bildēt Kāpēc lieki tērēties
Olis, redzu, ka Tev katrā topikā ir kas sakāms, bet diemžēl ļoti reti pa tēmu...
Parādi man mobilo ar tādām iespējām, kā minētajam ziepim! Pieklājīgs mobilais ar foto tā kā jau būtu (samsung omnia HD, 8 mPix), bet kautko tiešām ātru un pietiekami kvalitatīvu ar šamo nepabildēsi. Un vēl- opim gribas jaunu "grabulīti'- vecie apnikuši...
Leicu nepirkšu, jo grēks ziepim tērēt tik lielu naudu.. Paldies, ka Oliss uztur tēmu virspusē, bet tomēr ir cerības sagaidīt kādu reālu atsauksmi, nevis"dežūr-spamu"...
Ja nu tiešām ziepi, nevis kādu bezspoguli ar lielu sensoru, tad es skatītos apmēram šādā virzienā: www.dpreview.com... Pamatojums: mērenāki Mpix, "tikai"10, tātad cerības uz labāku ISO, mērenāks zūms-3,8, Leicas objektīvs. Izšķirtspējas ziņā neviens superzūms pat šos 10 Mpix nespēs pienācīgi izmantot. Arī Canonam, Nikonam un Olimpam labākie ziepji (jāpameklē) ir ar 10 Mpix. Visi minētie gan ir arī dārgākie. Ja ģimene saka- zūms par īsu, citēšu Schneider, kurš teica: "Teleobjektīvs ir tas, ko visvairāk gribās, bet visretāk lieto" Un tomēr tieši šogad bezspoguļu ar lielu sensoru piedāvājums stipri pieaugs, nedaudz vēlāk strauji kritīs cenas...........
Atļaušos atgādināt, spoguļkamera un soma ar dažādiem smagiem loriņiem man jau ir, pavecs un lēns, bet pieklājīgs un vēl lietojams ziepis (Canon S70) arī ir. Gribētos kautko modernāku, ātrāku, universālāku un ne pārāk dārgu, lai ceļojumā sievai (vai man pašam) nebūtu žēl pazaudēt vai sabojāt . Principā jau var ņemt līdzi ceļojumā arī fotosomu ar dSLR, bet kompakto ziepi turēt līdzi rezervē, ja slinkums (karstums, beztēma) smago somu staipīt. Vārdu sakot, iet runa par kompromisa rezerves aparātu, nevis par šedevru mašīnu..
Bzh - reklām- drazu jau esmu palasījis, bildes paskatījos. Bet reklāma paliek reklāma un veikalā arī daudz neizpētīsi. Pieredzes ar jaunās paaudzes ziepjiem man arī nav- pats pārsvarā lietoju spoguleni, bet darbā - pavecu Canon G5. Reālās cilvēku atsauksmes par reāliem mīnusiem šim aparātiņam neatradu, tādēļ atļāvos apjautāties šeit.
nupat te bija - polaroids izlaidis ziepi ar androi telefonu. bet normaala izmeera matrica, optiskais zuums un taa... bija te forumaa pirms paaris dienaam, slinkums mekleet.
Vairāk jau runa ne tik daudz par "padi..šanu", bet drīzāk par slinkumu dienvidu karstumā staipīt līdz smago somu un baidīties no zagļiem. Pēc vairāku gadu ceļojumiem ar lielo somu plecā esmu konstatējis, ka dažreiz tomēr būtu patīkamāk pastaigāt ar mazu universālu kastīti kabatā un bez problēmām galvā...
Un arī reāli pēc ceļojuma tie spoguļkameras RAW'a gigabaiti reti tiek izmantoti- pārsvarā atmiņām pietiek ar paskatīšanos monitora izšķirtspējā...
Man ir arī F70EXR, nav ne vainas, savus uzdevumus pilda normāli. Domāju, ka jaunais 550 ir vēl labāks. Šitiem verķiem nepatīk, ir tas, ka nav skatu meklētāja, bet tā jau laikam ir kabatā nēsājamo fīča un nevis bags.
Kur nu vēl vairāk! Bet kad lieta nonāk līdz pirkšanai, mēs ģimenē vairākas reizes esam izmantojuši www.bhphotovideo.com tādā veidā, ka kāds labs kurjers tajā galā visu nopērk un atved. Lielais priekšnieks Budžets par to parasti ir ļoti iepriecināts.
Ja man tagad būtu jāpērk tiešām labs ziepis, tad es laikam izvēlētos Fujifilm x10 - www.dpreview.com... , lai gan cenu kategorija cita - salidzini lv izmet cenu sākot ar aptuveni 350 LVL
Paskaidrošu kādēļ: - liela matrica - 8,8x6,6mm (klasiskais nosaukums - 2/3"). Šāda izmēra sensors laikam īpaši nevienā labā kamerā, kopš Sony f-828 laikiem nav bijis; - optiskais skatu meklētājs (nav jātur ziepis izstieptās rokās) - ir RAW formāts - zūma diapazons nosedz standartu - 28-112mm - priekš zūma un samērā lielā sensorā ziepim fantastiska diafragma - f2.0-f2.8 - zūmošana strādā nevis kā ziepjiem ar podziņu, bet gan ar gredzenu ap objektīvu kā spoguļkameru zūmiem. pie tam, zūma gredzens ir arī ieslēgšanas mehānisms, tā kā var uzreiz iazvilkt, pagriezt zūma gredzenu un bildēt - ir braketings un citas spoguļkameru fīčas - foto režīmi kā spoguļkamerai - manuālais, slēdža priooritāte, diafragmas prioritāte - ekspo kompensācijai ir atsevišķs ripulis - optiskā stabilizācija
RobertsJ:Ja man tagad būtu jāpērk tiešām labs ziepis, tad es laikam izvēlētos Fujifilm x10 - www.dpreview.com... , lai gan cenu kategorija cita - salidzini lv izmet cenu sākot ar aptuveni 350 LVL
Paskaidrošu kādēļ: - liela matrica - 8,8x6,6mm (klasiskais nosaukums - 2/3"). Šāda izmēra sensors laikam īpaši nevienā labā kamerā, kopš Sony f-828 laikiem nav bijis; - optiskais skatu meklētājs (nav jātur ziepis izstieptās rokās) - ir RAW formāts - zūma diapazons nosedz standartu - 28-112mm - priekš zūma un samērā lielā sensorā ziepim fantastiska diafragma - f2.0-f2.8 - zūmošana strādā nevis kā ziepjiem ar podziņu, bet gan ar gredzenu ap objektīvu kā spoguļkameru zūmiem. pie tam, zūma gredzens ir arī ieslēgšanas mehānisms, tā kā var uzreiz iazvilkt, pagriezt zūma gredzenu un bildēt - ir braketings un citas spoguļkameru fīčas - foto režīmi kā spoguļkamerai - manuālais, slēdža priooritāte, diafragmas prioritāte - ekspo kompensācijai ir atsevišķs ripulis - optiskā stabilizācija
Pēdējās atbildes gluži kā autoforumā- cilvēkam, kurš prasa kādu mazauto pirkt, mēģina ieteikt limuzīnu... Mans budžets neatļauj kopā ar spoguļkameru "uzturēt" arī dārgā gala ziepi. No spoguļkameras pagaidām netaisos atteikties, tādēļ meklēju lētu, tiešām kompaktu un daudzmaz pieņemamu universālu ziepi!.
Es jau saprotu, tādēļ ar pierakstīju, ka cita cenu kategorija bet tas tiešām tad atkarīgs, vai pārsvarā ģimenei, vai sev, lai aizstātu bieži vien spoguļakmeru. Ja pārsvarā ģimenei, tad jau no tiem mazo sensoru ziepjiem diezgan vienalga, ko izvēlēties, galvenais tik pievērst uzmanību, lai ir iekšā tās fīčas, kuras obligāti vajag.
Friidis:Pēdējās atbildes gluži kā autoforumā- cilvēkam, kurš prasa kādu mazauto pirkt, mēģina ieteikt limuzīnu... Mans budžets neatļauj kopā ar spoguļkameru "uzturēt" arī dārgā gala ziepi. No spoguļkameras pagaidām netaisos atteikties, tādēļ meklēju lētu, tiešām kompaktu un daudzmaz pieņemamu universālu ziepi!.
Frīdi !!! Tevis noskatītais ziepis ir labākais par šo cenu iespēju un kvalitātes ziņā. Ja nevajaga ziepi, kuram var uzspraust lielo blici, tad šis ziepaparāts ir Nr.1 arī manā izvēlē.
Man ir Gunāra ieteiktais Panasoniks LX5.Domāju,ka normāls,jo cita ziepja vienkārši nekad nav bijis.Viss tā mēreni un bez pārspīlējumiem-pilnīgi vadāms,ar visām vajadzīgajām prioritātēm,zūmiņš mēreni 3x,gaišs-caurums 2It kā jau pietrūkst garajā galā,bet manām vajadzībām negribēju ņemt tādus 10x zūmus.Ergonomiski ne pārāk ērts,bet tas laikam no pieraduma pie SLR. Ar visu gaismasspēju nekāds mazais asuma dziļums vienalga nesanāk dēļ matricas izmēra.Makro principā darbojas..Slēdža aizture ir,bet ne pārmērīga,monitors gaišā laikā un saulē absolūti nelietojams(vismaz ar manām acīm),opcionāli nopērkams skatu meklētājs ,bet nejēdzīgi dārgs.Šito verķi nopirku kaut kur internetā pa 300 lašiem.Elkorā tāda vispār nebija un nesolīja,bet nosauca cenu-350!
Atceroties ieriekšejo versiju viņam tas GPS rija vismaz 2/3 enerģijas šausmīgi ātri sēdināja bačas. Bet tā bija baig ērti samet kādā Flicrā un bildes UZREIZ saliekas KARTĒ kur tas ir.
Bizarre:Friidis un Oly? Da Jūs ko! Ja arī ietilptu plānotajā cenu plauktiņā!
Oly bez FF......
Oly kā vaļasprieka aparātiņiem nav ne vainas! Bet mūsu mazais senais "kašķītis" takš cēlies tikai no mana necilā uzskata, ka Oly dēļ mazajām matricām nav pārāk piemēroti nopietnai un vispusīgai prof.darbībai.
Bizarre:Friidis un Oly? Da Jūs ko! Ja arī ietilptu plānotajā cenu plauktiņā!
Oly bez FF......
Oly kā vaļasprieka aparātiņiem nav ne vainas! Bet mūsu mazais senais "kašķītis" takš cēlies tikai no mana necilā uzskata, ka Oly dēļ mazajām matricām nav pārāk piemēroti nopietnai un vispusīgai prof.darbībai.
Drīzāk cēlies no šaurā skata, ka tikai ar FF var kko jēdzīgu nobildēt... Nez kā citi, kuriem ir Oly dSLR var nopietni strādāt un neiespring, ka viņiem nav FF? Laikam jau problēma ne tehnikā, bet ... galvā... Bet tas jau cits stāsts, kam cienītais oponents NEKAD nepiekritīs...
Drīzāk cēlies no šaurā skata, ka tikai ar FF var kko jēdzīgu nobildēt... Nez kā citi, kuriem ir Oly dSLR var nopietni strādāt un neiespring, ka viņiem nav FF? Laikam jau problēma ne tehnikā, bet ... galvā... Bet tas jau cits stāsts, kam cienītais oponents NEKAD nepiekritīs...
FF .......... dajebkurai kamerai tomeer ir juutama atshkjriiiba ... UN NEBLJAU UZ MANI!!!!!!!!! un najeutaa kuraa ezeraa es vasaras naktiis pa pliko eju peldeeties ;pppppp