kaads varētu apskaidrot, kā noteikt vai konkrēts stikls derēs konkeētajam fotokameras modelim, vai tas ir jautājams atsevisķi? Vai tie burti ef, as, kb un citi parametru sākumā nosaka šo piederību, vai jāskatās dziļāk specifikācijās :oops:
taga meklēju sev aparātu un slkatos kaa te ar stikliem sastāv - kanoniem viss ok., bet man tas izvēli seviskji neatvieglo skatos uz pentaksu, kanonu vai nikonu, bet juutu ka nikonu nepavilkšu. :?: izskatās ka veel meenesi štukošu.
taga meklēju sev aparātu un slkatos kaa te ar stikliem sastāv - kanoniem viss ok., bet man tas izvēli seviskji neatvieglo skatos uz pentaksu, kanonu vai nikonu, bet juutu ka nikonu nepavilkšu. :?: izskatās ka veel meenesi štukošu.
A ko Tu mokies,tepat sludinājumos tak SHAMBALA tirgo "sapņu"komplektu... Ja nevari pat 400Ls pavilkt,ko tad Tu ceri iegādāt?
kaads varētu apskaidrot, kā noteikt vai konkrēts stikls derēs konkeētajam fotokameras modelim, vai tas ir jautājams atsevisķi? Vai tie burti ef, as, kb un citi parametru sākumā nosaka šo piederību, vai jāskatās dziļāk specifikācijās :oops:
canon: canon vai sigma prieksh canon
nicon: nikor vai sigma prieksh nicon
olimpus: tikai olympus
sony: sony, par sigmu nezinu...
a tie ciparinji - aizmirsti pagaidaam :lol: :lol: piezvani un uzprasi vai der, un kad brauksi pakalj - pamegini.
Tokina un Tamron a laikam taisa i Canonam i Nikonam. Un filmu kameras kad bija modē, visādi Kozlināri un Kyron arī figurēja, tak ar tiem labāk ne. Nikon un Pentax vienmēr iet iekšā, ja uzraksti sakrīt, Canon pēc T-90 nomainīja bajoneti, Minolta vai ne pat mazliet agrāk. Bet ka iet iekšā, nenozīmē, ka viss notiek, bildēt jau var, bet AF var nestrādāt un pa programmai, d Nikons ar veciem stikliem vispār neeksponē.
kaads varētu apskaidrot, kā noteikt vai konkrēts stikls derēs konkeētajam fotokameras modelim, vai tas ir jautājams atsevisķi? Vai tie burti ef, as, kb un citi parametru sākumā nosaka šo piederību, vai jāskatās dziļāk specifikācijās
Sveiki ....varbuut varu paliidzeet..reku buus vaaciski www.dslr-forum.de... te angliski photonotes.org....... P.S...pateicoties ssiem saitiem es atradu sev atbildes uz jautaajumiem ....
Bet reizēm "Nikomat", un citreiz atkal "Nikormat", vai reizēm "Nikormat", un citreiz atkal "Nikorrmat", nu, vismaz par 1R nosaukumā Eiropas un USA tirgum ražotie atšķīrās.