forum.gif
Nikon 85mm 1.8D vs 85mm 1.4D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nikon 85mm 1.8D vs 85mm 1.4D
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.01.12 22:41
 citēt
Šī nebūs diskusija, kur tiks salīdzināti šie divi stikli, jo tās tomēr ir divas dažādas kategorijas! BET galvenais būs tas vai jūs domājat, ka ja pa ~250ls var nopirkt 1.8D variantu, vai ir vērts tērēt lielas naudas priekš 1.4D varianta. Cik esmu skatījies tos testus uz grāfiem, tad asumā lētākais no abiem nemaz tik ļoti neatpaliek, kā dārgākais!

Tātad. Kā jums liekas. Ir vērts izgāzt papildus 300ls, lai nopirktu 1.4D versiju vai labāk palikt pie ekonomiskā 1.8D?
Publicēts: 24.01.12 22:46
 citēt
Manuprāt viss atkarīgs no finansēm! Ja stikls pelna naudu, tad kāpēc gan ne?
Publicēts: 24.01.12 22:53
 citēt
es teiktu..... ka nav veerts, amatierim nav... man bija abi uz testeeshanu, ilgi svaarstiijos un beigaas panjeemu 1,8. laikam atpaliek uzbuuves kvalitaatee, nav arii taas knopes laikam ar kuru vareeja asumu paargriezt... pie 1,4 tomees bija juutamas hromatiskaas aberaacijas,zaljas un lila liinijas - norma! jaa - boke ir drusku smukaaks, bet te var apskatiities failinju ar 1,4 - manupraat pa bargu taas lillaa malas... pashaa centraa... failiem.lv...
Publicēts: 24.01.12 22:58
 citēt
...ja uzdod šādu jautājumu-tad nav vērts.Cilvēkam ir PAŠAM jāsaprot ko un kāpēc pērk!!!!!!!!!!!
Publicēts: 24.01.12 23:00 labots
 citēt
Jolan:...ja uzdod šādu jautājumu-tad nav vērts.Cilvēkam ir PAŠAM jāsaprot ko un kāpēc pērk!!!!!!!!!!!
+++++++++++++

gadzetus vienkaarshi peerk nevis prasa - "vai man pirkt to Leica vai nepirkt...."
Publicēts: 24.01.12 23:03
 citēt
pateikshu veel vairaak un apm. 1,4 x godiigaak - kad es savam nikonam uzskruuveeju virsuu to 1,4 es jutos krutaak. bet to sajuutu es diezgan aatri kaut kur pazaudeeju / piemirsu :D
Publicēts: 24.01.12 23:19
 citēt
es ar tagad par to pašu 1.8 vs 1.4 domāju..
kādā krievu forumā pavīdēja interesanta doma par tām pašām aberācijām utt..
tas ir portretu stikls nevis arhitektūrai. un šim nolūkam tas der ļoti labi.
par to pašu 1.8 skatoties paraugus iespaids ļoti labs paliek..
esmu jau 99% nosliecies par labu 1.8
gan tā iemesla ko Bildes minēja, amatierim nevajag,gribētos, bet nevajag.
ir arī cipars atšķirīgs ~260 vs 680,
nedomāju, ka esmu gatavs par tik niecīgām atšķirībām piemaksāt ~400Ls
jo nemaniju drastisku atšķirību, labi bokē rimbuļi apaļāki (fragmu neminēšu) :big_smile:
bet tā jau ir matu skaldīšana, man ar gribas d3, bet zinu - man nevajag :bad_smile:
Publicēts: 24.01.12 23:25
 citēt
labs pārdevējs,labs stikls,normāla cena www.ebay.com...
Publicēts: 24.01.12 23:28 labots
 citēt
Jolan:labs pārdevējs,labs stikls,normāla cena [url=http://www.ebay.com/itm/Mint-Nikon-Nikkor-85mm-f-1-4-AIS-manual-lens-85-F1-4-Ai-S-1-4-007374-/110808445814?pt=Camera_Lenses&hash=item19ccb2b376

]http://www.ebay.com/itm/Mint-Nikon-Nikkor-85mm-f-1-4-AIS-manual-lens-85-F1-4-Ai-S-1-4-007374-/110808445814?pt=Camera_Lenses&hash=item19ccb2b376
[/url] + ievedmuita, plus PVN... par manuaalu stiklu??????? :D nesen viens zhidinsh fotograafs paardeva verii jaunu af pa 400 rubljiem, tak jau biju saveejo nopircis...
Publicēts: 24.01.12 23:32
 citēt
pārdevējs pārbaudīts.Noformē kā vajag un nebūs ne ievedmuita,ne PVN.Cena 420Ls.Manuprāt adekvāta
Publicēts: 24.01.12 23:33 labots
 citēt
nja pārnākot robežai pāri šī stikla cena pieaugs tā, ka prātīgāk paņemt tepat..
noformēs un normāli būs JA paveiksies :)
Publicēts: 24.01.12 23:39
 citēt
tad jau labaak sho www.ebay.com...

kaut gan paskatiijos paardeveeju = dazhas preces/cena ir vienkaarshi pizgjec...
Publicēts: 25.01.12 00:33
 citēt
Publicēts: 25.01.12 00:40
 citēt
Jolan. Taisnība jau ir. Pašam jāpērk ir.
Saprotu kādēļ arī pērku 85mm stiklu - portretiem. Cik zinu un cik pats esmu testējis, tad labāku fokālo attālumu grūti man būtu atļauties!
bet izskatās, ka es arī uz to 1.8D esmu nosliecies vairāk. Tagad tik jautājums vai gaidīt G versiju vai nē. Man bail, ka Nikons maitas varētu saskrūvēt cenu debesīs!
Publicēts: 25.01.12 09:34
 citēt
ō jautājums, kam Tev G versija? vai tad D90 nevar pagriezt pašreizējo? gribas maksāt par motoru?
nedomāju ka no tā motora kautko iegūsi..
Publicēts: 25.01.12 10:18
 citēt
martc:ō jautājums, kam Tev G versija? vai tad D90 nevar pagriezt pašreizējo? gribas maksāt par motoru?

...un vai tad optiski viņi ir identiski?
Publicēts: 25.01.12 10:19
 citēt
martc:ō jautājums, kam Tev G versija? vai tad D90 nevar pagriezt pašreizējo? gribas maksāt par motoru?
man ar nav skaidrs... turklaat - shams izskataas tik leets... a 1,4 izskataas daargs un nopietns... un nafig fragmas gredzenus vairs neliek... izskataas peec liela ziepiishstikla...
Publicēts: 25.01.12 10:44
 citēt
...bildes ar jauno 85/1.8 AF-S www.flickr.com...
Publicēts: 25.01.12 11:01
 citēt
Jolan:

par konkrētajiem 85mm nezinu, bet katrā ziņā 35mm G versija salīdzinoši ar veco lika vilties, lai arī itkā optiskā shēma bija tāda pati.. bet ne par to stāsts, pat ja ir identiski tad kādēļ maksāt vairāk (uz iebūvētā motora) rēķina, ja esošā kamera normāli griež veco - lētāko objektīvu? tikai lai būtu motors un jaunāka versija? nespēju iedomāties iemeslu..
Publicēts: 25.01.12 11:05 labots
 citēt
martc:
Jolan:

par konkrētajiem 85mm nezinu, bet katrā ziņā 35mm G versija salīdzinoši ar veco lika vilties, lai arī itkā optiskā shēma bija tāda pati.. bet ne par to stāsts, pat ja ir identiski tad kādēļ maksāt vairāk (uz iebūvētā motora) rēķina, ja esošā kamera normāli griež veco - lētāko objektīvu? tikai lai būtu motors un jaunāka versija? nespēju iedomāties iemeslu..

jaunai G ir optiski savādāks par D.Labāks vai sliktāks,to es nezinu.Cilvēki maksā gan par motoru,gan par optiskām izmaiņām.
Publicēts: 25.01.12 11:37
 citēt
SixStrings:Šī nebūs diskusija, kur tiks salīdzināti šie divi stikli, jo tās tomēr ir divas dažādas kategorijas! BET galvenais būs tas vai jūs domājat, ka ja pa ~250ls var nopirkt 1.8D variantu, vai ir vērts tērēt lielas naudas priekš 1.4D varianta. Cik esmu skatījies tos testus uz grāfiem, tad asumā lētākais no abiem nemaz tik ļoti neatpaliek, kā dārgākais!

Tātad. Kā jums liekas. Ir vērts izgāzt papildus 300ls, lai nopirktu 1.4D versiju vai labāk palikt pie ekonomiskā 1.8D?

tev tiešām šķiet, ka vienīgais, kas pērkot minēto mantu jāņem vērā, ir asums pikseļmīļu testos ?????????
Publicēts: 25.01.12 11:38
 citēt
Bildes:es teiktu..... ka nav veerts, amatierim nav... man bija abi uz testeeshanu, ilgi svaarstiijos un beigaas panjeemu 1,8. laikam atpaliek uzbuuves kvalitaatee, nav arii taas knopes laikam ar kuru vareeja asumu paargriezt... pie 1,4 tomees bija juutamas hromatiskaas aberaacijas,zaljas un lila liinijas - norma! jaa - boke ir drusku smukaaks, bet te var apskatiities failinju ar 1,4 - manupraat pa bargu taas lillaa malas... pashaa centraa... [url=http://failiem.lv/u/rgrbszi

kuram]http://failiem.lv/u/rgrbszi

kuram[/url] no gaišajiem fiksiem nav aberāciju ?!
Publicēts: 25.01.12 21:53 labots
 citēt
Jolan:...bildes ar jauno 85/1.8 AF-S [url=http://www.flickr.com/photos/nikonphotostream/sets/72157628746158691/

Skaisti]http://www.flickr.com/photos/nikonphotostream/sets/72157628746158691/

Skaisti[/url] jau... bet tad uzreiz prasītos salīdzinājums, kur ir ar D versiju fočēts. Vai tad varētu būt, ka šamējam tik ļoti optika atpaliek no jaunā?
Publicēts: 25.01.12 22:01
 citēt
da huinja tas viss. fotografeet vajag. ja liikas rokas i 1,4 i 1,2 i 0,9 nepalīdžes.
Publicēts: 25.01.12 23:05
 citēt
Bildes:da huinja tas viss. fotografeet vajag. ja liikas rokas i 1,4 i 1,2 i 0,9 nepalīdžes.

Tu tā baigi skatoties uz leju runā. Nav feini. Neesmu jau tik daudz dumjāks par tevi kā liekas pašam.
Es uzdevu vienkāršu jautājumu, lai izkārtotu plauktiņus smadzenēs par objektīvu. Ne velti es te nerunāju par aberācijām, ko kā jau iepriekš minēja kāds es ZINU, ka visiem gaišajiem stikliem tādas mēdz būt.
Publicēts: 26.01.12 08:06
 citēt
Tā pa lielām šaibām ja nauda ir pērc nost to dārgo.
Ja iet runa par "asumu", tas ir kritiski nepieciešami pēc iespējas asu stiklu webam izmantot 72dpi izšķirtspējā!!!!
Publicēts: 26.01.12 09:02
 citēt
SixStrings:
Bildes:da huinja tas viss. fotografeet vajag. ja liikas rokas i 1,4 i 1,2 i 0,9 nepalīdžes.

Tu tā baigi skatoties uz leju runā. Nav feini. Neesmu jau tik daudz dumjāks par tevi kā liekas pašam.
Es uzdevu vienkāršu jautājumu, lai izkārtotu plauktiņus smadzenēs par objektīvu. Ne velti es te nerunāju par aberācijām, ko kā jau iepriekš minēja kāds es ZINU, ka visiem gaišajiem stikliem tādas mēdz būt.
da shoreiz (iznjeemuma kaartaa) nerunaaju no augshas uz leju bet otraadi - no lejas uz augshu (kaa nekaa man ir tas 1,8 nevis 1,4) kas tyaa par jaunieshu modi visur meegjinaat saskatiit uzbraucienus. es vispaabaa domaaju, ka daudzi vecie stikli ir pulka labaaki par jaunajiem. man bija 50nieks vecais 1,8 - teicams stikls - asaaks un aberaacijas kaa peedeejam AF, pashu jaunaako AFS gan neesmu taustiijis. bet nu 50nieks man noiets etaps. Uzskatu, ka 85 1:1,8 AF ir ideaals price/performance. Pilniigi godiigi pateikshu taa - neredzu Tavaa galerijaa nekaa taada, kaapeec buutu jaapaarmaksaa tie... cik tur - 400 rublji? (UN tas akal ir no apakshas uz augshu skatoties, nevis otraadi....)
Publicēts: 26.01.12 10:02
 citēt
Tikko ss parādījās sludeklis kur 1.8 pa sviestmaizes cenu:money:
Publicēts: 26.01.12 12:52
 citēt
eltoro:Tikko ss parādījās sludeklis kur 1.8 pa sviestmaizes cenu:money:

jau Pārdots tādas mantas laikam ilgi neturās sludekļos!
Publicēts: 26.01.12 16:17
 citēt
Bildes:
SixStrings:
da shoreiz (iznjeemuma kaartaa) nerunaaju no augshas uz leju bet otraadi - no lejas uz augshu (kaa nekaa man ir tas 1,8 nevis 1,4) kas tyaa par jaunieshu modi visur meegjinaat saskatiit uzbraucienus. es vispaabaa domaaju, ka daudzi vecie stikli ir pulka labaaki par jaunajiem. man bija 50nieks vecais 1,8 - teicams stikls - asaaks un aberaacijas kaa peedeejam AF, pashu jaunaako AFS gan neesmu taustiijis. bet nu 50nieks man noiets etaps. Uzskatu, ka 85 1:1,8 AF ir ideaals price/performance. Pilniigi godiigi pateikshu taa - neredzu Tavaa galerijaa nekaa taada, kaapeec buutu jaapaarmaksaa tie... cik tur - 400 rublji? (UN tas akal ir no apakshas uz augshu skatoties, nevis otraadi....)

Tādā gadījumā atvainojos par priekšlaicīogi izspļautu uzbraucienu. Ja jau griib, labu, tad labu.
Kā arī atzīstu, ka pats vēl neesmu tik augstos līmeņos, lai gribēto asāko un labāko, jo uz žurnāliem manas fočētās beibes vēl ilgi neliks.
Tas galvenais kveščens jau bija man svarīgs par to vai 1,4 ir tik stipri asāks par 1,8 kā cilvēki saka.
Publicēts: 26.01.12 17:41
 citēt
SixStrings:
Bildes:a shoreiz (iznjeemuma kaartaa) nerunaaju no augshas uz leju bet otraadi - no lejas uz augshu (kaa nekaa man ir tas 1,8 nevis 1,4) kas tyaa par jaunieshu modi visur meegjinaat saskatiit uzbraucienus. es vispaabaa domaaju, ka daudzi vecie stikli ir pulka labaaki par jaunajiem. man bija 50nieks vecais 1,8 - teicams stikls - asaaks un aberaacijas kaa peedeejam AF, pashu jaunaako AFS gan neesmu taustiijis. bet nu 50nieks man noiets etaps. Uzskatu, ka 85 1:1,8 AF ir ideaals price/performance. Pilniigi godiigi pateikshu taa - neredzu Tavaa galerijaa nekaa taada, kaapeec buutu jaapaarmaksaa tie... cik tur - 400 rublji? (UN tas akal ir no apakshas uz augshu skatoties, nevis otraadi....)

Tādā gadījumā atvainojos par priekšlaicīogi izspļautu uzbraucienu. Ja jau griib, labu, tad labu.
Kā arī atzīstu, ka pats vēl neesmu tik augstos līmeņos, lai gribēto asāko un labāko, jo uz žurnāliem manas fočētās beibes vēl ilgi neliks.
Tas galvenais kveščens jau bija man svarīgs par to vai 1,4 ir tik stipri asāks par 1,8 kā cilvēki saka.

viņš ir interesantāks,feināks,plastiskāks:face-wink:
Publicēts: 26.01.12 19:06
 citēt
Jolan:
SixStrings:

Pārjautāšu, lai nepārprotu.
''viņš ir interesantāks,feināks,plastiskāks :face-wink: '' tika attiecināts uz 1,4 vai 1,8? :)
Publicēts: 26.01.12 19:19
 citēt
interesantāks, feināks plastiskāks.. kodolīgs un tehniski objektīvs raksturojums :bad_smile:
Publicēts: 26.01.12 19:53
 citēt
SixStrings:
Jolan:

Pārjautāšu, lai nepārprotu.
''viņš ir interesantāks,feināks,plastiskāks :face-wink: '' tika attiecināts uz 1,4 vai 1,8? :)

...domāts tika 1.4
Publicēts: 26.01.12 19:57 labots
 citēt
martc:interesantāks, feināks plastiskāks.. kodolīgs un tehniski objektīvs raksturojums :bad_smile:

kādu Tu gribēji rakturojumu-asāks centrā par 1.64%,plastiskāks bokē aukšējā kreisā stūrī....:anger: Izmēģināju gan 1.4D gan 1.8D.Man labāk patika 1.4D.Vai cenu starpība ir to vērta parasti ir atkarīgs no konkrētā lietotāja maciņa biezuma un VAJADZĪBĀM.
Publicēts: 26.01.12 20:13
 citēt
Jolan:
martc:interesantāks, feināks plastiskāks.. kodolīgs un tehniski objektīvs raksturojums :bad_smile:

kādu Tu gribēji rakturojumu-asāks centrā par 1.64%,plastiskāks bokē aukšējā kreisā stūrī....:anger: Izmēģināju gan 1.4D gan 1.8D.Man labāk patika 1.4D.Vai cenu starpība ir to vērta parasti ir atkarīgs no konkrētā lietotāja maciņa biezuma un VAJADZĪBĀM.

maciņa biezums nosaka iespējas izvēlēties, nevis vērtību :big_smile:
vajadzības... pēc komentāra drīzāk šķiet iegribas nevis vajadzības...
bet tā jau eleganti, pavaicājot cilvēkam par objektīvu saņemt atbildi "šis ir forš" :bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):