forum.gif
Autortiesību SVIESTS
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Autortiesību SVIESTS
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.01.12 09:34
 citēt
www.dpreview.com...

Lūk šīs divas bildes

tiesa nolēma, ka zemāk redzamā bilde ir plaģiāts, jo:

1. pelēkā kontrasts ar sarkano autobusu
2. baltas debesis, peleeks picturis...
3. autori ir pazīstami

:face-crying::face-crying::face-crying:
Publicēts: 25.01.12 09:36
 citēt
tas nav sviests, sviests ir labs pārtikas produts, tas jau ir kas.... cits...
Publicēts: 25.01.12 09:44
 citēt
martc:sviests ir labs pārtikas produts

Ko, bez zema blīvuma lipoproteīnu atstāšanas uz asinsvadu iekšējām sieniņām, viņš vēl labu dara??? :face-grin:
Publicēts: 25.01.12 09:47
 citēt
Bildes:
tiesa nolēma, ka zemāk redzamā bilde ir plaģiāts

Publicēts: 25.01.12 09:57
 citēt
f-foto:Ja Bildes nav ko teikt pašam, Google vienmēr kaut ko var sagramstīt. :D
ja stosteklim nav ko pašam parādīt, tad atliek tikai vāvuļot... f.f.f.f.
Publicēts: 25.01.12 13:05
 citēt
piekrītu tiesai!
Publicēts: 25.01.12 13:52
 citēt
Oi,jpt-ķ!Man arī ir līdzīgas kartiņas ar lielo Benu un dabldekeri.fiksi jāiznīcina,jo citādi sauks pie tiesas un būs sūdi!:face-grin:
Publicēts: 25.01.12 14:02 labots
 citēt
Bildes:www.dpreview.com...

Lūk šīs divas bildes

tiesa nolēma, ka zemāk redzamā bilde ir plaģiāts, jo:

1. pelēkā kontrasts ar sarkano autobusu
2. baltas debesis, peleeks picturis...
3. autori ir pazīstami

:face-crying::face-crying::face-crying:

Lasīt māki:

The point made is, that the original picture is well known and almost iconic in terms of London tourists attractions. The defendant set out - or so it was jufged - to create an image for commercial purposes which was sufficiently similar to the original to use thepopularity of the image without actually infringing on it. So it was intended as a copy without actually being a copy. So the judgement was made against the intent more than againt the actual image.

Fiška jau tieši tajā pasākumā, ka bilde tiešām ir nosperta. Tas aptuveni tāpat kā ķīnieši taisa ļoti līdzīgus mersedesus.
Publicēts: 25.01.12 14:39
 citēt
Man saprātīgāka ši www.dpreview.com... ziņa liekas , jāsāk domāt tiešām par NIKONi :) 10 Gadus būšu paaxstijies ar Canon mož pietiek?:)
Publicēts: 25.01.12 15:10
 citēt
Vaards... zini... es ar vareetu iedomaaties sevi Londonaa... nu klasiska lieta - parlaments, buss sarkans... why not.... miljons bilzhu kur viss m/b un buss vai telefonbuuda sarkana. tiesai nebuutu jaaveertee liriskaa puse... nodoms - te vish i un te vish nav... staipaama lieta, bet taa kaa GB tiesu sisteema ir balstiita uz precedentiem, tad luuk arii precedents
Publicēts: 25.01.12 17:35
 citēt
Bildes:GB tiesu sisteema ir balstiita uz precedentiem, tad luuk arii precedents

Nu tik PANESĪSIES :D :D saki !
Publicēts: 25.01.12 17:38
 citēt
Lunis:
Bildes:GB tiesu sisteema ir balstiita uz precedentiem, tad luuk arii precedents

Nu tik PANESĪSIES :D :D saki !
kaut ka tak tauta jāuzmundrina :D
Publicēts: 25.01.12 18:08
 citēt
Sapper:
martc:sviests ir labs pārtikas produts

Ko, bez zema blīvuma lipoproteīnu atstāšanas uz asinsvadu iekšējām sieniņām, viņš vēl labu dara??? :face-grin:

Labi iet iekšā,pēc tam labi ārā. :)
Publicēts: 30.01.12 13:37
 citēt
No tiesas sprieduma izriet, ka autortiesību pārkāpums nav tikai fotogrāfiju neatļauta reproducēšana (kopēšana), bet arī fotogrāfijā redzamo attēlu imitēšana (līdzīga satura atveidošana).

Tāds princips attiecas uz citiem ar autortiesībām aizsargājamiem darbiem (piemēram, literārajiem darbiem).
Publicēts: 30.01.12 14:10
 citēt
Rolands66:
Sapper:

Labi iet iekšā,pēc tam labi ārā. :)

tur jau tā problēma, ka nenāk ārā. :P
Publicēts: 30.01.12 14:16
 citēt
Bildes:GB tiesu sisteema ir balstiita uz precedentiem

vēl nelāgāk, ja tiesu sistēma ir balstīta uz precedentu gaidīšanu! :big_smile:
Publicēts: 30.01.12 14:17
 citēt
f-foto:
Sapper:

Liek ēst govij, dod darbu slaucējai, tikai tā tu tiec pie paniņām utt.

Padomā.

Ahā, . nu ja šitā sašūpo, tad sviests tiešām ir lielisks. Vēl viņš dod darbu kardiologiem un farmaceitiem.! :D :D
Publicēts: 30.01.12 14:24
 citēt
Jurists:No tiesas sprieduma izriet, ka autortiesību pārkāpums nav tikai fotogrāfiju neatļauta reproducēšana (kopēšana), bet arī fotogrāfijā redzamo attēlu imitēšana (līdzīga satura atveidošana).

Tāds princips attiecas uz citiem ar autortiesībām aizsargājamiem darbiem (piemēram, literārajiem darbiem).

Tātad, ja 10 keksi ar gariem stobriem gaida, kad no līkuma lidos ārā Loebs, tad pirmais, kas nospiež slēdzi ir ir autors, pārējie plaģiatori... nu pesecs pilnīgs... :D Kā ir airšovos, kur tūkstoši nobildē vienu un to pašu vienlaicīgi? Kurš ir autors?
Publicēts: 30.01.12 14:25
 citēt
Sapper:
Jurists:No tiesas sprieduma izriet, ka autortiesību pārkāpums nav tikai fotogrāfiju neatļauta reproducēšana (kopēšana), bet arī fotogrāfijā redzamo attēlu imitēšana (līdzīga satura atveidošana).

Tātad, ja 10 keksi ar gariem stobriem gaida, kad no līkuma lidos ārā Loebs, tad pirmais, kas nospiež slēdzi ir ir autors, pārējie plaģiatori... nu pesecs pilnīgs... :D Kā ir airšovos, kur tūkstoši nobildē vienu un to pašu vienlaicīgi? Kurš ir autors?

autors ir tas, kurš saņem naudiņu :)
Publicēts: 30.01.12 14:28
 citēt
Sapper:

Nai, autors ir lidotājs, garstobrainie ira kopiraiteri...:face-grin: Tāpat par modelēm, autori šās senči, fotogrāfi...:face-grin:
Publicēts: 30.01.12 14:56
 citēt
briesmu lietas notiks ar saulrietu bildēm...
Publicēts: 30.01.12 15:35
 citēt
ekoists:briesmu lietas notiks ar saulrietu bildēm...

Mjāā, saulīte mums tikai viena... Interesanti, kurš ir patiesais autors šamās portretam??:face-grin:
Publicēts: 30.01.12 16:06 labots
 citēt
A ko man tagad darīt, tiesā kexu sūdzēt???

mana: www.fotoblog.lv...

viņa: www.flickr.com...

Varbūt tas maģārs mani sūdzēs??? :face-grin::face-grin:
Publicēts: 30.01.12 16:20
 citēt
Sapper:A ko man tagad darīt, tiesā kexu sūdzēt???

Tas bildes ir dažādas......:grimace: tākā iesūdzēt var tikai tevi profilakses pēc :face-grin:
Publicēts: 30.01.12 16:23
 citēt
Publicēts: 30.01.12 16:25
 citēt

Viennozīmīgi Tevi sūdzēs :D Tev nav izredžu :D
Publicēts: 30.01.12 16:45
 citēt

saaksim ar to, ka magjaara bilde ir 100x veiksmiigaaka.
Publicēts: 30.01.12 18:47
 citēt
Tiesas spriedumā redzamais fotogrāfijas atdarinājums ir mērķtiecīgs. Ar helikopteru ir pavisam citādi...
Publicēts: 30.01.12 20:00
 citēt
Jurists:Tiesas spriedumā redzamais fotogrāfijas atdarinājums ir mērķtiecīgs. Ar helikopteru ir pavisam citādi...

Kā Tu pierādīsi mēŗķtiecīgu atdarinājumu? Tikai tāpēc ka līdzīga darba tehnika un autori ir pazīstami? IMHO nav neviena, kas nebūtu pielietojis šo izteiksmes veidu - krāsaina detaļa un melnbalta fona. Katrs, kas apstrādā datorā foto ir strādājis šajā tehnikā, tie, kas to noliedz, dara to joprojām. :D
Kas ir klišejiskākais, kas katram mietpilsonim saistās ar Londonu? Protams ka BigBens (jau no krievu seriāla par Holmsu) un srakanie 2stāvīgie busi.
Tātad, ja gribi uzņemt Londonas ainavu tipisko ar Bigbenu un busu + apstrādāt iepriekšminētajā tehnikā, tad to vairs nedrīkst darīt, jo viens ir uzurpējis tiesības bildēt šos divus objektus un apstrādāt, kā visi, kam slinkums izdomāt ko oriģinālāku. :D

Vopšem process - tipisks piemērs tam, ka juristu bandai, kas ir palikuši lieki, jo paši nekādu pievienoto vērtību nerada, sākušies grūti laiki, līdz ar to jāsāk sev olas laizīt... :D
Publicēts: 30.01.12 20:03
 citēt
Bildes:

saaksim ar to, ka magjaara bilde ir 100x veiksmiigaaka.

Piekrītu, manējā ir baigais krops un no otras dienas šova, kad bija bik citi laikapstākļi.
Publicēts: 30.01.12 20:05 labots
 citēt
pamēģiniet nokopēt maļēviča kvadrātu. labākajā gadījumā par jums paņirgs.
Publicēts: 30.01.12 20:18
 citēt
faktiski tas ir strīds nevis par to vai bildes ir vienādas vai līdzīgas, bet starp suvenīru tirgoni un tējas tirgoni. tējas tirgonis ir uztaisījis iepakojumu, kas kopē Londonas suvenīru dizainu (melnbalts fons, sarkans autobuss) cerībā uz labākiem tirgus ieņēmumiem.

/secinājums, kas radās izlasot sprieduma pirmos divus punktus. tālāk lasītn ebija jēgas.
Publicēts: 10.02.12 13:02 labots
 citēt
Sapper:
Jurists:Tiesas spriedumā redzamais fotogrāfijas atdarinājums ir mērķtiecīgs. Ar helikopteru ir pavisam citādi...

Kā Tu pierādīsi mēŗķtiecīgu atdarinājumu? Tikai tāpēc ka līdzīga darba tehnika un autori ir pazīstami? IMHO nav neviena, kas nebūtu pielietojis šo izteiksmes veidu - krāsaina detaļa un melnbalta fona. Katrs, kas apstrādā datorā foto ir strādājis šajā tehnikā, tie, kas to noliedz, dara to joprojām. :D
Kas ir klišejiskākais, kas katram mietpilsonim saistās ar Londonu? Protams ka BigBens (jau no krievu seriāla par Holmsu) un srakanie 2stāvīgie busi.
Tātad, ja gribi uzņemt Londonas ainavu tipisko ar Bigbenu un busu + apstrādāt iepriekšminētajā tehnikā, tad to vairs nedrīkst darīt, jo viens ir uzurpējis tiesības bildēt šos divus objektus un apstrādāt, kā visi, kam slinkums izdomāt ko oriģinālāku. :D

Vopšem process - tipisks piemērs tam, ka juristu bandai, kas ir palikuši lieki, jo paši nekādu pievienoto vērtību nerada, sākušies grūti laiki, līdz ar to jāsāk sev olas laizīt... :D

Atbilde:

Ar tādu pozīciju tālu tikt nevar. Kā izrādās, tomēr juristiem ir pievienotā vērtība situācijā, kad citi nedomā un salaiž visu grīstē. =)
Publicēts: 14.02.12 21:07
 citēt
Sapper:

Papildus informācija tieši par konkrēto prāvu - notiesātais "plaģiators" pirms tam nelicencēti tirgoja "oriģinālu" komerciālos nolūkos, un tikai pēc tam kas "oriģināla" autors iesūdzēja "plaģiatoru" tiesā pirmoreiz, tapa "plaģiāts" kurš turpmāk tika izplatīts iepriekš lietotā "oriģināla" vietā. Tas tad arī ir pamata arguments, kādēļ "plaģiāts" tiek uztverts par mēģinājumu apiet autortiesības, nevis godīgi samaksāt "oriģināla" autoram pienākošos atlīdzību.
Jā, protams, bigbens, sarkanais buss, selective colour utml. varbūt spēlēja savu lomu.
Publicēts: 14.02.12 21:25
 citēt
Jurists:... juristiem ir pievienotā vērtība situācijā, kad citi nedomā un salaiž visu grīstē. =)
pa manam juridiskās lietās loģistiska domāšana neko nelīdz. ja nu precedenta gaidīšana. :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):