interesanti ko ļauži teiks, ja es aizņemšos jūsu fotogrāfijas un nodrukāšu bilžu albumu. jūs taču būsiet priecīgi, ne? naudu jums taču par to nevajadzēs?
autortiesības ir laba lietas, bet nevajag aiziet galējībās..... Ja uz mākslnieka CD ir atsauce, ka tas ir aizsargāts ar autortiesībām un nedrīkst tikt pārkopēts, tad kāds pamatojums datu nesēju nodoklim???Vai arī, ja reiz maksājam tādu nodokli, tad kamdēļ nedrīkstam pārkopēt informāciju? nešķetinās. Interesanti kamdēļ par intelektuālā īpašuma zagšanu bļauj tikai akveidīgie, bet mākslinieki tikai tā paklusām paretam kko ieminas un arī ne īpaši pārliecinoši????
Bildes:a kāpc Tev aprobežoties tikai ar soc. nodokli? Benziinu tak ar var pirkt nelegālo un teikt ka uz sliktajiem celjiem sadauziito auto remontee pa savu naudu... Cik saprotu, tad arī nekā pirātiska nav, pāreejo nodoklju zinjaa esi kristaaltiirs kaa baarenja asara?
A ko Tu mani pratini? Vai cik labi, ka pieminēji akcīzi. Degvielas akcīze kā reiz ir domāta ceļu infrastruktūras attīstībai. Tā ir visur pasulē. Degvielas akcīzē LV gadā ieņem ap 600 miljoniem Ls. + vēl ir ceļa nodoklis daždesmit ļimoni. Jautājums, cik tiek tētēts ceļu remontam, un būvei gadā. Ja nemaldos ap 160 ļimoniem. Kur paliek pārējā nauda???
Kur paliek vēl ~ pus miljards?????????!!!!!!!!!
Ja ceļiem tērētu kaut 50% akcīzi, + vēl Eiropas pikis, pa šiem 20 gadiem te bāņiem kā Vācijā būtu jābūt. Tā vietā jau esošās šoseja tiek pataisītas par 90 gadu poļu ceļiem, kur brauc, bremzē, brauc bremzē, brauc, bremzē... ja visur pasaulē ceļi paliek plašāki, drošāki un ātrāki, bet mums nes bulšitu, ka drošāk ir braukt lēnām, pa šauru, līkumainu bedainu ceļu, kur visas nobrauktuves/uzbrauktuves piekļaujas 90grādu leņķī.
Kur paliek akcīzes piķis????
Kā var motivēt maksāt nodokļus, ja to apsamniekotāji naudu nozog vai tērē citiem mērķiem, ka būtībā ir tas pats....?
Bildes:nesanaaks nekaadss feils. man rokaa patreiz VIENA graamata, bez nulles. cietos vaakos, pirkta Rozes grāmatnīcā pa padsmit latiem. Pārlasu vlreiz - saucas Rozes Vārds. Stosteklis gan jau ka lasa to elektroniski, angliski ar guugles paliidziibu Mana grāmata - īsta manta
Ai, da nu... es Tev par komplementaritāti, a Tu aizbrauc uz Umberto lubeni. Nesanāk mums dialogs.
Sapper - Nevajaga mums vācijas ceļus, kamēr visi bembisti un subāristi pārtrauks lietot alkoholu vispār. Nevajaga platus ceļu lai neskrien visi tirliņi vismaz 1.5 reiz ātrāk virs atļautā ātruma Kātu zini ka Āfrikas kontinentā vai Mongolijā ceļi paliek plašāki un drošāki????????? ja nezini tad nerunā ka visā pasaulē
Daanijaa ir pilns ar maziem shauriem celjiem, aatruma ierobezhojums - 80. i neko - visi dziivo kaut kaa.
a par to kur paliek vai nepaliek ljimoni - SAKU VEELREIZ - IESAISTIES PILSONISKAS SBAIEDRIIBAS VEIDOSHANAA, BEIDZ GAUSTIES, CITAADI VECUMDIENAAS BUUS VEEL VIENS STOSTEKLIS
par ceļiem labāk i nesākt runāt, skaidrā prātā nesapratīsi pēc kādiem efektvitātes principiem rīgā tiek ceļu infrastruktūra plānota? kāpec naktī netiek izslēgti luksofori, kamdēļ netiek atļauts labais pagrieziens pie sarkanā taisni, kapēc jaunie krustojumi tiek veidoti ar luksoforiem, nevis pēc apļa principa utt
Girts: kamdēļ netiek atļauts labais pagrieziens pie sarkanā taisni, kapēc jaunie krustojumi tiek veidoti ar luksoforiem, nevis pēc apļa principa utt
es domāju ikviens autovadītājs ir redzējis mazās papildsekcijas, kas atļauj pagriezienu pa labi, ja deg sarkanā gaisma. ar to tad arī pietiek, jo lai atļauts labais pie sarkanā strādātu bez luksofora ir nepieciešama papildjosla un brīdis, kad gājējiem ir zaļais visos virzienos. lietuvā caur paņevēžu izbraukt ir grūti, jo pirmā joslā negribas kavēt tos, kas pie sarkanā varētu griezt pa labi, bet otrajā joslā vienmēr kāds griež pa kreisi. pietiek ar papildsekcijām.
un tur kur ir uzbūvēti apļi visi lamājas, jo neviens nemākot tos izbraukt "pareizi" un kāpēc tur nevarēja uztaisīt "normālu" krustojumu ar luksoforiem
īstermiņa domāšana, ļaudis nesaprot, ka neērtības īsā termiņā dod milzīgu guvumu ilgtermiņā pārmaiņas prasa laiku, tas pats arī par intelektuālo īpašumu - vajadzīgs laiks, lai efektīvi strādātu interneta laikmetā
Piedošan,ka visu nelasīju,bet man ir jautājums.Kā jūs domājat,kas būs lielākie visu šo prasību ievērošanas kontrolētāji un pārbaudītāji ja gadījumā tas viss sāks darboties pa nopietno?Pareizi draugi!Mūsu pašu latvieši,kas ne mirkli nekavēsies iegriezt otram latvietim!Vēl tagad atceros kad šancēju kā pāris debiliķu no pilsētas domes man pārbaudīja visu mācību programmu liceneces.Bija jau oficiālās un arī tādas kas citiem kantoriem pat sapņos nerādījās,bet ko tur slēpt arī kreiso netrūka.Saku šiem-te tak skola,nav jau dižais bizness,tavi paša bērni te nāk un izmanto,lielie jūrmalnieki tāpat,nav jau neviens no Microsofta te manīts un gan jau tie Bili Geitsi kaut kā pacietīs.Mēs taču ar to strādājam...tepat saviem cilvēkiem.Domājat iestāstīju?Nu ir jau likumpārkāpums.Zinu.Bet ko tu čakarē sīkos un vietējos?Nedaudz protekcionisma nav nekāds lielais grēks,vai ne?Vajag drāzt svešiniekus un konkurentus!
Bildes:a Tu zini, ka zinātnieki veeljoprojaam striidas par ko tad iisti Orvels rakstiija - par komunismu vai kapitaalismu....
ka strīdās, zinu, ka zinātnieki ne. zinu, ka ir mīts, ka bijis krievu lāģerī. a man pofig veņņiki, par komunismu vai par kapitālismu. bet pa lietu.
ar Orvelu ir diivaini... speeciigi, bet diivaini. bagaatu vecaaku atvase, diikainis... vinja Posts Pariizee un Londonaa - speeciiga ilustraacija, piems laicinja krievu oligarhi, kad nezinaaju kaa veel no zhira izbesiities - vinjiem bija atrakcijas - paubagot pariizee vai pastraadaat par maukaam barselonaa... no tik diikainas dziives var arii safilosofeet taadu 1984. bet kameer mees (juus) domaasim ka tas taa arii ir - tikmeer taa arii buus. savu mikropasauli, turklaat pefekti funkcioneejoshu IR iespeejams izveidot.
viecha:Piedošan,ka visu nelasīju,bet man ir jautājums.Kā jūs domājat,kas būs lielākie visu šo prasību ievērošanas kontrolētāji un pārbaudītāji ja gadījumā tas viss sāks darboties pa nopietno?Pareizi draugi!Mūsu pašu latvieši,kas ne mirkli nekavēsies iegriezt otram latvietim!Vēl tagad atceros kad šancēju kā pāris debiliķu no pilsētas domes man pārbaudīja visu mācību programmu liceneces.Bija jau oficiālās un arī tādas kas citiem kantoriem pat sapņos nerādījās,bet ko tur slēpt arī kreiso netrūka.Saku šiem-te tak skola,nav jau dižais bizness,tavi paša bērni te nāk un izmanto,lielie jūrmalnieki tāpat,nav jau neviens no Microsofta te manīts un gan jau tie Bili Geitsi kaut kā pacietīs.Mēs taču ar to strādājam...tepat saviem cilvēkiem.Domājat iestāstīju?Nu ir jau likumpārkāpums.Zinu.Bet ko tu čakarē sīkos un vietējos?Nedaudz protekcionisma nav nekāds lielais grēks,vai ne?Vajag drāzt svešiniekus un konkurentus!
zelta vārdi, latviets latvietim barība... bet alga ta jāatpelna
Bildes:Daanijaa ir pilns ar maziem shauriem celjiem, aatruma ierobezhojums - 80. i neko - visi dziivo kaut kaa.
a par to kur paliek vai nepaliek ljimoni - SAKU VEELREIZ - IESAISTIES PILSONISKAS SBAIEDRIIBAS VEIDOSHANAA, BEIDZ GAUSTIES, CITAADI VECUMDIENAAS BUUS VEEL VIENS STOSTEKLIS
Kā Tu domā, kaut reizi, kad esmu tīri ponta pēc uzrakstījis kadai institūcijai par reālu problēmu, esmu saņēmis atbildi pēc būtības? Hā, ne reizi. Vienmēr atbildē bulšits, nekad pēc būtības. Stāties partijā? Kādā? Mums tādas ir? Kur? Redzu tik biznesa interešu grupas.
Piedod, bet tev sanāk tik veiksmīgi atrast piemērus komentāram. Ja reiz Dānija, tad Dānija Un tā Kopenhāgena, 2009 gada decembris. gandrīz mēnesi diendienā katru rītu ap plkst 8.00 no Herlev pa 2 ceļu braucu iekšā Kopenhāgenā un cauri visai pilsētai pa centralo ielu braucu uz Bella Center. Zīmes pilsētā protams, ka 50. Viisa plūsma visās trijās joslās mauc uz ~70, policijas ekipāžas ieskaitot, Visi raiti brauc, neviens nesēņo un korķu nav, kaut satiksme intensīva. Policija tur stulba, ka pārkāpējus neķer un nesoda? Nē gudra. Jo māk izrēķināt, cik mašīnas stundas laikā var iebraukt pilsētā ar 70 un cik ar 50, un zin arī to, cik cilvēku katru dienu iebrauc Kopenhāgenā un ar kādu ātrumu finālā tūdi var sanākt lielāki. Interesanti vēl bija tas, ka Kopenē braucot ar tādu pašu Renault Trafic kā Rīgā, uz zaļā no krustojuma startējot, pēc 100 metriem es esmu astē visiem. Visi kārtīgi slogo akseleratora pedāli. Rīgā startējot identiski, pēc 100 metriem visi pārējia parasti ir 50 m aizmugure. Interesanti būtu paskaitīt, cik mašīnu Rīgā un cik Kopenē izbrauktu cauri krustojumam pie vienāda zaļās gaismas ilguma.
ja es nopērku kompaktdisku, noklausos pats un iedodu klausīties daraugam, vai tas ir autortiesību pārkāpums? un kāda starpība, vai iedodu rokās vai attālināti caur internetu? manuprāt, pirātisms ir tad, kad kāds disku nokopē un pārdod "latgalītē".. šī lieta tiešām būtu apkarojama, bet, nevajag jaukt visu vienā putrā.. dziļāk skatoties, muziķiem pavisam nebūtu izdevīgi ja tiktu apturēta jebkāda mūzikas failu šārēšana- roku rokā vai internetā.. tad vienkārši būtu ļoti maz cilvēki, kas mūzikā orientētos, par to interesētos utt.. arī tie paši, kas te ļoti skaisti runā, pilnīgi noteikti ir kopējuši mūziku un darījuši visu to pašu.. ja pašreiz var atļauties pirkt diskus, tas jauki, bet ne visi to var utt utt.. Es drošvien nepirktu nevienu oficiālu disku, ja to iepriekš nebūtu jau dzirdējis.. un, vēl jo vairāk, ka tas tāpat netiks apturēts, vienkārši, tik izmantotas citas metodes..
viecha:Piedošan,ka visu nelasīju,bet man ir jautājums.Kā jūs domājat,kas būs lielākie visu šo prasību ievērošanas kontrolētāji un pārbaudītāji ja gadījumā tas viss sāks darboties pa nopietno?
savā dziļākajā būtībā acta neparedz neko kardināli savādāku kā esošajos likumos. tagad kāds baigi kaut ko kontrolē? iet pa mājām, pārmeklē datorus? provaiderus trenkā lai tie spiegotu?
Girts:par ceļiem labāk i nesākt runāt, skaidrā prātā nesapratīsi pēc kādiem efektvitātes principiem rīgā tiek ceļu infrastruktūra plānota? kāpec naktī netiek izslēgti luksofori, kamdēļ netiek atļauts labais pagrieziens pie sarkanā taisni, kapēc jaunie krustojumi tiek veidoti ar luksoforiem, nevis pēc apļa principa utt
Bija laiki kad Rīgā pēc 23.00 slēdza ārā maznozīmīgos luksaforus, viss bija labi līdz parādijās uz ceļiem atsaldētie bembisti subāristi audi pajoliņi un vakaros sāka palielināties avāriju skaits pie krustojumiem........ Ja tiktu atļauts labais pagrieziens pie luksaforiem, tad gājēji tiktu piebraukti 10 reizes vairāk, jo aukstminētā suga viņus nelaistu pāri krustojumam. Rezumē kamēr braukšanas kultūra Latvijā ir tik slikta neko, izņemot sodus, nevajaga mainīt
Btw, interesanti. Ja ir pieejama filma internetā (caur torrentiem, youtubē, citur), tad man ir jāprasa/jāsamaksā par licenzi un vēl sazinko, lai to skatītos? Vai teiksim, eju pa ielu un skatlogā pa TV rāda Madonnas pēdējo konci. Kas man būtu jādara? Jāaizver acis un jāiet garām, vai jāieiet un jāsamaksā autortiesību kaut kāda maksa?
Bzh:Btw, interesanti. Ja ir pieejama filma internetā (caur torrentiem, youtubē, citur), tad man ir jāprasa/jāsamaksā par licenzi un vēl sazinko, lai to skatītos? Vai teiksim, eju pa ielu un skatlogā pa TV rāda Madonnas pēdējo konci. Kas man būtu jādara? Jāaizver acis un jāiet garām, vai jāieiet un jāsamaksā autortiesību kaut kāda maksa?
Kurā skatlogā rāda Madonnas pēdējo konci?????? Visi torenti jau pēc būtības ir pirātisma saiti.....
Bzh:Btw, interesanti. Ja ir pieejama filma internetā (caur torrentiem, youtubē, citur), tad man ir jāprasa/jāsamaksā par licenzi un vēl sazinko, lai to skatītos? Vai teiksim, eju pa ielu un skatlogā pa TV rāda Madonnas pēdējo konci. Kas man būtu jādara? Jāaizver acis un jāiet garām, vai jāieiet un jāsamaksā autortiesību kaut kāda maksa?
Kurā skatlogā rāda Madonnas pēdējo konci?????? Visi torenti jau pēc būtības ir pirātisma saiti.....
Tu atbildi pēc būtības, nevis idotu tēlo. Jeb nevari...
Girts:par ceļiem labāk i nesākt runāt, skaidrā prātā nesapratīsi pēc kādiem efektvitātes principiem rīgā tiek ceļu infrastruktūra plānota? kāpec naktī netiek izslēgti luksofori, kamdēļ netiek atļauts labais pagrieziens pie sarkanā taisni, kapēc jaunie krustojumi tiek veidoti ar luksoforiem, nevis pēc apļa principa utt
Bija laiki kad Rīgā pēc 23.00 slēdza ārā maznozīmīgos luksaforus, viss bija labi līdz parādijās uz ceļiem atsaldētie bembisti subāristi audi pajoliņi un vakaros sāka palielināties avāriju skaits pie krustojumiem........ Ja tiktu atļauts labais pagrieziens pie luksaforiem, tad gājēji tiktu piebraukti 10 reizes vairāk, jo aukstminētā suga viņus nelaistu pāri krustojumam. Rezumē kamēr braukšanas kultūra Latvijā ir tik slikta neko, izņemot sodus, nevajaga mainīt
==============
Polijā izsenis ir labais pagrieziens atļauts pie sarkanā. Arī DDR tā bija. Nu jau ir kāds laiks, kopš DE šo pamazām ievieš...
talavietis: Polijā izsenis ir labais pagrieziens atļauts pie sarkanā. Arī DDR tā bija. Nu jau ir kāds laiks, kopš DE šo pamazām ievieš...
polija, šmolija.
pie mums tas ir atļauts vietās kur pagrieziens pa labi netraucēs ne citus auto, ne gājējus ar luksofora papildsekciju. man kā autovadītājam ar to pietiek.
talavietis: Polijā izsenis ir labais pagrieziens atļauts pie sarkanā. Arī DDR tā bija. Nu jau ir kāds laiks, kopš DE šo pamazām ievieš...
polija, šmolija.
pie mums tas ir atļauts vietās kur pagrieziens pa labi netraucēs ne citus auto, ne gājējus ar luksofora papildsekciju. man kā autovadītājam ar to pietiek.
----------- Maz ko zini par Poliju! Polijas ceļus mums vēl ilgi neredzēt.
ekoists:Tas ir tāpat,kā baznīcas vāc ziedojumus Dievam.... Tik nezinu,vai cik necik ir šis ir saņēmis.
ai davai nevajag, jebkurā reliģijā, jebkurā konfesijā draudzes, vai sekotāji sametās savam guru, priesterim, mācītājam. A kā savādāk? Šamajiem tak ar vaiga ēst, mitekli un ko mugurā vilkt. :P Psihoterapeits tak ar na haļavu tev rociņu neturēs. :P
f-foto - mēs nerunājam par Dzīvnieku fermu, bet par 1984. Drosi vari pagūglēt un kaut ko piedāvāt. Dīvaini - man likās, ka Tevi izlaiž no iestādes reizi nedēļā un tad tiec pie datora izgāzt žulti... Ja jau māki gūglēt, nebūs Tev arī sveša informācija, ka viņa attiecības ar to režīmu ir ļoti diskutablas - vai maz viss noticis tā, kā noticis...
Oliss: Rezumē kamēr braukšanas kultūra Latvijā ir tik slikta neko, izņemot sodus, nevajaga mainīt
Ar braukšanas prasmi tautai ir vēl bēdigāk. :P Kad Tv intervē kārtējo čīkstuli, kas pa ledu braucot sa3,14sies meistarībā un iemaucis grāvī, tad atskan žēla blēšana par nenokaisītajiem un nesasālitajiem ceļiem. Par to, ka vajadzētu par savu drošību padomāt apaujot labas riepas un mācōties savākt savu auto uz slidena ceļa, to neviens nesaka. :P Somijā bez extrēmās braukšanas kursa pie tiesībām netikt. Igaunijā 2 gadu laikā pēc tiesību iegūšanas ir obligāti jāiziet ziemas braukšanas kurss. Bet pie mums tik vairojās vārguļu - nespējnieku armija, kam plāna sniedziņa gadījumā iestājas audriņu traģēdija...
Oliss: Rezumē kamēr braukšanas kultūra Latvijā ir tik slikta neko, izņemot sodus, nevajaga mainīt
Ar braukšanas prasmi tautai ir vēl bēdigāk. :P Kad Tv intervē kārtējo čīkstuli, kas pa ledu braucot sa3,14sies meistarībā un iemaucis grāvī, tad atskan žēla blēšana par nenokaisītajiem un nesasālitajiem ceļiem. Par to, ka vajadzētu par savu drošību padomāt apaujot labas riepas un mācōties savākt savu auto uz slidena ceļa, to neviens nesaka. :P Somijā bez extrēmās braukšanas kursa pie tiesībām netikt. Igaunijā 2 gadu laikā pēc tiesību iegūšanas ir obligāti jāiziet ziemas braukšanas kurss. Bet pie mums tik vairojās vārguļu - nespējnieku armija, kam plāna sniedziņa gadījumā iestājas audriņu traģēdija...
Oliss: Bija laiki kad Rīgā pēc 23.00 slēdza ārā maznozīmīgos luksaforus, viss bija labi līdz parādijās uz ceļiem atsaldētie bembisti subāristi audi pajoliņi un vakaros sāka palielināties avāriju skaits pie krustojumiem........ Ja tiktu atļauts labais pagrieziens pie luksaforiem, tad gājēji tiktu piebraukti 10 reizes vairāk, jo aukstminētā suga viņus nelaistu pāri krustojumam. Rezumē kamēr braukšanas kultūra Latvijā ir tik slikta neko, izņemot sodus, nevajaga mainīt
Tikai šajā gadījumā jautājums kam mums policija - lai slēptos krūmos, aiz stabiem utt un ķertu pārkāpumus pēc burta vai lai strādātu uz šādiem atseldeņiem un citādi veicinātu braukšanas kultūras uzlabošanos
Oliss: Bija laiki kad Rīgā pēc 23.00 slēdza ārā maznozīmīgos luksaforus, viss bija labi līdz parādijās uz ceļiem atsaldētie bembisti subāristi audi pajoliņi un vakaros sāka palielināties avāriju skaits pie krustojumiem........
Olis, neirs, katrs sevi kaut mazliet cienošs subārists relaksējas "333", '" Brīvkalnos" un tamlīdzīgās vietās Pa koplietošanas ceļiem ceļiem ālējās apdraidot līdzpilsoņus tik tie mudaki, kas slēgtā trasē neko nespēj parādīt.
P.S. A ko Micu Evo hulogānus piemirsi? Pavaism nesen viens mani gandrīz grāvī iedzina sportiksi griežot nepārredzamu līkumu. :P
P.P.S. Kad pie manis mežā, karjerā ledus biezums būs vismaz 30 cm, un vietējie ar traktoru būs trasi izšķūtrējuši, brauc ciemā, pavizināšu. :P
Oliss: Bija laiki kad Rīgā pēc 23.00 slēdza ārā maznozīmīgos luksaforus, viss bija labi līdz parādijās uz ceļiem atsaldētie bembisti subāristi audi pajoliņi un vakaros sāka palielināties avāriju skaits pie krustojumiem........ Ja tiktu atļauts labais pagrieziens pie luksaforiem, tad gājēji tiktu piebraukti 10 reizes vairāk, jo aukstminētā suga viņus nelaistu pāri krustojumam. Rezumē kamēr braukšanas kultūra Latvijā ir tik slikta neko, izņemot sodus, nevajaga mainīt
Tikai šajā gadījumā jautājums kam mums policija - lai slēptos krūmos, aiz stabiem utt un ķertu pārkāpumus pēc burta vai lai strādātu uz šādiem atseldeņiem un citādi veicinātu braukšanas kultūras uzlabošanos
Fotoradrus ieviesa tikai tādēļ lai šos atsaldeņus paslauktu........ p.s. kopš masveida fotoradaru uzstādīšanas 1 vietā starp pārkāpējiem ir bembisti...... tev vēl ir jautājumi???