forum.gif
Marnicss par Daigas izstādi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Marnicss par Daigas izstādi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.02.12 12:55
 citēt
Nebūtu tā Daigas izstāde, dasniga ne ar ausi neklapētu. Tā ka piekrītu talavietis! :big_smile:
Publicēts: 05.02.12 12:57
 citēt
viecha:Recenzija kaut kur medijos laikam nav gluži tas pats kas runas izstāžu atklāšanā.Tur ir krietni vien tizlākas situācijas.Ir galīgi švaka izstāde sakarināta uz sienām(kas protams arī ir relatīvs jēdziens),bet skaļi jau nevar teikt ka sūc.Esmu manījis ka pat lieli maestro un citi darboņi jūtas it kā neveikli,ka viņiem jārunā pretēji savai pārliecībai.Nu vienkārši it kā pieklājības pēc.Nekā personīga pret konkrēto autori,bet vispār uzskatu,ka foto izstādes pie mums tiek karinātas bez jēgas daudz un rezultātā standarts smagi krīt.Galu galā-pārsimts latu un katrs iesācējs un amatieris, kaut vai es, var taisīt augšā izstādi.Un kas gan notiktu,ja katru no šiem "uzkārieniem" pavadītu sajūsmas saucieni un pāris pozitīvi raksti centrālajā presē?:face-grin:Vēlreiz uzsveru-runa nav par konkrēto gadījumu.
p.s. Atveros pirms kādiem gadiem mana bijusī priekšniece aizbrauca ekskursijā uz Norvēģiju un bija tik sajūsmināta,ka nolēma rādīt tos brīnumus pārējai tautai.Protams,ka izveidoja foto izstādi Kauguru k/n!Nebiju manījis,ka viņa nodarbotos vai interesētos par foto ne pirms ne pēc šīs publiskās uzstāšanās.Bet izstāde bija!Personālā!!!Ka tik nesaucās "mana Norvēģija",neatceros.

--------------------------

Viecha, skarbi, bet patiesi...
Un nereti tiek likts akcents uz drukātavas "Vārdu" un drukas izmēru, nedomājot par bildes saturu un vēstījumu.
Ja runājam par amatieru izstādēm kopumā, tad tā ir katram sava paškritikas latiņa... Pieņemu, ka pa māju var staigāt arī puķainās apenēs vai nošļukušās joging biksēs, bet tiklīdz mēs to taisamies atstāt, tā cenšamies tomēr ieskatīties paškritiski spogulī... kādam Fotoblog ir šī "māja", kādam jau tā ir izstāde...
Kas mūs nereti pamudina taisīt izstādi?
Mani vairākkārt ir mudinājuši cilvēki, kuri varbūt grib tikai, lai viņu telpās būtu kāda aktivitāte, atskaitei darba plānā ķeksītis vai cilvēki, kuri apbrīno cik kruta ir mana kamera..
Publicēts: 05.02.12 13:00
 citēt
CerambyX:Nebūtu tā Daigas izstāde, dasniga ne ar ausi neklapētu. Tā ka piekrītu talavietis! :big_smile:

Shii ir tikai sakritiiba ..... Bet kaut gan jaaa - ja taa nebuutu Daiga, es iespeejams, ka citur par to ceptos. Bte buutiiba buutu viena un taa pati ... arii TU esi no tiem, kas nesaprot cepshanaas buutiibu ;-ppppp
Publicēts: 05.02.12 13:05 labots
 citēt
Biju Vladimira Nikonova fotoizstādes "Krāsainā Eiropa" atklāšanā Daugavpilī. Ceļojuma apraksts par Holandi, nekāda vaina, bet nu pašā atklāšanas ceremonijā vairāk tika uzsvērti apsveicēju un runātāju (pats autors ir Saeimas deputāts) amati un tituli, par bildēm gandrīz neko nedzirdēja... :face-sad:
Publicēts: 05.02.12 13:12
 citēt
dansiga:
CerambyX:Nebūtu tā Daigas izstāde, dasniga ne ar ausi neklapētu. Tā ka piekrītu talavietis! :big_smile:

Shii ir tikai sakritiiba ..... Bet kaut gan jaaa - ja taa nebuutu Daiga, es iespeejams, ka citur par to ceptos. Bte buutiiba buutu viena un taa pati ... arii TU esi no tiem, kas nesaprot cepshanaas buutiibu ;-ppppp

Tu, pati biji aizgājusi uz izstādi? vakar, ieraugot, šo topiku, neviļus galvā iezagās banāla doma, par dārziņiem, un akmeņiem .................. :bad_smile:
Publicēts: 05.02.12 13:20
 citēt
dansiga:

Tad ļoti 'nelāga' sakritība, kas nedaudz laupa ticamības momentu tam, ka Tu tik tiešām cepies tikai par to, ka AM sevi pasniedz kā ūber-foto-guru, nevis par to, ka kāds ir atļāvies pakritizēt Daigas izstādi. :what:

Ok, Tu taču saproti, ka recenzija ir subjektīva lieta - var patikt/nepatikt. Marnicam nepatika Daigas izstāde (domāju, ka man ar nepatiktu - kaut vai tādēļ, ka nevar dažos gados uzbildēt 90(!!!) izstādes cienīgas bildes). Ir sajūta, ja Tu nevari lekt krāgā par recenzijas saturu, tad Tu lec krāgā par recenzijas formu... Ka tik kaut kā 'pacepties' par šo recenziju :face-grin:

Pie tam, ja Tu gadījumā sāktu rakstīt foto izstāžu recenzijas, tad manuprāt Tavs izteiksmes veids/attieksme varētu būt ļoti līdzīga kā pilsonim Marnicam - es visu zinu, esmu guru, mans viedoklis ir pareizais utml. Ok, tas tik tāds mans priekšstats (varbūt nepareizs) pēc Tavām komentāru aktivitātēm fotobloga galerijā. Un tad noteikti atrastos kādas nokritizētas izstādes autora draugi (dansigas), kas lektu Tev krāgā, cik tu netaisnīga, augstprātīga utml. :D

Kgan var jau būt, ka es neko nesaprotu :shame:
Publicēts: 05.02.12 13:30
 citēt
CerambyX:
dansiga:

Tad ļoti 'nelāga' sakritība, kas nedaudz laupa ticamības momentu tam, ka Tu tik tiešām cepies tikai par to, ka AM sevi pasniedz kā ūber-foto-guru, nevis par to, ka kāds ir atļāvies pakritizēt Daigas izstādi. :what:

Ok, Tu taču saproti, ka recenzija ir subjektīva lieta - var patikt/nepatikt. Marnicam nepatika Daigas izstāde (domāju, ka man ar nepatiktu - kaut vai tādēļ, ka nevar dažos gados uzbildēt 90(!!!) izstādes cienīgas bildes). Ir sajūta, ja Tu nevari lekt krāgā par recenzijas saturu, tad Tu lec krāgā par recenzijas formu... Ka tik kaut kā 'pacepties' par šo recenziju :face-grin:

Pie tam, ja Tu gadījumā sāktu rakstīt foto izstāžu recenzijas, tad manuprāt Tavs izteiksmes veids/attieksme varētu būt ļoti līdzīga kā pilsonim Marnicam - es visu zinu, esmu guru, mans viedoklis ir pareizais utml. Ok, tas tik tāds mans priekšstats (varbūt nepareizs) pēc Tavām komentāru aktivitātēm fotobloga galerijā. Un tad noteikti atrastos kādas nokritizētas izstādes autora draugi (dansigas), kas lektu Tev krāgā, cik tu netaisnīga, augstprātīga utml. :D

Tu tieshaam neko nesaproti .... Ja saac uz mani attiecinaat, tad personiigi es esmu cilveeks, kursh labaak klausaas kritiku nekaa lishkjiigus nepatiesus vaardus.
Arī par manu pasniegshanas veidu Tu pat LJOTI kljuudies. Es zinu kur un ko un kaa runaat. Sheit es shur tur atljaujos pateikt viedokli , jo uzskatu, ka te cilveeki naak lai maaciitos un tikai ljoti retos gadijumos saku. ka taisniiba ir TIKAI man.
Bet nu es jau sen esmu samierinaajusies, ka daudzi fotoblogisti, kuri mani nepaziist dziivee, uztver mani par kashkjigu, leciigu un iedomiigu ;-))))
Publicēts: 05.02.12 13:34
 citēt
f-foto:Ok, dansiga, tad tā vienkārši nav recenzija, bet viedoklis. Vai par viedokli var apvainoties, ja tas katram var būt un arī ir savs? Ja pret viedokli izturas ar neiecietību, tad to pašu monētu saņem atpakaļ. Neiecietību rada ne tikai iekšējās trauksmes līmenis, bet arī pašvērtējums. Cerams, ka netracina pats fakts, ka kāds runā, bet tikai tas, ka ir šaubas par viņa varu jomā un pār citiem tajā (zināšanas, pieredze, paša sasniegumi utt.). Te gan parādās piezīmes arī par to, ka cilvēks ir mākleris vai kas tur vēl. Te taču visi ir kaut kas cits, kāpēc tad tas jāuzsver? Par to ir jāpriecājas!
Salīdzinājums ar šķēpmetēju ir labs. Tā ir tēlaina valoda, bet metaforas saprot un lieto tikai cilvēki, kuru domāšanas process ir nobriedis.
Pretenzijas uz varu pieteikt vai sagrābt mēģina visi un visās jomās. Ir skaidrs arī tas, ka cilvēkiem tomēr nepatīk atklāta valoda, lai arī tai pašā laikā tie bieži skandē, ka melot nav labi.

To, ka visur censhaas sagraabt varu ...... lai taa buutu!!!! Bet es negribu lai "varu fotojomaa " sagraabj shaads ambiciozss tipinjsh, kursh absoluuti neprot uzrakstiti korektu recenziju - vienalga vai taa buutu pozitiiva vai negatiiva!!!!
Publicēts: 05.02.12 13:35
 citēt
a tie kas paziist - tie driikst teikt, ka esi leciiga un kashkjiiga????
Publicēts: 05.02.12 13:39
 citēt
Bildes:a tie kas paziist - tie driikst teikt, ka esi leciiga un kashkjiiga????

Tie, kas man paziist - tie taa nedomaaa
Publicēts: 05.02.12 13:59
 citēt

..Bildes........Dansiga lecīga un kashkjīga..??? Tu galvu esi nejaushi iepiedis durviis? EJ nokaunies.....................
Publicēts: 05.02.12 14:02
 citēt
meduslacis:

..Bildes........Dansiga lecīga un kashkjīga..??? Tu galvu esi nejaushi iepiedis durviis? EJ nokaunies.....................
nju ej paglaimo- ukji pukji
Publicēts: 05.02.12 14:13
 citēt
Bildes:
meduslacis:

shis Tavs teksts kaarteejo reizi neko labu par Tevi neliecina .... Jau Tu mani ciest nevari un uzskati par leciigu un kashkjiigu, tas noziimee, ka VISIEM taa ir jaadomaa... P.S. Vispar jau topiks nebija par mani .....
Publicēts: 05.02.12 14:14
 citēt
dansiga:
Bildes:ju ej paglaimo- ukji pukji

shis Tavs teksts kaarteejo reizi neko labu par Tevi neliecina .... Jau Tu mani ciest nevari un uzskati par leciigu un kashkjiigu, tas noziimee, ka VISIEM taa ir jaadomaa... P.S. Vispar jau topiks nebija par mani .....
a par ko ir topiks????? Es Tev uzdevu jautaajumus - Tu neatbildi. Ne jau slinkuma peec.
Publicēts: 05.02.12 14:18
 citēt
Bildes:
dansiga: shis Tavs teksts kaarteejo reizi neko labu par Tevi neliecina .... Jau Tu mani ciest nevari un uzskati par leciigu un kashkjiigu, tas noziimee, ka VISIEM taa ir jaadomaa... P.S. Vispar jau topiks nebija par mani .....
a par ko ir topiks????? Es Tev uzdevu jautaajumus - Tu neatbildi. Ne jau slinkuma peec.

Uz kuru jautaajumu? BET ..... kaapec man buutu jaatbild obligaati uz taviem jautaajumiem? Pats nesi labaaks un neatbildi ;-ppppp

Schnircks:Mož paglaimot Bildes un teikt, ka Dansiga kašķīga? :O Utji-putji:)

Da Tu jebko vari teikt Bildeem - tik un taa buusi sarkanaa lupata buljlja aciis ;-pppp;-)))))
Publicēts: 05.02.12 14:22
 citēt
Bildes:
dansiga: shis Tavs teksts kaarteejo reizi neko labu par Tevi neliecina .... Jau Tu mani ciest nevari un uzskati par leciigu un kashkjiigu, tas noziimee, ka VISIEM taa ir jaadomaa... P.S. Vispar jau topiks nebija par mani .....

da topiks, ne par recenzijām, bet par akmeņiem ................
Publicēts: 05.02.12 14:24
 citēt
dansiga:
Bildes: par ko ir topiks????? Es Tev uzdevu jautaajumus - Tu neatbildi. Ne jau slinkuma peec.

Uz kuru jautaajumu? BET ..... kaapec man buutu jaatbild obligaati uz taviem jautaajumiem? Pats nesi labaaks un neatbildi ;-ppppp

Schnircks:Mož paglaimot Bildes un teikt, ka Dansiga kašķīga? :O Utji-putji:)

Da Tu jebko vari teikt Bildeem - tik un taa buusi sarkanaa lupata buljlja aciis ;-pppp;-)))))
da neglaimo vinjam - driizaak kaa samirkusi kartona kaste. bet pateikt - bija vai nebija uz izstaadi - SLABO
Publicēts: 05.02.12 14:44
 citēt
Bildes:
meduslacis:

Bildes,kāpēc Tu esi tik negatīvi noskaņots..?...Ja ir ko teikt-saki,ja nav -paklusē..Man nepatīk,ka par maniem draugiem runā nepatiesību.............
Publicēts: 05.02.12 14:45
 citēt
Nevar būt, ka Latvijā tik daudz kašķīgu cilvēku...varbūt tā ir šī bloga īpašība..
Lunim +++
Publicēts: 05.02.12 14:55
 citēt
šņirkšlāču neargumenti smieklīgi...., tie tak neietekmē, gados radušos, viedokli ................ :bad_smile:
Publicēts: 05.02.12 15:03
 citēt
VinoRosso:Tur tak nav punktu, tikai bla bla

+++
Publicēts: 05.02.12 15:18
 citēt
dansiga:
f-foto:Ok, dansiga, tad tā vienkārši nav recenzija, bet viedoklis. Vai par viedokli var apvainoties, ja tas katram var būt un arī ir savs? Ja pret viedokli izturas ar neiecietību, tad to pašu monētu saņem atpakaļ. Neiecietību rada ne tikai iekšējās trauksmes līmenis, bet arī pašvērtējums. Cerams, ka netracina pats fakts, ka kāds runā, bet tikai tas, ka ir šaubas par viņa varu jomā un pār citiem tajā (zināšanas, pieredze, paša sasniegumi utt.). Te gan parādās piezīmes arī par to, ka cilvēks ir mākleris vai kas tur vēl. Te taču visi ir kaut kas cits, kāpēc tad tas jāuzsver? Par to ir jāpriecājas!
Salīdzinājums ar šķēpmetēju ir labs. Tā ir tēlaina valoda, bet metaforas saprot un lieto tikai cilvēki, kuru domāšanas process ir nobriedis.
Pretenzijas uz varu pieteikt vai sagrābt mēģina visi un visās jomās. Ir skaidrs arī tas, ka cilvēkiem tomēr nepatīk atklāta valoda, lai arī tai pašā laikā tie bieži skandē, ka melot nav labi.

To, ka visur censhaas sagraabt varu ...... lai taa buutu!!!! Bet es negribu lai "varu fotojomaa " sagraabj shaads ambiciozss tipinjsh, kursh absoluuti neprot uzrakstiti korektu recenziju - vienalga vai taa buutu pozitiiva vai negatiiva!!!!

Ja tas māklerītis var "sagrābt varu" Latvijas fotomākslas dzīvē, tad tas liecina nevis pat Marnica spēku, bet gan par tās fotodzīves vārgumu. Taisiet paši savus spēcīgus fotodarbus, vediet uz tālām zemēm uz tālo zemju fotogalerijām, pie tāliem fotokuratoriem, fotokritiķiem un nekāds Marnics nevarēs līdz turienei aizsniegties un ja arī aizsniegsies, tad par viņu būs ko pasmieties...
Publicēts: 05.02.12 15:21
 citēt
Citagaisma:
dansiga: To, ka visur censhaas sagraabt varu ...... lai taa buutu!!!! Bet es negribu lai "varu fotojomaa " sagraabj shaads ambiciozss tipinjsh, kursh absoluuti neprot uzrakstiti korektu recenziju - vienalga vai taa buutu pozitiiva vai negatiiva!!!!

Ja tas māklerītis var "sagrābt varu" Latvijas fotomākslas dzīvē, tad tas liecina nevis pat Marnica spēku, bet gan par tās fotodzīves vārgumu. Taisiet paši savus spēcīgus fotodarbus, vediet uz tālām zemēm uz tālo zemju fotogalerijām, pie tāliem fotokuratoriem, fotokritiķiem un nekāds Marnics nevarēs līdz turienei aizsniegties un ja arī aizsniegsies, tad par viņu būs ko pasmieties...
+++
Publicēts: 05.02.12 15:30
 citēt
manuprat blogs ir normals, vaina ir taja, ka dazhi dazhus pazist, ir draugi, un lidz ar to sliktu neerti teikt.... Ar bildem ir tapat ka ar visu citu... Ja man pazistams cilveks, kas ir labs cilveks bet nekads fotografs, rada man savu bildi ar lepnumu: nu kaa tev patiik? skaidrs ko gaida... vai man ir tiesibas iesplaut vinam sejaa? Ne, es noteikti atradishu kadu labu vardu un nepazaudeshu draugu. Es tacu nevaru vinu partaisiit. Liekuliiba? Ne, cilvecigas attieciibas. Tapec jau ari vieca teica par tam izstazu atklasanam, kur isti nemaz nav ko teikt. Bet viss tacu ir tik subjektiivi. Un noteikti, vismaz vinam cilvekam patiks, un tas jau ari labi.
Ir cilveki ka spej kritiski sevi novetret, un ir otradi...
Es pati zinu ka man nav bildes ar lielo burtu, bet man ir draugi (nefotografi), kam taas patiik, tieshaam patiik. Bet tas bildes nekluust no ta labaakas, bet sajuuta vienalga patiikama :face-grin: Un ko, man tagad nemt, un viniem atklati pateikt ka bilde ir suds, sabojat omu viniem un sev?
Mes te apspriezam cilvekus kuri te nemaz nav. Ko tas viniem dos? Ko mums? Na viens ne otrs te netika maniits. Varbut aprunasana butu vertigaka piedaloties autoriem?
Publicēts: 05.02.12 16:38
 citēt
Par tekstu par pozicionēšanu-

apžēliņ, kopš kura laika svarīgi kā sevi kāds pozicionē!!!!!!
Es sevi varbūt pozicionēju kā blondīni - balerīnu, nu un??
Publicēts: 05.02.12 17:04
 citēt
sīkā pīļu dīķī sīki manevri, bet cepiens tāds, it kā būtu sācies atomkarš...
Publicēts: 05.02.12 17:07
 citēt
Jau pats topika 1 teikums pats par sevi jau ir ļoti pārspīlets, ambiciozs un faktiski nekorekts.
Nekā tāda jau recenzijāa nav
Publicēts: 05.02.12 17:16
 citēt
dansiga:
CerambyX:

Tu tieshaam neko nesaproti .... Ja saac uz mani attiecinaat, tad personiigi es esmu cilveeks, kursh labaak klausaas kritiku nekaa lishkjiigus nepatiesus vaardus.
Arī par manu pasniegshanas veidu Tu pat LJOTI kljuudies. Es zinu kur un ko un kaa runaat. Sheit es shur tur atljaujos pateikt viedokli , jo uzskatu, ka te cilveeki naak lai maaciitos un tikai ljoti retos gadijumos saku. ka taisniiba ir TIKAI man.
Bet nu es jau sen esmu samierinaajusies, ka daudzi fotoblogisti, kuri mani nepaziist dziivee, uztver mani par kashkjigu, leciigu un iedomiigu ;-))))
Stesņajusj sprositj- a kāpēc blogisti(es VĒL nē), kuri personīgi Tevi nepazīst, Tevi uztver esam kašķīgu un lecīgu un iedomīgu?! Vai ne tāpēc ka to īpašību ausis rēgojas aiz Tevis rakstītā? Tā turpini un es arī pievienošos viņu pulciņam:face-crying: PEACE!
Publicēts: 05.02.12 17:25
 citēt
Labāk pasakiet, vai 90 bildes vienā viena autora izstādē ir normāla/parasta lieta?
Publicēts: 05.02.12 17:37
 citēt
f-foto:"es negribu lai "varu fotojomaa " sagraabj shaads ambiciozss tipinjsh, kursh absoluuti neprot uzrakstiti korektu recenziju - vienalga vai taa buutu pozitiiva vai negatiiva"

Mākslas vēsturē ir daudz piemēru, kur recenzijas saturs būtu izsakāms trīs vārdos: "S*, s*, s*! Labi, ka neiekāpu, jo laikus ieraudzīju, ka tas ir s*." Tagad par tādiem kritiķiem atceras tikai tāpēc, ka tie ir uzspļāvuši meistaram un ģēnijam.

Ja jūras brīze pūš tāpēc, ka tas skar draudzeni, tas ir subjektīvi. Ja kāds iebilst pret to, ka viņam mēģina iestāstīt, ka autore un kurators vispār ir atlasījuši darbus, tas jau ir objektīvāk.

Nu un galu galā - tagad ir blogu laiks. Tā vienkārši sakrita, Dansiga, ka publicēts ir tur. Iedomājies, ka "recenziju" uzrakstītu ikviens izstādes apmeklētājs. Savā blogā to publicēt un iemest publiski saiti uz to nav grūti. Un ko tad, arī ietu visus rāt, kas šķībi ir paskatījušies? Publicēties mūsdienās ir vieglāk nekā aiziet uz veikalu -20 grādos pēc piena. :)

Tak savos privaatajos blogos rakstiet ko un kaa tiik ... Labu/sliktu uttt.... Katram ir tiesiibas uz savu personiigo viedokli. Es lieku uzsvaru uz to, kas tas ir Pilsētas fotoklubs un tā vadītājs, kursh raksta bezjeedziigas recenzijas, kuraas nekas nav pateikt, kurš vienpersoniski izvirza "latvijas labākais fotogrāfs 2011" uttt balvas .... Pie tam es nevienaa tekstaa neesmu piemineejusi, ka izstaadei ir baigi labaa vai baigi sliktaa. Un nekad ne peec vienas izstades apmekleeshanas es taa nesaku. Es parasti saku MAN patika/nepatika. Ja ari iizstade man nav patikusi, es priecaajos par cilveeku, ka vinjsh to ir dariijis... Jo tas nav itk vienkaarshi un liek daudz ko pasham cilveekam paarveerteet.....
Publicēts: 05.02.12 17:37
 citēt
Droperidol:Labāk pasakiet, vai 90 bildes vienā viena autora izstādē ir normāla/parasta lieta?

Ja plashas telpas - kaapeec gan nee?
Publicēts: 05.02.12 19:06
 citēt
dansiga:
Nav runa par reccenzijas skarbumu, bet gan par psaniegshanas veidu ......

riktīgi sievišķīgi :D

nē, nu tu jau visu pareizi pateici, tikai tas tonis kādā tu teici :face-grin:
Publicēts: 05.02.12 19:08
 citēt
Droperidol:Labāk pasakiet, vai 90 bildes vienā viena autora izstādē ir normāla/parasta lieta?

Dianas Arbusas izstādē Parīzē ar bildēm bija piekrauti divi stāvi, cilvēki stāvēja rindā lai tiktu iekšā un pēc tam rindā pie katras zāles. Tiesa, izstādīts bija viss viņas mūža veikums.
Publicēts: 05.02.12 19:21 labots
 citēt

Manuprāt, ka tas ir daudz par daudz. Neodmāju, ka tādu kvantumu bilžu cilvēks spēj uztvert ar vienlīdz lielu uzmanību. Attiecīgi tad kāds labums no tāda bilžu daudzuma, ja cilvēks kādu daļu nemaz neapskata? Tā teikt, kas par daudz tas par skādi...

Nemaz nerunājot par to 90 bilžu līmeni/kvalitāti. Nezinu kādam meistaram/ģēnijam jābūt, lai tās visas 90 bildes (pie tam bildētas dažos gados nevis daudzu gadu desmitu laikā) būtu tādas, kur cilvēki pūš un elš no sajūsmas. Domāju, ka tādā amatier-izstādē tā ir zināma 'māksliniciskā pašnāvība' izlikt tādu kvantumu bilžu, jo skaidrs, ka vismaz 50% bilžu būs 'nasing spešal', skatītājs nogurs un tās tiešām labās bildes, kas tajā izstādē droši vien arī ir, pazudīs kopējā masā un paliks nepamanītas..
Publicēts: 05.02.12 20:47
 citēt
dansiga:
Gabiz:Kas tas Arno TM Marnicss nav ne mazākās nojausmas, tā kā daudz maz vērā ņemamu fotogrāfu "nikus" it kā esmu iegaumējis, un tādēļ neizprotu cepiena iemeslu. Ja es katru virtuālajā vide sastaptu daiļdirsēju ņemtu pie sirds, tad mana sentimentālās estētikas uztvere būtu deformēta līdz totālai degradatīvai destrukcijai...

es virtuaalos "dailjdirseejus" nenjemu galvaa ... bet vinjsh jau sevi pozicionee kaa vienu no galvenajiem latvieshu fotomaaksalas biidiitaajiem!!!!!! TUR jau tas krenjkjis!!!!!!

Kreņķis par (šaurā lokā pazīstama subjekta) recenziju vai par to, ka šams pozicionē, eksponē...?
Lai uztraukumam būtu pamats, viņam ir jābūt autoritātei man, Tev un vēl dažiem simtiem citu, bet, pirms šī topika izveidošanas man, un nojaušu, ka arī vairumam citu nebija pat aizdomu par šī subjekta "sentimentālo" eksistenci...
Publicēts: 05.02.12 20:51
 citēt

Manuprāt, ja tā nav mūža veikuma retrospelcija, tad tik daudz bilžu liecina par vāju izstādes kuratora veikumu. Kurators nebija spējis izvēlēties labākos darbus, tā ka te akmentiņš nav autores dārziņā, ja nu vienīgi viņa pati ir bijusi tā kura atlasa savus darbus.
p.s. Saka jau, ka darbu atlase izstādei, nereti ir piņķerīgāka un sarežģītāka lieta nekā bildes uztaisīšana.
Publicēts: 05.02.12 20:58
 citēt
Gabiz:
dansiga: es virtuaalos "dailjdirseejus" nenjemu galvaa ... bet vinjsh jau sevi pozicionee kaa vienu no galvenajiem latvieshu fotomaaksalas biidiitaajiem!!!!!! TUR jau tas krenjkjis!!!!!!

Kreņķis par (šaurā lokā pazīstama subjekta) recenziju vai par to, ka šams pozicionē, eksponē...?
Lai uztraukumam būtu pamats, viņam ir jābūt autoritātei man, Tev un vēl dažiem simtiem citu, bet, pirms šī topika izveidošanas man, un nojaušu, ka arī vairumam citu nebija pat aizdomu par šī subjekta "sentimentālo" eksistenci...

Nuuuu .. taadaa gadiijumaa juus neinterseejaties par fotolaucinja aktivitaateem ..... vinju NEVAR nepamaniit....
Publicēts: 05.02.12 21:00
 citēt
dansiga:
Gabiz: Kreņķis par (šaurā lokā pazīstama subjekta) recenziju vai par to, ka šams pozicionē, eksponē...?

Nuuuu .. taadaa gadiijumaa juus neinterseejaties par fotolaucinja aktivitaateem ..... vinju NEVAR nepamaniit....
diivaina izpratne Tev par fotolaucinjiem - seedeet simts saitos un cepties.
Publicēts: 05.02.12 21:04
 citēt
Bildes:
dansiga: Nuuuu .. taadaa gadiijumaa juus neinterseejaties par fotolaucinja aktivitaateem ..... vinju NEVAR nepamaniit....
diivaina izpratne Tev par fotolaucinjiem - seedeet simts saitos un cepties.

DESMITO reizi paarliecinos, ka Tu tekstu lasi taa kaa Tev gribeetos ;-pppp KUrsh u nkaados 100 siatos!?!!?!?
Publicēts: 05.02.12 21:05 labots
 citēt
CerambyX:

Manuprāt, ka tas ir daudz par daudz. Neodmāju, ka tādu kvantumu bilžu cilvēks spēj uztvert ar vienlīdz lielu uzmanību. Attiecīgi tad kāds labums no tāda bilžu daudzuma, ja cilvēks kādu daļu nemaz neapskata? Tā teikt, kas par daudz tas par skādi...

Nemaz nerunājot par to 90 bilžu līmeni/kvalitāti. Nezinu kādam meistaram/ģēnijam jābūt, lai tās visas 90 bildes (pie tam bildētas dažos gados nevis daudzu gadu desmitu laikā) būtu tādas, kur cilvēki pūš un elš no sajūsmas. Domāju, ka tādā amatier-izstādē tā ir zināma 'māksliniciskā pašnāvība' izlikt tādu kvantumu bilžu, jo skaidrs, ka vismaz 50% bilžu būs 'nasing spešal', skatītājs nogurs un tās tiešām labās bildes, kas tajā izstādē droši vien arī ir, pazudīs kopējā masā un paliks nepamanītas..

pirms gadiem biju uz richard avedon retrospekciju berlīnē, sākums protams iespaidīgs, bet pēc brīža jau vairs netika apskatīta katra bilde, vēl pēc brīža jau diezgan raiti tika apskatīta labi ja katra 10.. kvantums liels un tiešām nav iespējams noturēt uzmanību.. kopsummā ~2h staigāju..
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt