turpinājumam www.fotoamatnieki.lv... jāpiezīmē, ka šī ir pirmā "recenzija"par manu izstādi. Turklāt šķiet, ka tās autoram nav skaidrs, ko viņš grib pateikt un viņš lieto faktus kurus nepārzin.
Bildes:iivaina izpratne Tev par fotolaucinjiem - seedeet simts saitos un cepties.
DESMITO reizi paarliecinos, ka Tu tekstu lasi taa kaa Tev gribeetos ;-pppp KUrsh u nkaados 100 siatos!?!!?!?
Dansig, taisam savu klubiņu, nopozicionēsim to kā profoto, daiļdirsēju un vispār extravip pasākumu un kļūsim par vispāratzītām autoritātēm.. Varu saderēt, ar pareizu "mārketingu" sabīdīts pasākums garantēs, ka liela daļa fotosabiedrības par mums cepsies tieši tā pat, kā tagad par Marnicu..
tie kas pazīst Arno, tos šāda veida ''recenzijas'' nepārsteidz
metra:turpinājumam www.fotoamatnieki.lv... jāpiezīmē, ka šī ir pirmā "recenzija"par manu izstādi. Turklāt šķiet, ka tās autoram nav skaidrs, ko viņš grib pateikt un viņš lieto faktus kurus nepārzin.
agriss:tie kas pazīst Arno, tos šāda veida ''recenzijas'' nepārsteidz
metra:turpinājumam www.fotoamatnieki.lv... jāpiezīmē, ka šī ir pirmā "recenzija"par manu izstādi. Turklāt šķiet, ka tās autoram nav skaidrs, ko viņš grib pateikt un viņš lieto faktus kurus nepārzin.
nju a kas? Tik un ta tā Mētra ir riktīgi foršiņa.
bet pateicoties shitai vaavuljoshanai puisis ar igaunisko vaardu un vinja kabatas mikrosaits buus uzlidojis slavas zeniitaa... a zrja.
Divos vardos: vinsh no tevis bija gaidijis ko citu Vai tad tas ir pelami?
nekā TĀDA es tur nesaskatīju. Un biju nepatīkami pārsteigts par 4 un 5 bildi. Diemžēl uz izstādi netikšu, jo galerija nestrādā brīvdienās, tāpēc viedoklis par izstādi kopumā izpaliks.
Recenzija kā recenzija, manuprāt. Neesmu es tik zinošs, lai teiktu, ka tik ļoti sliktā stilā uzrakstīta, jeb biogrāfiskie fakti sagrozīti.
Par izstādes nosaukumu un darbu atlasi, jāpiekrīt.
Kaut kur iepriekš vienā komentārā jau izskanēja, ka apmeklējot izstādi- jābūt vienotam kopsaucējam, nevar apskatīt 90 bildes, zem neko neizsakoša nosaukuma "Mana bagāža" Skatītājam jāliek jau iepriekš koncentrēties uz ko konkrētu, piemēram, tās šajā gadījumā būtu sadzīviskas ainiņas vai klusās dabas. Tas arī kaut kādā veidā izkristalizē radošās personības rokrakstu.
dansiga:
DESMITO reizi paarliecinos, ka Tu tekstu lasi taa kaa Tev gribeetos ;-pppp KUrsh u nkaados 100 siatos!?!!?!?
Dansig, taisam savu klubiņu, nopozicionēsim to kā profoto, daiļdirsēju un vispār extravip pasākumu un kļūsim par vispāratzītām autoritātēm.. Varu saderēt, ar pareizu "mārketingu" sabīdīts pasākums garantēs, ka liela daļa fotosabiedrības par mums cepsies tieši tā pat, kā tagad par Marnicu..
Bildes:offtopiks, protams, bet varbuut kaads var iedot linku / labu piemēru, taa teikt - fotomaakslas kritikas masterpiisam?
iekš 1x.com kritikas sadaļā palaikam var uziet argumentētas un interesantas kritikas... katrā ziņā tur kritiku forma nav "nogalinoša", ir izcelts un analizēts arī pozitīvais, ne tikai kritiķaprāt saredzētie trūkumi...
Nuuuu .... to ej pats skaties, bet mans uzskats, ka labam kritikjim NAV jaabuut ob;igaati arii labam fotograafam ..... bet tas uz sho gadiijumu neattiecas
Bildes:offtopiks, protams, bet varbuut kaads var iedot linku / labu piemēru, taa teikt - fotomaakslas kritikas masterpiisam?
iekš 1x.com kritikas sadaļā palaikam var uziet argumentētas un interesantas kritikas... katrā ziņā tur kritiku forma nav "nogalinoša", ir izcelts un analizēts arī pozitīvais, ne tikai kritiķaprāt saredzētie trūkumi...
Fotonetā diskusijas zem nedēļas bildēm bieži vien ir fundamentāli dziļas un pārdomātas. Bet jāņem vērā, ka tas ir publisks internets - tur var paladziņu uzrakstīt gan īsts māklas kritiķis, gan parasts garāmgājējs. Attiecīgais forums ir dziļi kaktā, tamdēļ parastie garāmgājēji no tēmas "tu muļkis" vs "pats muļķis" tur gandrīz negadās.
GALVENAIS neņem pierē , čalis REĀLI ir pilnīgs cirvis FOTO jomā , būtībā tas ir "Bots kompilātors" kurš ar sev nesaprotamu frāžu sakopojumu postešanu cenšās imitet vētrainu darbību un TIK PAR PRIEKŠNIEKU Visas viņa darbības veltītas tikai vienam mērķim TIKT PRIEKŠNIEKOS , ne tekstiem ko viņš raksta ne bildēm nav nekadas loģiskas sakarības ir tikai PAREIZAIS TONIS / VIRZIENS kā tests "Aizpildi saņem balvu" tā nu viņs arī vislaik PILDA cenšoties saņemt KRĒSLU Galevanais ka NEKAS NESANĀK jau gadiem Kā izteicās Valts "Neteresim savu laiku" par viņa aktivitātēm tu jau nojaut kur .
PRINCIPĀ čalim nav ne mazākas saprašanas FOTO jomā , teksti ir PAREIZU FRAŽU variacijas visu iespējamo IEMESLU sakarā. PRINCIPS kā "Čatbotam" Mums ar tevi ir LIELA priekšrocība mums ir izglītība šai jomā un akadēmiskas zinašanas TĀPĒC es tavā vietā vienkarši IESKATĪTOS TEKSTA un tev taps skaidrs ka TEKSTA NAV ir tikai "Pareizu fržu salikums" lai izskatas ka GURI SARAKSTĪTS Nu nevar cilveks kuram nav IZGLĪTĪBAS / SAPRAŠANAS rakstīt RECENZIJAS var tika kā dzejolī "Dzejnieka karnevals" Dzeja ir JĒGAS NAV
pagaidām Arno vēl ar bildēšanu lāgā neiet. Te dažas bildes:
http://www.fotoamatnieki.lv/galleries/?page=4#
Kritiņim RECENZENTAM nav jābūt "Ģeniālām autoram" , izcili autori ka likums nav LABI kritiķi jo parasti ciklejās uz sevi un saviem darbiem. Cilvēks kurš PRETENDĒ UZ ANALĪZI jābūt ka minimums PADZIĻINĀTĀM ZINĀŠANĀM konkrētā vai saistītajās jomās , konkrētā gadijumā ir tik "Iemācīta no galvas terminu vārdnīca" kuras satur tad arī tiek paildinātas "Paķīk / Nepaķīk" līmeņa vārsmas Komunikāciju jomā ir tāds TESTS "Sacerējums par JEBKO" tev iedod būtībā BEZJĒDZIGU uzdevumu "Sacerējums par NAGLU" , tev jāprot pierakstīt pēc iespējas LIELAKS sakarīga teksta blāķis par JEBKO dažs labs kolēģis spēja piemaut trīs A4 lapas pa NEKO bet lasi un PRIEKS LASĪT !
f-foto - ) kaadreiz rakstiiju, preses reliizes saucaas... bet es pietureejos pie noteiktaas formas un standarta -> liids (radio zinju formaata teksts, kas izsaka visu - kur, kas, kad), tad iztirzaajums par teemu un beigaas fona info, kas bija pirms tam.... DD es toch nepieveershu uzmaniibu, kaskjiem un necepjos par kjengaam... reizeem ir incanti paveerot... man pieredze i-netvidee ir gana iespaidiiga... jaa, Tev taisniiba neesmu citautvalodulapaas biagi seerfojusi, taa kaa nevaru saliidzinaa... un surikaatu dziive ir redzeeta... Patiesiibaa no katra var kautko maaciities, piemeeram pie AM maaciijos PS bilzju apstraadi, iegvu.... Savukaart par AM gada nominaacijaam fotojomaa, pilniigi piekriitu Dansigai, blekjis... Dansigas (paziistu jau pasen) kritiku uztveru nopietni un ljoti veseliigi, man patiik, ja Dans ir ko izteikusi pie manam bildeem vai kaac cits bloga komenteetaajs, no kljuudaam maacaa, it iipashi ja prot atshkjir kur pelavas,kur graudi... ))
TWIN:Nevar būt, ka Latvijā tik daudz kašķīgu cilvēku...varbūt tā ir šī bloga īpašība.. Lunim +++
da nee, paskaties viss i-nets pilns ar analogjiskaam kjengaam... ne velti latvietim gardaakais eediens otrs latvietsi DD
Nu nav, nav tā latviešu kaite. Aizej kaut vai jūtūbē paskaties, piemēram pie klipiem par kādu no Audi/BMW/Mercedes/Jaguar, vai pie kādiem mūzikas kliepiem u.t.t., iet vaļā ne sliktāk kā delfos
A es nesaprotu kāpēc tik ļoti jāuzsver recenzijas autora personība? Nomainītu Marnica vārdu tām recenzijām pret kāda kompetentāka, autoritatīvāka mākslinieka/kritiķa vārdu un vairums droši vien piekristu: "Ā, nu ja viņš tā saka, tad jau tā ir", kaut gan būtu uzrakstīts 1:1 tieši tas pats
da suuds ar vis[t]u, tas viss ir tik pat ljoti subjektiivi, cik fotograafija pati par sevi. Katram ir tiesiibas uz savu viedokli, lai vai kaads tas buutu. tekstu izlasiiju, nezinu nedz rakstiitaaju, nedz paziistu izstaades autoru. Vieniigais, ko var teikt - tas viss ir ljoti subjektiivi, lai vai kas buutu taa raksta autors. No kaa izriet iespaids, ka shis cepiens ir vairaak deelj taa, ka kaads ir aizskaaris kaada, kaada drauga, kaada pazinjas juutas zem attieciigaas teemas par izstaadi. Taatad cepiens ne pa kjeksi un viss ir bumbaas
CerambyX:A es nesaprotu kāpēc tik ļoti jāuzsver recenzijas autora personība? Nomainītu Marnica vārdu tām recenzijām pret kāda kompetentāka, autoritatīvāka mākslinieka/kritiķa vārdu un vairums droši vien piekristu: "Ā, nu ja viņš tā saka, tad jau tā ir", kaut gan būtu uzrakstīts 1:1 tieši tas pats
Nevis JEBKURA bet VAIRUMA jo Latvijā vspār ir ļoti zema līmeņa KRITIKA vāji izglītoti speciālisti SAVĀ JOMĀ
CerambyX:A es nesaprotu kāpēc tik ļoti jāuzsver recenzijas autora personība? Nomainītu Marnica vārdu tām recenzijām pret kāda kompetentāka, autoritatīvāka mākslinieka/kritiķa vārdu un vairums droši vien piekristu: "Ā, nu ja viņš tā saka, tad jau tā ir", kaut gan būtu uzrakstīts 1:1 tieši tas pats
Da pofig personība, autoru nezinu, bet, palasot viņa opusus, psiholoģiskais portrts veidoja šāds : Krustiņu Pataka un Švauksta simbiots.