Atvainojos par veca datorlamera jautājumu, bet kur gan citur uzjautāt, ja ne Fotobloga gudrīšiem. Kā no laptopa pārnest E-pasta vēstuļu arhīvu uz "lielo" datoru? Cik es saprotu, tik vienkārši neesot, jo E-vēstules esot viltīgā formātā tālu noglabātas un ar vienkāršu Copy-Paste nesanāks. Lūdzu dikti neapsmiet- penšiem tik labi vairs nepielec...
Friidis:Atvainojos par veca datorlamera jautājumu, bet kur gan citur uzjautāt, ja ne Fotobloga gudrīšiem. Kā no laptopa pārnest E-pasta vēstuļu arhīvu uz "lielo" datoru? Cik es saprotu, tik vienkārši neesot, jo E-vēstules esot viltīgā formātā tālu noglabātas un ar vienkāršu Copy-Paste nesanāks. Lūdzu dikti neapsmiet- penšiem tik labi vairs nepielec...
kāda E-pasta programma tev ir uz laptopa un kādu gatavojies lietot ar lielo datoru?
Friidis:Uz laptopa Win XP ar iedzimto Outlok Express. Uz lielā datora cilvēks likšot Win 7, jo vecajam XP esot sācies vecuma marasms ...
Septītajā ir savs express analogs no radītājiem bez maksas lādējams, un šamā ir migrācijas tūlis, kas to visu sadara. Lai veicas. Tas kurš septīto liks, lai meklē.. šim tāds darbs.
migreet uz citu programmu buus sarezhgjiiti. uz to pashu - copy paste, tikai jaazin ko kopeet - preferencees ir noraadiits kur glabaajas meili - tas folders jaapaarnes un jaunajaa datoraa tai pashai programmai preferencees jaanoraada "jaunais=paarnestais" folderis kaa meilu glabaashanas.
Es vienreiz darīju otrā virzienā - no Win7 uz XP, abos gan bija Outlooks, kas Office sastāvā. Zem pogas File ir Import and Export, kad to nospiež parādās logs, kurā jāizvēlas "Export to a file", tad parādās logā tālākā izvēle, kurā jāizvēlas "Personal Folder File (.pst)", tad spiežot atkal Next nākamjā izvēlnē parādīsies folderīšu saraksts, kur jāizvēlas ko eksportēt (es tur atzīmēju "Personal Folders" un zem loga ieķeksēju kvadrātiņā "Include Subfolders" (lai visi Inbox, Sent items, Drafts un pārējhie folderi tiktu iekļauti), un tad atkal jāspiež Next, tur tad jāspiež poga Browse un jāatrod folderis, kur to pst failu nolikt (tā kā tiks likts uz cita datora, tad es eksportēju uz ārējo cieto disku (bet gan jau var uz flešku vai ko tamlīdzīgu arī)), un tad pogu Finish, un tad tas dators kādu brīdi ņemsies, kamēr eksportēs. Nu un jaunajā tad vajag sakonfigurēt epastu un tad pretējā virzienā - to pst failu vajag importēt. Tos visus spiežamos uzstādījumus es tagad apskatījos, kā man viņi ir iekš Win XP. Par to importu precīzi iekš win 7 opcijas neopateikšu, jo man pašalik uz datora XP stāv, bet tāp[at līdzīgi vajadzētu būt. katrā ziņā, kad es no Win7 ņēmu nost un liku uz Win XP, viss ļoti labi sanāca.
Elmarss:Čukča ņe čitateļ, čukča pisateļ... Bildes & robert, kaut pa diagonāli izlasiet, kas līdz šim runāts.
Un ko gribēji teikt? Izlasīju it kā visu - vai tad tam Outlook Express nebūs Imort un Export pogas? Cilvēkam tak vajag visus mailus no vecā kompja uz jauno uzlikt. Nu un vienkāršākais ir no vecā kompja pst failu eksportēt, kurā tas viss meila folderu saturs būs iekšā, un jaunajā importēt. Kas nav saprotams?
Savukārt, ja tie meili ir bijuši arhivēti ik pa laikam, tad jāskatās, kurā vietā tie tiek arhivēti, un tas arhīvs jānokopē un jānopeisto jaunajā kompī. Bet cik zinu, neviens parasti ar arhivēšanu nezaizraujas, es tai skaitā, ja pārādās ik pa laikam tas AutoArchive piedāvājums, es to kancelēju parasti.
Elmarss:Čukča ņe čitateļ, čukča pisateļ... Bildes & robert, kaut pa diagonāli izlasiet, kas līdz šim runāts.
Un ko gribēji teikt? Izlasīju it kā visu - vai tad tam Outlook Express nebūs Imort un Export pogas? Cilvēkam tak vajag visus mailus no vecā kompja uz jauno uzlikt. Nu un vienkāršākais ir no vecā kompja pst failu eksportēt, kurā tas viss meila folderu saturs būs iekšā, un jaunajā importēt. Kas nav saprotams?
Savukārt, ja tie meili ir bijuši arhivēti ik pa laikam, tad jāskatās, kurā vietā tie tiek arhivēti, un tas arhīvs jānokopē un jānopeisto jaunajā kompī. Bet cik zinu, neviens parasti ar arhivēšanu nezaizraujas, es tai skaitā, ja pārādās ik pa laikam tas AutoArchive piedāvājums, es to kancelēju parasti.
Nu nafff tās pogas... UN nafff tā *.pst faila ar. Ir vesela rinda citu failu...Kurus ar rociņām.
talavietis:7 tajā jau būs windows Live Mail. Labāk uzreiz pareizo ceļu uz to.
Tieši tā, un tai mailā ir tūlis ar ko... tik portatīvā disku labāk pie lielā datora pieslēgt un tad arī mīļotots datus, un filmas, un muzonu, un...
es tā kaut kā īsti nesaprotu... tas outlooks tač kaut kādam serverim slēdzas klāt un to pastu novelk... vai tad uz servera nekā vairs nav? t.i. parasti, piemēram ar exchange - tikko pieslēdzies ar jauno klientu, šis pats piedāvājas visu novilkt, sasinhronizēt... nu labi, te drošvien nav exchange, bet godīgi sakot vienalga kas tas ir - uz servera pastam jābūt un to vajadzētu vēlreiz novilkt
MaVi:es tā kaut kā īsti nesaprotu... tas outlooks tač kaut kādam serverim slēdzas klāt un to pastu novelk... vai tad uz servera nekā vairs nav? t.i. parasti, piemēram ar exchange - tikko pieslēdzies ar jauno klientu, šis pats piedāvājas visu novilkt, sasinhronizēt... nu labi, te drošvien nav exchange, bet godīgi sakot vienalga kas tas ir - uz servera pastam jābūt un to vajadzētu vēlreiz novilkt
lai kautko novilktu, vai sinhronizētu..jābūt ko vilkt vai sinhronizēt, atkarībā no iestatijumiem faili uz servera var nebūt..
Man dēls bija uzriktējis tā, ka viss pasts no inbox.lv un apollo.lv adresēm ienāk iekš Outlok Express. Paskatījos Inbox.lv- tur saglabāšanas ķeksītis nav ielikts un tātad sarakste saglabājas tikai Outlok'ā- tur esmu sataisījis arhīvam dažādas mapītes dažādiem darbiņiem un cilvēkiem. Tātad vienīgā izeja ir to arhīvu ķeksēt ārā no Outlok "noliktavām". Cik saprotu, tas cilvis, kurš man pārinstalē Widows'u, ir atradis kaučkādu progu, kas taisa backup vēstuļu arhīvam un pēc tam atjauno jaunā vietā. Atliek cerēt, ka būšu uzticējis to lietu pareizam specim (pats nejēdzu un apgūt to visu nav jēgas un arī pa vēlu) un vēstuļu arhīvs parādīsies arī iekš Win 7..
Friidis:Man dēls bija uzriktējis tā, ka viss pasts no inbox.lv un apollo.lv adresēm ienāk iekš Outlok Express. Paskatījos Inbox.lv- tur saglabāšanas ķeksītis nav ielikts un tātad sarakste saglabājas tikai Outlok'ā- tur esmu sataisījis arhīvam dažādas mapītes dažādiem darbiņiem un cilvēkiem. Tātad vienīgā izeja ir to arhīvu ķeksēt ārā no Outlok "noliktavām". Cik saprotu, tas cilvis, kurš man pārinstalē Widows'u, ir atradis kaučkādu prtogu, kas taisa backup vēstuļu arhīvam un pēc tam atjauno jaunā vietā. Atliek cerēt, ka būšu uzticējis to lietu pareizam specim (pats nejēdzu un apgūt to visu nav jēgas un arī pa vēlu) un vēstuļu arhīvs parādīsies arī iekš Win 7..
Tik win7 vairs naf tā expreša...
talavietis:7 tajā jau būs windows Live Mail. Labāk uzreiz pareizo ceļu uz to.
Katrā ziņā, ja vecos datus neiznīcina, var ampelēties ilgi un jautri. Es to daru vienkārši, pieslēdzu veco disku pie jaunā kompja un ļauju LiveMailam tos datus importēt uz sevi... I nekādas progas nevajag. Lai veicas.
Visādu šādu čakaru dēļ, jau sen atteicos no Outlook Express. Visērtāk taču ir it pa taisno uz serveri! Tagad man visas e-pastkastītes stāv Gmailī. Ķekši salikti tā, lai visas vēstulītes, kas pienāk arī uz vecajām adresēm sakristu Gmailī. Un esmu laimīgs. Un nekāda vairs problēma ar kompja pārinstalēšanu. Un savai sarakstei varu piekļūt no jebkura datora.
Elmarss: Es to daru vienkārši, pieslēdzu veco disku pie jaunā kompja un ļauju LiveMailam tos datus importēt uz sevi... I nekādas progas nevajag. Lai veicas.
Problēmiņa jau iekš tā, ka lielākā daļa vēstuļu jāpārkrāmē viena "lielā" datora ietvaros, pārinstalējot Win XP uz Win 7. Man lielajā datorā ir 2 fiziskie diski- sistēma un "operatīvie" dati uz viena, arhīvs uz otra (+ arhīva kopija uz arējā cietņa). Cik saprotu, tiks izveidots Win XP backup fails uz arhīvu diska un no tā vēlāk "sapumpēs" pastu jau Win 7 progas attiecīgajā "noliktavā". Jautājumu uzdevu, lai pie reizes pārmestu uz lielo datoru arī atsevišķi uzkrāto vēstuļu arhīvu no "laptopa".