Plānoju iegādāties Pentax K10D fotoaparātu, iepriekš esmu saskāries tikai ar Canon EOS 400D... Kā Pentaxiem ir ar manuālo fokusēšanu, Canon, ja nospiež slēdzi līdz pusei, iedegās zaļš indikators, ja objekts bija fokusā. Interesē vai Pentax ir tā pat vai līdzīgi?
vot šitais ir rēcīgs jautājums Vai tad uz aci neredz ka ir fokusaa? Es gan nekaadaam indikaatoru lampinjaam nekad neticeetu. Vai ta aparaats 100% zin ko tu gribi fokusaa?
Man pentax`am parādās kautkas zaļš sānos (man gan analogais MZ-7) un noskan k-kāda skaņa, bet neatminos tādu brīdi, kad tiešām justu, ka man šī fīča palīdz. Parasti redzu ar acīm kas ir fokusā un kas nav
poga liidz pusei - tas nav manuālais fokuss! tas ir nofikseet auto fokusu, lai nesasteigtu kadru. manuālis ir tad kad tu papildus izmaini fokusa attaalumu. un parādās KAUTKAS zaļš. kas tā par atieksmi pret savu inventāru. diagnostikas lampiņas,savai kamerai, kāpārzin kā savi 5 pirksti. ja tu saki kautkas - tas var but arī eksponometra atlauja fotogrāfēt. jautājums ir kreisi uzdots un atbildes arī par nopietnu atbildi neliecina :evil:
Mēģināšu precizēt: Manuāli mainu fokusu, reizē turot nospiestu pogu līdz pusei, tajā brīdī, kad ir fokuss, iedegas zaļš indikators! Ticiet vai ne, bet dažreiz noder...
bet kaada jeega tad fokuseet manuaali un gaidiit kad iedegsies zlajaa gaisma? Varbuut vnk iesleedz automaatisko fokusu, un tad kad nospiediisi liidz pusei, asum iestaadiisies uz tavu "zaljo indikatoru"
sito laikam par fokusu uz gaismiņu nesapratīsu - ne jēgu, ne sistēmu. Domāju, ka gaismiņa der tikai eksponometriem- pareizai fragmas/slēdza ātruma kombinācijai, labi laikam esmu vecmodīgs :lol:
sito laikam par fokusu uz gaismiņu nesapratīsu - ne jēgu, ne sistēmu. Domāju, ka gaismiņa der tikai eksponometriem- pareizai fragmas/slēdza ātruma kombinācijai, labi laikam esmu vecmodīgs :lol:
++, man pat nevajag gaisminju, pietiek ar bultinju kas svaarstaas no "+" uz "-". Gaisminjai miinuss - neredz cik ljoti nepareiza ekspoziicija. Pluss - redz tumsaa a uz tumsha fona ar taadu mazu bultinju ne suuda nevar panaakt.
jap, tumsaa ir taa kaa ir ar to bultinju, bet pieshauties var. grutak kad gaaaaaara makro truba klaat, tad ari gruuti saskatiit, jo pa malaam mellls. + vel, kad tumshs po zhiznji, ekspoziciju vajag GARU, njifiganevar nomeerit, jamin. dazhreiz sanaak, dazhreiz nee, no taa jau chujs rodas... tagad man pieladets viens 5ais FED's, bez eksponometra. bishku pat nepierasti jau, bet nu gribas pa pilsetu pastaigaat ari ar to.
Kamēr neiedegās un nenopīkstas, slēdzis nedardojas (ja ir iestādijumos gaisma un skaņa 5D) un tas ir labi...mazāk brāķa. Bet šakuma jautājums man arī interesē