Vēlos iesākt diskusiju par labāko macro objektīvu, kuram būtu vislielākais asuma dziļums - tad, kad diafragmu aizver, kad asuma dzilums palielinās.
Aicinu atbildēt gan ar ieteikumiem, gan konkrētiem piedāvājumiem vai nu nopirkt šādu objektīvu vai arī iznomāt, ja nevēlaties pārdot, vai arī pa draugam
Vai tad nav tā, ka pie vienādiem objektīva parametriem (resp canon 100mm, sigma 100mm, nikon 100mm) un bildēšanas apstākļiem, pie vienādas diafragmas un identiska kadrējuma asuma dziļums būs vienāds?
versatile:Vai tad nav tā, ka pie vienādiem objektīva parametriem (resp canon 100mm, sigma 100mm, nikon 100mm) un bildēšanas apstākļiem, pie vienādas diafragmas un identiska kadrējuma asuma dziļums būs vienāds?
ir gan
operatoram tas taka būtu jazin.... var atšķirties izšķirtspēja, kontrasts, neasās zonas zīmējuma plastika, bet asuma dziļums ne
labs asuma dziļums būs ziepīšiem ar makro funkciju. dslr - vinalga kāds objektīvs - asuma dziļums pie vienādas diafragmas makro bildēs būs vienādi mazs
Vēlos iesākt diskusiju par labāko macro objektīvu, kuram būtu vislielākais asuma dziļums - tad, kad diafragmu aizver, kad asuma dzilums palielinās.
Aicinu atbildēt gan ar ieteikumiem, gan konkrētiem piedāvājumiem vai nu nopirkt šādu objektīvu vai arī iznomāt, ja nevēlaties pārdot, vai arī pa draugam
Gaidīšu ziņas!
Ar cieņu - JĀNIS SKULME, operators
klāt ieteicams pierēķināt arīdzan objektīva milimetrus.............teiksim 180 mm stikls fonu pie viena F cipara aizsmērēs ņiprāk, nekā 70nieks.
Teorētiski tāda jēdziena nemaz nevar būt!Var runāt tikai par pieļaujamā neasuma dziļumu uz plaknes, jo attēls maksimāli asi projicēsies uz bezgalīgi plānas sfēras.Ja nopietnāk,tad sakiet vai ir tāds dziļuma asums un ko tas nozīmē?Vienā rakstā redzēju abus divus šos jēdzienus blakus un netiku gudrs kurš ir lohs-vai nu rakstītājs vai arī es. Asuma dziļums-dziļuma asums...mārrutks viņu zin!
īsti nezinu, bet pamēģini makro stiklu ar iespējami maziemm mm..... vismaz mana sigma 10-20 pie f11 dod asu bildi no 40 cm līdz bezgalībai Tokinai ir 35mm makro cik zinu
soms:īsti nezinu, bet pamēģini makro stiklu ar iespējami maziemm mm..... vismaz mana sigma 10-20 pie f11 dod asu bildi no 40 cm līdz bezgalībai Tokinai ir 35mm makro cik zinu
soms:īsti nezinu, bet pamēģini makro stiklu ar iespējami maziemm mm..... vismaz mana sigma 10-20 pie f11 dod asu bildi no 40 cm līdz bezgalībai Tokinai ir 35mm makro cik zinu
Ir opcija uzlikt aparātu uz statīva un, manuāli mainot fokusa plakni, fotogrāfēt vairākus foto (emu mēģinājis līdz 30 gab) un tad kombinēt tam paredzētās programmiņās. Bezmaksas programma šim nolūkam ir CombineZ, bet ir dažādas maksas versijas, kas gan nav daudz labākas par CombineZ.
Protams, tas nav piemērots kustīgiem objektem... attiecībā uz tādiem pievienojos iepriekš rakstītajam viedoklim, ka, jo mazāks sensors, jo labāk. Ja runā par objektīviem un diafragmām, tad jāatceras, ka mazi diafragmas atvērumi dēļ difrakcijas ir tautas valodā runājot neasi jeb izplūduši.