forum.gif
Cik kompetenta ir sieva?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Cik kompetenta ir sieva?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.02.12 13:57
 citēt
Nedēļas karstākajā bloga rakstā izlasīju konkrētu autores frāzi:
"Kādreiz viena tēlnieka sievai uzprasīju: kādēļ Jūs, nekoompetents cilvēks, jaucaties? Atbilde: Es esmu gan kompetenta! Es 40 gadus biju viņa sieva! Kā sacīt jāsaka - komentāri lieki. "
Secinu, ka autore uzskata, ka 40 gadus esot tēlnieka sievai, šī sieviete (tēlnieka sieva) ir absolūti nezinoša un par tēmu spriest nespējīga.
Manas domas ir savādākas. Domāju, ka konkrētas profesijas, vienalga vai tas būtu tēlnieks, fotogrāfs vai pavārs, dzīvesbiedrs/-e, dzīvojot laulībā tik ilgus gadus kopā, pietiekoši labi orientējās dzīvesbiedra nodarbošanās lauciņā.
Kā domājat jūs?
Publicēts: 08.02.12 14:02 labots
 citēt
pa šo laiku arī sievasmātei var amatu iemācīt - joks. Nepiekrītu. Kā var ķirurga sieva iemācīties veikt operācijas?
Publicēts: 08.02.12 14:04
 citēt
blaac:pa šo laiku arī sievasmātei var amatu iemācīt - joks. Nepiekrītu. Kā var ķirurga sieva iemācīties veikt operācijas?

Bet ķirurga sieva iemācījās veiksmīgi (neveiksmīgi) vadīt valsti :D
Publicēts: 08.02.12 14:10
 citēt
patiesaa kopdziivee Tu taa saaudz ar otru cilveeku, vinja domaam, izpausmeem, ka liidzdarbojies, ietekmeejies, paarzini...
es savai bijushajai, kura ir tulkotaaja, biju pirmais redaktors un kritikjis, pirms graamata nonaak izdevnieciibaa - i nekas - normaljno vsjo eto!
Publicēts: 08.02.12 14:16 labots
 citēt
Manai sievai arī daži pamanījās atnest pat rentgena bildes, lai šī pakonsultē:face-crying:
Un bija ļoti izbrīnīti, kad viņa atteicās to darīt:face-glasses:
Publicēts: 08.02.12 14:18
 citēt
blaac:pa šo laiku arī sievasmātei var amatu iemācīt - joks. Nepiekrītu. Kā var ķirurga sieva iemācīties veikt operācijas?

Neiet runa par konkrētu rīcību, domāju darbību kā tādu, bet par orientēšanos vispār tajā lauciņā. Dzīvesbiedrs taču diendienā dzīvojot, dalās domās, stāsta par saviem projektiem, visi darbi ir redzēti simtiem, tūkstošiem reižu, visas nianses, sūrā darba garoziņa, ir zināmas. It sevišķi, ja ir individuālā darbnīca, sieva drošvien ir otrais cilvēks, kas visu to virtuvi labi pārzin.
Protams, uz visām profesijām drošvien to nevar atiecināt. Uz ķirurga profesiju jau nu drošvien visvairāk nē. :big_smile:
Publicēts: 08.02.12 14:20
 citēt
Gita_B:

Neiet runa par konkrētu rīcību, domāju darbību kā tādu, bet par orientēšanos vispār tajā lauciņā. Dzīvesbiedrs taču diendienā dzīvojot, dalās domās, stāsta par saviem projektiem, visi darbi ir redzēti simtiem, tūkstošiem reižu, visas nianses, sūrā darba garoziņa, ir zināmas. It sevišķi, ja ir individuālā darbnīca, sieva drošvien ir otrais cilvēks, kas visu to virtuvi labi pārzin.
Protams, uz visām profesijām drošvien to nevar atiecināt. Uz ķirurga profesiju jau nu drošvien visvairāk nē. :big_smile:

Pamatjautājums, vai runa ir (nekur tā neiet!) par tēlniecību, kā mākslu, vai tās virtuvi???
Publicēts: 08.02.12 14:21
 citēt
Meitenes, dodiet dzīvot draudzīgi!
Publicēts: 08.02.12 14:23
 citēt
domaju, katrs gadijums atskiras, visiem nav vienadi :what:
Publicēts: 08.02.12 14:23
 citēt
Pazinu vienu virpotaaju, vinja sieva taa arii par virpaam neko neiemaacijaas :D
Publicēts: 08.02.12 14:23 labots
 citēt
Varbūt tikai tad, ja kopā strādā, piemēram, sieva asistente fotogrāfam vai kaut kā tā, tad varbūt var kaut ko aptuvenu pastāstīt, bet tomēr domāju, ka diez vai viena puse tikai dēļ laulības būs speciālists vai kaut cik zinošs cilvēks otras puses profesijā. laikam tikai tad, ja pārklājas ne tikai dzīvošana, bet arī strādāšana.

Diez vai, ja pajautātu manai sievai kaut ko par juridiskām lietām, Tu no viņas sagaidītu kādu jēdzīgu atbildi :)

drīzāk tiešām, kā Droperidol norādīja virzienu, ka otra puse kaut ko varētu zināt no virtuves, vai par darba režīmu, bet ne saistībā ar darba profesionālo specifiku.
Publicēts: 08.02.12 14:32
 citēt
Man jau liekas ka tā otra puse līdz ar to vairāk orientējas kādā konkrētā jomā bet neko vairāk, ja vien otra puse pati tajā nav ieinteresēta. :) Pierādījumi tam ka tās otrās puses kaut ko saprot ir ģimenes paaudžu veidotā nodarbošanas...tur iesaistās visi - sieva,vīrs, bērni...
Publicēts: 08.02.12 14:33
 citēt
cuba666:domaju, katrs gadijums atskiras, visiem nav vienadi :what:

+++
Pieļauju domu ja tēlnieks strādā mājās un sieva ir ieinteresēta viņa darbā tad 100% viņa 40 gadu laikā kļūst kompetenta dzirdot mākslinieka domas, redzot darbus un atšķirībā no pārējiem varbūt ir vienīgais cilvēks kurš zin kā tēlnieks ir juties radot un atdodot savus darbus.
Publicēts: 08.02.12 14:36
 citēt
Koba:Pazinu vienu virpotaaju, vinja sieva taa arii par virpaam neko neiemaacijaas :D

"mums ar tevi, jau nekas nesaista, rokas bumba tev neinteresē....................... " - LIMUZĪNS JĀŅU NAKTS KRĀSĀ.
Bet ja nopietni , visa tā lieta ir tik stipri niansēta, citam patīk , kad otrs interesējās un iesaistās tavā dzīvē, radošā, darba un t.t., citu tas tracina un traucē, cik nav spilgtu piemēru, ka dzīves "biedrs" nezina par otra darbu, nodarbi neko, izņemot finansus :), ir vienkārša divu cilvēku (personību, mietpilsoņu un t.t.) mierīga vai ne pārāk mierīga līdzāspastāvēšana.................
Publicēts: 08.02.12 14:38
 citēt
Eltons:Meitenes, dodiet dzīvot draudzīgi!

Eltons, mēs mēģinam, bet mums visu laiku brauc virsū :-((( ..... es diemžēl neesmu riktīga kristiete un nedodu arī otru vaigi sisšanai ....
Publicēts: 08.02.12 14:41
 citēt
Es domāju, ka radošajā jomā noteikti līdzbiedrs ir kompetents - savstarpējās saurnas - kas patīk/nepatīk, galu galā klausās/lasas kritikas uttt..... Ja ir runa par ķirurgu - tas ir pārāk specifiski. Līdzbiedrs ir kompetents tajās specialitātēs, kur "darbu nes uz mājām";-)
Publicēts: 08.02.12 14:41 labots
 citēt
Redz es tev varu no personīgās pieredzes pateikt , man specifisks dzīves stils un rits PILNĪBĀ saistīts ar mana darba specifiku un tā 25+ gadus. Ši iemesla pēc "Kautkam citam" man nav nedz laika nedz vēlēsanās. Tādēļ VISAS manas sievietes , otrās puses ir "PROCESĀ PIEBIEDROJUŠĀS" tās visas ir fanes koleģes kas tik vēl nē. Dēļ tās pašas darba specifikas komplektēju tikai uzticamu cilvēku komandas uz kuriem visiem var paļauties. AR LAIKU daudzi no viņiem klūst pēc mana ģimja un lēdzibas gan pēc izdarībām gan pēc dzives uztveres un filazofilas PRASMES procesā ar apgūstās ja ir tāda vēlme. MĪNUSS šai lietai ka man jau vaig SAVĀDĀKU / INTERESANTU nevis "Savu klonu" un ar laiku mani tas sāk garlaikot. Caurmēra man meitenes apnīk 2-3 mēnešos PILNĪBĀ , taču tās kas NEPANĪK GADIEM tās gadās klūst par manām laulenēm vai LABIEM KOĻEĢIEM ČOMIEM un kolēģES man zinošas arī SIEVAS zinošas , VISAS prncipā PROT / VAR to apšu ko es jo praktiski visas bijušas MANAS ASISTENTES tik pēc tam "Karjēras kapiens" :) Taka tas par SIEVĀM / DRAUDZENEM un viņu kompetencēm:)
Publicēts: 08.02.12 14:47 labots
 citēt
... par basketbolu un rokasbumbu arī iedomājos, izlasot topika nosaukumu...
Gita vēlas Dzintras Regīnas frāzei rast nolieguma atbalstu plašākā auditorijā... bet šeit daudz nezināmo...
Mēs nezinām, kādā veidā "tēlnieka sieva" aizskārusi autori, tā teikt, kašķa iemeslu. Līdz ar to arī nav ko komentēt. Kaut arī saskatu paralēles ar Fotoblogā novērojamo emociju izvirdumu...
Bet principā.... piekrītu Kasparam.
Publicēts: 08.02.12 14:51
 citēt
Eltons:... par basketbolu un rokasbumbu arī iedomājos, izlasot topika nosaukumu...
Gita vēlas Dzintras Regīnas frāzei rast nolieguma atbalstu plašākā auditorijā... bet šeit daudz nezināmo...
Mēs nezinām, kādā veidā "tēlnieka sieva" aizskārusi autori, tā teikt, kašķa iemeslu. Līdz ar to arī nav ko komentēt. Kaut arī saskatu paralēles ar Fotoblogā novērojamo emociju izvirdumu...

bet dziivesbiedrs tachu varees pateikt, vai speele ir bijusi laba/slikta, kursh speeleetaajs izceelies .....?
Publicēts: 08.02.12 14:53
 citēt
vai tad maakslinieks ir profesija, tur nav 40 gadus kopaa jaanodziivo lai vareetu spriest par maakslu! :D
viss atkariigs vai otram cilveekam ir interese vai nav.
Publicēts: 08.02.12 15:18
 citēt
Eltons:... par basketbolu un rokasbumbu arī iedomājos, izlasot topika nosaukumu...

Nē, Elton, ar Dz.R. šeit nav nekāda sakara. Tāpēc es pat viņu nepieminēju noformulējot šī topa jautājumu. Vienkārši izlasīju viņas rakstīto un aizdomājos - kā tas varētu būt, ka tēlnieka sieva, esot 40 gadus laulībā ar tēlnieku, tiek uzskatīta par nekompetentu.
Manam tēvam vairāk kā 50 gadus bija sava individuālo pasūtījumu galdnieka darbnīca, viņš nesa mājās rasējumus, mēs ar mammu bijām absolūti iekšā tajā visā, viņš dalījās ar mums savos radošajos projektos, dzīvojos pa viņa darbnīcu caurām dienām, viņš jautāja mums padomu par kaut kādām mēbeļu detaļu niansēm, ko mēs domājam, kā izskatītos labāk, utt. utt. Domāju ar tēlnieku ir līdzīgi. Drošvien to varētu attiecināt uz vairākumu radošo profesiju otrajām pusēm. Jo visbiežāk ir tā, ka dzīvesbiedriem ir līdzīgas intereses, it sevišķi mākslas jomā, viens otru atbalsta, dod padomus, konsultējās, utt. Un, jā, es arī piekrītu Kasparam.
Publicēts: 08.02.12 15:21 labots
 citēt
..."bet dziivesbiedrs tachu varees pateikt, vai speele ir bijusi laba/slikta, kursh speeleetaajs izceelies .....?"

Protams, un vēl varēs bagātināt komentārus ar savu skatījumu (ja nepretendē uz aboslūto taisnību un neuzņemsies nozares kritiķa, kā redzējām Arno-kāviņutursauca recenzijās, funkcijas). Šeit gan vairāk ir jūtama kādas kašķigas tautiņas, kas pie Baltijas jūŗas, mentalitāte...
Publicēts: 08.02.12 15:40
 citēt
Sievas vienmēr ir pašas kompetentākās visos jautājumos :face-grin:
Publicēts: 08.02.12 15:47 labots
 citēt
chiekurs:Sievas vienmēr ir pašas kompetentākās visos jautājumos :face-grin:

BIEŽI tā ir , viņām specifiska domašana:) Tik mudaki domā ka sievietes vieta ir VIRTUVĒ , viņas vieta ir GULTĀ man blakus, uz virtuvi es arī pats varu aizstaigāt un visu ko pienākas darīt VIRTUVĒ izdarīt:face-kiss::face-grin::face-wink:
Publicēts: 08.02.12 15:51
 citēt
Eltons:Šeit gan vairāk ir jūtama kādas kašķigas tautiņas, kas pie Baltijas jūŗas, mentalitāte...

Vai tiešām visiem neapnīk šito vai ko līdzīgu visu laiku deklarēt? Nu nav tā nekāda latviešu nacionālā īpatnība, nav :)
Padzīvotu citas tautības vidū (bet ar nosacījumā, ka tās tautas valstī, nevis tur, kur attiecīgā tauta ir mazākumtautība vai kas tamlīdzīgs), redzētu, ka citur kašķējas ne mazāk savā starpā...
Publicēts: 08.02.12 16:02
 citēt
Manējā tā pa vidam....tehniskas lietas šai ne visai padodas un loģikas bieži vien pietrūkst.Bet es jau pats ne visai dižs kompetences piemērs-šai nav no kā mācīties:face-grin:Principā dārza puķītes esmu apmēram ierādījis kā fotkāt gan ar ziepi gan spoguli.Tikai man vispirms"jāieregulē" tas daikts:face-grin:!Toties domāšana citās lietās viņai kā Einšteinam vai Kantam.Nu baisi vispārināti un filozofiski dragā.Dziļi un ne pa jokam.Man jāpaklusē....Un vispār pēc tik daudziem gadiem veidojas kaut kā līdzīgi vai pat vienādi uzskati par daudzām lietām,esmu to ievērojis.Foto ieskaitot.Kāda nu tur mums kompetence,bet šad un tad manējā izmet,ka esot noriebies skatīties uz šitām smukkartiņām un banāliem skatiem ar Eifeļtorni vai Bigbenu.Tad gan es pie sevis nosmaidu....:face-wink:
Publicēts: 08.02.12 17:48
 citēt
Gita_B:Cik kompetenta ir sieva?
Rīts gudrāks par vakaru, sieva gudrāka par vīru :bad_smile:
Publicēts: 08.02.12 19:31
 citēt
Cilvēki, starp citu tā pat kā mērkaķīši, ko redz to iemācās un atkārto, bet, tā kā cilvēkam ir arī kāda dziļāka smadzeņu rieva, tad līdz ar to spēja piedomāt ko un kāpēc.. mana sieva nodarbojas ar zirgiem, un viņa par foto zin daudz vairāk nekā citi zirdzinieki, tā pat kā es zinu daudz vairāk par zirgiem nekā daudzi fotogrāfi.. secinājumus izdarām paši.
Publicēts: 08.02.12 19:36
 citēt
sieva, būs tik kompetenta, cik kompetenti viņu izvēlēsies ...................... :bad_smile:
Publicēts: 08.02.12 19:45
 citēt
Eltons:

Protams, un vēl varēs bagātināt komentārus ar savu skatījumu (ja nepretendē uz aboslūto taisnību un neuzņemsies nozares kritiķa, kā redzējām Arno-kāviņutursauca recenzijās, funkcijas). Šeit gan vairāk ir jūtama kādas kašķigas tautiņas, kas pie Baltijas jūŗas, mentalitāte...

Kā jau tāds īstens komūnists, atkal latviešus noliek.

Bija man reiz iespēja pabūt kā daļai no lielas arābu ģimenes. Zini, latvieši ir ļoti, ļoti ieturēti, ziemeļnieciski klusi un nekašķīgi. Arābiem nekas nenotika laikā, jo vakariņas pat nevarēja noorganizēt, lai kāds brālis nebūtu apvainojies, ka tās nenotiek pie viņa.

Un ir daudz tautas, kas apskauž mūsu Dziesmu svētkus, Jāņus u.c. jo viņi ir pūlis, kurus nekas nevar saorganizēt. Mūs gan var.
Publicēts: 08.02.12 19:48
 citēt
par autores tēmu runājot.

Prastās nodarbēs (kā tēlniecība, fotografēšana, galdniecība, dārza rakšana u.c.) sieva notiekti ir ļoti kompetents cilvēks.

Par nanotehnoloģijām, inženiertehniskiem profesoriem universitātēs, controlieru programmētājiem, elektronikas inženieriem nebūšu tik pārliecināts.

Un arī no sievas/vīra līmeņa, zināšanām/intereses/attiecībām/u.c. atkarīgs. Kiri pāris abi divi pētīja radiāciju un atmeta pedāļus - tur nu skaidrs, ka kiri vīrs un kiri sieva bija paši kompetentākie tajā jomā (uz to brīdi).
Publicēts: 08.02.12 20:44
 citēt
Vaards:
Eltons:

Kā jau tāds īstens komūnists, atkal latviešus noliek.

He, he, delfu komentētājs pagodinājis mūs, atrāvies no sava pamatdarba delfu un apollo tēmu piediršanas...
Bet šeit neizdosies ar lētiem trikiem (antikomunismu par komunismu mēģinot uzdodot, kā redzam piemērā) saraudināt publiku, ja nu kāds vēl Vārda vervelēšanu nav atšifrējis...
Labāk atzīsties vai neesi tā aģitācijas klipa autors ar nozagto Akurāteres dziesmu?
Publicēts: 08.02.12 21:03 labots
 citēt
Nu negribu lidot ar "pepelacu", kur kreisajā "tasē" sēž kapteiņa sieva. :D Pietiek, ka Krievijā papucis ar paxiem pilnā lainerī dēlēnam iedeva pastūrēt. :P
Publicēts: 08.02.12 21:20
 citēt
Sapper:Nu negribu lidot ar "pepelacu", kur kreisajā "tasē" sēž kapteiņa sieva. :D Pietiek, ka Krievijā papucis ar paxiem pilnā lainerī dēlēnam iedeva pastūrēt. :P

tas, kurš sibīrijā nogāzās? tur jau vairāki sīkie, bija pie ruļļiem tikuši ....
Publicēts: 08.02.12 21:34
 citēt
negatIvs:
Sapper:Nu negribu lidot ar "pepelacu", kur kreisajā "tasē" sēž kapteiņa sieva. :D Pietiek, ka Krievijā papucis ar paxiem pilnā lainerī dēlēnam iedeva pastūrēt. :P

tas, kurš sibīrijā nogāzās? tur jau vairāki sīkie, bija pie ruļļiem tikuši ....

nu tur vispār bija "bezpreģels"
Publicēts: 08.02.12 21:36
 citēt
skatījos, pa National Geographic....., izmeklētāji, kad klausījās, melnās kastes ierakstus, apkrita ......
Publicēts: 08.02.12 22:19 labots
 citēt
Droperidol:Manai sievai arī daži pamanījās atnest pat rentgena bildes, lai šī pakonsultē:face-crying:
Un bija ļoti izbrīnīti, kad viņa atteicās to darīt:face-glasses:

Ja GitaiB būtu gadījušās intīmas attiecības ar kādu radiologu - viņa simts punkti paņemtu tās rentgena bildes

kasparsf:
cuba666:domaju, katrs gadijums atskiras, visiem nav vienadi :what:

+++
Pieļauju domu ja tēlnieks strādā mājās un sieva ir ieinteresēta viņa darbā tad 100% viņa 40 gadu laikā kļūst kompetenta dzirdot mākslinieka domas, redzot darbus un atšķirībā no pārējiem varbūt ir vienīgais cilvēks kurš zin kā tēlnieks ir juties radot un atdodot savus darbus.

nepieļauju - zinu par 200% ka abi runājat pilnīgas... ABSOLŪTAS muļķības - vai arī runājat par bezcerīgu tēlnieku - tādu kā tie nelaimīgie kas ar *dabas dotu talantu* drāž troļļu parkus - nu ķip tie monstri Tērvetē kas nomaina Krišjāņa Kugras skulptūras utt - tādam mūdzim ne tik sieva kompetentāka, bet suns ar kaķi arī.
Publicēts: 08.02.12 23:03
 citēt
Māri,
bet sievu jau parasti neprec tādu, kas galīgi to tavu radošo dvēseli nesaprot... ;)
Publicēts: 08.02.12 23:05
 citēt
Eltons:
Labāk atzīsties vai neesi tā aģitācijas klipa autors ar nozagto Akurāteres dziesmu?

Nē, es no mūzikas ne bū, ne mē.
Es vairāk par ražošanu, kvalitāti, procesu vadību un tā. :D
Publicēts: 08.02.12 23:15
 citēt
Vaards:Māri,
bet sievu jau parasti neprec tādu, kas galīgi to tavu radošo dvēseli nesaprot... ;)

ko tādu tak neapspriež ar sievu :big_smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas