forum.gif
Krāsu negatīvu skanēšana.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Krāsu negatīvu skanēšana.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.02.12 19:58
 citēt
Tātad esmu ticis līdz ļoti aktuālam jautājumam par krāsu negatīvu skanēšanu. Lietoju Epson V500 ar orģinālo programmatūru. Ir zināms, ka SilverFast ir jaudīgāks rīks ar jau iebūvētām krāsu līknēm priekš plaša filmu klāsta, bet tas maksā vairāk kā varu šobrīd atļauties. Tāpēc vēlējos jautāt, kā pareizi skanēt krāsu negatīvus, lai iegūtu maksimāli precīzu rezultātu ar pieejamajiem rīkiem. Varbūs skanēt pēc histogrammas un krāsu līknes pēc tam bīdīt ar PS?
Ar diapozitīviem laikam nav šādu problēmu? Vismaz ar BW sanāk ļoti labi.
Publicēts: 09.02.12 20:45
 citēt
Manam epsonam silverfasts nāca komplektā,bet garu eksperimentu rezultātā nonācu pie slēdziena,ka filmas labāk skanējas ar epsona dzimto programmu.Silverfasts lābāk skanē papīra bildes.Precīzu recepti diezvai kāds uzrakstīs,jo pat identisku skaneru gadijumā baigais romāns jāraksta.Pamatlieta ir iegūt 48 bitu failu ar neapšķērētu diapazonu visos krāsu kanālos,tālākais jau fotošopā vai rawkonvertierī.Tā kā skaneris ļoti daudz domā savā prātā,tad filmas rāmīti labāk pagatavot pašam,tā lai skaneris redzētu caurspīdīgo filmas daļu un lai tājā pašā kadrā būtu pilnīgi necaurspīdīgas rāmja malas,tad paša negatīva diapazons netiks automātiski apšķērēts(tas būs jādara ar roku pašam pirms skanēšanas),jo melnais un baltais punkts skaneraprāt sanāks ārpus attēla diapazona.

P.S. neesmu pārliecināts,ka es pats saprastu to,ko uzrakstiju,vobšem atliek tikai eksperimentēt pašam.
Publicēts: 09.02.12 20:56
 citēt
Par slapjo skanē? Šķidrums ko izmanto???
Publicēts: 09.02.12 21:07 labots
 citēt
Blakus stāv Epson Perfection V750-M Pro , Gan ar sausās gan slapjās skanēšanas iespejām , izmanto to mana pūķmīle ja jāieskanē kautkas uz lielajiem formātiem sabildetais vai arī es kad vaig ko no vidēja formāta pēkšņi nav laika braukt skanēt krutāka vietā:) Vēl labs bizness ir ORWO DIA pardzīšana dažādiem faniem , sabāz tik adepterī pārdesmit kadrus ar visiem rāmjiem un VISS NOTIEK nestaidzīgi var saskanēt. Šaurās filmas gan racionālāk azstiept uz kādu NORITSU lai saskanē plakanie tam nav domāti KAUGAN reizēm arī tās iskaņeju ČAKASR nenormāls. 90% skaneju ar EPSON dzimto softu pēdējo versiju jo SILVERFAST kas nāca komplektā ir BAIGI ČAKARĪGS SOFTS tas tiešām var vissu ideāli BET AUTOMĀTĀ nedara praktiski nekā EPSON softam AUTOMĀTA sanāk daaudz ātrak un precīzāk:)
Publicēts: 09.02.12 21:44
 citēt
Iegōglē par tēmu scan negatives as positives.
www.marginalsoftware.com...
Ir vesela kaudze teoriju (pat dažas programmiņas), kur lietotāji atzinuši, ka lineārs poazitīvs faila skans un pēcāka tā konvertācija izmantojot fotošopa n-reizes smalkākas iespējas, dod daudz labāku rezultātu.
Publicēts: 09.02.12 22:29
 citēt
Vaards:pat dažas programmiņas), kur lietotāji atzinuši, ka lineārs poazitīvs faila skans un pēcāka tā konvertācija izmantojot fotošopa n-reizes smalkākas iespējas, dod daudz labāku rezultātu.

Tas InvCurve ir labais struments:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):