Pievienojos Elmarss- pa velti var , bet par nopietnu naudu nav vērts. Es savu (tādu pašu) ieguvu bartera ceļā un lietoju tikai ceļojuma "ātrajām piezīmēm"- ar noteikumu, ka vērtīgākajiem kadriem somā līdz ir kvalitatīvāki objektīvi. Garajā galā tomēr diezgan neass. Biju izbrīnīts, kad nesen nopirktajam Fuji F550 ziepim garajā galā (360 mm ekv) kvalitāte un asums ir krietni labāka, nekā spoguļkameras Sigmai...
Bildes, es saprotu, ka Tavs zemapziņas reflekss liek dajebko iespamot pie dajebkura FB teksta. Bet dažreiz vajag arī ne tikai ierakstīt, bet arī izlasīt, ko citi rakstījuši! Konkrētajā gadījumā jau rakstīju un arī tā uzskatu- ne vienmēr fotoaparāts ir mākslas darbu ražojamais štruments. Ir situācijas, kad nav laika (iespēju) mainīt objektīvus, bet bildi piemiņai vajag (ātrais skrējiens pakaļ gidam ceļojuma grupā, slikti laika apstākļi, drope utt utml). Tad universāls hiperzūms tīri labi noder. Bet pārdomātai un kvalitatīvai bildēšani nē!
Friidis:Bildes, es saprotu, ka Tavs zemapziņas reflekss liek dajebko iespamot pie dajebkura FB teksta. Bet dažreiz vajag arī ne tikai ierakstīt, bet arī izlasīt, ko citi rakstījuši! Konkrētajā gadījumā jau rakstīju un arī tā uzskatu- ne vienmēr fotoaparāts ir mākslas darbu ražojamais štruments. Ir situācijas, kad nav laika (iespēju) mainīt objektīvus, bet bildi piemiņai vajag (ātrais skrējiens pakaļ gidam ceļojuma grupā, slikti laika apstākļi, drope utt utml). Tad universāls hiperzūms tīri labi noder. Bet pārdomātai un kvalitatīvai bildēšani nē!
Tevis piemineetajos gadiijumos labaak tad jau ziepi ar superzuumu. suuds uz lielas matricas ir labaak saskataams suuds.
Bildes: Tevis piemineetajos gadiijumos labaak tad jau ziepi ar superzuumu. suuds uz lielas matricas ir labaak saskataams suuds.
Šoreiz pilnīgi piekrītu. Tad, kad iegādāju šo Sigmu (gadi 3 atpakaļ) , man ziepja ar hiperzūmu nebija un arī toreiz nebija pieņemamas kvalitātes, tiešām kompaktu ziepju ar hiperzūmu. Tagad, kad nopirku augšminēto Fuji, tā Sigma laikam putēs plauktā...
tikai traku suņu bildēšanai un tikai pie zoom pozīcijas 135 mm! labi, kā teica mans latviešu valodas skolotājs Rūdolfs Saulītis atjokojām un pietiek!! zoom'am neveselīgi, ka zoom'ēšanas koeficients > 3-4. par konkrēto nezinu, tak ar Nikon'amējo pāris kadrus nomaucu - secinājums - noder, kad vajag ne obligāti ūberkrutu, bet nu vajag to bildi un vajag (sicholōgi neiesaka teikt "vajag", labāk "būtu labi, ja varētu ..."!) to zoom un nav laika mainīt stiklu vai nevīžojās stiept daudzus un i to ar norunu, ka kameras labums ar klimatēriskajiem (gaismas!) apstākļiem tādās attiecībās, ka var atļauties uzlikt tādu jūtību, ka var fragmu bez pirdiena pietupjoties piegriezt 3 robus.