Lūk bilde no fotogalerijas: Un lūk viens no komentāriem: ako@94.30.155.194 | 09:38 11.02.2012 Balsojums: Patīk! Līniju debesīs varēji aizvākt.
Tad nu mans jautājums lielajiem fotogrāfiem - kādēļ Jūs vispār pērkat fotoaparātu un ejat ārā fotogrāfēt? Var tak to pašu attēlu uzšopot neizkāpjot no čībām
Es vismaz pogas spiežanas brīdī domāju par to, lai pēc tam neko tajā bildē nemainītu, neuzlabotu un neaizvāktu.
"Es vismaz pogas spiežanas brīdī domāju par to, lai pēc tam neko tajā bildē nemainītu, neuzlabotu un neaizvāktu. " piemēram šeit? www.fotoblog.lv... vai www.fotoblog.lv... ?
nav jaanjem pieree visi komentaari. Labaak buutu pajautaajis kapeec jaaizvaac, tas komenteetaajs, iespeejams, aplauztos.
a par peecapstraadi - kaa melnbaltu panaaci? - Saturation, iestatiijums vai filminja? par sho teemu ir bijusi ne viena vien diskusija - paliigrogrammas digitaalajaa eeraa ir tik pat lielisks peecapstraades papildriiks cik filminjas attiistiishana kjiimijaas un peecaaka likshana uz papiira (arii montaazha). Peecapstraadee droshi arii var pieskaitiit kropeeshanu (horizonta taisnoshanu un taajoprojaam). Nospiest pogu ir tikai dalja no procesa. Kaa mees sabalanceejam sho te ir katra pasha zinjaa, viens bliezh, lai peec iespeejas mazaak buutu jaapstraadaa, otrs bliezh un redz ko un kaa vinjsh apstraadaas veelaak, treshais bliezh uz dullo un peec tam shtuko kaa no nekaa izvilkt kaut ko ar peecapstraadi
Un skaistu ainavu atteiksies bildēt tikai tādēļ, ka pa to visnepiemērotākajā vietā iet eleptrijas līnija, vai gaidīsi, kamēr to nojauks? Tatros, Lomnicas virsotnē ir observatorija ar nejēdzīgi saulē spīdošu kupolu. Es to smērēju ciet, nedomāju, ka bilde no tā ciestu.
Ja cienītais bildē jēpegā, tad bildīc, kamēr no sensora līdz atmiņas karrtei nonāk, JAU tiek apstrādāts... Protams, var lepoties, ka "es i meistārs, es bild` neapstrāda`, es pa taisno druk` uz 60x40 un kār pie sien`...fotošops sūka`" u.t.t., tak jau visi fotōpričendāļi ir priekš idejas realizācijas. Ja nav idejas, tad sakruķīta apstrāde tāpat neko nedos. Protams, i žanri, kur apstrāde tiek pieļauta minimāli - dokumentālais u.tml. - bet jāatceras, ka fotošopps tāpat uz līdzenas vietas neradās - lielākā daļa no tā ir analogās fotoapstrādes procesa digitālais variants. Un vecajos "aizlaikos" tāpat bildes i retušēja, i maskas taisīja, tikai to darīja ar rociņām nevis ar peli... peace
Cafe_Racer:Guļot slimnīcā radās vēlme padiskutēt par tēmu
Lūk bilde no fotogalerijas: Un lūk viens no komentāriem: ako@94.30.155.194 | 09:38 11.02.2012 Balsojums: Patīk! Līniju debesīs varēji aizvākt.
Tad nu mans jautājums lielajiem fotogrāfiem - kādēļ Jūs vispār pērkat fotoaparātu un ejat ārā fotogrāfēt? Var tak to pašu attēlu uzšopot neizkāpjot no čībām
Es vismaz pogas spiežanas brīdī domāju par to, lai pēc tam neko tajā bildē nemainītu, neuzlabotu un neaizvāktu.