Sveiki! Bieži sanāk būt īstajā vietā un laikā ar fotoaparātu un izdodas pafotografēt kādu reportāžu, aktualitāti. Tomēr vēlos lai no mana skatupunkta apskatās arī citi, plašāka publika nekā draugu loks. Par fotoreportieri pastāvīgi strādāt nav iespējams, un izglītība man ne tuvu nav saistīta ar mēdijiem, bet tomēr vēlos publicēties kādā žurnālā, avīzē, interneta laikrakstos.
Pie kā vērsties ar savām fotogrāfijam, vai jāgatavo arī apraksts, kas un kur var mani un manus darbus pieņemt?
Saprotu, ka varbūt sastādīšu konkurenci jau esošiem fotoreportieriem, bet ļoti vēlos to darīt pat sava prieka pēc, gūt pieredzi.
Un par tām preses apliecībām.... kā ir ar tām feikotām, paštaisītām, cik piekasīgi skatās?
serzhanja:Tad prosta jāiet uz izdevniecību, jārunā ar "kasturirgalvenais fotogrāfs" vai redaktors?
Pie izdevniecības redaktora nē - pie žurnāla redaktora - tas/tā sajūsmā Tevi izmantos, lai biedētu štata fotogrāfu/fus, ka reku ir jaunais ārštatnieks kurš gatvs bildēt par vēl lielāku velti nekā saņem tas nabaga štatnieks
ā vēl dos parakstīt nejēgā smieklīgu līgumu kurā rakstīts, ka Tev jāmaksā par nodarītajiem zaudējumiem ja nenodosi bildes laikus, bet līgums neparedz kad izdevniecībai būtu jāmaksā honorārs Tev (juridiski sanāk, ka nav nekāda ķeza arī tad ja nekad nesamaksā) + izsniedzot bildes (nevis brīdī kad Tu saņem par tām honorāru) Tu atsakies no autortiesībām izdevniecības labā un tā var tās kartiņas izmantot dajebkādiem mērķiem - pat celtnieku sesto apakšuzņēmēju līgums nav tik smieklīgs
to līgumu, saprotams, neparaksti - tad būsi brīvs cilvēks - varēsi paspēlēties reportieros un jebkurā mirklī pasūtīt šos jokainos komersantus
serzhanja:līgums IR smieklīgs ))))) tātad man, kā brīvam cilvēka NAV iespējams pārdot savas fotogrāfijas un reportāžu un sabūt pr to kādu $$$ ?
Kāpēc nav? Ir. Ja neparaksti ko tik jocīgu, tad ir.
$$$ maksā ja uzaicina Tevi Tava portfolio dēļ - ja Tevi ņem strādāt ne fotogrāfiju dēļ, bet tādēļ, ka esi nejēgā lēts tad secini pats kādiem mērķiem esi, šajā projektā, vajadzīgs.
Maris labak pastasti kur tuvumā šira "ParaParodija" dabonama kas tev bildē aiz muguras. Savadak nupat paliek baisi dargi sutit no Chinas šitādus gabarītus.
Lunis:Maris labak pastasti kur tuvumā šira "ParaParodija" dabonama kas tev bildē aiz muguras. Savadak nupat paliek baisi dargi sutit no Chinas šitādus gabarītus.
man māsa bij līdz USA aizskrējusi - vienā skaipa sarunā sapratu, ka bradājot pa NY avēnijām šī ir tuvu BH un palūdzu ieiet iepirkt