mudrijot ar formaatiem iespeeja visu sairst i lielaaka nekaa iesniedzot prastu .jpg bet nu ja cilveekiem patiik sev/citiem sarezgjiti dziivi ta labaak iesniegt .WMF
V-10:Smejies vai raudi, biju ieskrājis Liepājā uz Zivju ielas mammai drukāt lielformāta foto, sataisīju TIFF CMYK lai vis korekti, ta man rozā gliemežvākus izdrukāja dzelteni brūnus, par sārto saulrietu nemaz nerunāsim, zaļgani brūnu sataisīja! Šamie laikam krāsas paši pēc savas sapratnes vēl piegriež? Tāpēc arī stipri "raustos". Vienreiz uz Barona ielas devu RAW, tad ar bija pilnīgas auzas, pārprintēja no JPG bija viss ok! Tāpēc arī jautājums, ja bildei specifiski toņi, kur mazāk viņu izkropļo?
Liepaja vienīgais kas normāli drukā ir Dainis Kodaka uz Kūrmājas prospekta, bet tiešām labāk Daini prasīt, uz viņa sievu Ainu nevar paļauties
Daudz zini par viņa sievu Bet vai kāds ir mēģinājis iešķiebt drukātajam .AVI formātu vai MPG4 Man printeris sola no uzfilmētā tieši no aparāta izdrukāt.
Daiņa sieva poh... luksiņš varētu pateikt to vietu kur sietpiedē cmiku vajag...tad es varētu nomirt mierīgi
Bet tā kopumā atbildod uz aptaujas jautajumu:
Iesniedzot drukāt failus jādara sekojošais: 1. noteikti TIFF, noteikti bez kompresijas un ar 5-7 lajeriem 2. vismaz 16 biti, taču ja dators velk noteikti 32 biti 3. crāsu profils - CMYK, ar krāsu profilu AGFA SWOP coated, krasu profilu protams var izvēlēties eksotiskāku!!!! 4. noteikti iesniedzot failus atstāt savu vizītkarti(ta rodas pilsētu leģendas) 5. noteikti censties parunāt ar darbinieku par bilžu apstrādes niansēm, censties pieminēt to ka zini kas ir raw, cmyk, srbg utt... nu lai cilvēks zin, ka neizdosies iemērēt sūdīgu izdruku, ka taisījis profesionālis, kurš vajadzības gadījumā visžēlīgi gatavs pamācīt onku drukātavā
Nu kaut kā tā....
PS
Ak dies...pats galvenais - bildes izmērs - jo lielāka jo labāka! Piemērs, kas tuvojas ideālam - garākā mala 1metrs, izšķirtspēja noteikti 300dpi.
Bildes drukāšanai iesniedz: sRGB/8bit.jpg(12) bez jobannijiem latviešu vai krievu burtiem nosaukumā,kā arī bez nosaukumiem jobanniju romānu garumā. Pārejos gadijumos ir divi varianti: 1. Iesniedzējs perfekti pārzina konkrētā drukas procesa nianses. 2. Iesniedzējs ir idiots.
P.S. 1.variants ir ļoti rets gadijums.
P.P.S. turklāt idiotiem arī piemīt milzu pārgudrība un mega pašapziņa ,un viņi zin daudz svešvārdus un terminus.
imgfoto - viens no variantiem, kam neesmu dziivee redzeejis biezhu pielietojumu - drukaa uz auduma, uz balta pa taisno, uz tumsha - lieb latu kraasu apakshaa, un jaa - taisa chetrus sietus un bliezh cmikaa, tikai tur bija kautkaads konreets jb ar rastriem veel. kaut kas taads IR dariits, bet veel taalajos 90tajos, kad visaadi briinumi tikai izpildiiti vnk untumu deelj.
Es īsti nesaprotu kāpēc visi iesniedz kaut kādos eksotiskos formātos...
sRGB jpegs for the win un viss, printēšanā bieži sēž visādi idioti un šāds fails nesastāda grūtības tiem ar to apieties. Pie tā monitors ir kalibrēts, printeri populārajās printētājiem arī, viss saskan... nu vismaz man NEKĀDU iebildumu nebija, līdz 102x56cm, matēts vai spīdīgs
varu atskaitiities par fineartprint Andrejsalaa - izdrukaaja ljoti labi un attieksme super - izdrukaajushi vienu bildi un pamaniijushi 2 matricas putelkjus (ja labi ieskataas), novaakushi tos putekljus un paardrukaajushi, "braakjaino" bildi iedeva daavanaa;-)))
serzhanja:Es īsti nesaprotu kāpēc visi iesniedz kaut kādos eksotiskos formātos...
TĀPĒC ka neskoloti selfmade muļķi kas grābsta savas zinības no I-neta tenkām un tādu pašu muļku anekdotēm. Tas tā vieta lai dārītu , KĀ NORMĀLS CILVEKS Teorija kā kolhozā "Jo vairāk jājājās ar darbu jo KRUTĀKS meistars"
dansiga:varu atskaitiities par fineartprint Andrejsalaa - izdrukaaja ljoti labi un attieksme super - izdrukaajushi vienu bildi un pamaniijushi 2 matricas putelkjus (ja labi ieskataas), novaakushi tos putekljus un paardrukaajushi, "braakjaino" bildi iedeva daavanaa;-)))
Pie Purmaļa cenām var arī 3 iedot dāvanā BET rezultāts parasti SUPER
Paldies Vaards, tagat man daudz maz pieleca, es domāju parastās foto labaratorijās arī izmanto poligrāfijas iekārtas, bet izrādās nē. Viņiem tur tiešām RAW, TIFF un citi formāti bojā gaisu un ar CMYK ar nekāda sakara. Tikai JPG uz RGB un viss ok! Nu neesmu es speciālists šajā lauciņā, tik ar bukletiem un žurnāliem esmu strādājis, tur vienmēr dodu TIFF vai RAW un tikai CMYKā
dansiga:varu atskaitiities par fineartprint Andrejsalaa - izdrukaaja ljoti labi un attieksme super - izdrukaajushi vienu bildi un pamaniijushi 2 matricas putelkjus (ja labi ieskataas), novaakushi tos putekljus un paardrukaajushi, "braakjaino" bildi iedeva daavanaa;-)))
Pie Purmaļa cenām var arī 3 iedot dāvanā BET rezultāts parasti SUPER
vinja cena tai kvalitaatei saliidiznot ar citiem taadiem ir pat ljoti ok
Bildes:imgfoto - viens no variantiem, kam neesmu dziivee redzeejis biezhu pielietojumu - drukaa uz auduma, uz balta pa taisno, uz tumsha - lieb latu kraasu apakshaa, un jaa - taisa chetrus sietus un bliezh cmikaa, tikai tur bija kautkaads konreets jb ar rastriem veel. kaut kas taads IR dariits, bet veel taalajos 90tajos, kad visaadi briinumi tikai izpildiiti vnk untumu deelj.
Tagad Imgfoto velk k'jā baltās čībiņas
Es jau nu gan domāju ka luksiņš sietspiedi ar ofsetu sajauca, bet nu labi...eju piemērīt čības
Kā var būt tāda putra galvā. kā var sevi sludināt par fotogrāfu un piedāvāt savus pakalpojumus, ja nezina tādas elementāras lietas. Tas būtu tas pats, ja filmu laikos fotogrāfs pateiktu, ka nezin, kā filmu dabūt ārā no aparāta un ko ar to darīt tālāk.
Bildes:njaaa... sen nebija bijis topiks, kur koncentreetaa veidaa, nepilnu divu lapu garumaa var izlasiit tik daudz huinjas... slava topika ierosinaataajam.
mans favorīts, protams, ir raws cmikaa...
RAWs CMYKā nav pilnīgi absurds jēdziens,sensenos laikos Kodakam bija dažas ciparu spogulenes ar CMY,nevis RGB krāsu filtriem matricas priekšā.Ja tiem aparātiem bija RAWs,tad viņš tiešam bija CMY(K)ā.
a ko smej, teoreetiski tak var to avi sadaliit pa kadram un tad katru kadru pantonjos... nju buus paaris simt tuukstoshi dazhaadu pantonju, nekas, lai drukaataajs pap...shas
Bildes:njaaa... sen nebija bijis topiks, kur koncentreetaa veidaa, nepilnu divu lapu garumaa var izlasiit tik daudz huinjas... slava topika ierosinaataajam.
mans favorīts, protams, ir raws cmikaa...
RAWs CMYKā nav pilnīgi absurds jēdziens,sensenos laikos Kodakam bija dažas ciparu spogulenes ar CMY,nevis RGB krāsu filtriem matricas priekšā.Ja tiem aparātiem bija RAWs,tad viņš tiešam bija CMY(K)ā.
nju savs formaats bija ko ar kodak softu bija jaakonvertee uz tifu. diezvai to izdotos iesmeereet kaadam drukaataajam...
V-10:Smejies vai raudi, biju ieskrājis Liepājā uz Zivju ielas mammai drukāt lielformāta foto, sataisīju TIFF CMYK lai vis korekti, ta man rozā gliemežvākus izdrukāja dzelteni brūnus, par sārto saulrietu nemaz nerunāsim, zaļgani brūnu sataisīja! Šamie laikam krāsas paši pēc savas sapratnes vēl piegriež? Tāpēc arī stipri "raustos". Vienreiz uz Barona ielas devu RAW, tad ar bija pilnīgas auzas, pārprintēja no JPG bija viss ok! Tāpēc arī jautājums, ja bildei specifiski toņi, kur mazāk viņu izkropļo?
lielformāta druka man patika iekš bfs brieža ielā ! Devu no raw konvertētu jpg, klāt nestāvēju, tur vīrus mācīt nevajag. Rezultāts ļoti patika. Iedeva pat cietos kartonus, kuros ielikt fočenes ( 30x45 ) lai nesalokās utt
Krāsu telpa: Adobe RGB, ja tadā ir bildēts vai uz tādu konvertēts no RAW. Ja bilde melnbalta, tad arī labāk to atstāt RGB, lai vairāk pelēkā gradāciju.
Formāts: JPEG ar kompresiju 12 vai 8bit TIFF, ja jādrukā uz glancēta vai pusglancēta fotopapīra. Ja padomā matēts vai kanva, labāk 16bit TIFF, lai var piedzīt krāsas.
Izmērs: Ja bildēts JPEG labāk neko nemainīt un tikai ielikt drukājamo izmēru. Ja konvertē vai skanē uz konkrētu izmēru, 180, 240 vai 360 PPI, atkarībā no matrices/skanera. Vajadzības gadījumā palielināšanu (up-rezing) mēs izdarīsim, ja vien autors/-re pats nedarbojas ar Genuine Fractals vai tml.
Ja ir regulāri kalibrēts monitors, var softprūfot ar mūsu papīru profiliem. Populārākie profili & instrukcijas mūsu lapā.
kaa vispar RAW var iedot uz dajebkuru druku!?!??!?!
IR KLAUNI , konkursu rīkotāji LATVIJĀ kuri savu stulbumu izpauž pieprasot KONKURSĀ iesnīgt NEAPSTRĀDĀTA RAW failus "Bilžu kopēšanai" konkursa izsādei Vieni tādi klauni bija Krāslavā cik atceros LOKĀLS vietējs konkurss par LATGALI un viens bija RĪGĀ tādi kas rīkoja Latvijas konkursu ar pieprasja RAW vai 16 bitu TIF iesūtīt pa "e-pastu" pēdējie pat bija RĪKOTĀJU AĢENTŪRA kas apkapo RĪGAS OSTAS PĀRVALDI LDZ ar apkalpo "Idiotu aģentūra" kam ne jēgas par standartiem ne formātiem , pat ne autortiesībam