Varbūt kāds zina kas par kaiti vai efektu ir ar Nikon D3s. Piemērs šajā fotogrāfijā: failiem.lv... Fotogrāfijai pārgaismotajā vietā parādās vertikālas, pelēkas strīpas. To var redzēt gan fotoaparātā pārskatot fotogrāfijas, gan uz datora (ir gan jāpalielina, lai pamanītu). Atmiņas kartes - SanDisk Extreme III 4gb CF. Itkā mēģinātas abas divas kartītes (vienādas), tāpēc nezinu vai tas ir meklējams tajā.
Gan Raw tas redzēts, gan JPEG.
Nikon fīča tāda? (Vertical stripes over overexposured spots - yes/no)
Priecājos par vērību. Tur ir arī elektrības vadi. To es arī pamanīju. Tos gan nezāģēsim nost un nenodosim metālos. Kā jau teicu - (ir gan jāpalielina, lai pamanītu).
nu jaaa - 24 - 70 ...... ehhhhhhhh (smaga smaga nopuuta). Tad jau fochuka vaina .. varbuut kaads gudrais pratiis atbildeet .... ja ne - jaanes pie kaada guru meistara;-)
Cik atceros,kautko līdzīgu vienreiz noķēru ar D3,kad biju aizmirsis pārslēgt no M un izgāju no telpām uz ielas un nobliezu lupatās pārgaismotu kadru,kuru pēctam intereses pēc mēģināju izvilkt adobes raw konvertierī.Kopš tā gadijuma vairāk ne reizi,tā ka normāli tas nav.Mazticami varianti,tomēr pirms sūtīt uz oficiālo servisu(un ne uz vienu citu!) atrubī D-lighting,paspēlējies ar RAW bitu un kopresijas režīmiem,mož tas ir tāds gļuks,ja ir jaunāka versija pieejama apdeito firmwāri.Un vēl tāda dīvaināka versija: bildēts zem elektrības līnijas,mož kādi elektromagnētiski lauki čakarē smadzenes kamerai,bet protams ja gļuks neparādītos bildējot citās vietās.Pēc kartes defekta tas noteikti neizskatās,odnako man D3 negrib īsti sadzīvot ar Sandisk ExtremeIII sērijas kartēm.
Jā. Nekādā veidā netieku gudrs. Pamēģināju atjaunināt visus rūpnīcas iestatījumus, izmeklējos pa googli (angļu valodā), bet nekā.
Jocīgi ka visur tas neparādas: farm8.staticflickr.com... Šeit es to arī būtu pamanījis, bet tur nebija arī nekā.
Lielos mīnusus arī nevaru vainot, jo vakar pa nakti bija (laikam) -20 apmēram, bet nekādas vainas nebija pēc pāris stundu izmantošanas (gļuks bija jau arī pirms tā, tāpēc to nevar vainot).
Ja tomēr rodas kādam atbilde, tad ar lielāko prieku uzklausītu viedkoļus/ieteikumus.
60uz5komats6:Cik atceros,kautko līdzīgu vienreiz noķēru ar D3,kad biju aizmirsis pārslēgt no M un izgāju no telpām uz ielas un nobliezu lupatās pārgaismotu kadru,kuru pēctam intereses pēc mēģināju izvilkt adobes raw konvertierī.Kopš tā gadijuma vairāk ne reizi,tā ka normāli tas nav.Mazticami varianti,tomēr pirms sūtīt uz oficiālo servisu(un ne uz vienu citu!) atrubī D-lighting,paspēlējies ar RAW bitu un kopresijas režīmiem,mož tas ir tāds gļuks,ja ir jaunāka versija pieejama apdeito firmwāri.Un vēl tāda dīvaināka versija: bildēts zem elektrības līnijas,mož kādi elektromagnētiski lauki čakarē smadzenes kamerai,bet protams ja gļuks neparādītos bildējot citās vietās.Pēc kartes defekta tas noteikti neizskatās,odnako man D3 negrib īsti sadzīvot ar Sandisk ExtremeIII sērijas kartēm.
Jocīgā kārtā, bet gļuks ir pārgājis. Uz cik ilgu laiku, nemācēšu gan pateikt. Firmware ir jaunākais, bet paturēšu prātā. Kad atkal parādīsies, pamainīšu kompresiju un bitus.
Nu ko - rīt sanāks fotografēšana ar (pieņemu ka) sarežītām gaismām un redzēšu kā būs.