forum.gif
Canon 55-250mm IS Optiskais palielinajums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Canon 55-250mm IS Optiskais palielinajums
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.02.12 21:53 labots
 citēt
Pašlaik man ir canon poweshot s2 un es vēlos vēlak iegadāties canon 600d.Man ir šads jautājums ja es piemēram nopērku canon 600d spogulkameru ar 55-250mm IS objektivu par cik reizēm lielāku palielinajumu es iegūstu nekā ar esošo fotoparātu? Man šis jautājums ir aktuāls jo vairāk tiks fotogrāfēti putni,tā tad jafotografē no attaluma :)
Publicēts: 19.02.12 21:56
 citēt
bik mazāku kā šobrīd...
Publicēts: 19.02.12 22:01 labots
 citēt
bet reali tak 55-250mm IS objektivs ir garāaks nekaa tam mazajam ziepjutraukam tad kapec zoom vairak?Varbūt jus varētu ieteikt tad kādu objektīvu man labāk skatīities priekš tieši putnu fotografēšanu?
Publicēts: 19.02.12 23:04
 citēt
kasiic:bet reali tak 55-250mm IS objektivs ir garāaks nekaa tam mazajam ziepjutraukam tad kapec zoom vairak?Varbūt jus varētu ieteikt tad kādu objektīvu man labāk skatīities priekš tieši putnu fotografēšanu?

Tāpēc, ka tam S2 viss, arī sensors ir mazāks. Palasi kaut kur par Crop-faktoru, jāsalīdzina ir tā saucamie ekvivalentie fokusa attālumi!
Publicēts: 19.02.12 23:11
 citēt
neslinko,ieej un palasi,kā un ar ko bildē putnus. Pieļauju ,ka objektīvu cenas varētu būt skarbas.
Publicēts: 19.02.12 23:44 labots
 citēt
GunarsII:
kasiic:bet reali tak 55-250mm IS objektivs ir garāaks nekaa tam mazajam ziepjutraukam tad kapec zoom vairak?Varbūt jus varētu ieteikt tad kādu objektīvu man labāk skatīities priekš tieši putnu fotografēšanu?

Tāpēc, ka tam S2 viss, arī sensors ir mazāks. Palasi kaut kur par Crop-faktoru, jāsalīdzina ir tā saucamie ekvivalentie fokusa attālumi!

sanak kad ar cropu focejot man bilde bus daudz asaka un kvalitativaka nekaa es vienkarsi pievilktu ar to pashu powershotu s2?
Publicēts: 20.02.12 00:53
 citēt
kas ir crop?povershotam ff? Tik dīvaini jautājot var uzrauties uz "kvalitatīvām" atbildēm
Publicēts: 20.02.12 01:07
 citēt
es laikam ņemtu nikon ar 70- 300

club.foto.ru...
Publicēts: 20.02.12 07:38
 citēt
Rolands66:kas ir crop?povershotam ff? Tik dīvaini jautājot var uzrauties uz "kvalitatīvām" atbildēm

nejaupowershotam bet kautvai tam pasam canon 600d
Publicēts: 20.02.12 08:04 labots
 citēt
Nu tev vispirms ir jāzina, kādu palielinājumu tu dabū ar savu ziepi, tad tauta zinās, ar ko salīdzināt to 55-250. Tam palielinājumu katram fokusa attālumam ir viegli izrēķināt. Ja skaitās, ka nepalielināts attēls ir objektīvam ar redzes leņķi 45 grādi, t.i. ar fokusa attālumu, kurš ir vienāds ar kadra diagonāles garumu, tad tev tik jāzina, ka tavam kropotajam Canonim tas ir ~29 mm. Tad nu visus fokusa attālumus dali ar ar 29 un cauri. Uz 250 mm palielinājums būs ap 8,6x.
Publicēts: 20.02.12 09:14
 citēt
Nu tam powrlershotam ir sita 12x optical zoom (36-432mm equiv.)
Publicēts: 20.02.12 09:57 labots
 citēt
Bet kas tad isti ir tas crop?es vienkarsi skatijos bildes interneta kur ir fotografets bez crop un ar cropu un tajas bildes kur bija ar crop izskatas kad bilde ir digitali pievilkta,protams kvalitate mazliet zud bet nu pievilkts ir diezgan tuvi tada veidaa.
Pienemsim es piezoomoju kadu objektu ar savu canon powershot s2 ar 12x zoom un ar canon 600d ar 55mm-250mm objektivu.Cik saprotu mans esosais powershoot pievilks nedaudz tuvak bet ja es piemeram canonam iesledzu to crop rezimu(nezinu vai pareizi pateicu) tad man bilde izskatisies vel tuvak pievilkta un ta izskatisies daudz maz kvalitativi?
Publicēts: 20.02.12 10:42
 citēt
Crop ir samazināts kadrs (attiecībā pret pilno - 24x36 mm). Crop faktors - attiecība, kādā kadra diagonāle ir mazāka pret pilnā kadra diagonāles garumu. APS-C Canoņiem tas ir 1,6, tātad kropotā kadra diagonāle ir 1,6 reizes īsāka par pilnā.
Gūglē nobanots esi vai?:face-wink:
Publicēts: 20.02.12 10:47 labots
 citēt
Schneider:Crop ir samazināts kadrs (attiecībā pret pilno - 24x36 mm). Crop faktors - attiecība, kādā kadra diagonāle ir mazāka pret pilnā kadra diagonāles garumu. APS-C Canoņiem tas ir 1,6, tātad kropotā kadra diagonāle ir 1,6 reizes īsāka par pilnā.
Gūglē nobanots esi vai?:face-wink:
vienkarsi interneta ir daudz bildes un video kur var redzet kad ar cropu bilde izskatas daudz daudz tuvak neka bez tas.
Publicēts: 20.02.12 10:57 labots
 citēt
Tev jāsaprot viena vienkārša lieta - tuvāk/tālāk atkarīgs no objektīva redzes leņķa. Ar vienādu fokusa attālumu uz dažāda izmēra kadriem ir dažāds leņķis, bilde uz kropa izskatīsies tuvāk, jo leņķis ir šaurāks, krops nozīmē noteikta izmēra centrālo daļu, izgrieztu no pilnā kadra.
Un vispār - nevis skaties bildes, bet gan lasi tekstus par šo tematu, materiāla netā ir papilnam. Un, spriežot pēc tā, ka nelieto garumzīmes, inglišmentu tev vajadzētu pārvaldīt labāk par latviešu valodu.
Publicēts: 20.02.12 11:12
 citēt
Schneider:Tev jāsaprot viena vienkārša lieta - tuvāk/tālāk atkarīgs no objektīva redzes leņķa. Ar vienādu fokusa attālumu uz dažāda izmēra kadriem ir dažāds leņķis, bilde uz kropa izskatīsies tuvāk, jo leņķis ir šaurāks, krops nozīmē noteikta izmēra centrālo daļu, izgrieztu no pilnā kadra.
Un vispār - nevis skaties bildes, bet gan lasi tekstus par šo tematu, materiāla netā ir papilnam. Un, spriežot pēc tā, ka nelieto garumzīmes, inglišmentu tev vajadzētu pārvaldīt labāk par latviešu valodu.
Paldies par info :) p.s nerakstu ar garumzimem jo rakstu ar telefonu un uz so klaviaturu diemzel nav
Publicēts: 20.02.12 11:41
 citēt
Oļļaļā! Ar telefonu sēdēt forumos... :face-grin:
Publicēts: 20.02.12 11:46
 citēt
Schneider:Oļļaļā! Ar telefonu sēdēt forumos... :face-grin:

Bet kā veikalā nopirkt vajadzīgo, ja pārdevējs nespēj paskaidrot? :D
Publicēts: 20.02.12 12:17
 citēt
Ai cilvēki, ko jūs te iesākāt par kropiem, kaut kādiem redzes leņķiem, sensora izmēriem? Vai tad nav skaidrs, ka lietotājam pie kājas kas tas viss ir, bet svarīga ir gala bilde?

Lūdzu, atbilde:

Apskaties šo shēmu: www.flickr.com...

Ar savu S2 tu varēsi nobildēt tuvākais tā kā redzams pie 400mm
Ar tevis minēto objektīvu tu varēsi nobildēt tuvākais tā kā ir pie 280mm

Tāda būs tā starpība.

Ņem vērā, gan, ka ar S2 platākajā galā būs kā pie 34mm, bet ar to canon objektīvu tikai tie 70mm

Tas nozīmē, ka tu nevarēsi ietilpināt tik daudz kadrā kā ar S2.
Publicēts: 20.02.12 12:26
 citēt
putniņiem, šitādu vajag

Canon 1200mmf5,6 , bēdu nezināsiet ..... :bad_smile:
Publicēts: 20.02.12 12:46 labots
 citēt
55-250 labāk ne - ja nauda ir ierobežota, tad manuprāt labākais no tiem lētajiem 'zūmiem' ir Sigmas 70-300mm, bet galvenais APO versiju ar sarkano riņķīti! laptop.lv... Tas arī jauns drusku lētāks par Tevis minēto + regulāri tiek lietoti piedāvāti, ja gribas vēl lētāk.

Iesākumā priekš putniņiem būs Ok - protams lielākajā daļā gadījumu būs par 'īsu', bet tā arī ar 500mm trubām būs, ja nebūs īsti liela sajēga par putnu bildēšanu. Tā ka pērc tik nost 300mm un tad lēnā garā sāc lasīt par pašiem putniem, iepazīsti tos, palasi par slēpņiem, maskēšanās tērpiem u.c. tehnikām, kas ļauj tiem piekļūt tuvāk un ja Tev tas joprojām interesēs, tad varēsi iegultīt vairākus simtus (vai tūkstošus) Ls labākam objektīvam ;)

Un ja atbild uz jautājumu, tad ar 300mm objektīvu uz 600D šķiet vajadzētu būt lielākam 'palielinājumam' - Tev ziepim bija ķipa 432mm, bet uz 600D vizuāli būs kā 480mm (300mm x 1,6 sensora krop faktors).
Publicēts: 20.02.12 13:48 labots
 citēt
CerambyX:55-250 labāk ne - ja nauda ir ierobežota, tad manuprāt labākais no tiem lētajiem 'zūmiem' ir Sigmas 70-300mm, bet galvenais APO versiju ar sarkano riņķīti! laptop.lv... Tas arī jauns drusku lētāks par Tevis minēto + regulāri tiek lietoti piedāvāti, ja gribas vēl lētāk.

Iesākumā priekš putniņiem būs Ok - protams lielākajā daļā gadījumu būs par 'īsu', bet tā arī ar 500mm trubām būs, ja nebūs īsti liela sajēga par putnu bildēšanu. Tā ka pērc tik nost 300mm un tad lēnā garā sāc lasīt par pašiem putniem, iepazīsti tos, palasi par slēpņiem, maskēšanās tērpiem u.c. tehnikām, kas ļauj tiem piekļūt tuvāk un ja Tev tas joprojām interesēs, tad varēsi iegultīt vairākus simtus (vai tūkstošus) Ls labākam objektīvam ;)

Un ja atbild uz jautājumu, tad ar 300mm objektīvu uz 600D šķiet vajadzētu būt lielākam 'palielinājumam' - Tev ziepim bija ķipa 432mm, bet uz 600D vizuāli būs kā 480mm (300mm x 1,6 sensora krop faktors).

O liels paldies par informaciju un ieteikumiem .Amm isti pats kamera izmantosu filmesanai un tiks pirkts ari objektivs kas bus atseviski prieks tā ,bet tetis savukart izmantos fotoparatu tiesi dzivnieku/putnu fotografesanai.Atradu labu piedavājumu par jaunu canon 600d 18-55mm un 55-250mm un cena tikai 450ls kas manuprat ir diezgan lēti tapec tieši jautāju par šo 55-250mm objektīvu
Publicēts: 20.02.12 15:22
 citēt
kasiic:
O liels paldies par informaciju un ieteikumiem .Amm isti pats kamera izmantosu filmesanai un tiks pirkts ari objektivs kas bus atseviski prieks tā ,bet tetis savukart izmantos fotoparatu tiesi dzivnieku/putnu fotografesanai.Atradu labu piedavājumu par jaunu canon 600d 18-55mm un 55-250mm un cena tikai 450ls kas manuprat ir diezgan lēti tapec tieši jautāju par šo 55-250mm objektīvu

Tie 450Ls šķiet tā aizdomīgi lēti jaunam, bet nu var jau būt, ka var arī par tādu cenu dabūt. Pārāk jau nesekoju līdzi tām.
Ja man būtu jāizvēlas, tad es ņemtu 600D, kam komplektā tikai 18-55 kits un tad piepirktu klāt to minēto Sigmas 70-300mm.
Publicēts: 20.02.12 16:01 labots
 citēt
es neesmu pārliecināts, ka tas 70-300 ir optiski labāks par 55-250 IS versiju.
Publicēts: 20.02.12 16:19 labots
 citēt
versatile:es neesmu pārliecināts, ka tas 70-300 ir optiski labāks par 55-250 IS versiju.

Kad meklēju sev kko tajā zūmu kategorijā, tad it kā nonācu pie secinājuma, ka principā vienā maisā bāžami. Ja nu vienīgi tam 55-250 ir Stabilizators, kas šad un tad var noderēt...

Tā ka var jau būt ar ka nav ko sarežģīt lietas un jāpērk vien nost tas kits ar 15-55 un 55-250 un tad jau vēlāk, ja rodas nopietnāka interese par to visu, tad var piepirkt klāt arī ko nopietnāku.
Publicēts: 20.02.12 16:45
 citēt
+Cerambyx
Un vēl pie viņa teiktā piebildīšu - painteresējies no veciem fotogrāfiem par grāmatu "Ar fotoaparātu dabā", kaukur 60-to gadu izdevums. Daudz labu padomu tieši par putniņu un citu dzīvu radību bildēšanu.
Ja tu būtu tuvāk Latgalei, varētu tev to grāmatu iedot izlasīt.
Publicēts: 20.02.12 18:02
 citēt
Schneder, a uz Rīgu netaisies? Mani tā EOS pāreja joprojām interesē :)
Publicēts: 20.02.12 20:56
 citēt
Nekam neesmu atdevis, Jebajā nopirku objektīvu caur LBSS, kad atsūtīs uz Rīgu, noteikti braukšu pakaļ.
Publicēts: 22.02.12 16:10 labots
 citēt
Man tāa vakar baigi gadijāas, lieku iekša internet veikalā grozā to canonu 600d un kas notiek? Interneta veikala darbinieki tieši nomainija fotoparata atlaidi tieši kad spiedu uz pirkšanas pogu un cena uzcēlās pa par 200ls :D nu neko, tā arī šo aparātu neiegādājos :D
Publicēts: 22.02.12 16:23
 citēt
pērc Canon 1100d, + par ieekonomēto naudu jēdzīgu objektīvu ...... , putniņiem, un ne tikai, nebūs nekādas atšķirības no 600d ....
Publicēts: 22.02.12 16:47
 citēt
versatile:Schneder, a uz Rīgu netaisies?

Ap 29-to objektīvs atnāk uz Rīgu, tātad ap marta sākumu braukšu.
Publicēts: 22.02.12 17:06
 citēt
optiskais samazinājums - palielinājums uz macro pie mērogiem krupnākiem par 1:1. dakteri iesaka tājos gadījumos optiķi griezt otrādi! :grimace:
Publicēts: 22.02.12 21:35
 citēt
negatIvs:pērc Canon 1100d, + par ieekonomēto naudu jēdzīgu objektīvu ...... , putniņiem, un ne tikai, nebūs nekādas atšķirības no 600d ....

Bet vajg arī lai filmetu :/
Publicēts: 22.02.12 21:49
 citēt
1100d tak filmē arī. tik ar tumšajiem kit stikliem nekāda labā filmēšana nesanāks.
Publicēts: 22.02.12 22:11
 citēt
versatile:1100d tak filmē arī. tik ar tumšajiem kit stikliem nekāda labā filmēšana nesanāks.

f/3.5-5.6 IS kaa isti ir,jo lielaki cipari jo gaišaks vai ari ja ir mazāki?
Publicēts: 22.02.12 22:40
 citēt
Vaiiiii... :face-crying:
Gaišāks ir ar mazākajiem cipariem, bet aizej uz bibliotēku un paņem grāmatu Dž.Hedžko Fotografēšana. Vai, vēl labāk, ja kur vari dabūt - D.Buņimovičs Praktiskā fotogrāfija, tā ir visu iesācēju katķisms.
Pagaidām izskatās, ka tu vēl nemāki staigāt, bet gribi, lai tevi caur forumu iemāca dejot valsi.
Publicēts: 22.02.12 23:16
 citēt
Schneider:Vaiiiii... :face-crying:
Gaišāks ir ar mazākajiem cipariem, bet aizej uz bibliotēku un paņem grāmatu Dž.Hedžko Fotografēšana. Vai, vēl labāk, ja kur vari dabūt - D.Buņimovičs Praktiskā fotogrāfija, tā ir visu iesācēju katķisms.
Pagaidām izskatās, ka tu vēl nemāki staigāt, bet gribi, lai tevi caur forumu iemāca dejot valsi.

njaa sorry bet nu paldies par informaciju :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):