Nopirku šo jo veikalā citi nebija kas derētu manai kamerai, Pentax kabelis palaidējs CS-205. Nez vai izvēle tomēr pareiza. No tāluma nevar nofotogrāfēt, kāda pults vēl jāpērk būtu, lai varētu nobildēt no nu vismaz 5 m attāluma, nez vai šis labs...Pentax O-RC1 Waterproof.
Paldies, protams kad google atrast var daudz ko, bet jautājums kura tiešām lieta ir laba un nevienmēr ir klat rakstīts kad tas piepas tieši Pentax K 10.,....novecojis aparāts jau....
Man ir F remote, nopirku, kad vēl bija Pentax k10d, darbojas labi. Es vēl pirku Elkorā, kad maksāja 9.99 LVL, tagad laikam maksā kaut kādi padsmit lati, bet katrā ziņā vienmēr Elkorā uz vietas esmu redzējis (Plazā pie VEFa). E remote, atšķirībā no F remote, laikam vairāk domāts ziepjiem, jo tur vēl kaut kāda zūmošanas poga, bet it kā uz k10d srādājot. E laikam pat vairāk neražo, nezinu.
ORC-1 ir jaunais, kas ir "waterproof", amerikāņu Pentax lapā norādīts, ka darbojas sākot no K-7 un K-x kamerām, tā kā varbūt uz k10d der, varbūt neder. Es tavā vietā tam k10d ņemtu to F - tas darbojas gan uz k10d, gan jaunākām kamerām. pie tam, ja tev ir k10d ar gripu, tad tai pultij ir vieta arī gripā paredzēta.
Man ir F remote, nopirku, kad vēl bija Pentax k10d, darbojas labi. Es vēl pirku Elkorā, kad maksāja 9.99 LVL, tagad laikam maksā kaut kādi padsmit lati, bet katrā ziņā vienmēr Elkorā uz vietas esmu redzējis (Plazā pie VEFa). E remote, atšķirībā no F remote, laikam vairāk domāts ziepjiem, jo tur vēl kaut kāda zūmošanas poga, bet it kā uz k10d srādājot. E laikam pat vairāk neražo, nezinu.
ORC-1 ir jaunais, kas ir "waterproof", amerikāņu Pentax lapā norādīts, ka darbojas sākot no K-7 un K-x kamerām, tā kā varbūt uz k10d der, varbūt neder. Es tavā vietā tam k10d ņemtu to F - tas darbojas gan uz k10d, gan jaunākām kamerām. pie tam, ja tev ir k10d ar gripu, tad tai pultij ir vieta arī gripā paredzēta.
Pacients vēl nav pastāstījis ko īsti viņš vēlas ar pultiņu darīt? Es ar to F remoti esmu diezgan neapmierināts (man tā makā visu laiku ir līdzi), jo, īsti neredzu tai pielietojumu. Vismaz pēdējos trīs gadus neesmu lietojis
Tas ir - lai dabu bildētu BULB variantā (ilgi slēdža laiki u.t.t.) šitā neder - līdz ko pazūd signāls, tā ir jau nobildējies, vajag ar vadiņu.
Kopbildes bildējot ir tikpat viegli iekadrēt, uzslēgt uz 10 sec taimeri, piespiest slēdzi un pašam apstāties pulciņā, cik to pašu izdarīt, apstāties pulciņā un nofotografēt ar pulti.
Vienīgais kur varētu noderēt - likt fo'xciku uz vilciena sliedēm un bildēt kā tam vilciens brauc pāri, Sporta pasākumos zem tramplīniem, kur rallija auto lido pāri, snovbordisti, ričukbraucēji un tamlīdzīgi.
Tas ir - lai dabu bildētu BULB variantā (ilgi slēdža laiki u.t.t.) šitā neder - līdz ko pazūd signāls, tā ir jau nobildējies, vajag ar vadiņu.
tas ir liidz k20d, k-7 un jaunaakiem ir taa: piespied vienu reizi bulbaa, aizej padzer teeju, atnaac atpakalj un, ja aparaats veel ir savaa vietaa, nospied otru reizi. nujaa cilveekam k10d, tad informaacija pareiza.
man ir E - ar vienu pogu - iet ar visām kamerām ar MZ-S sākot un piecīti beidzot - tiesa iekš B nav ienācis prātā to lietot - tik gariem procesiem jau filma da vēlasms lielāku laukumu
man ir E - ar vienu pogu - iet ar visām kamerām ar MZ-S sākot un piecīti beidzot - tiesa iekš B nav ienācis prātā to lietot - tik gariem procesiem jau filma da vēlasms lielāku laukumu
1. Tev kaut kāda advancēta tā siksniņa, man tādu kabatu nav. ir tikai uzraksts "made in Philippines. 2. Vienreiz radās doma nobildēt ar bišķi garāku laiku kā minūte (ikurāt ziema bij) - pirksts bezmaz piesala pie pults un izrādijās, ka " ir jau nobildējies" . Otreiz mēģināju, atkal tāda paša neraža - secināju, ka nav jēgas čakarēties. Un vairs tā nedaru.
Priekš Bulb programmas sākumā jau rakstīju man ir Pentax kabelis palaidējs CS-205. Cik sapratu tad palikšu pie F remote, daudz labāka bilde sanāk noteikti nu vismaz tā domāju ka likt kameru uz 12 sec, vismaz Pentax K10 ir variants 2 sec. vai 12.sec., iegādajoties pulti vismaz būs mierīgi un nekas nebūs jādara steigā.
kunn:Priekš Bulb programmas sākumā jau rakstīju man ir Pentax kabelis palaidējs CS-205. Cik sapratu tad palikšu pie F remote, daudz labāka bilde sanāk noteikti nu vismaz tā domāju ka likt kameru uz 12 sec, vismaz Pentax K10 ir variants 2 sec. vai 12.sec., iegādajoties pulti vismaz būs mierīgi un nekas nebūs jādara steigā.
Šeit prasās lasīt fundamentālo elementārfotogrāfijas teoriju un fotoaparāta uzbūvi - slēdzis, diafrgama, spogulis - tie ir trīs vaļi, kurus savalda ar 2sec režīmu. Ideja tāda, ka 0.sec tiek pacelts spogulis, kas izraisa vibrācijas, paiet 2sec, KLIK, nostrādā slēdzis - vibrācijas jau norimušās. Un ja šo savieno ar pulti vadiņa galā, vispār super. Un nekādu remote nevajag.
Vaards:Ideja tāda, ka 0.sec tiek pacelts spogulis, kas izraisa vibrācijas, paiet 2sec, KLIK, nostrādā slēdzis - vibrācijas jau norimušās. Un ja šo savieno ar pulti vadiņa galā, vispār super. Un nekādu remote nevajag.
Nu es šai lietai uz statīva tieši arī pulti izmantoju. Un ja nemaldos, spiežot ar pulti tā aizture ir trīs sekundes divu vietā.
Un pāris reizes BULBam esmu izmantojis, vairāk eksperimentam kā nopietni, jo neko tik ilgi nebildēju parasti. Tāpēc, ka neizmantoju, par k10d arī neatceros, bet uz k-7 BULB mode toč strādā kā Mārtiņš aprakstīja.
Vaards:Ideja tāda, ka 0.sec tiek pacelts spogulis, kas izraisa vibrācijas, paiet 2sec, KLIK, nostrādā slēdzis - vibrācijas jau norimušās. Un ja šo savieno ar pulti vadiņa galā, vispār super. Un nekādu remote nevajag.
Nu es šai lietai uz statīva tieši arī pulti izmantoju. Un ja nemaldos, spiežot ar pulti tā aizture ir trīs sekundes divu vietā.
Un pāris reizes BULBam esmu izmantojis, vairāk eksperimentam kā nopietni, jo neko tik ilgi nebildēju parasti. Tāpēc, ka neizmantoju, par k10d arī neatceros, bet uz k-7 BULB mode toč strādā kā Mārtiņš aprakstīja.
To bulb metodi var pats uzstādījumos mainīt. K-x toč var mainīt, pieļauju, ka citiem arī...