... pa brīžiem palēdēju bildes fotobankās un esmu nonācis pie interesantas situācijas ...
Atnāk e-pasts, ka grib vienu no manām bildēm ar ekskluzīvām tiesībām ASV teritorijā, vai es ngribot piedāvāt cenu par "buy out", resp. pārdodu bildi un izvācu no fotobankas.
Man pieredze, nav nekādā sādās lietās, rakstīju Zemdegas kungam AKA Senders (fotoblog.lv), kurš ir diezgan labs fotobanku eksperts, bet šis feicbookā klusē jau pāris dienas...
Tajā pašā laikā atbildēju uz e-pastu, ka nav īsti pieredze šādās lietās un lai šis piedāvā cenu.
Pēc pāris dienām resp. pirms stundas atnāk atbilde: Esmu strādājis ar talantu aģentūrām un fotogrāfiem viņiem esmu maksājis ????????? $ (tas lai paliek pagaidām manā ziņā lai cilvēkiem nejauktu galvu)
Katrā ziņā cipars mani apmierina...
Varbūt kādam ir pieredze šādās lietās vai arī sajēga par cenām uz tādām tiesībām un kā vispār notiek pati tirdznicība, jātaisa līgumu vai vēl kas??? Un cik var prasīt par bildi?
REZ: Atnāk e-pasts, ka grib vienu no manām bildēm ar ekskluzīvām tiesībām ASV teritorijā, vai es ngribot piedāvāt cenu par "buy out", resp. pārdodu bildi un izvācu no fotobankas.
Tik nosacījums ir izvākt no fotobankas, kā to Tu realizēsi? Ja nemaldos, nevienā stokā nevar uzreiz izvākt, visur ir kaut kādi mēneši, cik ilgi tā bilde tur vēl paliek pēc tam, kad esi pieteicis izvākšanu.
REZ: Atnāk e-pasts, ka grib vienu no manām bildēm ar ekskluzīvām tiesībām ASV teritorijā, vai es ngribot piedāvāt cenu par "buy out", resp. pārdodu bildi un izvācu no fotobankas.
Tik nosacījums ir izvākt no fotobankas, kā to Tu realizēsi? Ja nemaldos, nevienā stokā nevar uzreiz izvākt, visur ir kaut kādi mēneši, cik ilgi tā bilde tur vēl paliek pēc tam, kad esi pieteicis izvākšanu.
Nu ja notirgo visas tiesiibas (Sell the Rights (SR-EL)) ta tak automaatiski jamaa izvaacaas no f bankas, To amiishu teksts driizaak atiecaas uz to ka vinja jaaizvaac ari no citiem stokiem ( ja tirgo veel kaados ). Kautgan varbuut autora lietotajos stokos ir savaadaak
RobertsJ: Tik nosacījums ir izvākt no fotobankas, kā to Tu realizēsi? Ja nemaldos, nevienā stokā nevar uzreiz izvākt, visur ir kaut kādi mēneši, cik ilgi tā bilde tur vēl paliek pēc tam, kad esi pieteicis izvākšanu.
Ir tā, ka var deaktivizēt failu un tas kļūst neaktīvs ...
Izskatās, ka nevienam nav līdzīga pieredze ... hmmm.
Ņemot vērā ka bilde jau sešas reizes nopārdevusies, tad diezko ekskluzīvi nebūs... domājams ka drīzāk Istock contributor relations varētu ko vairāk zināt. Var arī Istock forumā pajautāt, tauta tur diezgan atsaucīga apgrozās.
vai ta tam istockphoto nav opcija iekjekseet bildes cenu uz visaam tiesiibaam ? tipa kas shaads? Sell the rights (SR-EL, SR-EL 1, SR-EL 3) use recommended price (recommended price: $250) or set a price $ XXXX
Normāls kadrs Bildbordam , ja vēlās pirkt tirgo nost uzbliezīsi citu līdzīgu, JĀ skaties uzmanīgi ar līgumiem ja tur paģer UZRAIZ izvākt bet STOKS to nevar vai minet TERMIŅU kādā izvāksi pie reizes minot ka ja ILGĀK tas nav tava "Kompetene"
.. un cilvēki jocīgi. Tu pārdod savu darbu, pats izdomā cik tu par to gribi!
nubet loģistiski. gribās pārdod jo dārgāk, jo labāk - vislabāk tik dārgi, lai vairs mūžā nebūtu jāstrādā par naudu. a par daudz paprasīsi, pacients apbižosies un neņems. nu, cilvēks grib noskaidrot optimālo ceņņiku.