blaac:Nav labi runāt sliktu par aizgājējiem. Nav labi aiziet nepaskaidrojot. Laba lapa bija, bet pilna ar pederastiem.
cik bija dzirdēts tie izcilākie ped...ti salīda no fotobloga, līdz beidzot nolaida saitu pa burbuli
greenman, pieļauju, ka neesi tālu no īstenības. Nāca cits pēc cita. Ar saviem nikiem, tad, pēc bana - ar svešiem, no citas adreses. Taču āža kāju (īlenu maisā) nenoslēpsi. Vēl jau pārītis tur palika - kā te jau rakstīja: "auga (ar saviem kloniem) un K.K".
greenman:
cik bija dzirdēts tie izcilākie ped...ti salīda no fotobloga, līdz beidzot nolaida saitu pa burbuli
greenman, pieļauju, ka neesi tālu no īstenības. Nāca cits pēc cita. Ar saviem nikiem, tad, pēc bana - ar svešiem, no citas adreses. Taču āža kāju (īlenu maisā) nenoslēpsi. Vēl jau pārītis tur palika - kā te jau rakstīja: "auga (ar saviem kloniem) un K.K".
ak no fotobloga? a ko tad juus te tusejat - pederastu baraa!?!!?!?!!?
Nebija pieredzes un jā - bija ambīcijas un maksimālisms. Tomēr galvenais - nebija pieredzes, kā rezultātā tajā vidē viss mainījās x reizes mēnesī. Sabiedrība vēl nav paguvusi pielāgoties vienam, kolīdz jau kas jauns ir ieviests, pie kam pilnīgi pretējs. Būtu bijusi pieredze, nosprausti mērķi un mazāk personīgo ambīciju - iespējams vēl arvien darbotos. Arī cenzēt nevajadzēja. Nepalīdzēja arī tas, ka katram no sākotnējiem vadītājiem bija savi (pretēji) uzskati par to kādam ir jāizskatās šim projektam un katram bija savi iemesli kāpēc šādu saitu ir jātaisa (kam nepatika pret ERfoto, kam vienkārši entuziasms darboties un kko darīt). No kļūdām mācās (lai gan ne visi). Kļūdu bija vairāk nekā labuma. Tagad spriedelēt, protams, ir viegli. Hindsight.
Atvainojos visiem, kuri tika personīgi aizvainoti, tas noteikti bija ambīciju un mērķu nezināšanas iespaidā.
Eltons:Nu... un kuŗš teica, ka Kārlis nebūs atpakaļ?
es teicu
Redzēju, bet jautājums bija savādāks... par kādu pasažieri, uz kuŗu man jau sen krīt aizdomas... Uz sienu reizi mēnesī uzklikšķināju gan, lai pārliecinātos, ko tad labākie fotogrāfi labākajā foto saitā salikuši... bet, tā kā savā žanrā kā titulbildi visu gadu redzēju tikai savu bildi, secināju, ka šis labākais fotosaits pieņem tikai labākās Spīganas bildes un augšminētā snoba komentārus...
A kas jums pret viņu? Personīgi man, Kārļa komentāri manos foto-dzīves pirmsākumos palīdzēja nepacelties virs zemes un necelt degunu gaisā (vai arī nolaida uz zemes, ja biju nedaudz pacēlies), lika saprast, ka patiesībā man vēl līdz izcilu darbu radīšanai ir kā līdz mēnesim un tā. Par to vien ordeni būtu pelnījis
Paradoks ar shutteri/sienu ir tāds, ka šis portāls radās pēc strīdiņiem erfoto, bet jau kādu laiku pirms erfoto beigām pārņēma tā komentēšanas stilu... tagad arī sienas nav.
Laikam šādu saitu rašanās un beigas ir dabīga parādība...
tātad pēc šī noprotu, ka siena vairs tik tiešām nepacelsies?!
a bet žēl - teicama bija galerija - un lieliski komentāri bildēm... ehhh...
būtu zinājis, ka tā, vismaz ekrānšāviņu lapas sākumam būtu uztaisījis, lai ir ko atcerēties (un mana pēdējā bilde vēl bija starp šīs nedēļas labākajām).
Labi cienītie , vieglas smiltis aizgājējiem ! Viss turpinās , drīz vasara varēs tāpat pa plenēriem , laukiem tusēt , čupoties pa tussiem. Taka šaka viss iet savu gaitu. Vieni mirsts citi dzīvo , mes ar TAPAT vien kulsimies uz priekšu , ja paveiksies kāds arī uz augšu. Tieksmes LAPĪT PASAULI diemžēl nav auglīgas pateicīgas , ar domam un gudrībām jādalās ar tiem kas to VĒLĀS / PRASA neviss ar visiem pēc kartas . VAIRUMAM no kuriem tas "Pie kājas" . ielāgosiet to dzīvisiet laimigi. Jāaaizmirsts vienrais PADOMJU STILS iedzīt visus "Piespiedu kārta laimē" VAIRUMS cilvēku kuri dzīvo pie miskatas vai ražo kakas TĀ ARĪ PATĪK darīt , nav saprātīgi viņu "Pārliecināt par pretējo" tas ir MAKSAS serviss. Tā arī galvenā atškirība starp LV / RU un jebkuru RIETUMU "Milētāju" projektu . Iegalvošiet šito buss JAUKI UN ROŽAINI ĀMEN
Vieglas smiltis shatterim. Nedaudz jocīgi palika. Atceroties pirmos soļus ar fotoblogu, shatteris jau tik pāris mēnešus pēc mums parādījies. Vienaudži.
Visādi gāja. Sākumā mēģinājām draudzēties, tad kašķējāmies. Tad ignorējām viens otru. Pēc tam kļuvām vienaldzīgi.
Nezinu, kas par vainu shatter nāvei - iespējams tās ir ambīcijas, iespējams par lielu kontrole, iespējams vēlme iejaukties dabīgajos procesos. Fotoblogs gan vēl atpūtā netaisās. Kas zin varbūt mums ar Shadow pienāks otrās elpas laiks un atkal metīsimies iekšā visu pārkārtot
Un jā, Luni, tu visu pareizi uzrakstīji Paldies.
Prieks, ka ideja spēj dzīvot arī pēc tam, kad neesi to pats kurinājis jau sen... bet dzīvo citos un attīstās.
Kas gan ir f-blogs? Un kas ir shutter/siena? Tikai vārdi, kam apakšā ir cilvēki. Kādu paši veidoja, tāds sanāca. Dažādi cilvēki, liels rosols, daudz aizvainojumu. Rezulāts ir tāds, kāds ir. Arī es biju shutterī kā vienīgajā un pirmajā, tikai pēc tam arī te, lai gan bildes te likt ir bezjēdzīgi. Visas visiem patīk. Tagad atceroties senos laikus ar Wanagu, Ramzesu un Hameleonu, sērīgi skumīgi un interesanti. Tie tik bija laiki. Jā, es arī izaugu sienā līdz sev atvēlētajiem griestiem, tad viss beidzās. Tagad beidzies arī pārējais. Bet ir patiesi patīkami tik daudz zināmas shutter sejas ieraudzīt šajā tēmā... Vai klubs bija kļūda? Toreiz, kad kārtējā šķēpu laušana par nosaukumu. Gan jau kādreiz atdzims. Un es pat gribētu, ka atdzimst tieši Shutter.lv, jo nav citas alternatīvas, kur konkrētam ļaušu pulkam izmest pūku. Te? Pārāk visa kā daudz. Daudziem, pieļauju, pat nav laika te visā piedalīties.
visi tik raud peec shutter kometaariem .... bet kad te blogaa raksta kometnaarus - tad ljooti daudzi uzmet luupu ..... taapeec arii daudzi neraksta vairs kometnaarus, lai nesanjemtu pretii bezjeedziigus uzbraucienus ...
dansiga:visi tik raud peec shutter kometaariem .... bet kad te blogaa raksta kometnaarus - tad ljooti daudzi uzmet luupu ..... taapeec arii daudzi neraksta vairs kometnaarus, lai nesanjemtu pretii bezjeedziigus uzbraucienus ...
jaa, Tev daudzi vairs neraksta komentaarus... tikai saldus melus...
dansiga:visi tik raud peec shutter kometaariem .... bet kad te blogaa raksta kometnaarus - tad ljooti daudzi uzmet luupu ..... taapeec arii daudzi neraksta vairs kometnaarus, lai nesanjemtu pretii bezjeedziigus uzbraucienus ...
jaa, Tev daudzi vairs neraksta komentaarus... tikai saldus melus...
blackness:..pamulkju barinjsh...
kaads Tu rauduliigs shodien...
es luupu neuzmetu ..... tie kuri raksta saldus melus, tadus raksta arii citiem un es taadus nenjemu galvaa
dansiga:
es luupu neuzmetu ..... tie kuri raksta saldus melus, tadus raksta arii citiem un es taadus nenjemu galvaa
Vairumam komentāru pie attēliem (ne obligāti kadriem vai bildēm) nav īpaši liela sakara ar viedokli, drīzāk ar čupošanos, varas dalīšanu vai ambīciju pieteikšanu. To apzinoties, kaut ko publicēt publiskajos portālos nav jēgas, tagad katram ir sava mājaslapa.
taadi eksemplaari nav jaanjem galvaa;-) es rakstu to ko es domaaju un tieshu smilshkastes biedri sanjem biezaaku vaardu par citiem
f-foto:
Vairumam komentāru pie attēliem (ne obligāti kadriem vai bildēm) nav īpaši liela sakara ar viedokli, drīzāk ar čupošanos, varas dalīšanu vai ambīciju pieteikšanu. To apzinoties, kaut ko publicēt publiskajos portālos nav jēgas, tagad katram ir sava mājaslapa.
taadi eksemplaari nav jaanjem galvaa;-) es rakstu to ko es domaaju un tieshu smilshkastes biedri sanjem biezaaku vaardu par citiem
Es gan pa lielam tikai to labāko varu teikt par šateri līdz viņš par sienu kļuva. Tur bija vairāk + nekā mīnusu. Tiem kam liekās ka ambīcijas kādam pa augstu, manuprāt, tāpēc, ka paši bija ar degunu gaisā un tādus tur nemīlēja, tādiem parādīja īsto vienu. Izņemot gadījumus, kad tik tiešām bija tādi zinoši. žēl gan ka sāka banot tiešām cilvēkus, kas diendienā fotogrāfēja, bet nu mēs visi esam cilvēki un kļūdīties esot cilvēcīgi.
šatera lielākais pluss bija plenēri un miniplenēri, tikšanās. Neviens cits portāls to nav spējis aizvietot.
Un ja tā godīgi, tad tie kas brēc sliktu diemžēl nāca šaterī ar paceltu degunu un tur vieņiem pateica taisnību acīs, tāpēc arī aizvainojums.
Tur nebija tik ļoti izplatītā dauzās vietās pieņemtā kolēģu solidaritāte, kad par sliktu bildi jāliek labs vērtējums. Tas ļoti, ļoti daudziem nepatika. Varat strīdēties ar mani cik gribat, bet to varēja ļoti labi redzēt, kad to pašu bildi saliek vairākos portālos un tikai šaterī var dzirdēt daudz patiesu komentārus. Pārējos saliek 5 un izcili. Protams, ka "fotogrāfam" apvainošanās uz portālu.
Bet jau vienreiz Mārtiņam un Jānim teicu, kad sākās panīkums, ka tas viss tāpēc, ka vienkārši cilvēki izdzīvo vienu savu dzīves posmu un kaut ko maina. Nu nevar cilvēks gadiem sēdēt vienā vietā kurā neļauj runāt par kaķiem, kas apčurājs sesijas laikā un par citām lietām. Ja portāls ir ļoti šaurā jomā, tad diemžēl tās tas notiek. Imants mēģināja kaut ko mainīt, tikai diemžēl pieredzes trūkums un arī pārāk lielas ambīcijas sanāca.
Bet varbūt ka neko tur nevajag mainīt, tur ir labi kā ir, jo tur vismaz nav liekuļošanās. Lai gan kuram gan patīk dzirdēt sliktus vārdus?
Bet, manuprāt, lielākaijai daļai jauno fotogrāfu būtu jāsaka liels paldies šaterim, jo cik daudzi no viņiem izauga šatera izstādēs, plenēros, kopā sanākšanas pasākumos? Daudzi tagad ir blogā un var redzēt, ka bildes ir labākas, tātad tomēr ir progress. Nolikt vienmēr visi prot kad viss ir beidzies, bet vajag padomāt ko tas ir devis vai precīzāk jūs spējāt kaut ko paņemt no tā?
nū. ne visai pa lietu nozākāja bildi, kuru fotōblogā atzina par daudzmaz sakarīgu esam un tā. es ne par bildi un ne par to, kam labāka gaume (ne par to, kam manas bildes labāk patīk - es par to, ka, kaut pasažieri par ± 67% tie paši, shutter'ī, vēlāk fotosienā tāda dirselīgāka un ne tik demokrātiska, kā fotoblogā, publika. P.S. vienreiz bazārs par augsto atslēgu - ieliku linku uz fotoblogu, kur par to biju izplatījies - deva man zināt, ka "konkurentus nepostējam / necitējam!", labi, vēl, ka nedeva zināt. ka "ienaidniekus nepostējam / necitējam!"!
Tas, ka biedram wanagam konkrēti bija sakāpis galvā ar visu to "sienas" nosaukumu, konkurentu jēdzienu kā tādu (varētu padomāt, ka milzīgs bizness tika dalīts), debīlo jaunās sienas attieksmi pret apkārtējo pasauli, mazgadīgo pļēgurošanu, kas pēdējā laikā ņēma nospiedošu virsroku pār shutter laiku fotolietām, un beigu beigās paša wanaga ķepas gaisā - lūk arī imho iemesli, kāpēc siena ir tur, kur ir. Nu joptvai māte, kas tas par kapteini, kas savu grimstošo kuģi pamet, un vēl krietnu laiku pēc tam nāk kaut kādi raudulīgi epasti, kuros nu tad izskan aicinājumi nākt, darboties un ņemt varu. Jāsaka tā, ka kamēr tie ambiciozie sīkpirži tur bija divi (wanags&ramzess), viņi viens otra izlēcienus kaut kā matemātiski noīsināja, un kopējais rezultāts bija labāks. Wanags sacerējās par sūda sienu un augsto mākslu, bet aplauzās. Nu kuru tas tagad uztrauc? Domāju, ka šodien arī tādu shutter vairs nevar reanimēt, jo citi laiki, citas vēlmes. Atmiņas par shutter ļoti ok, zināšanās krietns pieaugums, pie tā arī var palikt.
nu gan smalki pateici... a mazgadiigo pljeeguroshana bija spiigana un ko domaats vai wanaga pasha maza peec skata meitene ar noslieceem uz azartspeeleem?